Copiii sunt sinceri...

Copiii sunt sinceri... | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

...sau prost crescuti?
Multi ati auzit vreun prichindel care spune cu clas strident: Moaaaama, tanti, ce urata esti...si alte "sinceritati" de genul asta.
Daca vi se intampla asa ceva, ce credeti? E vina voastra, sau e perfect normal?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Depinde de varsta. La 3-4 ani sunt sinceri. Dupa 7-8 ani, prost crescuti, zic eu.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

eu cred ca sunt sinceri.

Ma aflam la un coafor si langa mine o doamna cu un baietel de vreo 7 ani ii spune mamei:
" Papa cést un vieux cruton".

traducerea; tata este un bosorog!!

http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Asta cu "moaaama" ma duce cu gandul la limbajul smecherasilor de dupa blocuri.

Da,dupa standardele mele, este crescut prost. Nu pentru ca asa ii este scris in ADN sau in stele , ci pentru ca efectiv a fost crescut prost de mamica si taticu, la care a auzit asemenea "sinceritati" si exprimari neglijente. Plus ca - ce trist! - atat de mic si deja a invatat sa-i eticheteze pe cei din jur: sa spuna cine-i urat(a)/frumoas(a), destept/prost, nesimtit/ne-nesimtit. Pentru el deja X este o "tanti" sau "babeta" si nu "doamna X" sau pur si simplu "o femeie". Y este o "tipa", nu o fata/prietena/cunostinta.

Daca la prima vedere poate parea normal comportamentul copilului fata de alte persoane, sunt sigura ca nimeni dintre voi nu ar suporta reversul medaliei, de exemplu sa-i fie numit copilul "plod" sau "puradel" sau sa-i spuna ca e urat/gras/prost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

A nu fi sincer intotdeauna ,a minti frumos ,a spune doar lucrurile aceptate social este o componenta a social skill .Nu toti copiii au aceleasi evolutii pe partea de social skill .Unii invata firesc prin observarea celor din jur ,altora le trebuie ceva mai mult timp sau pur si simplu trebuie invatati sistematic.Nu e nici o dovada de proasta crestere nici de obraznicie ci doar trebuie explicat copiilor ce nu fac bine si cum ar trebui sa faca .Simplu , firesc si cu rabdare asa cum inveti un copil sa manince sau sa se imbrace singur desi fratii lui sau alti copii de virsta lui au invatat singuri ,fara ajutor.Parerea mea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Bula era extrem de ... "sincer" cu toata lumea si deseori isi punea parintii in situatii extrem de jenante. Pana intr-o zi, cand mama lui s-a enervat foarte tare si i-a interzis cu desavarsire sa mai faca tot felul de aprecieri fata de persoanele pe care le intalnea. Ba chiar i-a precizat: "sa vorbesti doar daca ai ceva frumos de spus despre orice persoana, sa nu te mai aud niciodata ca spui ceva urat despre cineva!!!".

A doua zi, merg impreuna la magazin sa cumpere mancare. Ajunsi in fata casierei, Bula exclama: "Vai Doamna, ce mustata frumoasa aveti!".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

Tot scuzam ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

Copii se educa cel mai bine ignorind comportamentele lor negative. Nu intarindu-le.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

E sincer! Pe bune acu, prefer genu' asta de oameni! Fiindca si eu sunt la fel...wysiwyg....Si sper ca prichindelu' nu-si va pierde calitatile cu varsta!!!!
Prea des ne ascundem in spatele convenientelor sociale si prea des mintim frumos ca sa ce???

"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Eu in primul an de scoala,aveam o invatatoare care avea efectiv barba si mustata.
Si o data nu am mai rezistat curiozitatii si am intrebato; dvs sunteti barbat sau femeie? ca mie mami mi-a spus ca doar barbatii au barba!!

si au trecut anii,da sincer cand mai vad vreo doamna cu mustata imi vine mereu sa-i zic; doamna ce mustata demna aveti!!!

http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Rufus, as merge mai departe si as spune ca prichindeii cu pricina au parinti barfitori. Un asemenea comportament la varste peste x ani nu spune decat ce spun si parintii cand sunt acasa. Alai prost, ala-i urat si tot asa.

Si ca sa raspund la ideile dinainte convenientele sociale exista ca sa convietuim cat mai usor in societate. Foarte probabil o persoana urata sau cu pilozitate excesiva are oglinda acasa si e si complexata de problema respectiva. A fi sincer in concluzia asta e lipsa de sensibilitate.

Mergi la inceput