PIERSICUTZE de iulie-august - LMA! (87)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Neatza livada!

Nico nu te ajuta cu absolut nimic dar...stiu cum e. Tot ce pot sa iti spun e ca doar cu multa rabdare o sa faci fata si cu timpul va fi muuuuuult mai bine. Cand sunteti amandoua (tu si piersicuta) "in priza" luati o pauza ,tu sa te calmezi si sa poti reactiona cum trebuie , sa ii poti explica cu calm ce si de ce a gresit. Strigand si ciufulind nu rezolvi absolut nimic ba din contra agravezi situatia,vorbesc din experienta Gandeste-te la o pedeapsa potrivita si aplic-o la nevoie.Ti-am mai povestit ca noi folosim time-out-ul pe un scaun. Eu cu David am avut problema ca mereu ii smulgea jucariile Patriciei din manuta. I-am facut un "reward chart" si de cate ori ii cerea jucaria Patriciei si astepta sa o primeasca avansa pe grafic.Daca lua cu forta mergea inapoi. Scopul era sa ajunga la un vapor iar cand ajungea la tinta i-am promis ca ii cumpar nu mai stiu ce jucarie a vrut el.A functionat foarte bine iar acum Patricia urmeaza exemplul dat de David si cere jucarii nu ia cu forta.Poate la cate ai pe cap numai de grafice nu iti arde,ti-am dat doar o idee.
Iar de mama ta zic si eu ca fetele, doar alimenteaza stresul deja mare si nu are rost. Daca nu te ajuta,mai bine fara.
Si capul sus,nu mai fi suparata,va trece si perioada asta grea,copilasii au nevoie de o mama vesela si zambareata. Da-le incolo de lenjerii,rufe neimpachetate si vase nespalate,ele pot astepta,copiii nu. Noi suntem aici ,nu esti singura,cand simti ca nu mai poti vino si varsa oful aici.

Noi suntem pe ultima suta de metri cu mutatul,luni vine camionul sa duca lucrurile mari si eu inca nu am strans tot ieri fiindca a fost sarbatoare nu am putut face nimic asa ca am mers la casa noua si am gatit pt. prima data,am facut si cornuri copiilor care au iesit un deliciu,aceeasi reteta insa cu totul alt cuptor...diferenta de la cer la pamant
Ieri a facut si Patricia pt. prima data nani in patul nou,pe la 4 PM a mers singura sus,s-a pus in pat si a adormit instant,am trezit-o noi la 7
AM mai pus cateva poze noi incepand de aici
livada!

sarbatoritilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Sabina eu nu l-am atins si nici nu l-am ciufulit pe Alexei niciodata. Oricat de nervoasa as fi, si am avut momente cand imi venea sa musc din masa am zis ca daca fac asta nu mai am voie in viata mea sa ii reprosez ca bate un alt copil sau pe mine sau catelul sau purcelul sau pe cine ii mai vine lui sa bata. Nu fac din asta un titlu de glorie, nu vreau laude dar nici nu vreau sa fiu tratata ca un alien ca nu il bat si nu il ciufulesc si ca nu vad bataia/ciufuleala ca pe o normalitate.
Da, accept ca fiecare face ce vrea cu copilul lui si il creste cum vrea dar atunci cand "go public" cu metoda ta de educatie te astepti sa primesti si sa inghiti si pareri contra. Nu are nimeni dreptul sa te judece dar sa isi dea cu parerea, da.
Observ insa ceva, multe probleme apar la masa copiilor. Nu vreau sa discutam cat de grasi/slabi sunt unii dintre ei dar am putea sa discutam de ce punem accent atat de mult pe momentul mesei. La mine a fost autoconservare cand am vazut ca face fitze la masa am zis ok de acum mananci doar ce vrei si daca vrei din ce iti ofer eu. Daca nu mananci nu iti este foame si vom incerca la urmatoarea masa. Am procedat asa pentru ca eu cred cu fermitate ca un copil sanatos, care are la dispozitie mancare nu se va infometa de moarte. Si realitatea si experienta mi-au confirmat-o.
Cat priveste viata cu doi copii, voi vedea cum este dar eu si sotul meu am hotarat urmatorul lucru: Alexei nu are nici o vina ca noi ne-am mai dorit inca un copil, nu are nici o obligatie fata de acest nou venit, nu trebuie sa fie invinovatit sau supus la restrictii doar din cauza lui. Cand noi nu ne vom mai putea tine de asta, eu voi inceta sa mai stau cu copii acasa, Alexei va merge la gradinita, BB2 va primi o bona iar eu voi munci sa pot sa le ofer ceea ce prin forte proprii nu am putut.

Miruna 34+ si Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicomico spune:

fetelor va pup pe toate si nu va mai enervati
avem multe alte probleme si e pacat sa ne consumam cu nimicuri
muuh draga mea ala varianta asta nu ma gandisem
eu ma ocupam de bb2 si iesim impreuna in parc
eu o dau pe Bia pe leagan, tobogan etc
o sa incerc sa fac si mai mult, eventual o trimit pe mama sa il plimbe pe pitic si sa fim doar noi doua, ca mititica sta pe langa el si il pazeste in parc si spune la toata lumea ca e al ei

cad am tras-o de perciuni a plans is a venit la mine si mi-a zis scuze mami.............va dati seama cat de prost m-am simtit
sa nu va inchipuiti vreun chin anume dar nici eu nu sunt pro bataie sau violenta fizica, de-aia ma si simt asa prost
stiu ca vora buna si rabdareza fac mult maimult decat bataia si cearta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

La multi ani!

Ioana Ilinca

mamaluidavid, foarte frumoasa camera, am vazut masute si scaunele de acest gen la ikea si m-a batut si pe mine gandul sa iau;
sabina, bine ati revenit!
merg sa verific mailul comun cu poze pt albumul piersicutzelor;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani

Mergi la inceput

presupun ca majoritatea sunteti in vacanta, ca e poza Mayei doar (pumpkin);
haideti, trimiteti pozici!!!! (cei care au sarbatorit deja, bineinteles)

o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Miruna eu consider ca suntem o familie si mi se pare normal ca macar o data pe zi sa stam impreuna la masa. Chiar daca Alex nu mananca sau ia cateva linguri de mancare. Nu am fortat absolut niciodata copilul sa manance daca nu vrea. De ex ieri mi-a mancat toata ziua o cutie de sticksuri. Azi probabil va manca mai mult. SI eu merg pe principiu nu vrei nu mananci, mai tarziu tot o sa mananci, ca nu va sta o vesnicie nemancata.

Eu tin mult la familie ca unitate. Si chiar daca as mai face un bb nu mi s-ar parea normal sa il marginalizez in detrimentul celui mare. Pana la urma nici bebelusul nu are nici o vina, dar nici Alexandra. Mai mult mie mi se pare normal, ca fratii sa fie crescuti ca frati, ca parintii sa nu faca diferente intre ei. Cel putin eu asa am fost crescuta cu sora-mea.

Sabina mamica Alexandrei

http://s249.photobucket.com/albums/gg240/Sabana_2008/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Sabina ce din ce am scris eu te face sa crezi ca eu nu tin la familie ca intreg? Nu am pomenit daca mancam noi doi sau noi trei dar oricare ar fi contextul tot aceiasi schema o aplic. E liber sa nu manance indiferent ca stam toti trei sau doar noi doi sau el singur la masa. Cat despre BB2 cine a zis ca el nu are drepturi, le are pe aceleasi ca si Alexei doar ca discutia era din perspectiva unui copil mare care avea de suferit din cauza unuia mic. Da suntem o familie dar asta nu ne face sa ne pierdem din drepturi si libertati unul in favoarea celuilalt. Poate doar sa facem mici concesii. Si inca ceva raspunsul era dat in general tie direct ma adresam doar cu primul paragraf pentru ca ai pus intrebarea.
nico incearca si asa sa il plasezi pe bebe mai des mamei tale in parc astfel sa ii poti acorda Biancai atentia mult dorita.
anasia eu nu am poze cu Alexei la tort, noi nu l-am serbat individual ci in grup cu fina noastra (pe care am botezat-o in ziua aia), cu tatal finei care e nascut chiar pe 13 si cu inca un baietel care e nascut pe 12.
Miruna 34+ si Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

muuh, conteaza sa fie o poza de ziua lui, chiar daca nu apare individual, sau mai multe, ma gandeam la un filmulet aniversar si atunci chiar iese mai frumos cu mai multe pozici;

o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

Buna din nou..hai ca m-am nimerit si eu sa revin in mijlocul discutiilor aprinse.Nu am mai intrat de mult, nu stiu ce naiba fac toata ziua ca mare ocupatie nu am si pe net stau slava Domnului, dar sper sa fii recuperat acum cat de cat ca am citit cateva pagini.
Stati ca mi-am notat ce si cum sa scriu, ca na, dupa o varsta,stiti cum e..
First of all..Anasia daca poti te rog mai scrie o data ce fel de poza trebuie sa trimitem si unde...ca nu am citit decat ca de la aniversarea de 2 ani.Adica unde presupun, pe contul comun probabil, dar ce fel de?Exact cand sufla in lumanari?Sau pur si simplu de la petrecere?Multumesc.
Apoi...Nico ..am vazut ca esti "vedeta" discutiei...Am citit postul tau si am vazut situatia stresanta in care te afli, generata de 2 copii din care unul mic si amplificata de mama ta, sau invers, nici nu mai are importanta.Imi dau seama ca nu iti este usor, insa asa cum au scris si fetele pedepsele fizice nu sunt o solutie.Stii cum e...incepi printr-o ciufuleala...apoi data viitoare o palmuta..si uite-asa te trezesti incet incet ca ajungi sa faci lucruri de care sa nu fii mandra..
Eu am citit recent intr-o carte metode de pedeapsa pentru cei mici, si acolo sunt cateva etape..o sa caut sa va arata, daca vreti, dar mai mult ca sigur se afla intr-una din cartile de pe contul comun.Oricum, prima etapa era ca atunci cand ne supara, sa ne uitam la ei mustrator, sa inteleaga ca nu suntem de acord.Apoi, daca nu functioneaza(pe Razvan il doare-n...) trebuie sa le spui ca au gresit si sa ii privezi, asa cum ziceau si fetele, de jucaria respectiva, sau sa ii pui sa steaarga daca au murdarit, etc.In fine, acolo scria si sunt totalmente de acord, ca daca ajungi la pedeapsa fizica inseamna ca nu te poti face altfel inteles.Ca nu poti comunica altfel cu copilul tau si nu ai alte argumente.Ceea ce nu cred ca isi doreste nimeni.
In ceea ce priveste mancarea, eu gandesc exact ca Muuh. Si Razvan se mai maimutareste la mancare.Il intreb o data, de doua ori, si daca nu vrea, sanatacus!Nu stau sa alerg cu lingurita de mancare dupa el, ca de asta are gurita si slava Domnului stie sa si-o foloseasca pentru a comunica altele.. ca sa zica daca are nevoie de ceva.

*Later edit pt Anasia:Am citit raspunsul de mai sus pentru Muuh..si am inteles..o poza de la ziua lui..sufland in tort sau nu..mai putin conteaza.:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

Stai ca am uitat sa mai scriu de Mada ca i-am vazut fetele frumoase si hainutele lor si tare scumpe sunt.
Si de asemenea sa ma bucur pentru excursia MArttei care suna de vis.Poze,ceva?
A!Si mamaluiDavid te invidiez pentru faza cu scaunul de pedeapsa.,..parca tu erai,nu?La mine nu merge deloc.Nu sta si pace!Poate imi dai niste ponturi despre cum sa il conving.A! Si sa stapaniti sanatosi frumoasa casuta!
Si in final am si eu o problema, daca ma ajuta cineva dau o bere sau o apa plata cu lamaie, dupa preferinte.
Nu pot sa il mai conving pe Razvan sa aiba un program normal de somn ziua.Doarme la soacra-mea, doarme la maica-mea...cand suntem acasa...nu vrea.Vrea sa stea cu noi, probabil. Faza e ca nici nu vreau sa incep cu faze din alea sa doarma cu mine, sau ceva de gen...Vreau sa fie ca pana acum, sa doarma in patutul lui la o ora normala..Daca suntem in masina imi adoarme, daca nu si ajungem acasa... Are cineva vreo idee? Saru-mana anticipat!

Mergi la inceput