Copiii precoce
Raspunsuri - Pagina 4
Sabina spune:
rrox, parca ai vorbit de Sofia. Singura diferenta ar fi ca e activa fizic si ca are agresivitate indreptata asupra noastra, dar asta e din nevoia excesiva de afectiune.
Andrada, Ruxij, si sofia e total dezinteresata de munca in sensul ala de functionar:)), dar cand are ea ceva dedesenat sau de descoperit acorduri la pian e ingrozitor de harnica, adica sta acolo pana reuseste.
Eu am fostprecoce cat am fost mice si m-am egalizat cu ceilalti exact la 10 ani.
:La mine s-a produs egalizarea din cauza lenii, deci asta cu munca ma intereseaza f mult.
chiar si acu as fi mult in fata daca n-ar fi lenea asta (imi gasesc scuze sa nu lucrez de genu: am alaptat toata noaptea, mai bine dorm nitel )
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
rrox3 spune:
quote:
citat din mesajul lui gazzella
Winnicott amintea de fiii mamelor suferinde (schizofrenie, care nu reuseau sa cupleze cu copilul, copil care-si inventeaza mama si care dezvolta o inteligenta impresionanta (IQ170) si care la randul lor devin psihotici, dar astea sunt cazuri extreme)
M-a urmarit zilele astea pasajul asta scris de tine. Cred ca Winnicot, la vremea lui, a confundat putin cauza cu efectul. Sper sa n-o considerati blasfemie. As zice ca acel copil ar fi ajuns oricum la un IQ extrem de mare avand o mama normala. Toti copii isi inventeaza mama mai mult sau mai putin, indiferent cum e mama. Copilul o vede perfecta. Un copil cu un IQ 170(!!!) va fi mult mai eficient in fantasmele lui, de acord. Dar asa cum spui si tu, ajunge psihotic. Daca mediul i-ar fi stimulat in asa masura inteligenta, toti copii cu mame schizofrenice ar trebui sa fie geniali, si nu sunt. As zice ca mediul doar l-a distrus emotional.
Cred ca un IQ mai mare iti sporeste sansele la probleme psihice. Pur si simplu pentru ca ai "mai mult creier care sa o ia razna". Poti fantasma mult mai eficient. D-asta insist ca un copil cu un IQ ridicat are mare nevoie sa fie echilibrat psihic.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
gazzella spune:
depinde, si schizofrenia are etiologii diverse
n-o consider nicio blasfemie
poate o sa revin....
simali spune:
quote:
Cred ca un IQ mai mare iti sporeste sansele la probleme psihice. Pur si simplu pentru ca ai "mai mult creier care sa o ia razna".
quote:
Amuzanta remarca. Nu stiu cat de exacta, dar pe mine m-a facuta sa zambesc.
alice