*Gravidute curajoase de Noiembrie Decembrie (57)*
Raspunsuri - Pagina 11
simona_1402 spune:
Multumesc mult feltelor pentru gandurile bune!
Elilov, VonHelen, multa bafta maine
sunt convinsa ca veti veni cu vesti bune!!!
In legatura cu cezariana. Va sfatuiesc pe toate, din pozitia unei candidate la a 3-a cezariana, sa nu optati pentru asa ceva decat daca nu se poate altfel. Pentru interesate sunt disponibila cu o lista lunga, lunga de motive.
Simona, mamica lui
Radu (3 dec 1997),
21+
anes spune:
Ramo, mie mi-a dat dr. de familie carnetul gravidei si trebuia sa merg cu el la dr. ginecolog sa-mi scrie in el la fiecare consultatie, dar, il uitam de fiecare data
. Poate ca atunci cand imi amintesc de el, il iau si o rog pe dr. sa-mi scrie de pe fisa pe care o am la ea.
Simona, daca avei nevoie de cerclaj iti facea si la varsta asta? Stiu ca am mai intrebat, dar ma intereseaza, pt. orice eventualitate. Colul meu incepe sa se intredeschida.
Edit> vreu sa stiu si eu mai multe despre cezariana (avantaje si dezavantaje).
Fetelor, eu in ultima perioada il simt pe BB lovind mai mult in vezica urinara, in col si in peretele posterior al uterului. Oare sa fie din cauza pozitiei (cu capul un jos), sau de ce oare? Voi ce credeti? O fi ceva in neregula?
24+ 
simona_1402 spune:
Anes,
Da, imi facea cerclaj si acuma. Nu cred ca are legatura cu varsta, ci cu faptul ca mi se scurta mereu colul. La ultimul control ajunsese la 3,42. Dupa ce mi-a mai dat o perioada de gratie si mi-a marit si portia la 3 pastile de utrogestan situatia s-a mai schimbat putin (si eu am stat cuminte la pat). Cerclaj imi facea in doua situatii - daca era colul intredeschis sau daca ajungea la mai putin de 2,5 cm. Dar am scapat!!!
In legatura cu loviturile pe care le simiti. Si la mine e absolut aceeasi situatie, bebe sta cu capul in jos si este posibil sa il simt si mai tare din cauza ca zona inferioara a uterului este sensibilizata din cauza cicatricilor. Eu insa am gasit pozitii in care nu ma mai dor miscarile lui BB - pun o perna mai mare intre picioare si un colt sub burtica, in lateral. Si atunci nu ma mai doare oricat ar zburda. Uneori nici nu imi dau seama ce poate sa faca acolo de se invarte asa de tare. Seamana cu tati, mai agitat!!!
Simona, mamica lui
Radu (3 dec 1997),
21+
dandusa spune:
quote:
citat din mesajul lui anes
Fetelor, eu in ultima perioada il simt pe BB lovind mai mult in vezica urinara, in col si in peretele posterior al uterului. Oare sa fie din cauza pozitiei (cu capul un jos), sau de ce oare? Voi ce credeti? O fi ceva in neregula?
din contra,eu zic ca sta cu picioarele in jos daca simti astfel loviturile...,iti da senzatia ca iese afara cand loveste sau ca te furnica ceva in pasa,nu?sau cel mai des te trimite la baie chiar daca doar ce ai golit vezica...
asa simt si eu uneori,in ultima perioada mult mai des...azi de ex,il simt numai jos...,deci picioarele lui ma lovesc jos spre apendice,zona inghinala...

daca ar sta cu capul in jos ar trebui sa simti picioarele in partile laterale ale burtii,parerea mea

Mamica stralucitoare
24+
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
babyzapi spune:
Criss gata! A inceput sa-mi functioneze un pic creierul si mi-am dat seama cu cine semeni : MELANIE GRIFFITH. In varianta mai tanara bineinteles.
...Doamne cat mi-am mai stors creierii
Simona si eu as vrea lista cu dezavantajele nasterii prin cezariana, desi nu cred ca o sa pot alege si se va recurge la aceasta metoda.
Cherieactiv...offf si eu am renuntat la toate numai la tigari nu. Si riscurile sunt:nastere prematura, bebe slabut sau pb cu plamanii. Dar consider ca modul in care gandesti conteaza foarte mult si sanatatea lui bebe tine mult si de Doamne Doamne. Asta nu inseamna ca putem sa facem de toate ca are D-zeu grija de bebe, dar cred ca o abatere mica ni se ingaduie...zic si eu nu da-ti.
De ce cred ca e atat de important felul in care gandesti? La 17 ani s-a descoperit ca aveam hepatita C intr-o stare foarte avansata. Mi s-a dat tratament cu citostatice timp de 1 an de zile, tratament care l-am si urmat, nu imi era rau de la boala cat imi era de la tratament, dar in rest fumam, mancam tot ce vroiam si eram super optimista...nu vroiam sa ma gandesc ca boala asta e mai puternica decat mine. Stiam ca daca mi-e dat sa mor se va intampla oricum si vroiam sa traiesc asa cum obisnuiam si pana atunci si chiar ma bucuram si mai mult de fiecare zi din viata mea. Din partea mamei 3 frati si bunica au murit de aceasta boala cu putin timp inainte de a afla ca si eu sunt purtatoarea virusului. In fine, dupa 1 an de tratament la viremia cantitativa a reiesit ca boala a avansat si mai mult, doctorul spunea ca sunt la un pas de ciroza si nici atunci nu mi-am pierdut optimismul. Aveam eu o mare incredere in destinul meu. Pt a mi se da din nou citostatice si mai puternice de data asta trebuia sa mai fac odata viremia care costa 4 mil. Pana am strans din nou banutii astia au mai trecut inca 4 luni, fara tratament, fara regim, doar cu increderea mea ca totul va fi bine...si cand am refacut analiza rezultatul a fost NEGATIV. Nu-mi venea sa cred...si de atunci repet analiza asta de 2 ori pe an si de fiecare data, rezultatul este acelasi : NEGATIV. Pt mine asta a fost un miracol de la Dumnezeu!
Deci si acum ma gandesc ca ingerasul meu din burtica este un bebita puternic care seamana cu mami.
Sper ca nu v-am plictisit...
pe burtici toate mamicutzele!
Babyzapi
fericita 21+ cu 
criss703 spune:
Babyzapi nu pot sa cred ca te-ai tot gandit de atunci cu cine seaman 
ce simpatica esti !...Chiar ai o vointa mare , am un prieten bolnav de hepatita c si stiu ce tratament dur ia si ce regim ar trebui sa tina (nici el nu chiar respecta ) , bravo tie ca nu te lasi si ai biruit boala 
Si eu sunt curioasa despre cezariana tinand cont de dimensiunile mele si de faptul ca am rinichi unic congenital (adica un singur rinichi) lucru care m-a socat afland doar acum 3 ani din intamplare .
Anes si eu tot asa jos o simt pe bebelina mea lovind , chiar imi da senzatia sa strang din picioare cand o simt si tot cu capul in jos mi-a zis dr. ca e pozitionata 
Va pup , somn usor si mai ales vise placuuuute fara cosmaruri (si eu ma numar printre cele care au cosmaruri in aceasta perioada ) 
Criss
20+
http://community.webshots.com/user/criss703
Otiliav spune:
Tocmai ne-am intors de la mare pentru ca ploua, cu un rapid care a facut 6 ore Mangalia-Bucuresti, noroc ca Ana si o alta fetita din compartiment s-au jucat tare rumos si timpul a trecut repede.
Probabil revin maine cu un mesaj kilometric. Am citit doar la capitolul prezent pe diagonala ca sunt obosita.
Mav, imi pare tare rau ca nu am reusit sa ne vedem, dar nu avea rost sa mai stam, Duminica este ziua mamei mele asa ca am preferat sa o taiem de la mare daca tot ploua.
Intreba cineva de Carmendu. Eu stiu ca pe 10 iulie avea ecografie la Viena si planifica si ceva concediu in zona, dar nu stiu exact cat.
Sper ca toate gravidutele sunt bine!
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
Poze BB2
19+
dandusa spune:
m-am chinuit sa fac adresa si la cat de bine ma pricep,mi-am prins urechile...
pur si simplu n-am putut sa trec neobservata de partea cu cardul,n-am nici unul din cardurile de care spun ei...si habar nu am ce sa-i fac...![]()
nush' cum sa fac...,daca ma luminati mai incerc o data...,dar doar o data,ca m-am enervat![]()
Babyzapi,
imi pare rau ca ai trecut printr-o asa grea incercare
ma bucur ca esti bine acum
o noapte linistita va doresc,mamici gingase
Mamica stralucitoare
24+
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
wndyctygirl spune:
Elilov honey, dupa calculele mele ai facut ochi deja si te pregatesti dr drum( he he he, beneficiul celor 8 ore in urma ma ajuta, vezi????). Bafta bafta, dar vei vedea, si tu si Von Helen ca totul e ok.
Dragele mele zane, nu cumva asta e trimestrul in care nu ne trebuia sa ne facem atatea griji si ne bucuram din plin de sarcina??????Sa luam exemplu de la babyzapi caci e dementiala! Bravo draga mea, intradevar atitudinea conteaza mai mult decar orice altceva!!!!
Otiliav bine ai revenit din concediu....am zis eu cu o minuscula umbra de invidie...
Anes baby multumesc de compliment, cred ca de la cei 180 de km de naveta pe care-i fac zilnic mi se trage si mie. Ma saturasem de imbulzeala si mexicanimea din Chicago drept pentru care m-am mutat in suburbie dar cu serviciul am ramas acolo si acum zau ca nu stiu daca sa nasc la un spital aici sau in Chicago pentru ca planuiesc sa muncesc pana in ultma zi . Voi ce ziceti???? Daca stau acasa imi voi roade unghiile pana la metacarpiene sau ma voi juca cu tatzele mele care au toate sansele sa ajunga pana la genunchi si zau ca nu e indicat.
Asa ca draga Dandusa zau ca m-a incalzit dragul cu care te gandesti la noi dar eu cred ca munca ta e de 10 ori mai grea decat a noastra....asa ca jos palaria! In mod sigur nu voi avea nervi sa stau acasa...
Anes si restul fetelor....nu va mai faceti problemutze, bebeii se misca si ei cum pot, nu va mai stressati . Carpe diem!!!!!!
Dea
22+ cu 
Amalia spune:
Neata iubitelor!
O cafeluta, un suc, un croissant, va pot servi?
Elilov, VonHelen dragelor, ma gandesc la voi astazi si abia astept sa ajung diseara acasa sa vad ce ati facut la eco.
Dandusa are dreptate Dea, e mult mai grea munca ta decat a noastra
, mai ales daca ai un loc de munca decent, cel putin cum il am eu. 
Va pup dulce si va doresc o zi usoara!
Ma retrag la servici.
Ami, mamica lui David Alexandru (6 ani si 11 luni)
si
24+
Luca Gabriel