Copiii precoce

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

rrox, parca ai vorbit de Sofia. Singura diferenta ar fi ca e activa fizic si ca are agresivitate indreptata asupra noastra, dar asta e din nevoia excesiva de afectiune.
Andrada, Ruxij, si sofia e total dezinteresata de munca in sensul ala de functionar:)), dar cand are ea ceva dedesenat sau de descoperit acorduri la pian e ingrozitor de harnica, adica sta acolo pana reuseste.
Eu am fostprecoce cat am fost mice si m-am egalizat cu ceilalti exact la 10 ani.
:La mine s-a produs egalizarea din cauza lenii, deci asta cu munca ma intereseaza f mult.
chiar si acu as fi mult in fata daca n-ar fi lenea asta (imi gasesc scuze sa nu lucrez de genu: am alaptat toata noaptea, mai bine dorm nitel )

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

quote:
citat din mesajul lui gazzella
Winnicott amintea de fiii mamelor suferinde (schizofrenie, care nu reuseau sa cupleze cu copilul, copil care-si inventeaza mama si care dezvolta o inteligenta impresionanta (IQ170) si care la randul lor devin psihotici, dar astea sunt cazuri extreme)

M-a urmarit zilele astea pasajul asta scris de tine. Cred ca Winnicot, la vremea lui, a confundat putin cauza cu efectul. Sper sa n-o considerati blasfemie. As zice ca acel copil ar fi ajuns oricum la un IQ extrem de mare avand o mama normala. Toti copii isi inventeaza mama mai mult sau mai putin, indiferent cum e mama. Copilul o vede perfecta. Un copil cu un IQ 170(!!!) va fi mult mai eficient in fantasmele lui, de acord. Dar asa cum spui si tu, ajunge psihotic. Daca mediul i-ar fi stimulat in asa masura inteligenta, toti copii cu mame schizofrenice ar trebui sa fie geniali, si nu sunt. As zice ca mediul doar l-a distrus emotional.
Cred ca un IQ mai mare iti sporeste sansele la probleme psihice. Pur si simplu pentru ca ai "mai mult creier care sa o ia razna". Poti fantasma mult mai eficient. D-asta insist ca un copil cu un IQ ridicat are mare nevoie sa fie echilibrat psihic.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

depinde, si schizofrenia are etiologii diverse
n-o consider nicio blasfemie
poate o sa revin....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Cred ca un IQ mai mare iti sporeste sansele la probleme psihice. Pur si simplu pentru ca ai "mai mult creier care sa o ia razna".
quote:

Amuzanta remarca. Nu stiu cat de exacta, dar pe mine m-a facuta sa zambesc.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Si pe mine.Poate fi insa adevarata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Ei,la naiba!

Cum asha?

Mergi la inceput