PIERSICUTZE de iulie-august - LMA! (87)
Raspunsuri - Pagina 15
map spune:
am mai citit putin asa ca mai comentez:
la noi Robert acum primeste mult mai multa atentie ca inainte, ne pupam la fiecare pas dar cu toate astea face foarte urat. El are vrea se pare si mai multa atentie ca inainte. are un caracter cat se poate de puternic, nu cedeaza de nici un fel, daca nu vrea sa faca ca tine ai putea sa ii te pui si-n genunchi si tot vrea sa fie ca el. duminica am fost la prietena mea si era sa cada pe scari de mi-a stat inima in loc desi ii se explicase ca acolo nu are voie s-a alergat cu baiatul prietenei si l-am prins in zbor. Le-am explicat inca odata ca nu mai au voie acolo dar degeaba, el mereu vroia la scari...si clar ca la un moment dat am tipat la el. Nu-l puteam lasa sa mearga si sa se arunce-n cap... eu nu cred ca ridicand tonul la un copil ramane traumatizat pe veci. ne trebuie rabdare dar suntem omanei si si rabdarea piere uneori.
anasia spune:
bulinuta, ma gandeam la 2-3 poze, ce ziceti?
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani
mamaluidavid spune:
Neatza livada!
Sarilla cu scaunul de pedeapsa Patricia a invatat luand exemplu de la David,uneori dupa ce il pedepsesc pe David se pune ea singura pe scaun si spune "mama imi pare rau" Pe David parca l-am invatat stand langa el la inceput.
Noi cu somnul am avut ceva probleme cand am schimbat patul,din patut in patul mare.Am aplicat tot o metoda din Super Nanny,cred ca am mai povestit. I se explica copilului ca e ora de somn,se pune in pat,imbratisat,pupacit si ce obiceiuri are fiecare si mama/tata iese din camera. Daca copilul se da jos din pat sau iese din camera merge din nou persoana care l-a pus la somn si ii spune " e ora de somn" sau ceva de genul,se pune copilul in pat,se saruta si iese din camera.A doua oara doar se pune copilul in pat si i se spune ca e ora de somn iar urmatoarele dati se pune copilul in pat fara sa scoata un cuvant.Si tot asa pana cedeaza copilul.
David in prima zi a fost nevoie sa merg de cateva ori,a doua zi de vreo 2 ori iar din a 3 a zi nu a mai facut figuri,la Patricia nu a fost nevoie,ea singura s-a mutat in patul mare langa David.
Anasia scaunele si masa sunt de la Ikea. Eu parca am trimis poze,le-ai vazut? O sa verific mail-ul comun inca odata dar parca asa tin minte.
livada!
bulinuta27 spune:
La Multi Ani
8 August
Maria Alexia,Martta
Maria Theodora,Iulenca
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
anasia spune:
mamaluidavid, n-am vazut pozele, vrei sa le trimiti inca o data , te rog?
La multi ani, piersicutzelor!
Maria Alexia, Maria Theodora
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani
Genie spune:
Buna la toata lumea!
Nu am mai scris de o vesnicie, desi am mai citit printre picaturi.
Eu am inceput serviciul de doua saptamani si cand ajung acasa nu stiu ce sa fac mai intai. Fii-mea se agata de mine si nici pe maini nu ma pot spala, mami-hai mami numai asa imi spune, draga de ea. S-a acomodat bine cu mama, e cuminte, o asculta. Mai obraznicuta e cu mine, zice "Nu" intr-una, eu - "mami hai sa punem sosete"- Ea "nu", eu "mami, hai sa mancam"_ Ea- "nu" si tot asa. Si noi avem o mare problema cu somnul, fie el de pranz sau seara, nu vrea. Nu merge cu pacalitul, cu povestile, cu nimic. Pun agitatia din ultimile zile si pe seama maselutelor care stau sa iasa, alea de 2 ani jumate, e destul de umflata in partea de jos, probabil ca de la astea e asa de matza. Nu mai vrea sa stea in scaunul de masina, nu mai vrea sa plecam din parc si tot asa. Asa or fi leii?
Nico, te inteleg saracuta de tine ca esti epuizata dar gandeste-te ca greul o sa treaca, iti trebuie multa rabdare, incearca sa ii acorzi mai mult timp fetitei si pe bebe sa il trimiti cu buni la plimbare, cum au zis si fetele, poate se mai schimba ceva.
De ex, fii-mea aseara era asa obosita ca nu vroia sa se culce sub nici o forma, a adormit suspinand, dupa ce a urlat efectiv vreo jumatate de ora ca nu vrea sa se faca nani.
Sar de la una la alta...
In schimb, cu olita merge din ce in ce mai bine, numai afara si noaptea punem pampers si rar se mai inatmpla si accidente.
Pup toate fetele si pe copilasii lor!
Muuh spune:
larissa la noi problema mare cu laptele era in timpul noptii. Ajunsesem acum patru luni sa manance si trei biberoane de lapte pe noapte. Eu nu ma induram sa ii scot mesele, el se folosea de biberon sa isi regleze problemele de somn. Lucrurile astea le-am aflat ulterior dar totusi mi se parea si mie dubios ca bea aproape 1 l de lapte pe zi in schimb ziua mananca mai mult decat frugal. Si m-am tot gandit si razgandit la o metoda sa ii scot de tot un bibe iar celelalte doua sa fie la culcare si la trezire. Singura metoda care a dat roade la noi a fost urmatoarea: i-am explicat pe indelete ca laptele nu il ajuta sa adoarma, ca de fapt suptul il ajuta si ca pentru asta are o suzeta la dispozitie. I-am spus cu trei zile inainte si i-am repetat de muuulte ori pe zi ca ii voi scoate laptele din timpul noptii, ca vine si noaptea in care orice s-ar intampla nu il mai primeste. Si a venit si noaptea aia=cosmar pentru mine dar si pentru el ca a inceput sa planga isteric, urla la mine sa ii fac laptele in fine a stat treaz cam 2 ore si circa 5 nopti la rand s-a intamplat asta. Apoi se trezea pe la patru-cinci si isi cerea laptele de dimineata, pe care am facut greseala sa i-l dau si apoi dupa o alta luna am inceput sa i-l scot si pe asta. Tot asa cu nenumarate explicatii, "avertizari" cum le zic eu si fara sa cedez. Pot spune ca de abia acum dupa doua luni de cand am scos si bibele de la 5 dimineata suntem pe un drum bunicel sa nu il mai bem atunci ci la trezirea finala. Sfatul meu pentru tine: 1. incerci ca mine sa ii explici, dar insistent, zile in sir la rand 2. ii ascunzi cutia de lapte, bagi laptele in altceva ii spui ca doar soarele si luna aduc o portie de lapte si ca in timpul zilei nu ii poti da ca nu ai de unde 3. astepti si ii dai cand si cat cere, este probabil doar o faza trecatoare care s-ar putea sa mai dureze - si oricare metoda o aplici sa incerci sa pari detasata, sa ii explici calm pentru ca la mine Alexei daca ma simte incrancenata o face exact pe dos. Eu ii ziceam tot timpul, stiu ca nu poti adormi dar band lapte asta se perpetueaza si iti va fi din ce in ce mai greu. Ma jucam cu el, il tineam in brate in fine orice ca sa simta ca sunt detasata si ca defapt nu este o ambitie a mea (intre noi fie vorba numai detasata nu eram pe la 3 -4 dimineata dar na ce sa ii fac greseala a fost a mea ca l-am lasat asa mult cu masa noaptea, treaba tot a mea sa i-o scot)
Miruna 35+ si Alexei (13.07.2006)
julax spune:
La Multi Ani Maria Alexia,Martta
Maria Theodora,Iulenca
Iulia 32+@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
Bebe din burtica
nicomico spune:
map multumesc pentru detalii
eu sunt mult mai linistita, parca de cand am scris aici m-am linistit inainte sa citesc chiar raspunsurile
parca simteam nevoia sa fac publica tristetea care ma dobora si parca m-am intarit
larissa te cred ca e de groaza cu pitica care nu mananca; mie asta mi s-a parut cel mai crunt in cresterea copilului - sa nu manance
si credeti-ma ca daca nu o pacalesti sau nu vorbesc cu ea nu papa decat fff rar, am patit-o
muuh te asteptam cu detaliile, poate nu facem noi ce trebuie
mai stiti ceva de cristinaioana
nicomico spune:
genie: In schimb, cu olita merge din ce in ce mai bine, numai afara si noaptea punem pampers si rar se mai inatmpla si accidente.
nu ii mai pune nici afara, e pacat de vreamea asta calduroasa
ii dai chilotei si rochitza si iti iei la tine o rochitza si o intrebi mereu daca face pipi
si chiar daca face pe ea nu o certi ci o schimbi si ii explici
noi asa am scapat de pampers cu bianca, o intrebam daca vrea sa faca pipi in poienita sau o vedeam concentrata si o tineam eu la inceput dupa care a invatta sa stea singura pe vine (asa se zine;, no????)
noi nu stim cum sa scapam de pampersul de noapte.....stie cineva????
mititica daca face kk se scoala si imi zice, chiar daca e ora 4 dimineata, dar la pipi ni zice nimic