Copiii precoce

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

quote:
citat din mesajul lui rrox3

quote:
citat din mesajul lui ricea

baiatul meu a inceput sa vorbeasca dupa 2 ani si la 5 ani citea.L/am scos din scoala unde era primul si l/am adus aici.intr/un an de zile a facut gradinita,a inceput clasa 1 si dupa 3 luni l/au trecut a doua,acum e prea plictisit si cred ca nu am sa/l las sa mearga a treiasi nu stiu ce sa fac sa i se duca lenea

teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora

Copii supradotati au nevoie de verticalizarea invatamantului. Au nevoie sa fie provocati, sa cresca ritmul de invatare. Asta le mentine interesul pentru invatat. Altfel se plictisesc, nu mai sunt atenti, nu mai invata. Prefera sa "viseze cu ochii deschisi" la ore si sa se gandeasca la cu totul altceva - mult mai interesant decat a treaia repetare a nu stiu carei notiuni simple la tabla.
Fii bucuroasa ca esti acolo si oamenii respectivi stiu ce au de facut. Ei incearca sa-i gaseasca ritmul optim de invatare copilului tau. Eu ma lupt cu scoala romaneasca

Editez: Acum am vazut ca e nascut tot in 99, ca si Mariuca mea. pai ea a terminat clasa a III-a anul asta. De ce ai retineri sa-l lasi la clasa a III-a? Inteleg ca l-ai dat mai tarziu la scoala, dar el a recuperat rapid pana acum si se plictiseste. Corect?

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

cam asa este.eu l/am dat de la 7 ani,dar cu o luna de a termina l/am adus aici si a luat/o de la capat cu tot.Nu stiu daca el e supradotat ,dar e cert ca nu se mai implica ca inainte.
de ce vrea a doua ,pentru ca ma gandesc ca ii va fi mai usor ,decat sa dea de mai greu si sa nu mai vrea sa faca
probleme mai multe le are cu germana.
ce probleme ai in romania?

teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ricea acum inteleg mai bine. Mie personal mi se pare ca neimplicarea lui e consecinta normala a barierei limbii. Nu o stapaneste si ii e greu sa se implice.
De ce a luat de la inceput scoala acolo? Ar fi trebuit sa ajunga direct in clasa a II-a. Probabil e derutant sa tot fii mutat din clasa in clasa. Nu cunoaste pe nimeni, nu intelege bine ce vorbesc, hmmm... cred si eu ca nu se mai implica la fel de mult. E o problema de adaptare. Cand va stapani bine limba germana cred ca ii va reveni pofta de implicare. Succes!

Scuze pentru offtopic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

rrox3 poi nu se putea si daca ar fi terminat in romania sa treaca diresct clasa 2.trebuie luat de la 0 totul.
asta este limba este tare grea,dar trece el si peste asta
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
citat din mesajul lui rrox3
Felicia sunt convinsa ca ai fi fost la fel de inteligenta, dar ai fi putut sa-ti folosesti resursele (inteligenta) mult mai mult in scopuri ce nu includ supravietuirea. Ai fi ajuns in mod firesc si natural - nu dupa chinuri si terapii dureroase - un om liber si echilibrat. Gandeste-te cat timp ai fi castigat! Cat timp ti-ai ocupat si iti ocupi creierul cu strategii de aparare si cu decodarea lor (mai tarziu) si cu analiza a milioane de posibilitati? Ce ar fi insemnat sa ai incredere in tine, ca persoana? Sa nu te bazezi doar pe inteligenta ta, ca singura ta calitate?
Eu cred ca ai pierdut mult mai mult decat ai castigat. Eu stiu ca as fi putut sa fac mult mai multe cu viata mea daca as fi avut timp sa-mi iau in serios visele. Din pacate nu l-am avut.

Mare dreptate ai. As fi scapat de codependenta aia blestemata care mi-a nenorocit atatia ani din viata!

si pentru postarile tale care sunt mereu miere pentru inima mea.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu cred ca precocitatea nu e o asigurare pentru rezultate mai tirziu, exista virste la cere copiii se egalizeaza, 3 ani, 7 ani, 10 ani...etc. La fel cum un IQ ridicat fara interes in munca e pierdut. Ma uit la generatia baiatului meu, sint o gramada de copii destepti, ce ii deosebeste e tocmai abilitatea de a munci.
Cum ii facem sa munceasca e o cu totul alta conversatie
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ai dreptate Andrada cu munca, fara munca degeaba desteptaciune, eu cu munca ii tot bat capul lu' fi-miu. De ex. acu doo zile cica fi-miu a ajuns la o mare descoperire, pe care mi-a transmis-o si mie: "work is boring, playing is fun" lol (munca e plictisitoare, joaca e distractiva). I-am zis ca da, dar ca se ne distram si cand vom fi mari trebuie sa muncim de mici. Norocul meu e ca fi-miu vrea neaparat sa aiba bani sa isi ia masini cand va fi mare, asa ca are o motivatie puternica de a munci (ii zisei ca fara munca n-ai job bun si deci bani cand o sa fii mare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Exat asa ii spun si eu Ruxi (Numai doctorii isi permit sa mearga in Galapagos...etc),
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

rrox, merci tare mult
din ce ai expus tu inteleg ca te-ai documentat foarte serios
cam tot ce ai expus si tu si flaviutza regasesc in cartea pe care o citesc acum (Jean-Marc Louis - "Mon enfant est-il précoce ?" (titul original)), foarte interesanta si buna, as spune
referitor la ce spuneam eu cu Winnicott, etiologia inteligentei e foarte controversata (pot sa integrez si shocurile afective (Albert Jacquard) si mediul propice, modul de raportare pozitiv al parintelui la copil )
Winnicott amintea de fiii mamelor suferinde (schizofrenie, care nu reuseau sa cupleze cu copilul, copil care-si inventeaza mama si care dezvolta o inteligenta impresionanta (IQ170) si care la randul lor devin psihotici, dar astea sunt cazuri extreme)
complimente pentru modul in care te raportezi situatiei, e admirabil

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui Andrada

La fel cum un IQ ridicat fara interes in munca e pierdut. Ma uit la generatia baiatului meu, sint o gramada de copii destepti, ce ii deosebeste e tocmai abilitatea de a munci.
Cum ii facem sa munceasca e o cu totul alta conversatie
A

Andrada nu prea exista IQ ridicat fara interes in munca. Este doar o parere. Un copil cu IQ ridicat se automotiveaza intern, este curios, vrea sa afle si sa experimenteze o gramada de lucruri. Dar are si o personalitate foarte puternica. Va refuza sa invete ceea ce i se impune sa invete. Va refuza sa invete si sa-si iroseasca timpul cu orice nu il intriga, provoaca, starneste. Asta e o problema pentru parinti si profesori, intr-adevar. Dar nu stiu daca pe termen lung va fi o problema pentru acesti copii.
Fiica-mea cand e interesata de ceva se implica cu entuziasm, citeste, intreaba, cauta informatii, discuta, trage concluzii. In acelasi timp nu ii place deloc sa-si faca temele si de cele mai multe ori le face superficial sa scape de ele. Fiindca o plictisesc. In schimb face cu placere teme suplimentare, pe care si le alege singura. Nu-i plac temele la romana, scrie urat, dar compune poezii cu placere.
Ideea e ca avem o sarcina mai grea cu copii inteligenti, nu le putem baga pe gat chiar orice vrem noi in orice forma anosta, cum e materia din manualele scoalare de exemplu...

Mergi la inceput

MissParker, Gazzelle Multumesc

Mergi la inceput