Sezatoarea canadiana (96)
Raspunsuri - Pagina 18
nelia spune:
Carmencita, multumesc! 16 dolari si ceva pe ora, patru ore pe saptamina? Pai, ce mi-as dori mai mult pina cind termin facultatea si mai cresc copiii!?! Primul lucru pe care il voi face cind incep sa-mi caut servici, adica din toamna viitoare, va fi sa ma duc pe la scolile din jur si sa intreb. Daca as gasi la St-Léon, scoala Agatei, ar fi ideal, pentru ca e si foarte aproape de gradinita Tudorei si unde va merge si Lisandru. Dar m-ar incinta si la astea de linga noi. Una din specializarile oferite de BAC-ul pe care il fac eu (in Travail social) si care ma atrage cel mai mult este Intervention auprès des individus, des groupes et des familles si cum poti sa intelegi cel mai bine toate acestea daca nu prin a cunoaste copiii... Ideea mi-a venit de fapt cind una dintre colegele cu care am lucrat la ultimul proiect mi-a spus ca si-a gasit servici ca supraveghetor la un SDG al unei scoli... Apoi am vazut ca ai scris si tu si acum sint hotarita sa incerc si eu.
Mai am o intrebare: cit de bine stiai franceza cind te-ai angajat? Ca eu o stiu mai bine ca acum doi ani cind am inceput scoala si mult mai bine decit atunci cind am venit, categoric! Dar nelucrind, practic nu prea o vorbesc, mai mult o scriu, ca la scoala nu am treaba cu oralul decit foarte putin, cu colegii nu am timp sa ies sau sa stau prea mult de vorba... si chiar daca ma descurc sa vorbesc orice, despre orice si cu oricine, sint constienta ca e la un nivel de conversatie simpla, nu e unul academic, cel putin nu la nivel oral. Si stind cu copiii, chiar daca nu sint cadru didactic, ma gindesc ca pretentiile sint mari, adica mi s-ar parea normal sa fie.
Ce zici de o intilnire intr-un parc in timpul saptaminii? Poate Westmount, seara, dupa ce iesi de la servici? Sau mai este Benny, un parc pe care eu il iubesc, adica Agata. Nu ajung chiar greu pina acolo... Sau daca nu lucrezi, desi nu cred, atunci dimineata pe undeva... Mi-ar placea mult sa discutam despre felul in care ai lucrat cu fiul tau, de pe ce carti, ce anume, cam cit pe zi, din ce clasa ati inceput mai serios... Sau poate imi scrii un email sau un PM cind ai timp...
Hai, ca m-am bagat destul in seama, dar mi-a placut ca fiul tau a avut rezultate frumoase, desi a fost la o scoala publica si ca ai lucrat cu el si l-ai ajutat. Asta vreau si eu sa fac, si chiar am facut, dar mi-ar placea sa primesc sfaturi, indrumari, sa stiu cum sa fac cu Agata, si apoi si cu ceilalti copii, ca sa-i ajut... Eu lucrez cu ei, si sotul cind are timp, dar nu sintem nici unul pedagogi si tot am senzatia ca sintem pe linga, nu stiu de ce. Poate imi spui cum ai comunicat cu invatatorii si ce anume le-ai cerut si tot ce vrei tu.
Astazi o prietena imi spunea ca a gasit o invatatoare, care lucreaza cu fetitele ei, de 9 si de 6 ani, suplimentar, doua ore fiecare pe saptamina deocamdata, 35$ ora. Ati facut vreuna dintre voi acest lucru, merita?
Si daca mai sint fete care lucreaza cu copiii acasa suplimentar, impartasiti aici metodele, cartile de pe care lucrati, poate se prind si la altii... Mai ales cele care au copiii la scoli publice, ca la private sint alte cerinte.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
nelia spune:
Mamaaa, ca lung a mai iesit! Eu scriu si nu-mi dau seama, scriu ca si cum as vorbi cu voi... Ma ajuta si faptul ca tastez repede si cind trimit si ma uit la mesaje, mi se face rau. Tre' sa ma mai opresc, ca ma dati afara dupa aia. Dar ma bazez pe faptul ca nu cititi chiar tot, ci doar ce va intereseaza... Si oricum, mi-am facut de cap: de trei saptamini dorm, maninc (mai ales), ma plimb si stau cit vrea muschiuletul meu pe DC! Dar gata boieria, ca de luni ma apuc de vopsit peretii si ar trebui sa scot calculatorul din functiune... desi cred ca-l trag doar pe hol.
Am intrat din nou pentru ca am uitat de intilnire. Da, eu vin, la 10, in Joyce, daca nu apare ceva neprevazut, ca miine il vaccinez pe Lisandru, sper sa nu faca vreo reactie la vaccin. Si daca nu ploua, ca asa arata cind m-am uitat eu ultima data.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
maru spune:
nelia, imi face placere sa te citesc, asa ca tu scrie mama,
cat despre mine, eu nu am rabdare sa scriu atata, chiar daca de vorbit vorbesc pana ramana fara suflare, dar cand e vorba de scris, ma cenzurez tare mult! Asta dupa zecile de articole scrise si returnate ca nu ma incadram in numarul de cuvinte acceptate!
caldura asta imi pune capac, abia astpetam sa ne mutam la casa, la aer conditionat, ca simt ca nu mai am vlaga sa fac nimic!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
monicutza_bb spune:
Confirm si eu pentru maine la ora 10 in Joyce. Cum ne gasim? Eu voi avea un maaaare carucior dublu si rosu pe deasupra, cu doua maimutele inauntru Ziceau la meteomedia ca va fi soare si frumos maine, sper sa aiba dreptate, ca de obicei. Nu mai vine nimeni altcineva?
Trimit nr. meu de mobil pe pm la nelia si la carmen, daca va razganditi anuntati-ma si pe mine (nu stiu daca o sa apuc sa citesc pe forum in acea dimineata).
Nelia, ref. la iesirea la iarba verde, este destul loc in masina mea, am un van. Hai ca organizam ceva. Daca nu ar si asa aglomerat inspre centru, as veni si dupa servici prin parcurile prin care mergeti voi, dar mi-ar lua prea mult sa ajung cu traficul si cu reparatiile care se fac pe ici pe colo.
Situatia lui Silviu nu este grozava, mai ales ca mi-a zis fostul coleg ca daca acum reuseste operatia, va trebui sa mai faca una la 9 luni, alti bani... sper sa se stranga suficienti. O sa trimit si eu azi prin paypal ceva, mai trimit si mai incolo. Mai poate ajuta cineva?
Stiti ce mi-a zis Bogdan (fostul coleg de servici din RO, unchiul lui Silviu, puiutul cu probleme de sanatate de la umanitare)... ca am facut bine ca am plecat, si ca ii pare rau ca nu a facut-o si el cand era momentul. M-am simtit putin mai impacata cu decizia luata acum 3 ani, parca mi s-a mai linistit durerea din suflet si dorul pentru... stiti voi...
Imi beau si eu capucino si ma apuc de munca
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
mikiion spune:
S-ar putea sa vin si eu. Vroiam sa mergem la Grandby, dar am avut revelatia ca incepe vacanta constructorilor, si va fi prea aglomerat.... Asa va fi si prin parcuri. Anul trecut , cum eram acasa, si mergeam zilnic in acelasi parc, mi s-a parut ca efectiv au iesit din pamant mamici si copii pe care nu le mai vazusem pana atunci...... Dar era vacanta contructorilor, si a trecut repede....
Iti trimit nr. meu de mobil Nelia, monicutza si Carmen.
Vin si sotii vostri? ca eu trebuie sa vin insotita ca nici eu nu conduc..... Dar asa va avea cine sa se joace cu Marc.
Monicutza te-am ascultat, asa am invatat si eu cum se face un cont paypal. Ce bine e sa lucrezi, te gandesti, ca poti trmite ceea ce castigi tu in 2 ore cuiva care are nevoie. Eu am mai zis, eu nu stiu cum supravietuiam psihic cu salariul de profesoara in Romania si chirie.... Uneori ma gandesc ca daca mai ramaneam o luam razna pana acum. Fetele care au lucrat in invatamant ma inteleg......
De curiozitate, celalata persoana trebuie sa aiba neaparat un card viza? Sau merge si cu un cont in banca obisnuit, in Romania. Mi se pare o metoda mai simpla de trimis bani in Romania.
Si care sunt taxele pt. o tranzactie, ca pt western union, fratele meu da o gramada? Ca am platit fara sa ma uit la asta. Pt. el intrebam de fapt, ca el trebuie sa trimit bani regulat in Romania.
Despre supraveghere la service de garde, eu zic sa incerci. Dar ce faci cu Lisandru in acel timp? Eu stiu pe cineva care fusese educatoare in rom, si a avut un job la inceput. Nu stiam ca e asa bine platit, mi se pare mult 16 pe ora. Poate depinde si de scoala.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
Ica 1975 spune:
Monicutza, am incercat sa-ti trimit un PM si nu stiu daca a ajuns ....
Ref la intalnire - nu stiu daca putem ajunge, incercam ...
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
mi_ro spune:
Vara e prea cald si prea umed, iarna ne vaitam de faptul ca a mai nins inca o data si lopatam la zapada din fata casei. Cum o dai tot nu-i bine. Acu' pentru mine mi-e rau si afara si in casa. Afara pentru ca e prea umed, in casa nu ma incanta foarte tare aerul conditionat (ma rog nu prea e pentru mine). Nu prea m-am vaitat pe aici de multe lucruri dar acu' nu mai pot. Mi-e dor de piticul meu de nu mai pot. A plecat cu mama de prin luna mai in Romania sa mai stea pe la tara si pe la mare (au gasit o gazda excelenta la Eforie - daca vrea cineva telefonul sa-mi spuneti). Ii este foarte bine, este sanatos puiul meu, vorbesc cu mama in fiecre zi cateodata sa-l mai aud cum tipa dar ma omoara dorul. Imi spunea cineva pe aici ca o sa-mi fie dor de el ...credeam, dar e greu sa simti apasarea asta. In cursul zilei mai este cum mai este dar seara si eu si sotul ne inghesuim in fata calculatorului sa mai vedema pozele si filmuletele de dinainte de plecare si cele care le mai trimite fratele meu din Romania....mai actuale. Seara ma rog si eu la Dumnezeu sa faca sa treaca timpul mai repede pana pe 4 septembrie cand trebuie sa se intoarca.
Nu stiu daca o sa-l mai las asa mult timp fara mine. Oare ma ami recunoaste de mama cand s-o intoarce sau o sa ma renege? Mama imi spune ca in fiecare seara inainte de culcare ii arata poze cu noi si il pune sa spuna cine e in poza. Ce-o fi in capul lui la aproape 2 ani. Ca l-am parasit. Of Doamne e asa de greu fara el. Dar chiar daca era sa fie aici mama nu ar fi suportat clima de aici, poate nici el iar la tara are toate animalele prin curtea vecinilor, este extrem de fericit cand le vede live.....Cu toate cele bune pose in balanta imi lipseste.
Mamaana ia-ti o gramada de biberoane pline si biscuiti ca nu-ti spune nimic pe avion. Eu am pus mamei pentru Tudor al meu cred ca vreo 9 biberoane (cu apa, cu lapte, cu suc natural de morcovi) si grisine si biscuiti si nimeni nu a spus nimic. Stai linistita. Anul trecut in Amsterdam cumparasem la escala 2 sticle de apa plata din aeroport si cand sa ajung la terminalul spre Toronto mi-au zis ca sa le beau. Eu i-am spus ca in avion mi se da apa prea rece, copilul in timpul asta fiind cautat de doi de la terminal prin caruciorul lui a inceput sa zbiere asa ca nenea ne-a dat voie sa trecem numai sa potolesc copilul. Sa aveti un zbor frumos si fara probleme.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
Ica 1975 spune:
miikon, si eu daca ajung vin cu copila si sot
Trimiteti-mi si mie va rog pe PM un nr de mobil, poate totusi ajung si n-as vrea sa va ratez, nu stiu cat de mare este parcul ...
Noi
Ica 1975 spune:
Inca ceva- cum fac cont de paypal? Am incercat odata si m-am pierdut pe drum ...
Noi
monicutza_bb spune:
quote:
citat din mesajul lui Ica 1975
Monicutza, am incercat sa-ti trimit un PM si nu stiu daca a ajuns ....
Ref la intalnire - nu stiu daca putem ajunge, incercam ...
Noi
primit, raspuns, da-mi de stire
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer