Strumfi de un an (iul-aug 2007) (88)
Raspunsuri - Pagina 7
siminoc spune:
Pupici strumfei si mamicute!

Ne-a soptit o viorea ca am fost coplesite de urari, chiar daca n-am dat nici un semn de mult timp si pentru ca suntem bine crescute am trecut sa multumim frumos ca v-ati gandit la noi! 

Uram si noi toate cele bune bebeilor si parintilor lor! Sa fie sanatosi/-e, norocosi/-e, papacioasi/-e (pt copilasi mai mult
), sa va bucurati unii de altii!Sunt tare mandra ca am asa colege de odisee si club de scutece si-mi pare rau ca nu sunt mai activa!

Noi facem de toate. Si bine si rau. Incercam sa luam lucrurile asa cum sunt si cum spunea si Ioana, sa le facem la timpul lor. Am trecut si eu prin momente grele, bunicul de pe mama s-a stins dupa o lunga suferinta. In ultimele saptamani a vrut sa ne vada pe mine si Miruna, dar am pus binele copilului mai presus de orice (asa incerc sa fac mereu si, cred, ca imi reuseste!) si nu m-am dus! Bunicu', DD sa-l odihneasca in pace, suferea de un cancer la piele si avea doua plagi (asa s-or fi numind?!) supurande. Am considerat ca e mai bine pentru Miruna sa evit mediul respectiv. Bunicu ne vede acu' pe amandoua de unde e! Va dati seama cat m-au macinat gandurile pana s-a stins! cateva nopti n-am dormit! Cand am aflat ca s-a stins, cu toate ca ne ateptam, din clipa in clipa, m-am simtit sfarsita. Nu sunt in stare sa descriu tot ce am simtit. De emotie, mi-a venit ciclu, pentru prima oara de cand am ramas gravi. La imnormantare n-am fost ca n-aveam cu cine s-o las pe Miru, sotul nu se putea invoi, ca are concediu planificat incepand de azi si, sincer, nu ma simteam nici fizic, dar mai ales psihic, in stare sa fac fata zilei, apoi sa ma intorc acasa sa alaptez copilul si sa ma joc cu ea, sa ii zambesc. Sotul meu zice ca am reactionat neasteptat de bine.
In tot rastimpul asta am si muncit. Da' legat de munca va povestesc alta data.
Si pentru ca la o saptamana si o zi dupa deces, Miruna a implinit un anisor am facut ceva, ca ziua sa nu treaca uitata. Totusi copilul a facut un anisor. Nu i-a luat nana din mot, ca asta se va intampla in urmatoarele 12 zile cat vom petrece cu nasii copilului. E mai comlicat la noi. Nasii copilului nu sunt in tara. Am avut o mica petrecere cu bunicii, aici, la noi acasa, cu un mic tortulet (in care Miruna si-a bagat degetelele, da' nu i-a placut ca era lipicios) si vom avea una cu nasii la ei acasa, la Londra cu tort de bebelusi, luat din mot si tava cu diverse!
Si uite asa copilul asta motat va serba de doua ori un anisor! 
Miruna e domnisoara cu acte in regula (are si poza in pasaport!), sase dinti - patru sus, doi jos si doi jos aliniati la start! S-a comportat foarte bine cu casa plina (bunici, unchi si viitoare matusi), a dormit in cursul zilei vreo doua ore, a mancat aiurea. Iar noaptea urmatoare a fost un pic agitata!
Am pus poze (nu prea reusite, da' n-am fost in stare sa ne organizam mai bine de atat!), inclusiv cu tortuletul, care a fost delicios!
Revenim cu impresii londoneze, poze multe (inclusiv cu Luna & Co) si povestim!
Simona, mamica de Miruna (13 Iulie 2007)
http://siminsummer.hi5.com
CarlaV spune:
'Neata!
Dana, Lavi si Simona, v-am admirat printesele, sunt superbe!
Ame, multumesc frumos, nu mi-am dat seama ca se pune problema daca ma crede sau nu lumea, asa sunt eu mai naiva si nu cred ca exista atata suspiciune sau rautate in lume. Dar uite ca e mai bine sa realizez mai tarziu si, vorba unei prietene de pe forum, o sa ajung sa citesc selectiv, doar ca sa aflu ce fac anumite persoane. Nu ne invidia, Saby papa mult dar ca greutate e sub medie la varsta ei, consuma tot si are oasele delicate. Arata bine dar pe cantar nu se vede cat papa.
Luna, stiu ca ai inteles, dar trebuie sa spun ca n-am avut nici o secunda intentia sa sune ca si cum fata mea e cea mai cea si restul copiilor care nu fac ce face ea sunt mai prejos. Doar am relatat, atat, dar daca asta lezeaza pe cineva o sa ma abtin sa o mai fac. Le pup iar pe toate fetele care se bucura sincer pentru noi.
Fianna, Matei este perfect din toate punctele de vedere, il admir in poze cum l-am admirat si in realitate si imi place mult legatura speciala dintre voi, indiferent ce zic altii uneori
. Sabinei se pare ca ii lipseste partenerul de joaca de la munte, e cam goala casa
. De enterocolita virala doctorita Sabinei a spus ieri ca tine mult si de imunitatea copilului, iar eu ma incapatanez sa cred ca noi, alaptandu-i pana la varsta asta, i-am ajutat sa nu faca boala desi au intrat in contact cu ea.
Stefania si Catarina, ma bucur ca ati descoperit filmuletele de la petrecerea Sabinei, va pup si mi-e dor sa vad poze noi cu toata familia.
Fug la treaba ca e jale, ar trebui sa lucrez 48 ore/zi ca sa termin ce am de facut.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
roxy spune:
buna, la toate.Vin si eu cu o problema cu care chiar nu ma gandeam sa ma confrunt, mai ales acum dupa 11 luni de alaptare.As dori din suflet sa continui sa alaptez, dar daca nu gasesc solutia la problema va trebui sa-l trec pe lapte praf.
Problema este ca de aproximativ o luna de cand i-au crescut dintii de sus, baiatul meu isi infinge dintisorii de sus in san atunci cand suge, de imi dau lacrmile de durere si am niste rani de numa.Nu stiu cum sa-l determin sa nu mai apuce cu dintii.Nu musca, doar apasa cu ei puternic, parca sa nu scape sanul din gura.Am impresia ca bag sanul in gura unui caine, si stau mereu cu frica sa nu muste.Nu as vrea sa-l intarc inca, dar nu stiu cum sa fac.
Cand il vad ca vine razand cu gura pana la urechi sa pape titi, mi-e imi vine sa o iau lafuga, unde pana acum ii dadeam cu o placere imensa.Nu ma gandeam ca asa ceva ma va obliga sa-l intarc inainte de a simti nevoia.Toata lumea imi spune ca gata, a supt destul , poate trece la biberon fara probleme.Asa o fi, dar eu nu sunt pregatita.Macar cateva luni ...
Ps:toate aveti copii extraordinari, si mai ales veseli.Asta e cel mai important.Cel putin pentru mine.
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
mychydutza spune:
roxy cu aceiasi problema ma confrunt si eu. am impresia ca-si apleaca tare capu in barbie si apasa cu dintii de sus pe san. atunci incerc sa-i ridic capu si sa i-l dau mai pe spate si sa stii ca nu mai simt asa tare dintii. poate functioneaza si la tine. :)
Mihaela
roxy spune:
multumesc,mychyduta, am sa incerc, ca e foarte presanta problema si stringenta.Mai ales ca acusi se trezeste si ...va vrea titi.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
CarlaV spune:
Am uitat sa zic 2 vorbe:
Matei al Fiannei are o pasiune sa deschida/inchida usile si geamurile, e tare dulce cand face asta! Si mai face ceva delicios: papa singur bagandu-si manuta in cana si apoi lingand-o, imi vine sa-l pap cand face asa.
Roxy, la noi s-a intamplat asa cand avea Saby 9 luni si cateva zile m-am gandit serios sa o intarc. Noroc cu sotul meu si cu copilul intelegator, ca aveam rani cu sange... Ideea e ca, atunci cand o puneam la san si musca, o desprindeam, o lua sotul in brate, ii explica sa nu muste pe mami si o ducea 1-2 minute in alta camera. Daca la revenire musca iar, repeta figura. Din fericire n-au fost decat vreo 3 excursii d'astea in alta camera, s-au inteles intre ei si Saby a papat frumos in continuare. A priceput ca, daca musca, gata papa. Sau incearca sa-i dai cand e putin adormit sau buimacit, poate musca mai putin.
Revin sa va spun de RoR dupa ce hranesc fomista.
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Miillyy spune:
Editez :
O zi buna tuturor!
M. si
Mihnea
http://www.flickr.com/photos/13025337@N04/?saved=1
roxy spune:
multumesc pentru idee, chiar merge.L-am alaptat tinut la orizontala, adica perfect intins, nu mai ridicat cum statea de obicei, si culmea nu am simtit deloc , sau na, aproape deloc dintisorii.Sper sa functioneze cu adevarat si sa nu trebuiasca inca sa-l intarc.
CarlaV spune:
Miillyy, tocmai am zis ca nu exagerez de felul meu, nu stiu ce as putea face sa ma crezi, o sa fac filmulete cu ce face ea si le pun pe site pentru cine e interesat, asta daca o sa o prind cu aparatul. Sau te asteptam pe la noi
. Partea cu litera e evident o intamplare, nu papa 3 kg de solide pe zi ci cam 2 litri daca ii dau numai pasat, asta in afara de ce suge. Acum a mancat o jumatate de pepene galben mediu cu o banana mare si cereale, vreo 500ml. Obiectele sa le arate stie, i-am facut lista cu ce cuvinte intelege, n-am vorbit aiurea. Dintre culori stie rosu si galben, i-a placut galbenul de la 2 luni. Peria de par o foloseste, dar vrea sa se pieptane si cu o periuta veche de dinti, cu asta am film in oglinda. Ca prinde tot ce vede a vazut si mama Fiannei la munte cand ii arata cum se folosesc formele de nisip.
Daca trebuie sa vin cu dovezi am 2 variante: sau ma las de munca si stau cu aparatul foto dupa ea, sau renunt iar la forum si raman cu prietenii de pe mess
.
Nu stiu la ce te referi ca se auzea la odisee, nu mai am asa memorie. Eu stiu ca ce am zis la odisee ca vreau sa fac aia am facut.
Am mai citit despre copii care fac multe din ce face Saby si nu s-a indoit nimeni de informatiile de acolo, eu daca le scriu pe toate intr-un mesaj si nu in timp sunt mai putin credibila? In definitiv nu insist sa ma creada nimeni, am relatat ceva, apoi am raspuns la intrebari.
Despre RoR: zicea doctorita fetei ca trebuie facut intre 1 an si o luna si 1 an si 3 luni si daca nu vreau sa-l fac, atunci trebuie cel putin antirujeolicul, ca altfel nu-mi primesc fata la gradinita si la scoala. Mai am 2 luni sa ma gandesc ce fac.
brazuca25 spune:

Neatza strumfarie! Hop si eu pe aici sa urez LA MULTI ANI tuturor strumfilor de 1 anisor! Sa aveti parte de tot ce e mai bun in viata!
Nu am mai scris pe forum, desi am citit aproape in fiecare seara cam ce s-a mai discutat. Nu am simtit ca ar fi cazul sa intervin, dar macar pentru LA MULTI ANI si tot simt nevoia sa mai scriu si eu.
Si ca sa va mai spun si despre noi, Denisa este bine acum (dupa un nou episod de infectie urinara, urmat de gramezi de investigatii). Am eliminat orice suspiciune de malformatie sau reflux vezico-uretral asa ca ne-am linistit. Are 9kg si 74cm, cam putin zic eu, dar arata chiar grasunica iar medicul este multumit de evolutia ei. De vorbit vorbeste fata in bebeleasca ei de neinteles:dedeac, neneac, ....cam tot ce poate inventa ea sa se termine in -eac sau in - ccccc. Mama si tata nu mai spune decat cand are ea chef, adica foarte rar. Mai mult tata zice. De mama s-a saturat. Merge in picioare sustinuta de 1 manuta sau si singurica intre mine si tati cand o chemam de la unul la altul. E greu pana invata cum sa se opreasca....deocamdata stie sa ia startul, nu si sa se opreasca. Cineva trebuie sa stea la interceptie cand se opreste ea.
Oricum cand reuseste sa mearga singura, tipa de fericire si se aplauda. In carut prin parc face cu mana la lume cu un gest de regina de zici ca suntem cine stie ce vitza nobila. Asa....si am laudat-o destul.
Eu in ultima vreme ma confrunt cu o schimbare totala in comportamentul ei in sensul ca a devenit foarte plangacioasa, un plans fara motive: si daca o schimb, si la baie, si cam din orice plange.....da' plange nu se joaca. Nu reusesc sa o impac mai deloc pana nu isi face numarul.
Descopar la ea niste trasaturi de personalitate la care ma asteptam ca doar deh, e fata mea si a lu' tati: e foarte capoasa si nu are rabdare deloc.
mamik de
Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri