Viata in Germania (52)
Raspunsuri - Pagina 7
Daconst spune:
Vad ca Didi,a raspuns deja la intrebarea cu alocatia,dar vroiam sa mai adaug ca eu sunt unul din cazurile care iau alocatia si din tara si din De.
Nu stiu cit e de legal,dar atata timp cit mai avem acte romanesti si eu si copilul si statul ne da alocatia,de ce sa n-o iau?
Asa o mai ajut si eu pe mama,ca din pensia ei ar muri de foame dupa statul roman.
Eu as zice sa nu returnezi nimic din banii primiti,ca si asa nu au cum sa verifice.
Iar cu ajutorul de la stat pentru mama,il primesti doar daca sotul castiga mai putin.Eu am luat doar in primul an aia 300€ si gata,ca n-am mai trecut de limita aia pusa de ei.
Cu gradi,depinde de oraselul sau satul in care stai.La noi e 50€/luna pina la pranz sau 80€ pina a 16.Iar loc am primit imediat,dar trebuie sa implineasca Lucas 2 ani.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
DidiAlex spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maraki
Dar de unde stie statul roman cand ai plecat in Germania? Nu stiu cum se procedeaza dar poate reusesti sa nu returnezi banii pe cele 4 luni |
Cred ca se primeste alocatie pe baza inceperii unui contract de munca aici. Daca un parinte este platitor de taxe la statul german, copilul lui are dreptul la alocatie, chiar daca nu locuieste in DE.
De ex, copiii studentilor straini nu primesc alocatie, chiar daca locuiesc in de.
Ah, Dana, tu esti prea sincera ca scrii aici asta, unde domneste corectitudinea . Fii sigura ca mai sunt si altii in situatia asta .
Acum cei 300E sunt banii din Elterngeld, numai ca in perioada anterioara 01.01.07 se primeau numai de catre unii Erziehungsgeld, in functie de venit, era 300 in primul an si perioada se marea pana la 3 ani, iar suma putea scadea.(despre astia vb la p.4)
tinatache spune:
mirela, fetele au dreptate, tb sa te grabesti daca vrei sa ai vreo sansa sa intre din septembrie. Teoretic s-au impartit deja locurile dar cine stie... poate mai pleaca cineva, se mai muta...
-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
liutzica spune:
Banii de alocatie hai ca mi se pare normal sa-i returnez (2mil/luna in Ro)daca-i primesc de aici retroactiv, dar cei 6 milioane cum spuneati si voi sunt primiti in urma faptului ca am muncit si mi s-au retinut din salar banii pentru contributii.Intr-adevar ce mi s-a spus...(aici in Germania)ca tre sa returnez sunt banii din alocatie 2mil/luna. Am primit un formular in romaneste de aici (de cand cu UE)pe care tre sa-l completez si sa-l trimit in Ro.
O sa revin pe subiect cand am ceva concludent.
Oricum sfaturile sunt mai mult decat bine venite.
Daca mai stiti site-uri pentru invatarea limbii germane..ar fi super, stiti cum este fiecare are stilul lui de invatare si cu cat ai mai multe optiuni cu atat cresc sansele sa te regasesti.
Cu bine!
Alina spune:
Fetele,
ca tot am mai auzit,cum e cu gradinita de la 2 ani?E foarte incurajator pt barza .
Ca la cele 2 unde a fost fiica-mea sigur nu primeau decit de la cel putin 3 ani iar cu cresele nu am avut treaba.
La sotul meu la job exista cresa angajatilor dar primesc copii de la citeva luni.
Alina
tinatache spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liutzica Banii de alocatie hai ca mi se pare normal sa-i returnez (2mil/luna in Ro)daca-i primesc de aici retroactiv, dar cei 6 milioane cum spuneati si voi sunt primiti in urma faptului ca am muncit si mi s-au retinut din salar banii pentru contributii.Intr-adevar ce mi s-a spus...(aici in Germania)ca tre sa returnez sunt banii din alocatie 2mil/luna. Am primit un formular in romaneste de aici (de cand cu UE)pe care tre sa-l completez si sa-l trimit in Ro. O sa revin pe subiect cand am ceva concludent. Oricum sfaturile sunt mai mult decat bine venite. Daca mai stiti site-uri pentru invatarea limbii germane..ar fi super, stiti cum este fiecare are stilul lui de invatare si cu cat ai mai multe optiuni cu atat cresc sansele sa te regasesti. Cu bine! |
banii de alocatie chiar e mai avantajos sa-i inapoiezi pe cei din Ro si sa primesti aici, dar indemnizatia o vei primi pana la 2 ani, daca nu te angajezi pana atunci. Indemnizatia se primeste indiferent de domiciliu.
-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
Katink spune:
Liutzica, bun venit pe forum. Cred ca noi doua doar ce ne-am cunoscut sambata la nunta? Asa-i?
Eu nu prea am timp de scris pe forum ca ne pregatim de concediu, dar am si eu o dr. de familie foarte buna, romanca, tanara si foarte amabila, daca ai nevoie, ti-o recomand cu cea mai mare placere.
Numai bine si spor la germanit si multi pupici fluturasului tau verde
Sa auzim numai de bine,
Katink si cele doua mandrutze Emma Andreea (5.08.2005) si Carla Maria (6.04.2007)
liutzica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katink Liutzica, bun venit pe forum. Cred ca noi doua doar ce ne-am cunoscut sambata la nunta? Asa-i? Eu nu prea am timp de scris pe forum ca ne pregatim de concediu, dar am si eu o dr. de familie foarte buna, romanca, tanara si foarte amabila, daca ai nevoie, ti-o recomand cu cea mai mare placere. Numai bine si spor la germanit si multi pupici fluturasului tau verde Sa auzim numai de bine, Katink si cele doua mandrutze Emma Andreea (5.08.2005) si Carla Maria (6.04.2007) |
wow ce mica-i lumea :), intuitia feminina este la putere maxima la tine!!!!!
da asa-i...ma bucur sa ne regasim si aici
sigur ca ma intereseaza o doctorita buna, mai ales ca tu ai experienta ...este mai bine sa nu am nevoie, dar nu se stie niciodata...
poti sa-mi scrii datele si aici, citesc des de cateva zile, stii cum sunt inceputurile mai palpitante.
nu mai stiu cand plecati in concediu, dar oricum va doresc sa fie unul relaxant si incarcator de baterii.
pupici si din partea noastra pentru fetitele tale dragi!
Pe curand!
Daconst spune:
Alina,cred ca asta cu gradi de la 2 ani e chestie noua.
La noi a fost asa:noi nu locuim exact in oras unde sunt crese,iar ca sa primim loc la o cresa trebuia sa plateasca cei de a Gemeinde locul pentru noi deoarece eu lucrez.Asa ca m-au trimis la gradi si acolo ne-au dat imediat loc pentru Lucas.
Eu zic sa mai intrebi ca fiecare gradinita are politica ei.
Spor la bb2 si sper sa te ajung din urma!
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
angipangi spune:
nu stiu dar nici aici nu pot sa o dau la 2 ani la gradinita,decat la 3 ani.
in legatura cu alocatia din cate stiu trebuie sa ai domiciliu si conditii pentru copil,adica spatiul lui si sa ai venit din care sa reiese ca ai cu ce il intretine
eu am platit cate 160 euro gradinita la copil pana a inceput scoala si la hort 80.
de la anul are hort gratuit deoarece sotul lucra mai mult si nu are cine il ajuta si nu are nici venit ce depaseste.
pentru copil nu ii va fi greu sa invete limba ca e micut
baiatul meu are 1 an jumate si acum trece a treia.ei invata mai repede
teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora