Copiluti de mai-iunie 2005 (80)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Teddy sunt foarte atractive preturile pe riviera italiana, nici nu mi-as fi imaginat. Nu in plin sezon, evident, dar banuiesc ca septembrie e inca luna de plaja si baie, nu?

Nelia da, e tristuta in poze pentru ca a auzit discutia dintre mine si educatoare si a reactionat in consecinta, desi a fost vesela si nerabdatoare de cum a deschis ochii la prima ora.

Sa va povestesc in linii mari cam ce-a fost. Ziua ei a fost vineri si incepand de luni am tot intrebat cum sa procedez pentru a o sarbatori la cresa. Cati copii sunt (pentru dimensionarea tortului), ce trebuie sa mai aduc pentru petrecere, la ce ora si chestii de-astea administrative. Ca sa ma trezesc vineri dimineata ca-mi spune madama ca la 10 sa aduc tortul, sa las aparatul daca doresc poze (daca doresc poze??? , sigur ca doresc) si...atat. Mi-am scuturat capul ca am zis ca n-am priceput eu bine, cum adica las tortul, las aparatul foto si eu, ma car pur si simplu?! . Pai astea sunt regulile si credeam c-ati inteles. Nu, n-am inteles. Eu vreau sa fiu de fata la taierea tortului si sa-i fac eu poze. Pai nu se poate ca noi ii cantam la ora 10 la multi ani, facem pozele cu tortul, apoi copiii se mai joaca si dupa ce mananca la pranz vor servi cate-o feliuta de tort. Am zis, nici o problema, vin la ora 12 dupa masa de pranz. A, pai nu se poate ca sunt copiii prea obositi. In puii mei, dar m-am enervat, adica prezenta mea nu se poate in concluzie. Si ii tot dadea cu regulile. Mai frate dar nu e Bastlia, nu e in fiecare zi peetrecere, nu sarbatoresc toti copiii la cresa ca sa spui ca un parinte nu are ce cauta ca oboseste copiii. Ce faceam decat sa fac niste poze si eventual sa dau o mana de ajutor la pregatire. Cat dura toata petrecrea asta? O juma de ora? Ca nu m-a pus ea sa fac tort, ca ei nu trebuie nici o feliuta daca asa se pune problema si tot felul de mizerii de-astea de am ramas socata. M-am dus la servici si pana la ora 10 cand m-am dus sa iau tortul am plans intruna. Nu-mi venea sa cred ca de ziua fetei mele eu plang!!! In fine la 10 am dus tortul, dar am ramas sa fac cateva poze, desi atmosfera era cam fortata. Se straduia de dragul copilului, dar a fost ceva fals. Noroc cu doamnele ingrijitoare care au fost foarte dragute si zambitoare (desi, aveau sefa in coaste). Imi tremurau mainile pe aparat, nu puteam centra pozele (nu sunt prea multumita de cum mi-au iesit), ce mai, imi plangea sufletul. A taiat o felie de tort pentru Bianca, ceilalti copii s-au uitat la ea pentru ca ei urmau sa primeasca numai dupa masa de pranz (asta e regula! ). Probabil o fi crezut ca vreau sa contabilizez feliile de tort de vreau sa fiu prezenta. Nu mai spun ca l-am instruit si pe Andreas sa vina la ora 10 la cresa sa fie alaturi de sora-sa, sa facem poze si sa manance o felie de tort. Il bag pe gat, mi s-a spusasa ca l-am sunat frumos si i-am spus sa nu mai vina ca nu mai e cazul. Ce mai, am avut o zi urata, cu multe, multe lacrimi si suparare in suflet. Noroc ca Bianca nu a auzit/vazut chiar totul si pana seara am dres ziua si s-a putut bucura mititica de sarbatoarea ei. Dar in poze se vede pe copil ca a simtit tensiunea dintre mine si educatoare. Am observat ca e un copil care nu iarta foarte usor, se supara repede si o tine supararea, diseca prea mult lucrurile, e opusa lui Andreas care are firea mea.
Mno, cam asta a fost. Noroc ca prea multi purici nu mai facem la cresa, dar imi pare rau ca celelalte doamne sunt foarte de treaba si n-am ce sa le reprosez. De fapt, educational n-am nici educatoarei a-i reprosa ceva, dar uite ca astfel de incidente lasa un gust amar.

Nelia, Teddy, Andreea, Daniela, Adina sarumana mult de comentarii si vizionare.

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Aoleu ce reguli ciudate la gradinita frate. NU se poate asa ceva, ce regula este asta ca mama sa nu poata asista la petrecerea copilului ei? Este strigator. Sa-ti fi aratat regulamentul sa-l vezi si tu. NU se poate ca intr-o tara civilizata sa existe asa ceva.

Aici fratioare nu se pune problema de asa ceva. Ai voie sa asisti la petrecerea copilul tau, sa aduci ce iti recomanda ei, ce stiu ei ca mananca copiii si sa stai cat vrei. Ca oricum nu perturbi tu activitatile lor. In plus se taie si se mananca atunci cand aduci una alta nu la pranz... Reguli proaste de numa in RO. Zau ca m-a suparat rau faza asta... Te inteleg Elisor sa fii suparata. Cred ca si eu as fi fost rau de tot...

Beatrice, mamic de Alex pifos

Mergi la inceput

Nelia se numesc prescolari. Tonotilul e un adjuvant care ajuta organismul inlaturand oboseala fizica si psihica, stimuleaza apetitul. L-am folosit si noi parca vreo 9 luni avea pe-atunci Bianca. Cica e un produs de maxima siguranta atat pentru copii cat si pentru adulti, nu are efecte secundare. Sunt niste fiole. Eu n-am remarcat nici o imbunatatire dupa administrare.
Felicitari soldatului, ca dupa descriere cam asa pare!

Bianca pare mai plinuta datorita constitutiei nicidecum a mancatului. Daca n-ar fi cresa cred ca m-as plange si eu ca nu mananca. Acasa nu mai ciuguleste de cele mai multe ori nimic, dar la cresa mi s-a spus ca mananca bine, pentru ca e cu copii si astfel se stimuleaza. De acolo si ambitia pentru o multime de lucruri pe care numai singura vrea sa le faca.

OlgaT la multi ani si tie!

Mergi la inceput

Bea imi amintesc de petrecerea Pifosului la gradi si chiar am remarcat ce diferenta de atitudine, de reguli si ma durea sufletul ca noi suntem inca in epoca "nu calcati iarba" . Mai vorbim peste vreo 5-10 ani cand s-or mai mentalitati si la noi. De astea am fost multumita la gradinita lui Andreas ca a avut 2 domnisoare tinere care au stiut sa faca totul placut, sa-si apropie copiii, se vedea clar ca le face placere sa lucreze cu copiii nu e doar un loc de munca.

Mergi la inceput

Nelia uite despre www.egirl.ro/medicamente/display/1243/TONOTIL-N.html" target="_blank">tonotil-n

Bea ai vazut ca s-a acomodat, doar ca a durat ceva mai mult. Tare curioasa as fi sa-l aud pe Alex trancanind in daneza. Bravo!

M-au enervat copchiii astia care fac glume proaste si suna la interfon la 12 noaptea , eu nu stiu ce parinti au de-i lasa la ora asta pe-afara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Elisor, ce aiurea! Imi pare rau ca a trebuit sa suporti asa ceva de ziua Biancai. Si la gradinita copiilor mei sint reguli (ei, cum suna, ca acum nu mai e gradinita fetelor e si a baiatului, il asteapta educatoarele de acolo ca altceva, ca il iubesc deja toate si el le zimbeste de le topeste). Dar aceste reguli nu se refera la prezenta parintelui, care e chiar ceruta, mai mult de atit, am fost intrebata daca ar putea veni si Agata si tati, ca asa e bine pentru copil. Asa ca, la Tudora in aprilie am fost toti, ca era si Octav liber. Regulile se refera la ceea ce trebuie sa contina tortul, dar cum nu poti sa fii sigur ca se cunosc toate ingredientele, daca este un copil alergic, se scoate in perioada respectiva din clasa, il iau sus, la copiii mai mari, bineinteles ca fara sa-si dea seama copilul. Si se mai refera la ora, bineinteles, ca nu poti veni oricind. De obicei, micuta petrecere e dupa prinz, cind loc de desert papa tort, dau cel mai bine, eu asa am ales mereu, e la gustarea de la 15.30, pentru ca atunci chiar se poate face petrecere, ca abia s-au trezit si sint fresh. Se cinta, de danseaza inauntru sau se iese afara, daca e cald. Normal ca nu poti sta acolo toata ziua, dar acea ora aceea in care se petrec toate acestea e importanta pentru copil si daca e mic, e important ca si familia lui sa fie cu el. La 5 ani, de exemplu, nu am stat linga Agata. I-am dus tortul, am facut poze, dar nu am fost linga ea cind l-a taiat si i-au cintat, pentru ca am considerat ca e mare, ca e petrecerea ei de la gradinita, si seara acasa o aveam cu citiva prieteni de familie. Dar la 3...

Lisandru sta de patru ore pe jos, e mortal de simpatic cum face. L-am intrerupt un pic sa-i dau sa pape, sa sara din scoica, nu alta, nici mincare nu-i mai trebuie. Acum il intrerup sa-l duc sa doarma un pic, ca e tare obosit dupa atita marsaluit. E ca un catelus din ala, eu il mai adun de prin casa si il pun pe plapume, el sta citeva secunde si iar sapa transee...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Elisor, multumesc pentru raspuns. Ma uit sa vad daca exista si pe aici asa ceva. Tudora are diaree, deci se pare ca dimineata cind m-am speriat eu cum arata ea cocea ceva, nu e neaparat de la mincare. Sper sa fie un virus si nu anemie, si sa scapam cu bine de el.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui patriciaRO
Elisor, lasa ca te antrenez gratuit pe tine.

de abia astept! Din ce cunosti tu, pepenele rosu e admis sau nu in regimurile de slabit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Elisor , nu mai fi suparata!
Intrebai de septembrie, da, e cald de obicei, mult mai fain decat in august, totusi vremea e imprevizibila de la un an la altul, nu pot baga mana-n foc.

Despre Tonotil am citit si eu intre timp, i-am dat ceva asemanator atomicei anul trecut (co-carnetina b12) dar dupa prospect primul mi se pare mai complex.

Alyssa n-a mancat bine nicioadata, cu toate astea a crescut incredibil si la orice medic ma plang se uita prostit la mine si probabil isi imagineaza ca-s nebuna...da, sunt nebuna, dar din cauza stresului cu mancarea kupilului!
-Lapte a baut la greu, anul trecut de Paste a zis "gata" si de atunci n-a mai pus gura pe el sub nici o forma!
-Branza nici nu vrea sa guste, am incercat s-o ascund in diverse sau sa-i fac forme haioase dar degeaba.
-Iaurt rar, si numai de fructe.
-Legume sau fructe daca ii dau parca vreau s-o otravesc asa se crizeaza...ii mai faceam suc de morcov cu mar, para, piersica, etc dar de vreo luna nu-l mai accepta nici pe ala, defel! Ma salvez cu suc de portocale si gref pe care il bea zilnic, e greu sa le gasesc proaspete in perioada asta ca-i extrasezon la citrice, de multe ori le cumpar si nu-s bune de nimic.
-Carne pana nu demult manca cu pofta, acuma ma refuza 2/3.
-Pizza era salvarea mea, ii puneam mozzarella la greu, rosii, sunca...eram cat de cat cu constiinta impacata ca e un aliment hranitor...ei ciuciu, nu mai mananca decat coaja, curata umplutura pana la ultima firmitura!
-Cartofi nu vrea decat prajiti, nu pune gura pe piure sau natur nici s-o tai
-Macaroanele le prefera goale, duc munca de lamurire cu ea sa-i pot pune sos (fac des ragu' sau sos de ciuperci, de ton sau rosii) unt si parmezan (ii bag parmezan la greu, sa mai recuperam calciul), de cateva luni ei ii dau numai paste integrale chit ca nu le mananca asa de bine ca pe cele albe.
-Supe si ciorbe n-a mancat niciodata, disperam la inceput si gateam de 4-5 ori/zi, acuma ii propun de fiecare data cand fac dar nu vrea.
-Mancarica de legume, dovlecei, etc a mancat 1 data si gata
-Ficateii de pui ii placeau mult, ii faceam cu suc de rosii si usturoi, nu mai vrea nici asa nici sub alte forme.
-Orez cu legume (morcov, mazare, dovlecel) a mancat de cateva ori, la fel orez cu ciuperci sau fructe de mare, nici de astea nu mai vrea.
-Capsuni, banane, afine, struguri a mancat mai demult destul de bine, de vreun an nu mai vrea defel.
-Salata, castraveti, rosii, ridichi, etc nu vrea nici sa le vada.
-Cereale de la nestle, goale, fara lapte mai roade dimineata.
-Clatite, prajituri de casa, budinci, etc...cateodata mananca, cam 1/5, daca fac de 5 ori catadicseste si ea sa guste o data.
Haideti ca ma intind prea tare, (imi vars si eu oful cum pot), v-am zis in mare ce si cum, ce ma deranjeaza cel mai tare e ca nu vrea sa experimenteze, am incercat in toate felurile fara nici un rezultat, daca ii bag in gura urla, isi face greata si se curatza pe limba de parca i-am dat otrava. Recent a descoperit inghetata si toata ziua imi cere, in detrimentul mancarii evident. Mentionez ca de vreo 3 luni mananca foarte prost, accepta numai una din mese - daca papa bine la pranz nu mai vrea cina, si invers.

Trimit mesajul ca l-am pierdut deja de 2 ori cu reclamele astea cretine, noroc ca l-am recuperat altfel faceam cu nervii!

Mergi la inceput

Nelia pai tocmai ca am intrebat cand pot veni ca sa fiu si eu prezenta, si Andreas. Cand mi-a spus ca la ora 10 nu taie tortul ci dupa pranz am zis ok, vin atunci, aaa, pai atunci sunt copiii obositi si nu e bine. Ideea era (doar ca eu am priceput mai greu) sa nu stau deloc, vin, aduc ce trebuie si plec.
Bineinteles ca tortul avea certificat de garantie (am intrebat in prealabil din ce poate fi facut ca sa nu existe vreo problema) pe care l-au si expus la avizier sa-l consulte parintii.
Sanatate Tudorei si sper sa nu fie nimic grav cu stomacelul ei!

Mergi la inceput