Nasterea la Medlife (11)
Raspunsuri - Pagina 4
pierrine spune:
Elena, eu stiu ca nu e recomandata nasterea normala la miopie pt. ca efortul considerabil pe care il faci in timpul travaliului poate creste spectaculos nr. de dioptri. Iti spun "de pe pielea mea", ca si eu sufar de miopie si m-am interesat in prealabil. La mine insa motivul care a determinat cezariana a fost mult mai important si mai grav, daca nu era asta eu nu-i spuneam dr. despre miopie, treceam peste asta. Dar hotararea iti apartine, nu trebuie sa te iei dupa nimeni , faci cum crezi de cuviinta ca e mai bine pt. tine si bebe. Oftalmologul iti va spune ca e un risc in cazul nasterii normale, dar nu o sa-ti spuna nimic categoric, care sa te scuteasca pe tin ede pacostea alegerii.
P.S. Uneori trebuie sa mai si risti ca sa castigi. Iarasi iti spun de pe pielea mea, ca eu am riscat multe cu bebele asta si am castigat cel mai delicios copil!
pierrine spune:
Miki, tinem pumnii pentru tine! Sa nu ai emotii. Cat despre tati...e mai bine ca nu asista, ca nu e nimic spectaculos in a te vedea "decupata".
Elena_P spune:
Pierrine, si eu stiam de faza ca la miopie pot sa apara probleme, dar regula generala e sa se recomande ceza de la -6 incolo. Si riscurile depind si de starea retinei si a fundului ochiului. De asta m-am si dus la oftalmolog, care s-a uitat vreo 20 de minute la retina mea si tot nu mi-a zis nimic clar. Evident, daca in cazul meu exista cel mai mic risc pt vedere, fac ceza fara discutii. Dar vreau sa-mi zica oftalmologul ceva de genul: "Retina ta este in conditia cutare, ceea ce inseamna ca exista/ nu exista riscuri la nastere normala." Daca imi zice ca exista riscuri, fac ceza si basta, mai ales ca astia sunt atat de experimentati in cezariene ca nici nu-mi fac probleme sa mearga ceva prost. A propos, intre timp am gasit si un mare plus pt ceza: ca astfel se evita epiziotomia. Am stat eu si m-am gandit si am zis asa: lasa mai bine sa taie in muschi si in piele decat pe tesuturile alea fine ale perineului, si mai evit si controalele alea ca sa vada medicul dilatatia, care am auzit ca nu sunt tocmai placute, si nici nu ma cracesc in fata tuturor, eu care sunt extrem de pudica... ce sa mai, numai avantaje din toate partile.
zeririlouiza spune:
Buna fetelor, si eu in fuga pe aici.
Vali ti-am admirat printesica broscuta e o frumoasa si doamne ce a mai crescut, pupici la printese
Marina 1906, cum au spus si fetele nu lua la tine decat periuta de dinti, pasta, deo si ceva de igiena personala in rest e acolo totul inclusiv papuci de unica folosinta si tampoane si tot, pentru bebe la fel, doar hainute in care sa-l scoti de acolo atat. Cat am fost acolo colega mea de camera mai avea doi copii nu i-au lasat sa intre la salon, copii nu au voie..
Elena P, eu am facut cezariana, sotul meu a stat la geam a si filmat bine ce a putut sa filmeze ca in rest mai sa cada jos, asa ca daxca e destul de puternic poti vorbi cu doctorul sa-l lase. Ah si miopie am si eu nu foarte mare dar dioptriile mi sau schimbat si in timpul sarcinii, si pe langa miopie o mica hernia de disc si vaginul lung si foarte ingust au contribuit la hotarea doctorei ptr cezariana
LauraLauren, lasa tu ca va fi bine, asta e daca e necesar lasa pe cezariana, si mie mi-a fost tema, dar finnd nevoie asta a fost si acum nici nu zici ca am facut vreo operatie. Si iti doresc nastere usoara si recuperare rapida si bebe sanatos
Miki curaj, nastere usuara, si la ca asa iti vei vedea comoare mai devreme
Louiza de Yasmin - Elena 09/01/2008, adica 6 luni, 1 saptamana +
poze Yasmin Elena
uite cat am crescut
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze graviduta, nunta, luna de miere, Sighisoara
freshanana spune:
buna ziua mamici si burtici
m-ati dezumflat cd ati spus ca fratii/surorile bb-ului nu au voie sa intre sa vada bb. macar prin geam si tot as vrea sa isi vada fratiorul fiul meu
pierrine intalnirea cu anestezistul cine a programat-o ? ai facut tu programare sau te-a indrumat dr ginecolog ? ca eu nu m-am gdit inca la asta.
o zi buna
32+
AMR 50 zile !!!
puiutz
pierrine spune:
Freshnana, nu a programat nimeni intalnirea cu anestezistul. Cu 10 zile inainte de operatie, cand am fost la consultatie la Mendez, m-a luat omul de manuta si m-a dus la anestezist, m-a prezinte si ne-a lasat sa stam de vorba. Am mai scris in ce a constat discutia cu anestezistul. Nu e nimic protocolar, nu trebuie programare. E tot timpul un anestezistr de garda.
miki_bubu spune:
Multumesc mult fetelor pentru incurajari!! Abia astept sa vina bubu:) Deja am inceput sa ne gandim cum o sa fie, cum o sa facem cu randul la el...toata lumea de-abia asteapta sa-l vada
In legatura cu cezariana, la mine a fost si recomandarea categorica a oftalmologului, pentru ca eu am suferit si o operatie pentru miopie (acum 3 ani, aveam -5,5) si dr ginecolog mi-a recomandat la fel. Sincer, nu ma sperie asa de tare operatia, cred ca mai frica mi-ar fi de nasterea naturala:)
Ieri m-am intalnit si eu cu doctorita anestezista, foarte draguta (din pacate nu i-am retinut numele) care m-a intrebat despre boli, operatii,alergii...a fost ok. Apoi a spus ca e posibil sa ne intalnim pe 28, cand am eu programarea, daca o sa fie de garda; daca nu, m-a asigurat ca si ceilalti colegi ai ei sunt f buni.
Pierrine, voiam sa te intreb de testul non-stres...se face dupa internare, in timp ce te pregateste pentru operatie? Pentru ca mie mi-au spus sa fiu acolo la ora 8, desi cezariana e programata pentru ora 13;asa ga m-am gandit ca au de facut niste investigatii mai inainte.
O ultima intrebare (deocamdata:)): si-a recoltat cineva celume stem in ultima vreme? Mai ales cu dr. Mendez?
de la Miki 37+ cu Bubu
carmen71 spune:
ufff!nu mi-a mers calc.2 zile si am fost distrusa!!!
PIERRINE,esti o dulce.
LAURA si MIKI-nastere usoara si bebei sanatosi!
SI URMEZ EUUUU 01 AUGUST ORA 11.... MAREA INTILNIRE.
freshanana spune:
pierrine multumesc mult de rasp
miki si eu vroiam sa intreb de testul no-stress dar am zis sa nu o bat prea mult la cap pe pierrine
32+
AMR 50 zile !!!
puiutz
zeririlouiza spune:
Fetelor am copiat si eu un link de la ajutor umanitar este vorba de un bebe nascut pe 21 Aprilie 2008, are nevoie de ajutor:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123984&whichpage=1
Louiza de Yasmin - Elena 09/01/2008, adica 6 luni, 1 saptamana +
poze Yasmin Elena
uite cat am crescut
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze graviduta, nunta, luna de miere, Sighisoara