Campanie de responsabilizare a autoritatilor (3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

buna

nu stim deocamdata cand va fi dat reportajul dar carmen avram a zis ca ne suna.
o sa va zicem cu siguranta
abia astept
pupici


elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

I-am trimis mail d-lui Branzan si am trimis si articolul admin Desprecopii.
Si eu abia astept emisiunea cu voi, fetele mele curajoase pe care va admir!

La ministrul sanatatii nu stiu daca avem cum sa ajungem,(ar fi bine insa sa fie invitat in emisiune, sa vedem ce zice) oricum toate raspunsurile primite la petitia de pe mail au fost din partea Ministerului Sanatatii, deci pozitia lor o stim..

Acum sa ne gandim ce mai e de facut, pana primim vreun raspuns.
Ma gandeam sa incepem sa lucram la textul pentru petitia on -line si l-am inceput asa:
(dupa modelul petitiei pentru legea mamelor -vedeti semnatura mea)

TEXT PETITIE ON LINE - in lucru

CATRE: GUVERNUL ROMANIEI, PARLAMENTUL ROMANIEI

SUSTINERE PENTRU REGLEMENTAREA LEGALA A REPRODUCERII UMANE ASISTATE MEDICAL PRECUM SI PENTRU INTRODUCEREA FERTILIZARII IN VITRO IN PROGRAMELE NATIONALE DE SANATATE


Deputatul Ovidiu Branzan a initiat propunerea legislativa nr. 217 / 2003 "Propunere legislativa privind sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical". Dupa mai multe modificari si dezbateri in plenul Camerei Deputatilor, a fost adoptata de Camera Deputatilor in aprilie 2004, fiind inaintata la senat, adoptata si de Senat cu anumite modificari si apoi trimisa la Presedintele Romaniei pentru promulgare care face sesizare de neconstitutionalitate,
Curtea Constitutionala accepta obiectiunile de neconstitutionalitate, urmeaza prezentare īn Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, apoi PL este trimisa pentru raport privind decizia Curtii Constitutionale la Comisia juridica de disciplina si imunitati unde primeste raportul favorabil, este reinscrisa pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor si adoptata de aceasta, fiind trimisa la Senat in noiembrie 2005, ramanand in acelasi stadiu pana in prezent.

EXPUNERE DE MOTIVE

va urma.
Va astept cu idei!


Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Aha, am inteles, deci nu prea sunt sanse cu Nicolaescu. Ma gandeam sa incerc o audienta la el. Stiu ca sansele sunt f. mici, dar daca zice-ti ca nu se rezolva cu el , atunci nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

quote:
citat din mesajul lui Moniland

Aha, am inteles, deci nu prea sunt sanse cu Nicolaescu. Ma gandeam sa incerc o audienta la el. Stiu ca sansele sunt f. mici, dar daca zice-ti ca nu se rezolva cu el , atunci nu.

Pai stim pozitia Ministerului Sanatatii dar nu stim daca Nicolaescu chiar stie despre mesajele noastre trimise Ministerului pe care il conduce. Eu cred ca nu strica sa mai insistam si la el. Eu personal nu cred in ajutorul domniei sale dar daca nu incercam n-avem cum sa reusim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Ma gandeam la Ordinul Ministrului Sanatatii fara de care nu se elibereaza medicamentele. E un Ordin care trebuie semnat de Nicolaescu. Poate ca habar nu are ce e cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

ioana, poti trimite e-mailul respectiv (adaptat) si la Consiliul Europeni (reprezentanta Romania)http://ec.europa.eu/romania/about_us/who_we_are_ro.htm.
poate ne indruma ei unde/ cum putem obtine o reactie de la UE in acest sens.
iar ma intorc la ideea mea conform careia autoritatile romane nu initiaza si nu sustin demersuri decat obligati/ fortati de institutii europene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Luci. elm, foarte buna ideea ta! insa mai da o data link-ul, mie imi apare ca nu este bun.
Moniland, si eu as zice daca poti sa ajungi in audienta la Nicolaescu, ar fi bine. Eu sunt convinsa ca raspunsurile la petitii s-au dat la un nivel inferior, adica de vreun sefulet, ceva-pe acolo. Pe petitia mea scrie RED/Dact :Dr.A.C. si este semnata de Director gen, Dr. Adrian Pana, sunt convinsa ca ministrul habar nu are de asa ceva.
Tu ai trimis petitia? Ai raspunsul scris? Ca daca il ai ar fi fost bine sa mergi cu ele la Ministru.
Si ref la ordinul ministrului, cu noua lista de compesate nu mai e cazul, vedeti discutiile de la sfarsitul cap. 2. Oricum, ca orice sef sus-pus nu cred ca are idee de toate detaliile necesare punerii in aplicare a legilor, se ocupa altii de asta pana la el.

Vad ca mult mai putine fete ne-au votat..sper ca sunteti in continuare alaturi de noi, pregatim o petitie on line, vom avea nevoie de muuulte voturi.

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania http://ec.europa.eu/romania/index_ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Sunt impresionata de demersurile voastre.
Va urmaresc din umbra si asemeni mie sunt multe alte fete, asa ca stati linistite - aveti toata sustinerea si rspectul nostru.gianina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrembebe spune:

Buna fetelor si felicitari pentru initiativa!
intradevar,la ministru nu ajung petitiile. nici cu audienta nu cred ca sunt mari sanse. de regula audientele sunt tinute de directorii din minister....
cred ca am putea trimite un email dnei silvia olteanu silvia.olteanu@rpro.eu. lucreaza la Reprezentan#355;a Permanent#259; a Romāniei la Uniunea European#259; de la Bruxelles si e pe partea de sanatate..... cine stie, poate se intampla ceva......
cred ca daca vreun partid ar fi suficient de istet incat sa-si puna in planul electoral sprijinirea cuplurilor cu inferitilitate si daca ar iesi la guvernare, atunci aceasta promisiune ar face parte din programul de guvernare si s-ar chinui sa o realizeze. altfel, nu vad cum un ministru la sfarsitul mandatului ar lua o decizie care afecteaza bugetul (si vedeti si voi ca altele sunt prioritatile actualei guvernari).
felicitari din nou pentru subiect

anul acesta ne odihnim pt ca la anul sigur vine barza

Mergi la inceput