Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (5)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
Reallaura spune:
Nicole, aha bine ca mi-ai spus sa merg si eu cu caietul de vaccinari la med de fam.
Stefany, mie mi-a spus doctorul sa port centura 2 sapt, nu mai mult.Ei, eu nu am purtat si m-am trezit ca-mi pare rau si acum port chiloti cu burtiera...
Doloress, ce baietel mare ai! Bravo!
eu dus am facut imediat cand am venit acasa, in a 3-a zi...ferind operatia.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE
BURTICA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
cleo78 spune:
quote:
citat din mesajul lui simonacip
Oooo, Dolores, chiar ca ai un adevarat grasunel acolo..Pai Matei (care s-a nascut cu 4200!!!)avea la 3 sapt 4900, deci ai un mic voinic acolo, sa-ti traiasca si sa fiti fericiti...si sa mai faceti si-o fetitza la fel de frumusica!
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
niatsa. O
![](iubesc cafeaua.gif)
simona, matinala mai esti.... desi, io rad, la 6 alaptam a 3a oara...
o
![](fetita.gif)
![](cool.gif)
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
chinabulina spune:
Normal ca altora li se pare ca progenitura lor a urlat mai putin; tu, ca mama, suporti mult mai usor tipetele copilului tau, incerci sa-i alini durerea, sa-l linistesti, sa-l consolezi. Pe cand, pentru altii, tipetele copilului tau sunt sursa de zgomot si nervi. Pe langa asta, oricui i se pare ca fiu-sau sau fie-sa e mai destept/desteapta decat al tau/a ta... si oricum se uita... Numai mama si nasa imi spun ca n-au vazut copil asa cuminte si destept ca Teodora mea
In legatura cu vaccinul, noi vom face zilele astea infanrix-ul la pediatru, nu la medicul de familie. Am anuntat medicul de familie la cine il vom face, iar pediatrul, la randul lui, va face o hartie catre medicul de familie cum ca ne-a vaccinat gogoasa, pt ca sa noteze in fisa de vaccinari.
Am citit ce a scris Simonix despre Robert, cum se inteleg ei acum, si mi-a placut tare . dar trebuie sa recunosc si eu faptul ca, dupa puseul de 8 saptamani (care a tinut-o vreo saptamana, dar a inceput imediat dupa ce a facut 7 saptamani), gogoasa mea balerina e alt copilas: e vesela mai mereu, nu mai plange asa mult, are chef de joaca (si ne jucam toata ziua), doarme mult mai putin ziua... (Esme, iti multumesc inca o data, tare mult bine mi-ai facut cu postarile despre puseuri. Daca ai mai putea sa mai scrii...) Faza e ca si in patutul ei au crescut spini, ca nu mai vrea acolo deloc ziua. Dar ne descurcam. In plus (mi-e si frica sa spun), nu mai are colici. Si doarme bine noaptea, cu o singura trezire pe la ora 4.30-5...
Ylari, eu zic ca ai putea sa-i scoti picaturile. Eu ii dadeam Sab de 3 ori pe zi. Acum ii dau numai seara (dar nu zilnic, ci din cand in cand), ca sa ma asigur ca doarme bine.
Eu zic ca faza cu berea nu e un mit; mie mi-a povestit pediatra ca ea a baut cand a alaptat (si e tanara, nu vreo baba) si am incercat si eu. Acum, ca o fi efectul placebo sau nu, eu zic ca mi-a marit productia. Si acum imi place berea (fara alcool). Si o savurez impreuna cu sotul meu (el cu alcool) in fata tv-ului, cand doarme gogoasa...
Ancaurn, eu ii dau calciu, 3 ml/zi, 10 zile/luna. Gluconat de calciu, solutie injectabila, sau intravenoasa, nu mai stiu exact. Aia se bea, ti-a dat bine farmacista. Eu nu pastrez fiola, restul de 7 mil il beau eu. Sau arunc. Nu se pastreaza desfacuta fiola; si n-ai cum s-o acoperi...
Eu la nasi le voi lua un set de cesti de cafea pt 2 persoane, pe care l-am vazut la SaraBlu. Nasii mei au un ritual al cafelei de dimineata, nu o beau decat impreuna (si sunt casatoriti de o viata)... in plus, nu sunt pretentiosi si suntem si fffffffff apropiati.
Dordia, pentru cele 3 luni implinite
Stefany, eu am folosit putin burtiera, dar medicul meu m-a sfatuit sa n-o tin, ca sa fortez muschii sa lucreze. Acum parereile sunt impartite. Eu o mai pun cand vreau sa incap mai bine in vreo fusta sau vreo pereche de pantaloni
Doloress, ce frumos a crescut Patrick
Cand i-am spus sotului meu cam ce se pune in baita de dupa botez, a spus ca facem supa de Teodora. Asa ca noi acum vorbim de botezul de sambata si de supitza de duminica
Am incercat sa fac si eu un mic conspect, profitand ca doarme gogoasa. Si m-am intiiiiiins ca o zi de post. Acum da semne de trezire si ma duc sa-i dau sa pape. Mi-am pus in cap sa o fac sa suga bine. Nu stiu cum inca, dar urati-mi succes...
georgiana, mami de gogoasa balerina teodora maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lilly79/Lilly79.jpg)
Lilly79 spune:
niatza, niatza
Doar acum am vazut linkul dat de cleo.Ieri cred ca am citit printre randuri de nu l-am vazut. Super tari sfaturile babelor
Am avut o noapte mai linistita.A adormit pe la 11 dupa baita si-apoi a papat la 2.Am schimbat-o, leganat-o, iar dat sa pape si in jur de 5-6 a adormit(nu mai stiu exact, pt ca dormeam si eu langa ea ).
MissParker cum a fost noaptea voastra? Sper ca mai linistita decat cea de ieri.
aelita si simonacip merci de aprecieri
La multe lunite si multa sanatate pt sarbatoritii zilei:
Bogdan Silviu si Tudor-Dumitru- 3 luni
Alexia Nicole - 2 luni
Alexandra- 1 luna
Ce-i cu baitza asta de mir decare vorbiti? Trebuie facuta dupa botez decatre nasi? Pentru ce?
O zi frumoasa tuturor
Poze
Lilly ,mami de Julia (30.05.2008)
MissParker spune:
Neata, mamici si pitici! pentru bebelusa care azi implineste 2 lunisoare, Alexia Nicole, si cei care deja au 3 lunisoare: Bogdan Silviu + Tudor-Dumitru, sa fiti sanatosi si fericiti si iubiti!!
Deci, dupa motto-ul “nici o zi nu e ca alta”, raportam o seara normala (plans cam 20 de minute la digestie, dar intensitate suportabila) si o noapte exemplara (trezit si alaptat la 3,5 ore, dormit si eu ca omul, cat de cat). Am fost calma-calma aseara, l-am tinut in bratica, i-am tinut mana mea pe burtica, a trecut mai usor peste durerile de burtica (simteam cu mana mea bolboroselile din burtica sau intestinele lui). Of, Doamne, nu trec mai repede primele 3 luni, sa li se maturizeze si lor putin stomacelul si sa nu mai aiba asemenea dureri…
Aseara, in timp ce-l tineam pe David langa inima mea si-i vorbeam bland, a venit Bogdan, s-a uitat putin la noi si apoi mi-a spus cu lacrimi in ochi ca sunt cea mai buna mamica din lume si ca tare si-ar fi dorit si el o asemenea mamica… Of, Doamne, dar eu????
stefany_p, eu nu am folosit nici o secunda burtiera, dar alaptand la greu am observat cum burta se topeste pe zi ce trece. In curand ma duc si la gimnastica de recuperare si o sa vad mai multe progrese. Eu oricum cred ca mai bine se retrage burta daca lucrezi muschii decat daca o sustii cu burtiera (atunci ma tem ca se leneveste si mai tare).
mishutza, mie mi-au zis sa fac dus cam din a 4-a zi, insa eu am preferat sa ma spal cu servetele si carpisoare, sa nu vina apa la cicatrice. Dus am facut abia in a 6-a zi. Si spune-I cumnatei tale sa aiba grija sa usuce bine taietura de la operatie, eventual sa dea putin cu foehnul…
Nicole1980, ti-am trimis pe mail primul draft al invitatiei
Doloress, dac-ai sti ce ma bucur de cate ori citesc ce bine se dezvolta Patrick, scumpicelul nostru Vezi ce inseamna grija si iubirea unei mame?
chinabulina, felicitari pentru modul suveran cum gestionezi totul!!
esme, si eu saru’mana mult de tot pentru informatiile foarte utile despre puseurile alea Zi-mi si mie te rog numele autorilor, sa verific daca a fost tradusa cartea si in germana, pliiiz!
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Nicole1980/Nicole1980.jpg)
Nicole1980 spune:
Doloress – bebe Patrick se vede din ultimele poze ca are falcute. Sa va fie de bine, sunteti mari si a luat foarte bine in greutate. Il ajuta foarte mult si laptele matern. Sa inteleg k la voi exista oo clinica unde te indruma cum sa alaptezi sau te asista la alaptat ? Super idée, la noi 2 zile in maternitate , unde fiecare asistenta te invata dupa cum stie. Eu stiu ca in maternitate initial l-am alaptat stand culcata, apoi m-au chinuit pe scaun, chiar dc nu puteam sa stau in fund, apoi in pat, dar ridicata….nici eu nu mai stiu cate pozitii sic ate asistente si-au dat cu parerea.
Miss Parker – m-ai emotionat cu ceea ce a zis Bogdan… Eu nu imi inchipui k ar exista mame care sa nu aiba grija de bebelusii lor, care sa nu li se strapunga inima la plansul lor, care sa nu se emotioneze la surasul lor… Oricum David al tau este un norocos cu asa parinti iubitori langa el. Ti-am trimis raspuns pe mail – ramane asa , este suuuuuuper.
Poze
Bebe David Adrian 16.06.2008
chinabulina spune:
mai, oameni buni, eu nu tin minte sa ma fi drogat, dar nu stiu de unde atata somnifer in laptele asta ... mai, cum o mufez, cum adoarme. n-am mai vazut asa ceva pana acum. aseara a papat putin si apoi somn de la 22.30 la 5.45. atunci a papat iar putin si somn de la 6.30 pana la 10. am pus-o iar la san si acum iar doarme
!!! asta dupa ce am intors-o pe toate partile, i-am scos aerul, am schimbat-o (nici n-aveam de ce, ca o schimbasem abia de juma' de ora), nimic!!!! doarme!!! evident ca nu a papat bine. acum as imbraca-o (asa adormita cum e) si as scoate-o afara. dar daca o apuca foamea in oras? ca eu nu pot sa scot tzitzi decat acasa
... oooofffff, zau ca nu stiu ce sa fac. mai rabd...
chinabulina spune:
MissP, ma bucur ca ati avut o noapte mai linistita. incet-incet va scapa si de durerile de burtica. Daviducul si mamica buna
nicole, macar pe tine te-a invatat cineva ce sa faci, cum sa alaptezi, chiar daca fiecare ti-a aratat altceva. mie nu mi-a aratat nimeni nimic, nu mi-a pus nimeni copilul la san, nu m-a ajutat nimeni sa-l schimb, nimic... singurul lucru pe care il faceau asistentele: ii faceau baita. si asta daca ma duceam eu sa le intreb cand sa o aduc la baie. in rest nu mi-a intrat nimeni de la neonato in rezerva, de ziceai ca sunt ciumata!!! cica asta e dezavantajul daca stai cu copilul in rezerva, ca idioatele nu mai au si grija ta
p.s. numai la mine merge forumul ca naiba de cateva zile? ma chinui rau de tot pana scriu un mesaj
Reallaura spune:
Miss, dragut Bogdan al tau cu remarca lui. Ma bucur ca ati dormit bine.
Ylari, de ce crezi ca nu soarme bine daca ii dai calciu seara? Ca eu numai seara i-am dat...
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE
BURTICA