Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andree27 spune:

Nicole draga de tine!!Stiu ca pt febra e voie sa iei paracetamol sa scada!Dar cel mai sigur cum au zis si fetele suna medicul tau de familie sa nu iei ceva gresit!!!

Miss te rog sa nu te superi pe mine ,ca ti-am furat ideea cu poza!Prietenul veriosoarei sotului meu are program din acela care face pozele cu ai facut-o tu pe a lui Daid si o sa ne faca si noua!Te rog sa nu te superi dar tare mult mi-a placut!!!

Noi pe la 5 mergem la tati la servici sa ii facem o surpriza!!~Vai ce o sa se bucure!!Fug sa ma pregatesc
pusi

Poze

Andreea , de un Bondarel !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Buna si de la noi... noapte grea, zi grea...
Am sunat azi la dr. in legatura cu raguseala, ca simteam eu ca nu e in regula, si... Miss mi-a zis ca laringita nu e chiar o chestie de glumit, ca la daca se inflameaza si mai tare laringele lui imatur...hmmm sa nu scriu lucruri pe care nu vreau sa le vad in fatza ochilor... nu e de bine. Si cum la 5 saptamani nu se poate da mai nimic, m-a pus sa-i dau putin panadol si sa nu-l mai las sa planga. Asa ca sunt disperata, sar de cate ori incepe, sunt foarte suparata, uite ca exista o completare la articolul ala al tau cu linistitul si consolatul... trebuie sa le fac pe amandoua, nu avem voie sa plangem.

Sunt foarte trista, nu am reusit nici sa mananc, mi-am pus la incalzit acum vreo ora niste ciorba, ma bag acum pe ea, ca vad ca doarme puiul that never sleeps

Sanatate multa tuturor!

Lori, mami de pui drag si iubit Robert

Poze Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Multumesc mult fetelor.
Asa am facut si sa va zic ce mi-a zis sa stiti si voi pe viitor.
Am vorbit cu neonatologul lui din spital si mi-a dat antibiotic gentamicina - se pare ca am infectie la stomac, adica am mancat ceva ce nu mi-a priit,
Apoi sa beau ceai de menta pt diaree si sa tin regim paine prajita, branza, orez, morcovi fierti - cam 3 zile.
Pe bb l-am alaptat micutul si la 39 temperatura si a mancat, insa s-ar putea sa-l doara stomacul, insa acum cu regimul meu o sa isi revina, micutul de el.
Inca am temperatura, se joaca cu mine: acum 38.8, acum 15 min 37.
Si stiti ce am mancat ieri am fost la City Bistro - si am mancat piept de pui cu paste si sos alb cu smantana si ou. Sigur de la asta a fost. Am sa trimit protectia consumatorului la ei, nesimtitii, Si au peste tot restaurante la Unirii, City Mall, Mall Vitan. Noi am mancat la City Mall

Nu va doresc sa patiti ce am patit eu, ma doare sufletul pt bb.

Va pup si va multumesc tuturor pt raspunsuri.

Asa k aveti grija acum cu retaurantele pe caldura asta,

Poze
Bebe David Adrian 16.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

quote:
citat din mesajul lui ancaurn

Melly daca Amelia e obisnuita cu tetina de silicon, eu zic sa o inlocuiesti pe cea de latex. Si poti sa sterilizezi la rece, oricum.

Nicole si eu cred ca ar fi mai bine sa suni medicul.

Mai fetelor, sunt tare necajita.. Stiti ca ziceam de bubitele lui Dragos. Acum o saptamana, l-a vazut doctorita de familie si a zis ca-i acneea bebeului si sa-l curat cu ceai de musetel. Ei bine, acum arata de 1000 de ori mai rau. S-a extins pe toata fata, pe barba, pe urechi, in cap, pe ceafa, pe gat si pe piept. Si bubitele care incep sa se usuce formeaza o scoarta galbena, asa ca o julitura superficiala, care secreta ser ce se intareste. Nu stiu daca ma intelegeti ce vreau sa spun. Am sunat pediatra dar e plecata din localitate si vine abia maine. Nu mai suport sa-l vad asa. Mi-e groaza si sa-l scot din casa ca toata lumea se mira si ma intreaba ce are. Ati mai patit careva asa? Fecian, parca tu mai erai cu probleme de genul asta. Cum le-ai rezolvat?

CEZARA - poze
DRAGOS-poze

Povestea nasterii lui Dragos cel capos
Mami de Cezara (19.07.2003) si capos Dragos (11.06.2008)

Exact la fel a patit o mamica din parc, pentru ca ulterior sa ii spuna o pediatra (alta decat cea care ii recomandase sa spele pe bb cu ceai de musetel) ca musetelul este foarte alergenic............

Eu am spalat-o numai cu ser fiziologic si compresa sterila si ne-au recomandat crema Trixera. Cu asta o dau si acum de 2 ori pe zi. S-a ameliorat teribil, mai are 1 bubita, 2-3 maxim...

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
citat din mesajul lui Andree27
Miss te rog sa nu te superi pe mine ,ca ti-am furat ideea cu poza!Prietenul veriosoarei sotului meu are program din acela care face pozele cu ai facut-o tu pe a lui Daid si o sa ne faca si noua!Te rog sa nu te superi dar tare mult mi-a placut!!!

Ei, asta e buna, cum sa ma supar? Doar nu avem aceiasi cunoscuti si deci nu vor vedea aceleasi persoane pozele. Ma bucur ca ti-a placut, inseamna ca am gust

Dar chiar sunt curioasa, o poate reproduce asa cum e? Ce program e ala? Ca eu nu am decat Adobe Photoshop-ul si poate o merge si cu ala, dar mi-e prea mult stres si in plus firma aia o si imprima pe hartie lucioasa, o face profesional, de aceea am preferat sa dau bani decat sa-mi mai fac eu munca multa...

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

SALUT!!!
Hop si noi prezente..

Simona sa ii fie de bine micului crestin si nu pot decat sa remarc si eu ce familii frumoase sunteti( in frunte cu mamicile). Discutia ta cu Laurita mi-a adus aminte de surioara mea si de ce ne mai "ciondaneam"... mai ca bine e sa ai o sora.... ma duc sa o sun ca mi s-a facut dor de ea.

Miss P eu ii faceam bibe Sofiei(cand ii dadeam completare) cu apa plata la temperatura camerei. Nu i l-am incalzit niciodata si asa am scapat de fiert si/sau incalzit; si nu a avut nici o problema.A fost ok ca asa am putut sa ii dau sa pape oriunde si in orice conditii(vezi pe avion cand nu ai apa calda). Am vazut ca intrebai de dintisori: din cate stiu eu primii dinti pot sa apara si la 2 luni dar si la 1 an. La majoritatea copiilor apar undeva cam de pe la 4 luni insa. In cazul nostru cu Sofia - ei i-au aparut la 10 luni..primii!!! si desi am alaptat-o pana la 18 luni nu m-a muscat deloc. partea buna la noi a fost ca nu a avut dureri de loc, nici nu stiam cand ii ies dintosori decat dupa ce se intampla minunea..

Si noi am avut probleme cu bouncerul ca vrea si Sofia in el(si atunci m-am felicitat ca am optat pentru bouncer si nu leagan) ca in bouncer se urca si Sofia cand nu e baby in el(evident) si nu se rupe.

Plange Sabina...gata cu conspectul meu..

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Mai fetelor, deci lamuriti-ma odata pentru totdeauna: voi toate preparati biberonul de fiecare data cu apa fiarta inainte??? Si stati si asteptati pana se raceste? Si cum stiti ca e temperatura care trebuie? O incercati pe mana??

O astept pe moasa si stau ca pe carbuni incinsi. Am s-o stresez pana ma lamuresc definitiv ce si cum, ca simt ca-mi plezneste capul de nervi si nici de dormit nu am apucat sa dorm... abia imi tin ochii deschisi!!

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andree27 spune:

Am pus poza!!!E ultima!!!

Poze

Andreea , de un Bondarel !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

Buna fetelor
Nu am mai scris demult, sa stiti ca in fiecare zi imi fac curaj sa scriu, dar de fiecare data se intampla cate ceva.
Azi sper sa apuc ca vad ca terorica al meu are una din acele zile in care doarme in continuu doar cu pauze de masa. Noi suntem f bine, a fost un copil tare cuminte pana acum, sincer , pana acum o saptamana cand inteleg ca s-a dezv creierasul-esme, imi venea sa te pup cand am citi explicatiile, altfel imi imaginam ca mi-au schimbat extraterestrii copilul- Tudor nu plangea decat de foame sau cand iesea din caditza si-l lua frigul- daca se poate spune asa ceva la 28 de grade cat are el in camera. Colici n-a facut, cel putin nu crize, mai are momente dimineata in care se screme rau de tot , dar nu plage niciodata saracutul. Pana azi doar l-am frecat pe burtica sau l-am tinut pe burta mea in masura in care a vrut sa stea, dar de azi m-am hotarat sa-i dau inafcol, chiar daca nu urla, asta nu-i motiv sa-l las sa se chinuie.
Si apropos de asta, Miss, pe mine m-a impresionat tare textul despre consolarea bebelusului, stiu ca l-am citit intr-o seara si m-am dus la culcare cu mari sentimente de vinovatie legate de faptul ca eu ii spun tot timpul ca sunt langa el si ca e in siguranta si sa nu planga, mai folosim si suzeta care cel putin in cazul lui e miraculoasa la linistit. Insa am tot stat sa ma gandesc, daca totusi dincolo de linistea mea personala pe care mi-o cumpara suzeta sau niste picaturi, unde e acea linie fina intre disconfort care poate fi prevenit-in cazul bebelusului prin actiunea parintelui- si a-i inchide gura, a nu-l lasa sa-si exprime oful. Nu prea stiu exact cum sa fac sa fie bine, au fost momente in aceasta magica saptamana 8 cu puseul de cretstere cerebrala, cand bebe sugea cu disperare, parea ca vrea sa-mi smulga sanul, mai ales inainte de culcare, cate o ora la ambii sani, mult mai mult decat avea realmente nevoie, dadea lapticul inapoi, etc. In cazul asta, dupa o ora de supt frenetic care evident nu mai avea rolul de a-i potoli foamea, ci doar de-a-l linisti, suzeta mie mi se parea binevenita. Nu se mai umfla in mod inutil cu lapte, se linistea mai bine ca la san, iar eu continuam sa-i vorbesc pana adormea-doar asa adormea, altfel cred ca era in stare sa suga pana dimineata ca orice mamica incepatoare, imi fac si eu o mie de griji despre cum o fi mai bine. Cred ca totusi calea de mijloc e cea mai buna, pana acum asa-mi spune instinctul. Si intr-adevar, cred ca nimic nu poate fi mai nedrept decat sa ti se spuna ca n-ai dreptate sa suferi. Aici mi-am dat 2 palme peste ochi si n-am sa mai repet greseala.
Maine implinim si noi 2 luni si vom face infanrix-ul, am emotii, sper sa nu-l agite pe bebe, sa nu faca febra sau sa sufere...prea tare. Ce cadou de ziua lui
Legat de alaptat, noi la inceput am avut f mult laptic, am si muls mult fiindca am avut un san ranit cca 3 saptamani si ajunsese sa produca de la muls peste 200ml....insa de cand bea bebe exclusiv, fara muls, cantitatea s-a redus simtitor. Sunt zile in care nu se umfla mai deloc sanii, am senzatia ca-s goi, alte zile in care am prea mult. Bebe pare ca se satura totusi oricum, nu cere mai mult, dar in ultimul timp ia mai putin in greutate decat obisnuia, asteptam sa vb maine cu dr. Sa vedem ce ne recomanda. Ca grafic suntem bine, am luat cam un kg pe luna ceea ce conform cartilor e ok
Noaptea dormim de pe la 11 pana la 6 dimineata, zic ca pt un bebe alaptat la san e f bine.
Ylari legat de rotarix- noi nu-l facem. M-am interesat si ras interesat. Am vorbit cu un medic virusolog, cu alt medic distribuitor de farmaceutice, cu alti parinti si pediatrii, cu sor-mea care sta in franta unde nu se fac decat vaccinuri pt boli f f grave fara tratamente, sau cu riscuri majore. Toti sustin ca excesul de vaccinuri e daunator copilului. Sper sa-l fereasca DD de rotarovirusi. Oricum, inteleg ca daca te hotarasti sa-l faci, cel mai bine e dupa 3 luni.
Anca aurn si mamicile care au bebei cu dermatita seboreica- acele cosuri pe fata care fac cruste zemuinde portocalii- noi am facut intr-o forma f urata, am mers la dermatolog unde i-a dat crema pe baza de steroizi-cu cortizon adica- drept pentru care am aruncat reteta in primul cos de gunoi. Am scapat uimitor de repede cu o crema de la mustela-stelaker, din gama dermatologica, am gasit la sensiblu, cam 300 mii, miraculoasa!!! Crema e f buna in sensul ca regleaza productia de sebum si nu mai apar bubite. I-am dat si-n cap la cojite si a functionat. Pe cutie scrie sa-l dai o data pe zi, noi l-am dat la inceput de 2 ori dupa ce il curatam in prealabil cu apa termala de la uriage, si dupa ce i-a trecut faza acuta i-am dat ca intretinere in fiecare zi, o sg data pe zi si de o luna nu a mai facut decat f f putin si cum apar, le dam cu crema si dispar-mama lor de bube. Pe mine ma scosesera din minti, arata saracu ca un crocodil, si-si rupea mereu cojole cu manutele, eram disperata sa nu raman cu semne.
Miss zic sa ai inceredere ca laptic o sa fie suficient si pt puseurile de crestere, ca are grija mama natura de toate, cu cat va suge mai mult cu atat vei produce pe masura. Asa ma stresam si eu inutil, ca nu ajunge, si a ajuns de fiecare data, bebe a fost satisfacut. Eu nu-i dau sa suga decat un san la o masa si cand vroia si de la celalat ma apuca panica ca la masa urmatoare ce mai manaca?!? Dar se refacea suficient si nu a fost nevoie niciodata de completare. Iar biberonul il poti face f bine cu o apa plata de calitate-evian sau ce mai aveti voi pe acolo, nu trebuie s-o fierbi. Sau fierbe-o, raceaste-o , tine-o intr-o sticla curata pe care o schimbi zilnic si il pregatesti cand e nevoie prin incalzire. Chestia cu toate asa de sterile nu stiu cat e de naturala sau sanatoasa- sanii nostrii sunt oare sterili?pe ei de ce nu-i fierbem? Cate bacterii nu traiesc pe pielea noastra? Bebe respira aer poluat, cu microbi, nu-l putem tine in glob de sticla. Are anticorpi de la lapticul pe care-l primeste de la san. Nu cred ca sunt chiar asa sensibili si nici ca trebuie exagerat.

Hai ca m-am intins ca o placinta. Va pup,sa stiti ca va citesc zilnic si iau multe sfaturi de la voi, va multumesc

a venit toamna...cu un bebe albastru

RALU- de minune TUDOR

poze tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

buna si de la noi

in primul rand, am vazut poze de mamici superbe la botez, alina, simonica si bebei superbi. pe mine ma cam terorizeaza gandul cum ma voi descurca, daca i se face foame, daca urla, etc, cu ce ma imbrac, ca-s ca un balon in jurul burtii..in fine. am vazut la simona ca ii dadea ceai la biserica. poate o pacalesc si eu asa. sau ma gandesc sa pun ni ca de oste lapte praf intr-un biberon uscat si sa iau apa fiarta si racita si sa-l prepar pe loc. in fine. avem biserica la ora 13, ora cand ea ar trebui sa doarma
miss nu te stresa cu biberoanele. eu una fac cu apa fiarta apoi racesc biberonul sub jetul de apa rece pana simt eu ca e caldut pe incheietura. nu-i neaparat sa aiba fix 40 grade lapticul. hai ca te descurci tu si o sa vezi ca trece si puseul ala de trecere. eu una nuy mai aveam lapte din cauza ca imi cerea mereu, fapt ce m-a panicat si m-a determinat sa introduc formula. azi nu i-am dat deloc si nici ieri. toata shmekeria e sa te hranesti si sa dormi suficient. mie una dupa o ora doua de somn imi plesnesc sanii. azi dimineata ii bagai sanul in gura adormita fetii ca mi se intarise si daca stateam pe spate ziceai ca am un munte.

asa..nu mai stiu ce trebuia sa mai scriu. am citit pe sarite...mai revin daca imi amintesc

Pozici Mufitza

Mami de Mufitza Ariana Elena

Povestea nasterii

Mergi la inceput