Mamici de pepenasi de iulie - august 2008 (111)
Raspunsuri - Pagina 19
dana81 spune:
Bine ca mi-ati amintit..si noi facem maine 4 anisori de casnicie, chiar uitasem, acum tb sa ma gandesc la o surpriza pt puiul meu..sper sa nu nasc, ca asta ar fi cea mai tare!!!
BUJO transmite-i lui Camy toate cele bune si poate furi niste poze cu bebe sa il admiram si noi..
Fetelor scuzati mi ignoranata..dar spuneti-mi, chilotii de unica folosinta pt noi sunt acelasi lucru cu pampersii pt adulti?
37 si 
CLARA ANDREEA
AMR 19 zile
punca1976 spune:
SUNSMILE, MULTUMESC PT PROMPTUL RASPUNS.
TIBERICA, EU SUNT ACUM IN APROAPE 38 SAPTAMINI, NU IMI FAC ASTIA NICI UN TRATAMENT DOAR CE AM SPUS, ANTIBIOTICUL LA TRAVALIU.
CIT DESPRE SEX...NICI NU MAI STIU CE E ALA, NU M-AM ATINS DE
SOT DE LA INCEPUTUL SARCINII, AM O SARCINA CU RISC CRESCUT..ASA CA NE-A FOST FRICA.
MissJJ spune:
Neatza fetele!
Camy felicitari
pt bebe Darius sa creasca mare frumos si sanatos si tie refacere rapida.
Laura
La Multi Ani
micutei luptatoare pt prima luna.

Mii de pupici de la noi.
Clabur esti pe listutza.
Sa ne dai si data nasterii primei fetite sa trecem acolo.
Diana da f buna ideea cu pm-ul e mai usor decat sa tot cautam printre pagini mesajele.
Mariana contractii din alea mai am rare dar mai am, lohiile sunt mai putine cantitativ adik am ajuns la un pantyliner zilnic cu temperatura oscileaza dar nu e f mare. Oricum iau paracetamol pt dureri cand apar si asta e bun si pt temperatura dar febra nu am.
Sursula ma bucur sa aud ca esti ok.
Tinem pumnii pt 24.
Oana ma bucur ca esti ok,. plimbare placuta.
Cam atata am retinut cu neuronul obosit, sorry daca am omis vreun mesaj ceva adresat mie.
Noi azi avem program de rufe si leneveala. Am pus prima tura cu hainele Amirei apoi mai am de ale noastre si ale lui Ari ca maine cica ploua iar azi e frumos si soare.
Vai deja e miercuri inca trei zile si scapam we are going to be free!!! The eagle will take off si duminica am si eu o zi cu fetele mele ca tati va fi la paintball. Abia astept o zi de duminica sa ma relaxez sa fiu calma linistita in ritmul meu si fara nervi si pb.![]()
Da ca sa fie meniul complet acu in ultimele zile m-a innebunit cu vremea ca la noi e vreme mizerabila si de vreo trei zile chiar a fost soare si frumos.
Ea vrea calduri ca in ro de 40 si ceva de grade daca se poate si atunci s-ar fi plans de calduri.
Amira se pare ca are colici asa ca am trecut la baut si ceiutz si speram sa ne simtim mai bine ca ieri tare a mai smiorcait si s-a mai chinuit.
Ari a avut noroc ea a scapat speram sa nu devina mai rau si sa avem perioade din alea de plans incosolabil momentan mai plange mai tipa se mai strange dar nu plange incontinuu asa. Mai vedem ce si cum.
Merg sa mai pun poze cu noi pun si pe iul-aug cu Ari si cu mine si la pepenasi cu Amira.
PS Bai forumul asta merge ca o cizma sau e numai la mine? ca ma dispera deja...
------------------------------------------------
Mada mami de
Arianna Raisa si
Amira Maya
Marina_1609 spune:
yoiiiiii iar lipsesc o zi si iar gasesc pepenasi noi
camy, dia, felicitari! sa aveti bb-i sanatosi si papaciosi!!!
_
35+ cu
ANA SOFIA
AMR 20 ZILE 
Proiectul 2008 in derulare
ankalaura spune:
IRDA -
Chiar super wrap! Stiu ca la noi nu se gasesc. Eu planuiam sa iau de pe ebay UK, acolo am vazut frumoase ![]()
Si noi mai tinem geamurile deschise, dar scot pe bebe din camera daca sunt mai mult de 2 geamuri deschise, pe parti diferite. Daca singurul geam deschis este la ea, atunci o las in patut. Prefer totusi s aerisesc repede si sa las apoi AC-ul sa isi faca treaba. Maica-mea pe de alta parte m-a zapacit cu "curentul"...
De exemplu, scoica o tin pe jos si o legan cu piciorul. Cica e curent, chiar daca sunt toate geamurile inchise! Zau daca stiu ce a apucat-o! Niciodata nu a avut obsesia asta cu curentul! Si eu si frate-miu, n-am avut caciuli pe cap, nu ne-a infofolit.... Nici macar cand era Eliza mica nu o auzeam vorbind atata de curent...
Vorbeati de mersul cu masina. Si eu consider ca e o mare scapare ca la noi nu este obligatoriu prin lege scaunul de masina. Cand vad copii balanganindu-se pe bancheta din spate, intre scaunele parintilor, sau mai rau, copii tinuti in fata, uneori in brate, alteori lasati singuri chiar de la 5-6 ani, si FARA centura, mi se face rau!!! Parinti iresponsabili! Ei, parintii, UNEORI au centura. Copilul, NICIODATA!!! 
Scoica nu am montat-o in masina pentru ca nu mergem cu fata cu masina. Dar cand vom merge, va fi in scoica. Eliza are scaunul ei.
XENA - Si fata mea prefera tetinele de cauciuc. E ok si cu cele de silicon, dar rotunde toate. Nu ii plac cele tesite. Eu sunt fan Chicco si observ ca nu toate produsele lor sunt asa scumpe ca acum cativa ani cand nu te puteai apropia de nimic...
Maria nu suge cu protectii? Nu stiu daca ai mai zis pe vreundeva, daca ai incercat sau nu... Daca nu ai incercat, eu zic sa incerci.
Cu glicerina - eu am luat Glicerina Boraxata. Aia cu Nistatin e scarboasa tare... Eliza o scuipa afara si nu am vrut sa o chinui degeaba. Acum am luat boraxata si de azi am inceput sa dau putin pe sfarc si pe suzeta. Vad ca lui BB ii place.
Cu ranile - sunt o mare norocoasa. Am cumparat degeaba Garmastan
.
MONALAC - Codrin papa suzeta?
Spre surprinderea mea, BB a mea se calmeaza foarte bine cu muzica de la carusel! Cu suzeta... e cu dus si intors. Daca ii e foame, trage din suzeta. Uneori o pacalesc asa daca a mancat prea recent sau daca a dat laptic afara, ii dau suzeta cateva minute si abia apoi o hranesc. Daca scapa insa suzeta, tipa de numa'. Ii mai dau suzeta cand trebuie sa o schimb si e aproape de foame. Ei bine, in momentele alea imi vine sa ii lipsesc suzeta cu ceva.... E cam nasol sa manevrez si cremele de poponeata, buricul, pampersul, si SUZETA in acelasi timp!
IRINUCA - si eu vroiam sa intreb aceleasi lucruri! Si eu, dupa fix 2 saptamani si o zi, am burtica inca vizibila (si m-a intrebat o tanti daca o sa avem baietel sau fetita
), iar lohiile.... cand scad si am numai o chestie albicioasa, cand reapar si sangerez de-a dreptul. Nu ma astept ca burtica sa scada imediat, dar de saptamana viitoare ma apuc incetisor de abdomene. Inca am 10 kile in plus. Daca dau jos 15 o sa fiu foarte fericita.
PUNCA - bebelina mea avea 3200 la 37 de sapt si la nastere a avut 3700 (39 sapt si 3 zile fix), deci nu iti face griji! Am pe undeva si greutatea de la 35 de saptamani, dar daca imi amintesc corect, era tot cam 2700... Asa ca nu te ingrijora, ca bebe e in regula.
NARCI - Ciki Ciki?
Ce misto nume de alint!
BUBU - sunt convinsa ca ceaiul de zmeur are calitatile lui, dar nu te gandi ca daca vei sari peste cateva cani o sa suferi mai tare la nastere. Eu am baut numai cateva cani in ultimele 2 luni. Mereu uitam sa fac. Si nici nu imi placea. Si am nascut ca pe tobogan. CAPRI, care a baut constant, s-a nimerit sa nasca mai greu decat la Matei. Pana la urma eu cred ca depinde foarte mult de fiecare si ca e greu sa gasesti "reguli" despre cum poate decurge o nastere....
MINA - nu te preocupa... La al doilea merge mai rapid. Oricum, daca acum 9 ani nu ai facut epidurala (asa banuiesc eu), eu zic ca acum sa faci. Nu de alta, dar e o experienta absolut mareata!
Sa vezi ce misto se naste fara durere - zau e pacat sa pierzi o sansa de-asta
Poti sa iei orice numar de la contacte, nimeni nu se va simti deranjtata (uite si al meu - 0723 570 595) > apelul Caprioarei l-am ratat, dar pe urmatorul nu il mai ratez ![]()
SURSU - da' de ce zici ca nu iei si tu o pauza inainte de nastere?? Eu zic sa incepi sa te odihnesti. Deci va paste cezariana...
OANA - temperatura din poponel este cea mai precisa. La bebe, 38 de grade inseamna febra si tot ce e peste 37,5 e motiv de alerta si urmarit temperatura la bebe. Temperatura se ia foarte usor din poponet, desi bebe o sa riposteze, normal, dar daca ai un termometru rapid, este foarte simplu. Noi avem termometru electronic normal, nu de ureche. La Eliza aveam din ala normal cu mercur, ca asa era pe atunci, si era mai complicat. Noroc ca nu am avut nevoie de luat temperatura decat la vaccinari.
Oricum, NU luati termometru de-ala SUZETA.
DMA - si eu am avut calciu si hemoglobina mici, mai mici decat limita minima, si eram nitel galbena, da' ma fardam
Da-i cu magne B6, odihneste-te, fructe si lactate si basta.
Pana termin eu de scris si de citit, parca vad ca schimbati capitolul!!!
ankalaura spune:
DIDI - ce cadou misto! Zi-mi te rog, ce dimensiuni are uscatorul? Nu m-am uitat deloc prin magazine, dar tare as vrea si eu unul, sa mai scap de calcat, dar nu am deloc spatiu. Nu stiu unde l-as pune!!!
XENA - cum adica cine urca uscatorul pana la 4???? AIA CARE IL ADUC! Eu asa stiu ca este prevazut, cel putin la astia mai cunoscuti... Altex, Domo... Si presupun ca nu ati luat uscatorul de la coltul pietei...
Mai fetelor, cu termomentrul! NU il chinuit pe bebe decat daca il tineti prost de picioare! Daca bebe sta comod, e foarte simplu sa ii luati temperatura din poponel, ca nu introduceti decat foarte putin capatul! Nu va mai stresati!
DANA - chilotii de unica folosinta sunt ALTCEVA decat pampersii, numai ca la noi nu am vazut asa chiloti, dar nici nu am cautat.
AnnaBaby spune:
Buna fetele iubite!
Am ajuns si noi acasa, in sfarsit, asa de bine e!!!
Deocamdata sunt rare dezorientata, nu prea stiu pe ce sa pun mana mai intai, dar incerc sa ma organizez putin si sa fiu pregatita pt momentul cand se trezeste printesa!!!
Eu inca merg greu. ma cam doare operatia, dar n-am ce sa fac, trebuie sa ma misc...Ma doare tare si spatele ca l-am suprasolicitat cu mersul aplecat, ca sa nu mai spun ca am niste sani tari ca piatra, mari si durerosi de nu mai pot...Iar Ioana nu stiu daca suge ceva, ca nu-mi dau seama. Oricum a venit mai devreme o vecina pe la mibne si m-a muls putin ca sa desfunde canalele si a curs lapte, asa ca imediat ce se trezeste am s-o pun la san sa vad ce se intampla. Oricum la sanul drept am deja ragade, asa ca am sa folosesc aparatorile pe care le-am luat si spe sa nu mai am probleme.
Nici nu stiu ce sa va mai povestesc deocamdata, a fost cam nasol, dar asta e, in mare parte a trecut. Mai am maine un hop ca ma duc sa-mi scoata firele.
Abia astept sa recuperez tot ce s-a intamplat de vineri dimineata cand am plecat la spital, le urez si eu felicitari noilor mamici si puiutilor lor; stiu ca Camy a nascut ieri, ca am vorbit cu ea cu o zi inainte, era tare ingrijorata saracuta si vroia sa stie la ce sa se astepte.
Va pup deocamdata, si o sa revin mai tarziu. Si o sa pun si poze dar nu stiu exact cand, cand o sa prind un pic de timp liber.
Anna
39+ cu
Ioana Maria
THIS IS IT!!!!!!
vinebarza
bebe
poze
Tecky spune:
Tiberica stare de depresie am avut si eu in prima saptamana dupa ce am nascut.Plangeam din orice,cred ca si din cauza oboselii.Acum mi-a trecut.O sa-ti treaca si tie,stai linistita!
Turturica am lapte,chiar nu ma asteptam sa am atat de mult lapte.![]()
Pt fetele care vor naste natural va recomand sa va luati spray-ul cu lidocaina.Face minuni imediat dupa nastere,amorteste zona dureroasa.
Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA
catilin2008 spune:
buna fetelor,
eu sunt un pic cam foarte obosita, soacra mea este in crize, nu am putut dormi azi-noapte si nici pana acum..tranteste usile si urla ca nebuna..de fapt asta si este..nebuna...a vazut lucrurile lui bebicu si si-a dat seama ca o sa vina curand bebe..si a inceput sa urle ca ei nu ii trebuie urlete de copil in cap..si alte asemenea..
oricum..am citit mai pe diagonala ce ati scris..sa ma mai calmez un pic..
deci, felicitari capri, camy si dia pentru ingerasii vostri, sa fie sanatosi si mancaciosi!
am si eu o intrebare, am citit ca una dintre fete a pus pe contul comun ce acte trebuiesc depuse pentru trusou, alocatie..si ce mai era..ca nu imi functioneaza creierul acum, nu mai stiu nici cine a spus..am intrat pe mail, si pe yahoo si pe gmail dar nu am gasit nimic..imi puteti spune si mie unde gasesc, sa scap de un drum pe la starea civila sa ma interesez, sa las sotului toate pregatite..ca in stilul asta, nu cred ca mai sta bebe pana la termen..am niste dureri de mijloc si de burta..m-a lasat un pic cu nospa si statul in pat..dar nu de tot
va multumesc, si imi cer scuze ca ma plang pe aici..oricum ma ajuta foarte mult sa va citesc, aveti darul de a insenina pe oricine
34 + cu
Bebicu Andrei
ankalaura spune:
Intrebare despre buricut
Fetele, voi cum procedati??
In maternitate mi-a zis sa pun BETADINA + BANEOCIN PUDRA
Insa buricutul s-a uscat prea tare de la pudra, inca nu a cazut, si a zgariat fata pe burtica, unde are acum o mica rana, ca o julitura.
Dr de familie mi-a zis ALCOOL ALB + BANEOCIN UNGUENT pana cade buricutul, si abia apoi pudra.
Acum, buricutul se tine numai putin, dar nu imi place cum arata. Nu e rosu, nu e inflamat nimic, dar dedesubt are un fel de "carnita" care nu stiu daca ar fi trebuit sa fie asa. Parca la Eliza nu a mai ramas mai nimic dupa ce i-a cazut.