America (116)
Raspunsuri - Pagina 10
Ramona J spune:
Husbandu' a primit telefon ca poate avea jobul de care ziceam. Nu stiu daca sa accepte, i-a oferit bani putini. Cica e usor negociabil, ne mai gindim. Sint smecheri, in anunt e un "range" mare, iar acum oferta nu e aproape de suma de virf din anunt. Pentru meseria lui e super calificat, are ani si ani de experienta, cursuri etc. Nu inteleg ce ar trebui sa faca o persoana ca sa primeasca salariul ala maxim pe care il ofera ei.
Are cineva vreo idee? Ca daca e sa negocieze acum e momentul, altfel mai trec niste ani ca sa ajunga la salariul pe care si-l doreste si nu stiu daca merita. Acum n-avem benefits dar cistiga OK, e aproape de casa si program super-flexibil. E drept ca si cei de la spital pareau foarte multumiti, una a zis ca au MULTE zile libere.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Andrada spune:
Astia zic sa iti musti fundul numai daca salariul e mai mare cu cel putin 10% decit actualul. Ar putea sa ii spuna asta,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ramona J spune:
Da, asa e. E greu de comparat cu jobul actual, unde practic e contractor, dar a avut un job asemanator in trecut si atunci cistiga mai mult decit ofera astia acum. Cu alte cuvinte oferta e de rahat.
In fine, adun dovezi sa le aratam cit cistiga el si sa vedem cit sint dispusi sa ofere. Mai mult nu stiu ce pot sa fac. Chestia e ca beneficiile lor sint foarte bune, mai bune decit am avut vreodata. Apoi a fost cam coada la usa lor si la o adica ii pot suna pe urmatorii de pe lista.
Sa vedem cit se poate intinde coarda.
Andrada spune:
Beneficiile sint importante, dar eu m-s ghida totusi dupa salariu, daca se duce in jos, e mai greu mai tirziu sa se ridice din nou,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ramona J spune:
Asa e, money talks. Anyway, sa ne tineti pumnii sa vedem cum s-o rezolva. Seful de acolo a fost foarte nice (si flexibil) la fiecare discutie, dar cind se ajunge la HR aia cica nu stiu... Ca ziceam de job de guvern, nu?
philip spune:
hm, ramona, delicata situatia, parca si eu as fi mai tentata de bani decat de beneficii, plus avantajul flexibilitatii etc. bafta.
philip&andreea
Carmenbr spune:
Hai ca vin eu sa va lamuresc cum e cu salariile la guvern. Orice nou-venit (ca mine, deci cei din afara, ca de obicei cand apare un post nou intai se anunta interior si apoi daca nu vrea nimeni postul se anunta “afara”) are limita de jos, deci cel mai mic salariu, indifferent care a fost salariul tau de dinainte. Asta nu se poate negocia, indifferent de experienta. Deci incepi de jos.
Primul review cu marire de salariu e la 6 luni si apoi annual. Maririle se fac in functie de steps, nu poti lua parca mai mult de 6 steps (e max). Intotdeauna e pusa o marja de salarii la fisa postului (ex 17.00/h – 24/h). Se incepe obligatoriu cu 17/h si prin promovare se ajunge la 24/h. Insa marea majoritate nu sta sa ajunga 3-4 ani pana ajunge la 24/h ci dupa ce devine permanent (dupa cele 6 luni) aplica la alt job, care asa cum am zis apare intai intern. (noi avem 2 site-uri, unul intranet si unul internet. Cei din afara nu au acces la intranet, decat noi.)Si atunci isi mareste salariu prin schimbarea jobului.
Deci Ramona, daca va incanta beneficiile (pe mine asta a fost singurul motiv pt care am aplicat la job aici), eu zic ca sunt sanse sa isi mareasca salariul mai tarziu. Eu nu as da cu piciorul jobului, eu am asteptat 11 luni pana am prins o pozitie, cu atat mai mult acum in perioada asta. La noi e freezing de 4 luni si nu stiu cand se deblocheaza posturile. Iar cu asigurarile medicale, eu cred ca o sa fie mare haos curand. Aici nu te doare capul.
Bafta!
4 anisori...uraaa!
wndyctygirl spune:
Ramona no, honey, don't live in the Texas village that lost its idiot... the President...dar de cand sunt bortoasa sunt cam inceata, speriata, plina de anxietati si nauca , pe bune!
Re: job-ul soatzei, si eu subscriu, banu' conteaza!!!
Ocebine cata invidie pe capul meu....eu m-am ingrasat de la size 6 la 12 iar toale mishto mai port la nunti, botezuri sau in concedii...mi-e dor de Jamaicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...si de un Campari Orange dar cred ca sambata bag unul caci simt ca ma usuc la 95 de grade!!!! Bebelina il va aprecia sigur, n-am pus buza pe alcool de 5 luni, ma iarta, zic io in nemernicia mea.
22+ cu
Ramona J spune:
Multumesc Carmen pentru lamuriri. Beneficiile sint destul de importante, ziceam nu demult ca incepind de luna viitoare asigurarea medicala creste cu $100 (adica $1200 pe an in PLUS!).
Dupa ce a sunat tipa de la HR cu oferta aia amarita, sotul l-a sunat pe viitorul sef (dac-o fi sa fie) si omul a spus ca daca duce dovezi de salariu vor oferi si ei mai mult. Deci sper ca vor face chestia asta.
Carmenbr, tocmai din cauza economiei am inceput si eu sa ma gindesc la jobul asta. In sectorul privat s-ar putea sa fie tot mai greu pentru noi, ca oamenii nu-si mai cauta de sanatate daca n-au ce minca, sau n-au bani de benzina.
Anyway, tot trebuie sa dea ceva mai multi bani ca sa merite. Asa ca tineti pumnii please!
Sotul a fost incintat de laborator si chiar a zis ca e surprins de calitatea materialelor si de tot ce folosesc ei acolo. Bravo lor, merita bietii veterani.
wndyctygirl spune:
Carmenbr cochetam si eu cu ideea de job la guvern...poate fiindca de la asta am plecat in Ro!
Eu mi-am facut si masterul aici in diplomatie relatii internationale, si un non-degree in public administration de un an de zile si tot degeaba n-am reusit sa gasesc job neam...cand am terminat, adicatelea acum 6 ani, pentru ca asa cum spui si tu, majoritatea sunt interne sauuu...ha ha ha...iti trebuiesc pilutze...ahem, pardon, se numeste networking!!!!
N-am renuntzat niciodata total la idee desi am sucit cu 360 de grade campul de munca si m-am apucat sa predau mate la liceeni.
Anul asta era in plan un nou master, de data asta in educatie si carat din Chicago caci nu se mai poate....probabil undeva in Texas, insa a intervenit minunea din viatza mea, bebelina. Zau ca nu ma incurca si mi-am dorit-o din tot sufletul dar planurile mele de viitor sunt confuze si pline de anxietate..ce-o sa fac, ce ne facem de bani, blah, blah , blah....
Asadar, orice sugestii sunt binevenite dragele mele....pretty please....
22+ cu