Nasterea la Medlife (11)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana.6602 spune:

pentru luny, daca mai intri, as mai vrea sa mai citesc odata povestea nasterii tale, daca mai intri da-mi un link, ca mie greu sa caut in atatea capitole. Ce mai face Matei?

Ana 19+ (Tiberiu Gabriel) DPN: 13.12.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pierrine spune:

Laura, nu stiu daca te ajuta cu ceva, sa stii ca si eu mi-am dorit cu tot dinadinsul sa nasc normal. Din pacate bebele meu nu s-a intors in pozitia regulamentara, iar pana la nastere au mai aparut si alte probleme care au necesitat cezariana. Ai dreptate, putinele mamici care chiar isi doresc sa nasca normal, nu au parte de asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Laura, bafta multa!!!

Acum ce sa zic, si mie dr Popa mi-a zis ca daca bebe nu se intoarce voi face cezariana...sper sa se intoarca

Cristina 35+ ,cu Mihai Daniel

AMR 35 ZILE
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_P spune:

Am vorbit cu dr, referitor la treaba cu prezenta sotului in sala de nasteri. Mi-a zis asa: la ceza, sotul urmareste de dupa un ecran. La nastere naturala are voie sa fie prezent in sala. L-am intrebat daca trebuie sa faca ceva analize, dr a zis ca nu. Pe de alta parte, cica sunt doua probleme cu prezenta sotului: prima e cand femeia se orienteaza catre sot pentru suport moral si incepe sa-l ignore pe medic, caz in care sotul este dat afara. A doua problema e ca saracu' barbat dupa ce te vede in halul ala poate sa ramana impotent, cica e un studiu facut in State pe tema asta. In fine, eu mai am pana nasc, dr a zis ca vedem mai incolo, de obicei situatia se schimba dramatic in ultimele zile de dinainte de nastere...

In alta ordine de idei, la mine balanta incepe a incline spre cezariana. Este absolut incredibil cum chiar si la putinele femei hotarate sa nasca natural la Medlife, tot apare vreun motiv si se ajunge tot la cutit... Cred ca nasterile normale la Medlife sunt mai degraba o exceptie, iar cezarienele sunt la ordinea zilei. Eh, da' ce sa-i faci... Pana la urma o sa fac cum zice dr si basta.

Da, a propos, am si o bila neagra la adresa Medlife-ului. Ieri aveam programare la 18.30 la eco la Albu. Si dupa aceea la 20.30 la Mendez. Deci cam o ora de stat pe holuri, cu o revista mai merge... Pe la amiaza ma suna asistenta lui Albu, si ma roaga sa vin la 16.00, ca cica au mai renuntat niste paciente la programari, si eu le intreb pai cum vine treaba, special am cautat sa-mi fac programarile la eco si la Mendez ca sa fie cat mai apropiate si sa nu stau pe holuri mai mult de o ora, si acum ele imi strica toate planurile etc. Pana la urma am zis, hai, treaca de la mine, ca sa nu stea omul doua ore jumate fara treaba vin la 16.00, ceea ce a insemnat sa-si ia si sotul o jumate de zi, ca vroia sa vina si el, si are serviciul foarte departe de Medlife. Ajunsi acolo, la 15.45, ca asa e frumos sa nu intarzii, am fost absolut stupefiati de discutiile aprinse de pe holuri, intre asistente, cum ca dr Albu pleaca in concediu, cum ca de la 16.00 isi termina programul si isi ia zborul si cat de obosit este si cat de mult vrea in concediu, si cat de multe paciente a avut astazi, saracu' etc. Ba mai iesea si Albu pe hol sa ia parte si el la acele discutii... Noi tot uitandu-ne la ceas, iaca-ta s-a facut 16.30, si tot nu ma chema nimeni la eco, cu toate ca imi anuntasem prezenta imediat cum am venit, mi-au facut si fisa... Eu deja vroiam sa ma duc sa le zic asistentelor vreo doua vorbe si sa mi se explice si mie, cam la ce ora se intra la eco, daca ai initial programare la 18.30 si te reprogrameaza la 16.00, si tu vii la 15.45 si la 16.30 inca esti pe holuri. Dar, o minune, sunt invitata la eco, vine un medic, nu stiu cum il cheama, si nici nu stiu daca era medic sau asistent/ stagiar/ rezident/ whatever, dar nu era Albu, care intre timp disparuse din peisaj. Eco a fost oarecum ok, adica s-a uitat atent, a stat vreo jumate de ora a masurat, a calculat. La final nici o poza, si un filmulet de 5 secunde pe CD. Nota de plata: 300 RON. Si m-am uitat pe rezultatele eco, macar sa stiu cum il cheama pe medicul care mi-a facut-o, si erau cu numele si cu stampila lui Albu. Doar ca semnatura nu e a lui Albu, ca n-are de unde sa fie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_bubu spune:

Fetelor....e oficial!! Azi am fost la nenea doctoru' si ne-a programat pe 28 iulie, la cezariana.Nu pot sa cred ca e asa repede...parca 1 august (cum era initial) parea un pic mai departe....deja am inceput sa intru putin in panica Ne-a facut si fisa pt cezariana, o sa stam in rezerva cu un singur locAbia astept sa-l vad pe bubu!!!! Singura parte proasta e ca nu poate sa asiste si tati la nastere, tre sa se uite printr-un geam...dar asta e, o sa aiba timp sa se uite mereu la el dupa:)

Miki 37+ cu Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulut spune:

fetelor... help
mi-am facut glucoza serica, si dr mendez mi-a spus sa mananc inainte de recoltare sange cu o jumatate de ora 50g de ciocolata... eu am mancat un baton fitness cu ciocolata... si mi-a iesit 112 , intervalul de referinta fiind 60-105. E mult? la voi cum a fost?
nu ma panichez eu... dar sunt curioasa.

lulut +24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulut spune:

dragele mele
m-a pus sa ma uit mai atenta pe ecografia de la 23s. Mi-am adus aminte ca mi-a zis dr Botica sa arat fisa doctorului meu... asa... si, mi-a atras ceva atentia. deci- aveam 23s 0z clinic si 23s 3z ecografic, si mi-a iesit OFD 24s6z iar Cereb 21s4z... restul ar fi in parametri cat de cat normali, adica 23-24s. Voi, cele mai cu experienta, credeti ca e motiv de panica???
please... dati-mi un raspuns

lulut +24s5z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraLaurene spune:

Elena_P, tie ce ti-a spus dr. de te indruma sa faci cezariana? Tare incep sa intru la banuieli ca asa le e lor mai usor, nimeni nu tipa, ei taie intr-o fericire...si pierd si mai putin timp decat la nasterea normala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_P spune:

Lulut, mie mi-a iesit 75, dar eu parca imi aduc aminte ca imi spusese sa mananc dulce cu o ora - o ora si jumatate inainte. Oricum, eu n-am reusit sa bag prea mult in mine, am mancat 4 bomboane de ciocolata. Daca mancam mai mult, mi se facea greata.

LauraLaurene, eu am miopie, si de asta a zis ca el recomanda cezariana. Am fost si la oftalmolog, sa-mi explice care sunt riscurile pentru mine in caz de nastere normala, dar tanti oftalmolog era atat de bine intentionata, incat m-a bagat in ceata rau de tot. Concluzia vizitei la oftalmolog a fost ca nu exista motive de ingrijorare, retina arata bine, si ca nu este o regula sa se agraveze miopia, ca sunt care ajung de la -3 la -10, si sunt altele care nasc normal cu -7 si nu patesc nimic. Si eu o intreb: "Bun, si eu cum fac?" la care ea a zis: "Pai asta o sa hotarasti tu singura. Uite eu iti scriu aici o diagnoza, si in caz ca vrei cezariana si medicul nu are suficiente motive, ii arati ce-ti scriu eu aici, si asta e suficient." Mentionez ca nu am dat nici un fel de spaga sau atentie la oftalmolog, si in acea zi o vedeam pentru prima data in viata. Mai aproape de nastere, o sa merg inca la vreo doi-trei oftalmologi, sper sa ma lamureasca totusi, dar prefer ca in final ceza sa fie decizie medicala, si nu o chestie de genul "pai hotarasti tu singura"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pierrine spune:

Lulut, glicemia ta e aproape de limita maxima. Glicemia serica se determina pt. a vedea daca esti suspecta sa dezvolti un diabet de sarcina. Nu te speria, vorbeste cu dr. tau , eventual vei repeta analiza si veti hotari in consecinta cum te vei purta cu "burtica" de acum inainte. Repet, nu te speria, diabetul de sarcina nu e ceva periculos - chiar daca suna asa - numai ca va trebui sa fii putin mai precauta, sa adopti un anumit regim alimentar, etc. Bebe va fi OK! Dar vorbeste intai cu dr., poate nu e cazul de ce ti-am spus eu.
In legatura cu eco, iarasi, vorbeste cu dr.!Sa stii ca de regula sunt diferente intre nr. de sapt estimat conform eco si cel estimat conform UM. De asemenea, masuratorile pe care le face eco la bebe pot indica un nr. sau altul de sapt, in functie de nivelul de dezvoltare pe care il vede ecograful. La varsta asta a sarcinii nu coincid datele, eu aveam decalaj de o sapt intre estimarile conform diferitilor parametri. Se vor regla spre final. Eu la ultima eco, la sapt. 34, aveam diferenta de doar o zi intre DPN calculat de eco si cel de UM.

Mergi la inceput