Gravidute si mamici de Constanta (27)
Raspunsuri - Pagina 12
mocutza spune:
MAV la prima sarcina la ce medic ai fost?
acu o luna o prietena a nascut natural.......toata sarcina a fost la dna Lutescu.Noaptea la ora 12 au inceput contractiile, a sunato si ia comunicat asistentei care a raspuns (nu stiu amanunte)apoi i sa spus ca dna doctor vine dimineata la 7. Nu a avut dilatatiie corespunzatoare astfel incat sa nasca repede.....asadar LA 7 dimineata dna doctor a fost la spital si la 10 a nascut,i-au bagat o substanta ca sai provoace dilatatia (a stat tot timpul langa ea, insa nu a venit la 12 noaptea).Acuma este f posibil ca ei sa se informeze la medicul de garda privind starea ta.....adica daca e posibil sua nu sa nasti repede si in functie de asta vine sau nu.La prima nastere am inteles ca travaliul nu dureaza mai putin de 8 ore si probabil ei pe asta se bazeaza.....nu vin sa te pazeasca degeaba cand tu oricum nu vei naste.Dar totul este atat de relativ nu cred ca exista certitudine in nimic ci doar Doamne ajuta.
Decizia privin operatia de cezariana (a doua) stiu ca se ia mai devreme dar si asta depinde de conditiile medicale ale pacientului....poate ca pe Briana a hotarat sa o scoata mai devreme din motive intemeiate mai ales ca sarcina nu intervenise exact dupa 2 ani de la prima cezariana (adica uterul nu sa refacut complet si exista riscuri de aceea a doua cezariana aproape intotdeauna se face la 38 de saptamani).Dar cu siguranta Madaluta e cea mai in masura sa explice decizia medicului.
Acuma daca e sa te gandesti la toate ...uneori e prea devreme alteori la 40 a fost prea tarziu si tot asa.....tot de Dumnezeu depinde cum ti le aseaza ...eu asa cred...
Si eu cred ca chiar daca iti spune "vin sigur".....tot nu exista certitudine.....e decizia ta ce vei face...
mocutza 39+
Fiquelle spune:
Buna fetelor!
Eu am intrat sa va salut si sa va intreb daca va mai amintiti ce greutate a avut bebe al vostru la ultimul eco. Intreb asta deoarece marti la eco de 36sapt si 4 zile dr. mi-a zis ca bebe Alex e cam mic, avea doar 2700 g, si trebuia sa fie cam de 3000g ; e de speriat? se poate sa mai amane putin cezariana ca sa mai cresca... (vad ca asta era si ultimul vostru subiect); adica eu eram programata pe 4 august la operatie, cand bebe va avea 38 sapt si 3 zile...pe Sofi am nascut-o la 39 de sapt fara o zi si a avut 3500g...baieteii nu ar trebui sa fie mai mari la nastere decat fetele? nu stiu ce sa mai cred...
MADALINA
37+ si SOFIA MARIA(12.08.2004)
mav spune:
mocutza, eu nu-mi permit sa sun dr la miezul noptii sa sa-mi vina la spital abia dimineata.... la prima nastere... contractiile au inceput la ora 22 (direct la intervale de 3-4 minute!)... la 23,30 eram la urgenta cu dilatatie 2-3cm, in juma de ora, in sala de nasteri... dilatatie 6-7cm... si pana la ora 2AM, sebi deja iesea din sala de nasteri....
asadar, am motive sa ma gandesc ca a doua nastere va fi cel putin la fel de rapida... si Dne fereste sa am nevoie de dr si sa nu fie langa mine...
am nascut cu dr Rusa, care a venit la spital imediat ce l-a sunat asistenta, in toiul noptii! din acest punct de vedere, n-am ce sa-i reprosez, ba din contra, ii sunt recunoascatoare!
nu am mai mers la el pt supravegherea acestei sarcini pt ca nu mai suportam conditiile precare de la cabinet (lipsa sapun si hartie igienica la toaleta, ecograf de pe vremea lu' pazvante chioru, etc) si... am mai avut si nefericirea sa trec printr-un chiuretaj nedorit... efectuat cam pe viu (anestezia nu a prins si a fost cumplit de rau)...
mav spune:
Fiquelle, eu nu pot sa te ajut prea mult... caci la 39s, mie mi-a zis dna dr Rusa (apropos de echograful de pe vremea lui pazvante si de maiestria dnei...) ca bb n-are nici 2kg.... si placenta e imbatranita rau... si la nastere (fix 40s!) Sebi a avut 3,400kg (clar nu putea sa ia 1,5kg intr-o singura saptamana)!
...Asa ca... nu stiu ce sa-ti zic mai mult.... decat... sanatate si curaj!
26+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
mocutza spune:
FIQUELLE la mine la 36 de saptamani avea 2400 si peste 10 zile luase 400 grame adica 2700 si medicul a zis ca e ok .....nu toti copiii trebuie sa fie in standard ...unii mai slabi si sunt sanatosi f bine...altii mai grasi si tot sanatosi.....important e sa fie bebe ok....nu toti avem aceeasi greutate insa suntem normali asa ca nuti face probleme...
MAV ai toate motivele sa fii ingrijorata ...insa.....acuma sa fim serioase chiar crezi ca medicul care e de garda nu se implica deloc?Adica te lasa balta si nu te ajuta sa nasti????E adevarat ca si eu am aceeasi teama insa pana acum nu am auzit ca in Constanta sa nu se fi implicat medicul sa te fi lasat balta.....a ca asistentelor le este jena sa deranjeze medicul de garda asta e altceva....dar totusi eu nu mam gandit la cele mai negre situatii......inca mai am o doza de optimism.....
mocutza 39+
mocutza 33+
mocutza spune:
MAV eu nu am mers la RUSA tot din aceleasi considerente.....adica atata timp cat medicul nu are rezultate echo bune la ce sa ma mai consulte...ca mi se pare irelevant.Plus ca pe baza echografiilor facute de dna sa a facut si niste greseli....ca de exemplu cezariana f devreme desi la scoaterea copilului sa constatat ca nu era necesar...asa caaa...am dat cu banul.. supraveghere corecta sau asistare garantata la nastere....si am ales Lutescu...
mocutza 39+
AngeliquedeS spune:
Ma mai tineti minte??
Am aparut si eu pe firmament, am fost ca exilata> La ultima furtuna ne-a trasnit netul..... :)) Si nu s/a remediat problema decat acum. Dar cu ocazia asta mi/am pus wireless in casa... victorieee!!!!
Nu am citit nimic din urma, nu stiu ce ati mai facut, stiam doar ca Mav trebuie sa schimbe prefixyl
SI ca Briana urma sa fie crestinata, sa fie intr/un ceas bun. Merg sa citesc macar capitolul acesta si va pup!
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi 
noi 2, poze, luni de miere...
madaluta spune:
quote:
citat din mesajul lui mocutza
Decizia privin operatia de cezariana (a doua) stiu ca se ia mai devreme dar si asta depinde de conditiile medicale ale pacientului....poate ca pe Briana a hotarat sa o scoata mai devreme din motive intemeiate mai ales ca sarcina nu intervenise exact dupa 2 ani de la prima cezariana (adica uterul nu sa refacut complet si exista riscuri de aceea a doua cezariana aproape intotdeauna se face la 38 de saptamani).Dar cu siguranta Madaluta e cea mai in masura sa explice decizia medicului.
Acuma daca e sa te gandesti la toate ...uneori e prea devreme alteori la 40 a fost prea tarziu si tot asa.....tot de Dumnezeu depinde cum ti le aseaza ...eu asa cred...
Si eu cred ca chiar daca iti spune "vin sigur".....tot nu exista certitudine.....e decizia ta ce vei face...
mocutza 39+
da , briana a fost scoasa cam cu o saptaman mai devreme, pentru k desi teoretic sarcina mea era in 39+ bb avea mai putin pt k ovulatia mea fusese mai tarzie. D-na dr stia chestia asta dar in ziua cand ma programse la ultimul consult, nu a putut veni, si m-a consultat d-l lutescu, care a si luat hotararea k e timpul de operatie.Deci de ce mi-a fost frica nu am scapat: adica de faptul k nu o voi avea lanaga mine la nastere...asta a fost...si-i multumesc lui d-zeu k briana e bine si nu a patit nimic.Oricum sa stiti k dc alegeti cezariana, chiar dc sunteti pacienta doamnei dot d-l va opereaza, dansa fiind mana a doua.Asa a fost si la darius, dar am regretat acum k n-a fost pentru k eram sigura k dansa ar mai fi amanat momentul cu cel putin 4-5 zile...Dansa merege cat se poate mai aproape de termenul limita...
Oricum, am admirat-o k m-a suant personal in dimineata aceea si si-a cerut scuze k nu poate veni...e totusi un gest frumos, decat sa ma fi lasat balta in spital, fara nicio explicatie, fara nicio recomandare .....
Fiquell: Briana la 37 de sapt avea estimat 2800 si la nastere, adica peste inca 2 sapt a avut 3.300, iar darius la 36 avea tot 2.800si la nastere a avut 3.700. asa k e foarte bine cum sunteti.
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
ina78 spune:
quote:
citat din mesajul lui Fiquelle
ce greutate a avut bebe al vostru la ultimul eco. Intreb asta deoarece marti la eco de 36sapt si 4 zile dr. mi-a zis ca bebe Alex e cam mic, avea doar 2700 g, si trebuia sa fie cam de 3000g
Parerea mea e sa nu te panichezi.
Gabi a avut 2.400 kg la 35 saptamini (atunci s-a nascut). Si nu am avut nici un fel de probleme la nastere sau dupa. Nu a stat la incubator, nu a fost tratat ca un prematur, iar in 2 zile am plecat cu el acasa.
Sa te rogi sa fie sanatos indiferent de greutate.
Eu stiam ca iau cam 200-400 gr / saptamina din saptamina 34-35 pina la sf sarcinii.
Fetelor nu va mai intilniti?
Noi asteptam we... sa vedem pe unde mai iesim. Am incerca un gratar la aer... sa vedem daca ne iese.
Va pup pe toate fara exceptie.
eu - Ina si minunea noastra mica
AngeliquedeS spune:
Mada, si mie si cumnatei mele dna dr a fost cea care ne/a facut cezariana. si la amandoua nu au fost pb cu operatia dupa aceea.
Fiquelle, nu te speria, e asa mare diferenta intre masuratorile de la eco si adevarata greutate a bbului
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi 
noi 2, poze, luni de miere...