Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(58)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Maine incerc sa intru in posesia actului normativ OUG nr.158-2005 dintr-un program in care am incredere in ceea ce priveste actualizarea la zi.

Gravidutele care stiti cum sa puneti link-uri pe prima pagina , poate ar fi bine sa postam si acest act normativ. Cred ca dupa perioada de concedii va fi din ce in ce mai cautat.

Mirtha 26+ Eva

Mergi la inceput

Concret formula de calcul nu ma pricep , cred ca aici ne-ar putea ajuta Mamiselli. In rest OUG nr.158 - 2005 cu trimitere la art.10.

quote:
citat din mesajul lui monicus

Mirtha, asa am spus si eu, dar daca esti atenta am impartit cele 126 zile inainte si dupa DPN. Da, intr-adevar totalul este de 126 zile. Ba da, pentru concediul prenatal se acorda 85 % din salariu brut calculat pe ultimele 6 luni intrarii in concediu. Cu asta m-am lamurit. Dar marea mea nelamurire este ca voiam sa stiu cum se calculeaza aceasta indemnatie. M-ar interesa formula de calcul, mai exact.
Multumiri anticipate.

quote:
citat din mesajul lui Mirtha

Monicus concediul de maternitate - cel de 126 de zile este reglementat de OUG nr.158-2005.
Nu imi aduc aminte sa fie dat vreun procent de 85%. Caut actul normativ si revin. Indemnizatia se raporta la o medie a salariului pe ultimele 6 luni anterioare intrarii in concediu.
Nu stiu sigur dar parca il postase o gravidutza pe forum.

Mirtha 26+ Eva

Mirtha 26+ Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Mirtha sa-ti traiasca finutza!! E dulcica foc!
La botez a fost tare dragut astazi. La biserica au fost botezati pe langa fetita la care am mers noi, inca 4 copilasi si a fost o mare de oameni, dar copiii au fost foarte cuminti, toti foarte mici (1 luna si ceva)
Ne-a placut mult la restaurant, cu toate ca nu cunosteam pe absolut nimeni. Am avut numai vecini de masa draguti si ne-am simtit bine, am stat acolo vreo 5 ore jumatate (noi care ziceam ca dupa vreo 2 ore sigur ne retragem pentru ca nu cunoastem:) )
In concluzie, a fost o zi reusita, am ajuns si acasa pe la 19 ai am iesit o tura pe afara si cu David, care a fost in culmea incantarii ca iesim si noi cu el, cu toate ca mai iesise cu tataie
Simona ma bucur ca e bine Radu. La atatea ore state pe drum era si normal sa reactioneze asa.

Ami, mamica lui David Alexandru (6 ani si 11 luni)
si 25+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Moni faci media aritmetica... ca la scoala a salariului brut pe ultimele 6 luni si apoi calculezi 85% din el.Pusi

Ank Raul 17.10.2007
si cu bb2
Poze Raulito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

quote:

Concret formula de calcul nu ma pricep , cred ca aici ne-ar putea ajuta Mamiselli. In rest OUG nr.158 - 2005 cu trimitere la art.10.

Acum m-ati inteles Mirtha ce voiam eu. Intr-adevar cele 126 de zile sunt reglementate prin Ordonanta de urgenta Nr. 158 din 17 noiembrie 2005-actualizata, dar pe mine ma intersa doar formula de calcu;l. AM "rasfoit" internetul dar nimic care sa ma lamureasca. Am gasit ceva de 85 % inmultit cu media celor 6 luni salariu brut impartit la nr de zile lucrate in cele 6 luni si inmultit apoi cu nr de zile lucratoare din ultima luna lucrata.
Dar ceva este ambiguu in toata explicatia data de ei... nu da un rezultat corect, de aceea cer lamuriri, adica cer formula de calcul.
Multumiri anticipate.

quote:

Mirtha, asa am spus si eu, dar daca esti atenta am impartit cele 126 zile inainte si dupa DPN. Da, intr-adevar totalul este de 126 zile. Ba da, pentru concediul prenatal se acorda 85 % din salariu brut calculat pe ultimele 6 luni intrarii in concediu. Cu asta m-am lamurit. Dar marea mea nelamurire este ca voiam sa stiu cum se calculeaza aceasta indemnatie. M-ar interesa formula de calcul, mai exact.
Multumiri anticipate.

quote:

Monicus concediul de maternitate - cel de 126 de zile este reglementat de OUG nr.158-2005.
Nu imi aduc aminte sa fie dat vreun procent de 85%. Caut actul normativ si revin. Indemnizatia se raporta la o medie a salariului pe ultimele 6 luni anterioare intrarii in concediu.
Nu stiu sigur dar parca il postase o gravidutza pe forum.

Mirtha 26+ Eva

Mirtha 26+ Eva

Mergi la inceput

Amalia multumesc pentru urari. Ma bucur ca v-ati simtit bine la botez.
Incerc sa mai pun niste poze dar nu sunt sigura ca imi va reusi figura. Finuta-mea...bestiala ! Ori sunt eu mai sensibila la fetite, adica mai subiectiva ori e lipicioasa foc.

Mirtha 26+ Eva

Mergi la inceput

Acum m-ati inteles Mirtha ce voiam eu. Intr-adevar cele 126 de zile sunt reglementate prin Ordonanta de urgenta Nr. 158 din 17 noiembrie 2005-actualizata, dar pe mine ma intersa doar formula de calcul.
Am tot "rasfoit" internetul dar nimic care sa ma lamureasca.

Am gasit ceva de 85 % inmultit cu media celor 6 luni salariu brut impartit la nr de zile lucrate in cele 6 luni si inmultit apoi cu nr de zile lucratoare din ultima luna lucrata.

Dar ceva este ambiguu in toata explicatia data de cei de pe internet... nu da un rezultat corect, de aceea cer lamuriri, adica cer formula de calcul.
Multumiri anticipate.
18+

Mergi la inceput

Cheshtiuni contabilicesti.
Not on my field !

quote:

Acum m-ati inteles Mirtha ce voiam eu. Intr-adevar cele 126 de zile sunt reglementate prin Ordonanta de urgenta Nr. 158 din 17 noiembrie 2005-actualizata, dar pe mine ma intersa doar formula de calcul.
Am tot "rasfoit" internetul dar nimic care sa ma lamureasca.

Am gasit ceva de 85 % inmultit cu media celor 6 luni salariu brut impartit la nr de zile lucrate in cele 6 luni si inmultit apoi cu nr de zile lucratoare din ultima luna lucrata.

Dar ceva este ambiguu in toata explicatia data de cei de pe internet... nu da un rezultat corect, de aceea cer lamuriri, adica cer formula de calcul.
Multumiri anticipate.
18+

Mirtha 26+ Eva

Mergi la inceput

Nu cred Ank83 ca este atat de simplu. La baza indemnizatie exista o formula de calcul mai complexa, nu doar media salariului brut din ultimele 6 luni si inmultesti cu 85%. Este ceva mai compex din cate am vazut eu pe internet.
Exista o formula de calcul mai complexa.

quote:
citat din mesajul lui Ank83

Moni faci media aritmetica... ca la scoala a salariului brut pe ultimele 6 luni si apoi calculezi 85% din el.Pusi

Ank Raul 17.10.2007
si cu bb2
Poze Raulito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

asta a fost in cazul meu cand salariul era fix in fiecare luna.Atunci nu are ce sa iti difere nimic de la calculul meu la cel cu zile.

Ank Raul 17.10.2007
si cu bb2
Poze Raulito

Mergi la inceput