Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (167)
Raspunsuri - Pagina 18
carpatina spune:
quote:
citat din mesajul lui devyllaquote:
citat din mesajul lui carpatinaquote:
devylla a scris..
Va citesc, pe cuvant!
5. Eu.. cand naiba mai slabesc?
Pai fata draga,tu te simti foarte bine in pielea ta...ce-ti trebuie sa slabesti?Asa ca lasa apa plata cu lamaie pentru altele
ahaaaa si ciolanu' ala si fasolea...ahhh,n-am mai halit de vreo 3-4 ani....io cand naibi o sa am concediu???
Mahhh... tu-mi zici vorbe frumoasa ca sa ma faci sa uit ca (inca) n-ai raspuns la 3 intrebari....
Ai dat copila jos de pe masa?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
carpatina spune:
Bettyyyyy.. inca o luna si suflati in prima lumanare de pe tort... 
Pot sa pun sacosa de pe-acum?
Cum se mai simte voinicul? Gata cu alergia?
=====================
carpatina spune:
Mahhh... iar ploua...
I-am cumparat Ioanei o gramada de rochite de vara (mare prostie sa mergi la magazin cand sunt solduri
) si le tin in dulap si pe dansa tot in panataloni o port, ca-i cam racoare la noi...
=====================
carpatina spune:
quote:
citat din mesajul lui gabitz78
ziua buna.
azi am fost la budimex, i-a facut si o radiografie la sold, bineinteles n-are nimik....mama nebuna!i-a facut atele, a zis sa le pun noaptea si ii fac masaj de 3 ori/zi.sa vedem....
multzam pentru sfaturi si incurajari.
pupici tuturor.
Gabitz, ma bucur ca nu are nimic la sold... nu stiu de ce zici ca esti nebuna, mie-mi pare firesc sa faci controale... chiar tu zici ca Eliza are picioarele in afara... Ti-a aratat cum sa faci masaj? Eu cred ca as apela la un "profesionist" pentru asta...
=====================
carpatina spune:
Vad ca nu e nimeni p'aici sa mai conversez si eu... Asa ca-mi retrag ambasadele, ma duc sa mai beau o cafea si apoi ma duc la masaj.. Greu de tot la serviciu dom'le. ![]()
=====================
papanash spune:
Io, io-s pe-aici, dar cu okii si mainile mai mult pe Ghighi care a daramat un vraf de hartii din biblioteca
.
O astept pe soacra ![]()
M-as baga mai Carpatino, ca parca asta mi-e menirea, sa cresc copii
, da' mi-e si frica .....ce certuri am tras cu medicul meu ca am refuzat triplu-test....din luna 3 am facut pauza pana in a 6-a, sa nu ma mai bata la cap....m-a dat afara din cabinet
acum rad ....daca as mai avea o sarcina asa usoara si frumoasa ca asta, as mai face acum inca 1-2. Io nu fac nimic sa nu fac
, cum o vrea Domnul....
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
papanash spune:
quote:
citat din mesajul lui carpatina
Mahhh... iar ploua...
I-am cumparat Ioanei o gramada de rochite de vara (mare prostie sa mergi la magazin cand sunt solduri) si le tin in dulap si pe dansa tot in panataloni o port, ca-i cam racoare la noi...
=====================
lasa ca are timp sa le poarte aici, ca veniti in plin sezon .
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
adimercedes spune:
quote:
citat din mesajul lui moldoveanca
Nu am avut timp sa intru mai devreme asa ca va salut acum la ora asta cam tarzie pt voi.Am avut o zi super obositoare am stat si cu nepotelul,ca sora mea a avut ceva de rezolvat.Vladut a devenit atat de mofturos tipa din orice parca nu-l mai recunosc.Incerc din rasputeri sa-mi pastrez calmul dar pur si simplu ma depaseste
teo
Moldoveanco, "join the club"
Am vazut si mesajul tau urmator, deci iti scriu tot aici. Am citit ca la varsta asta ei incep sa se perceapa ca indivizi (de unde si "stranger anxiety", adica teama de straini, plans cand cineva strain ii vorbeste sau chiar daca se uita la ei, cu toate ca inainte erau zambareti la toata lumea). SI, ca indivizi, incep sa vada unde sunt limite si le testeaza, exploreaza, invata. Si e normal sa aiba limite si sa se supere ca nu au voie una sau alta. Lisa urla daca nu o lasam la semineu, de exemplu! Si i-am zis ca e "hot", "auch", si am experimentat cu cana fierbinte de cafea. Plus cu incalzitorul din camera de la noi, cu cuptorul din bucatarie, care are strat triplu de sticla si e fierbinte, dar relativ suportabil. Dar o iau si ii explic ce si cum, chiar daca poate nu intelege tot si o duc la jucariile ei, ma joc cu ea 2-3 minute pana se ia cu altceva si tot asa. Si apoi iar merge unde nu are voie (pe gresie, la cabluri, in spalatorie etc). Ii spun ca nu are voie si o iau de acolo. Si tot asa de 2-3 ori. Si a 3-a sau a 4-a oara o iau si o pun in tarc. Uneori se lasa cu scandal si ii spun ca "mami a zis nu, mami a zis ca nu e voie, asa ca trebuie sa stai aici 2 minute. Si sta, chiar daca tipa. Apoi o iau, o pupacesc si o duc la jucarii unde ma joc cu ea. Alteori isi face de lucru in tarc si tentativa mea de educare se duce pe apa sambetei. Dar nu-i bai, ca imi da mereu ocazii noi
Ideea e sa nu te enervezi, ca ei simt si vor incepe sa manipuleze, mai ales ca daca te enervezi te cobori la nivelul lor si se ajunge in impas, mai ales ca TU pierzi, indiferent cum o dai
Si mie imi incearca rabdarea si imi vine uneori sa ma urc pe pereti. Incerc sa ma calmez si sa ii distrag atentia fara sa fac mare tam-tam, ca i se leaga in minte locul/obiectul interzis si apoi devine obsesie (la noi e obsesie spalatoria si gresia de la intrarea in casa). Gresia o rezolv cu poarta, in weekend o ridicam. Asta o va opri si de la explorat scarile de capul ei. Cu spalatoria insa voi fi un patefon stricat pana se va lasa ea pagubasa... Sau voi ceda eu
Aaa, si Lisa se tresezte cu urlete daca e f flamanda sau e uda! Azi noapte s-a trezit la 3 si avea chef de joaca, am pus-o la san in 3 ture pe parcursul unei ore!!!! si degeaba. La disperare, sotul i-a scos suzeta sa vedem daca spune ceva inteligibil. Si facea "mniam-mniam-mniam" (asa cere ea de mancare). Sotul s-a executat, i-a adus o felie de paine prajita si una de branza si a papat tot, a baut apa si apoi si-a pus capul jos gata de somn (a adormit instant!!!). Am ramas masca. Ideea la voi ar fi sa ii dai seara sa pape f bine sau sa ii dai noaptea laptic sau alt papa daca se trezeste si nu adoarme (Myral poti incerca si tu!!!!).
Si de acum vom vedea (si simti!) tot mai mult personalitatile picilor nostri... Asa ca, succes tuturor
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
adimercedes spune:
Teo, condoleante pt bunica sotului. D-zeu sa o odihneasca in pace
. Si multa sanatate familiei tale.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
adimercedes spune:
quote:
citat din mesajul lui bernix
Adimercedes, cam asta-i si programul nostru de masa. Se prefera si se insista pe autoalimentatie. Aliment olimpic este si la noi, ca si la myral, painea. Ii mai plac si covrigii si vreo doua sapt a fost incantata de biscuitii Leibnitz cu unt si de cascaval. Acu' tre' sa trecem la altceva ca astea sunt perimate.
Partea proasta e ca dr. mi-a zis mie ca in felul asta nu se hraneste suficient conform varstei si nevoilor energetice.
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)
www.flickr.com/photos/22336005@N05/" target="_blank">Poze cu noi
Bernix, am fost azi la pediatru si m-am plans ca nu mai mananca asa bine ca acum o luna, ca si-a limitat "poftele" etc. A zis ca e ok, se dezvolta armonios, chiar daca nu a prea pus pe ea, ca are grasimuta sub piele, chiar daca e silueta
Cum am zis mai sus, azi noapte s-a trezit si a mancat. De dimineata a mandat iar, bineinteles ca aceeasi chestie, paine cu branza si s-a culcat. La amiaza a papat 1/2 de felie de paine si i-am strecurat printre ele undeva la 60g (o treime de borcanel) de paste bolognese cu vita. Apoi a dormit 2 ore la soare in carut, apoi acasa a papat pe la vreo 5 cateva capsuni curatate de seminte si 1/2 de banana, inca o treime din borcanel, iar pe la 7 a terminat borcanelul si a mai cerut branza si a mancat 3 felii. A supt de dimi, la 5 cand am ajuns si acum inainte sa o bag in pat. Oare pot sa declar ca de azi manaca mai bine??? Apropos, i-am schimbat iar din lingurite, am combinat ba cu cea e inox, ba cu cea de silicon, ba cu una de plastic!
Trebuie sa revizuiesc meniul si sa gasesc inlocuitoare pt chestiile gen pireuri si sa ii dau chestii din bucatele, chiar daca i le dau cu furculita, de exemplu.
Sunt optimista, o sa fie bine. Pediatru mi-a zis ca trebuie sa o las pe ea sa decida ce si cum si trebuie sa testez una, alta, sa o expun la diverse gusturi.
Aaa, si a mai zis ca dupa ce se intarca pot sa ii dau lapte de vaca, de unde isi va mai lua calciu.
Pup Degetica mancatoare de paine
. Eventual ofera-i paine integrala, sa aiba macar parte de fibre si ceva vitamine. Saaau, daca ai chef si timp si faci tu paine, poti face tot felul de combinatii (cu branza in ea, cu cartof, cu spanac etc). Eu nu am timp de facut paine, nu am timp nici sa merg sa o cumpar, ce vorbesc?, nu am timp nici sa o mananc Revin.
Lisa