Nasterea la Medlife (11)
Raspunsuri - Pagina 7
fondanta spune:
Buna fetelor!
sunt foarte surprinsa de cat s-a scris pe forum de cand n-am mai intrat eu pe-aici..
Vroiam sa va spun si eu in cateva cuvinte experienta mea de nastere la Medlife..poate va intereseaza povesti despre nastere naturala..
Pe 6 Iulie la 6.30 dimineata mi s-a rupt apa. Eram in 38 de spatamani fara 1 zi.
Doctorul care ma urmarise pana atunci (Mendez) era plecat in concediu.
Mi-a zis ca in acea perioada , daca mi se intampla ceva, sa vorbesc cu Mirela Popa. Am fost si la o consultatie la ea ca sa ma vada..ca sa nu fie surprinsa daca o sun..
Am ajuns la spital, duminica pe la 7 dimineata ...m-a consultat medicul de garda ..m-au internat ..mi-au zis ca o sa nasc in
ziua aia . Au luat legatura cu Mirela Popa - care nu era nici ea in Bucuresti la momentul repseciv..
M-a preluat doctorul de garda - doctorita Dincaref..cu care am si nascut pana la urma.
Dupa 12 ore in care m-au monitorizat si au asteptat sa mi se declaseze travaliul - nu ajunsesem decat la dilatatie 3..asa ca mi-au pus perfuzia cu occitocina in jur de 7 seara ...pe la 9 mi-au facut epidurala ..si am nascut dupa miezul noptii - pe la 1.30
Travaliul a fost cam lung si cam greu. Au trebuit sa-mi faca inca o doza de anestezic deoarece ma dilatam greu..iar la final
mi-au cam lasat fara anestezic deoarece sa parea ca se lenevea organismul meu sub efectul epiduralei..
In sfarsit...a trecut..si a iesit bine pana la urma. Vroaim sa va spun ca am fost foarte multumita de cum s-a purtat tot personalul..asistente, doctor, anestezist..
Nu am avut experienta unui spital de stat dar aici nu am decat cuvinte de lauda.
Cu toate ca a fost o nastere foarte dificila mi-au respectat dorinta de a naste natural si au facut tot posibilul sa iasa bine.
Personal am fost foarte incanta de doctorita Dincaref si oarecum dezamagita de Mirela Popa care ar fi putut sa vina sau macar sa
se intereseze de soarta mea..La fel am fost dezamagiat si de Mendez care nu mi-a zis decat cu cateva zile inainte ca pleaca in concediu..cu toate ca mergeam la el de mult timp si stia in ce
perioada trebuie sa nasc..
Si inca o parere personala ...eu cred ca daca era Mendez ajungeam sa fac cezariana la cat de dificil a fost travaliul..
La ultimele consultatii Mendez chiar insista sa fac cezariana datorita faptului ca eram purtatoare de streptococ B.
Oricum din cate mi s-a parut mie - ei prefera sa faca cezariana.
Ii si inteleg de ce - dureaza aprox. 30 min - langa mine a stat o armata de oameni ore intregi..
Am fost foarte multumita si de cum a fost tratat bebele ..avand in vedere ca a trecut printr-un travaliu lung si a mai fost si
afectat de streptococul meu..l-au verificat f. atent si l-au si tratat corespunzator.
Mancarea excelenta si conditiile super:). Merita per total..ca si echipa de oameni si pentru conditii..
Va urez nasteri usoare si bebei sanatosi!
freshanana spune:
au si mancare la spital ? credeam ca aduc de acasa
ce mancare au ? oricum dupa ceza in prima zi ai voie doar lichide - ceaiuri si apa asa ca sunt curioasa in celelalte 2 zile ce iti dau
33+
AMR 43 zile !!!
puiutz
pierrine spune:
Freshnana, iti spun eu cum e cu mancarea dupa cezariana. In ziua cu opaeratia, seara, capeti un iaurt de baut Danone. Bine, daca mai vrei inca unul, il primesti, nu e limita . A doua zi dimineata, la terapie, te intreaba daca vrei iaurt sau branzica de vaci dietetica. Dupa ce urci in camera, meniul se diversifica, treptat si usor. La pranz primesti o supa stravezie, fara sare si o branzica de vaci. Seara un iaurt si o branzica. Deja a doua zi dupa ce ai urcat la camera incepi sa mananci mai mult: dimineata se strecoara si un ou fiert si paine prajita, cascaval si, evident, eternul iaurt si branza de vaci. La pranz supa devine tot mai consistenta, dar tot fara sare, iar felul 2 gratar, in general, cu legume fripte, fierte sau gratinate. Masa de seara oarecum identica cu pranzul, exceptand, desigur, supa.
Nu mori de foame, dar nu te astepta la cine stie ce festin. Oricum, ideea e sa iti reobisnuiesti organismul treptat cu hrana solida, dupa ce vei "manca" perfuzii la greu. Din acest motiv mancarea e mai degraba dietetica. Eu una m-am intors snur acasa, parca nici nu nascusem!
freshanana spune:
pierrine e obligatoriu sa stai la terapie o noapte ? ca am auzit ca la unele spitale de stat iti pune in coloana un cateter care elibereaza treptat analgezice si te poti ridica din pat dupa operatie la 3 ore. nu simti durere si poti sa te misti , sa vezi pe bb. aici am inteles ca nu te lasa, tb sa stai o noapte la terapie
e mult pana vezi pe bb de aceea te intreb
34+
AMR 42 zile !!!
puiutz
clauclau spune:
Freshanana, da, este obligatoriu sa stai la terapie intensiva .Totusi , este o operatie, nu-i tocmai usor sa te dai jos din pat la 3 ore cum zici tu, o sa vezi. Plus ca acolo esti atent supravegheata , monitorizata sa nu cumva sa se intample ceva. Si crede-ma ca nu-ti doresti sa pleci din pat dupa doar cateva ore...
IAr cu privire la mancare, Pierinne ti-a explicat foarte bine cum este. Si in afara de asta, ti se va aduce si ceai de lactatie in fiecare zi la carafa.
Eu am ajuns la 2 noaptea pentru cezariana si nu mi-au facut clisma, doar m-au intrebat daca am mancat mult seara, dar nu era cazul ca abia ciugulisem putin de emotii.
Va urez nasteri super usoare si bebelusi sanatosi si frumosi.
POZE
POVESTEA NASTERII
mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!
fondanta spune:
in legatura cu mancarea - eu povesteam cum e la nasterea naturala..Eu am nascut la 1 jumate nopatea iar la 8 dimineata m-au dus in salon si puteam merge pe-acolo destul de bine. Dimineata am mancat branza de vaci si iaurt dar incepand cu pranzul am primit mancare serioasa si buna..
si in legatura cu ceaiul de lactatie - iti fac acolo daca ceri ..dar trebuie sa aduci si tu de-acasa cutiute de ceai ..mie mi-au cerut..da' mi s-a parut normal pana la urma..
freshanana spune:
clauclau multumesc de informatii
eu mai am o cezariana acum 8 ani dar ma gdeam ca poate intre timp s-au mai schimbat lucrurile
nu mi-a placut prima zi - cea de la terapie mi s-a parut f lunga. si nu mi-am vazut bb
34+
AMR 42 zile !!!
puiutz
clauclau spune:
Freshanana, asa este, e grea prima zi de la terapie si trece si greu daca nu ai vizitatori. La noi erau mamici care au stat numai cu vizite si a trecut timpul usor pentru ele. In schimb pentru mine a fost super greu caci le-am zis alor mei sa nu vina la terapie ca oricum nu ma simt bine si mare greseala am facut...Timpul a trecut foarte, foarte greu pentru mine...
Iar spre seara vine o asistenta de la neonatologie si-ti povesteste despre puiul mic, cum mananca, cum doarme, daca e totul ok cu el...si conteaza mult!
POZE
POVESTEA NASTERII
freshanana spune:
clau dar ai voie la medlife vizitatori ? pai mai sus cineva spunea ca fratele sau sora sau verisoara lui bb nu a avut voie sa vina la spital
34+
AMR 42 zile !!!
puiutz
clauclau spune:
Da, ai voie, cum sa nu! La noi la terapie era plin cand am nascut eu, fusesera 6 cezariene in ziua aia, la mine a venit doar sotul putin , dar erau unele mamici care-au stat cu sot sau alte rude pana seara tarziu! Nu fa greseala mea sa stai singura la terapie , e tare nasol. Daca poti, tine pe cineva cu tine in ziua aia. Singura chestie e ca nu sta nonstop langa tine, trebuie sa mai iasa putin din terapie, apoi iar vine si tot asa.
POZE
POVESTEA NASTERII