Strumfi de un an (iul-aug 2007) (88)
Raspunsuri - Pagina 12
valen spune:
quote:ah, uite ca si tu simti la fel. Io cand am citit asta prima data intr-o carte de psihologie, am plans, pt. ca am vazut scris negru pe alb ceea ce si eu simteam da' nu stiam sa verbalizez si ma temeam ca nu sunt o mama buna. Acum am invatat ca este cat se poate de normal sa accept ca nu-mi iubesc fetele la fel ci ca pe fiecare o iubesc pt. ceea ce este ea insasi, ca fiecare primeste din partea mea maximum de iubire, ca nu iau de la una sa ofer celeilalte ; cat m-am eliberat eu cand am constientizat asta...(si ce teama mi-era inainte sa se nasca Ines pt. ca ma intrebam obsesiv daca am s-o iubesc la fel de mult ca pe Sarah)
citat din mesajul lui jadi
Si eu am iubit ceea ce a scris Oana si chiar i-am povestit mamei de ea " exista un singur copil perfect si fiecare mama il are". Si la mine se aplica aceasta regula, am doi copii perfectiSi cand am fost la un seminar de psihologia copilului mi-a placut mult ce ne-a zis nenea psihologul, niciodata sa nu le zici copiilor/fratilor ca ii iubesti pe amandoi la fel, nu exista dragoste identica, fieacare copil trebuie tratat aparte cu multa dragoste, nu poti sa o iei si sa o imparti la doi.Hai ca ma doare capul de la atata psihologie!Deni &
Vlad & Tudor
jadi spune:
Cred ca teama asta ca nu vom putea iubi al doilea copil la fel de mult o au toate mamele si parca Vlad intuia frica mea si imi alimenta si mai mult dragostea mea pentru el. Si tot la seminarul asta am invatat ca ccc copilul cel mare stie inaintea tuturor cand mami este iar gravida, ca nu trebuie sa gandim negativ despre bebelus (cum e dezamagirea cu sexul copilului, aoleu iar e baiat si recunosc ca am avut aceasta dezamagire si cica Tudor stie din uter ca in viata va fi o "fetita ratata"). Pacat ca tot ce citesc si as vrea sa aplic nu se concretizeaza de multe ori, mama ei de munca dar am o simtire ca daca nu munceam tot aia era ba as fi fost mult mai ocupata
Deci vreau acasa, nu ma mai da si pe mine sefu' afara? ![]()
Deni &
Vlad & Tudor
Luna1 spune:
Mai fetelor Valen si Jadi ca bine le mai ziceti. Ma primiti in bisericuta voastra?![]()
Uite ca p-aia cu iubirea diferita pt fiecare copil nu o stiam dar o simteam de cand s-a nascut Adelise si ma impacasem deja cu gandul ca am o iubire diferita pt fiecare dintre ei. Nu stiam ca am realizat singura exact ce trebuia sa realizez. Pentru fiecare dintre copiii mei simt o iubire aparte, diferita asta pentru ca si ei imi aduc motive de fericire diferite.
Si acum ca citind ce a scris Valen referitor la limba romana vorbita adiacent unei limbi straine as vrea sa ma laud si eu cu cel mare (desi nu e la subiect dar e copilul meu perfect) Cosmin a inceput sa vorbeasca romana iar
din momentul cand am adus-o pe nepoata mea aici acum doua saptamani si ea nu vorbeste decat romana. Deci poate. Nepoata mea va sta pana la mijlocul lui august deci pana atunci vor fi progrese mai mari asa ca voi putea cladi pe ce imi lasa ea. Deja vorbim numai in romana si ma intreaba cand nu intelege, nu mai este reticent in privinta asta.
Oana

pentru ceea ce ai scris ai dreptate si eu am copiii perfecti.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Miillyy spune:
valeno prietena buna avea aceeasi dilema inainte sa se nasca al doilea baietel al ei. Nu putea concepe cum sa-l iubeasca la fel de mult ca pe primul.
Mi-a spus dupa aceea ca a simtit ca nu era nevoie sa-si imparta dragostea asa cum se astepta, ci aceasta s-a multiplicat. Sincer, abia astept si eu sa imi multiplic dragostea!
La capitolul stimulare, din pacate nici eu nu am timp cat mi-as dori sa petrec cu Mihnea( lucrez cam 8 ore pe zi).Dar din fericire are o armata de bunici care au grija de el pe rand, o adevarata binecuvantare.
Noi in general ii repetam cuvintele, actiunile, uneori ii aratam cum se face (de ex. cum sa se dea jos din pat pe piciorushe,nu in cap)iar el ne imita sau nu, depinde de dispozitie.
M. si
Mihnea
http://www.flickr.com/photos/13025337@N04/?saved=1
ghinetz spune:
Hai ca ne-a ramas de folclor faza cu "ai facut sex de doua ori" si asta cu "copilul perfect". O sa tot pomenim de ele, nu?
Jadi, du si tu un vin lu' nea psihologu,' ca bine te-a mai invatat. Vorba Lunei, eu nu am stiut-o teoretic, dar am simtit-o. Sigur, Stefan e inca prea mic sa priceapa (de altfel, si eu simt mai mult, fara sa pot explica cum adica ii iubesc la fel de mult, dar altfel), asa ca noi stim asa: fiecare iubeste cel mai mult alte trei persoane. La fel de cel mai mult. Apoi vin restul: bunici, prieteni...
Luna, ma bucur - probabil din nationalism stupid, dar si de dragul bucuriei tale - ca a reinceput Cosmin sa vb romaneste.
Valen, cand ne mai bucuri cu niste poze?
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Simo78 spune:

intai si intai www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/2674391207/" target="_blank">poze noi
sa culc smecherul si revin
Simo
mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei
ddanagh spune:
POza asta e superba:
http://www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/2675245376/in/photostream/
Sunteti atat de 'perfecti' ![]()
Cine s-a insurat, maritat ? Casa de piatra !!!
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
Simo78 spune:
aaaa...n-am apucat sa zic? s-a insurat fratele meu ![]()
Simo
mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei
ddanagh spune:
Stefania97 m-a emotionat f mult comentariul tau la montajul nostru. Iti multumim din suflet.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
ghinetz spune:
K, intai si intai pozele. (vazut, placut muuuult; Matei e flacau mare, tu esti o mama frumoasa foc - si mie tot a liceanca care a chiulit de la ora de dirigentie imi pari, asa, ca la prima intalnire a noastra. Daca mi-ai zice ca ai schimbat prefixul as mai crede eu intr-o doara. Dar te-as intreba: "si? cum te simti la 20?")
Asa...deci intai pozele. Apoi??? Apoi pleci la culcare? ![]()
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"