Sezatoarea canadiana (96)
Raspunsuri - Pagina 10
carmen77 spune:
Super simpatica Tudora . Multumesc (si Mihaelei) pt info despre biscuiti, am luat si o ras unul deja Marc, i-am gustat si eu si par ok, ff putin dulci, deci ok. Nelia, incearca siropul de la Jean Marc Brunet, daca poti sa crezi, si Matei o devenit un mofturos si jumate de o vreme, si ii mai dau din cand in cand, si isi mai revine. La mine partea buna e ca si daca slabeste din cand in cand Matei, nu se vede, ca o avut rezerve destule . Asta e siropul: http://www.lenaturiste.com/pages/file.asp?xs=1C5AD789AA3245CFBA2AA08C08C0BCD4&PID=36&CID=0&CPID=748 , si mai are si ceva plante pt intarirea imunitatii.
try spune:
Ktrinel, noi de data asta, cand am luat Dyson-ul nu am mai stat sa comparam si sa ne uitam pe la alte marci. Am zis ca gata, ne-a ajuns cat am incercat branduri pana acum. Am zis sa mergem la sigur de data asta. Uite-aici un link http://www.english.dysoncanada.ca/store/productcat.asp?category=UPRIGHT cu modelul (DC14) care l-am luat noi.
Avantaje:
- e silentios (cel putin comparative cu aspiratorul ce l-am avut noi inainte)
- aduna f bine de pe jos totul (la noi testul de mare il reprezinta covorl din marter badroom care se lasa greu aspirat), chiar m-a uimit cata mizerie/praf am reusit sa scot la prima aspirare cand am folosit Dysonul. Pt mine e important aspiratorul pt ca inca avem mocheta la parter, deci unde e traficul cel mai mare si unde se face cea mai multa mizerie, praf, adus de-afara etc. Daca as fi avut parchet peste tot nu cred ca ne mai fugeau mintile la Dyson, era bun aproape orice.
- e usor de manevrat (chiar daca nu are sefl advance asa cum a avut aspiratorul meu dinainte dar care si-a pierdut pe parcurs acest self advance). Nu e masiv, dar nici micut
- nu are nevoei de saci (deci comsumabile). Imi place ca pot descarca mizeria fara sa ma murdaresc in nici un fel, cuva in care se strange mizeria are un buton superior si cu o singura mana se desface capacul de jos al cuvei, curge totul in cosul de gunoi (fara sa se ridice praf) si apoi inchid capacul/clapa cu mana cealalta si gata. Nici la celalat aspirator n-am avut saci, tot cu descarcare de cuva se facea, numai ca trebuia sa intorc cuva cu fundu-n sus si asta insemna praf ridicat, era imposibil sa nu ma murdaresc pe maini.
- Se adapteaza singur la tipul de floor (covor /gresie)
- Nu miroase a praf incins cand dau drumul la aspirator (celelalte aspiratoare aveau chestia asta), aerul care iese e curat.
- Sistemul de vaccum care cica nu “moare” in timp ca la alte aspiratoare. Adica isi pastreaza puterea de succtie in timp.
- Are 5 ani garantie
Minusuri: nu se strange cordonul singur, nu are self advance, conversia de la aspirator mare la partea cu maner nu e one step process. Nu e complicat, dar nu tragi doar de-un tub si gata, s-a facut conversia. Pare un system gandit si meticulous studiat fiecare amanunt. Pretul este mare, dar parerea mea e ca merita banii in timp.
Daca iti permiti modelul cu bila…ala e super simplu de manevrat si ajungi usor in f multe colturi. Am vazut demonstratie video la cel cu bila.
Unde vezi model Animal inseamna ca are capabilitati pt casele unde sunt si pet-uri care lasa par.
De putere nu stiu ce sa-ti zic: asta ce l-am luat noi are 250 airwatts. Nu stiu ce unitate de masura ai vazut tu la alte aspiratoare ca sa fac o comparatie.
Vezi ca Dyson are si modele canister (asa le zice la astea tip european), dar din pacate, chiar daca sunt mai micute, tot al naibii de scumpe sunt.
Khristin, de ce nu-i faci tu masaj lui bebe. Oricum efectul ala benefic de care vorbesti tu al masajului e daca i se face zilnic. Ma tem ca n-o sa-ti vina sa iesi zilnic la ora x cu bebe la masaj. Dar la inceput cat e nou-nascut e vorba deun masaj mangaiere mai mult. Eu sunt mai infipta cand vien vorba de de-astea si la mine nici unul din baieti n-a apreciat masajul din prima. Au avut nevoei de sapt bune sa devina o placere pt ei masajul. Poate am fost eu cam moasa comunala (cum imi zicea soatza) cu ei. Prin carti zice sa faci masaj gentle la inceput, ferm, dar gentle. Lui Yasmine nu i-ai facut masaj cat a fost bebelus?
Simona, esti mortala, dar zau de mi-as dori sa fiu nora-ta.
Miki, exista siteme de agatare a perdelelor care au doua bare paralele care se sprijina pe acelasi suport (asa cum ti-a aratat Carmen am si eu in family room eu insa am avut nevoie de 3 suporti ca acopera usa de la backyard si e mult mai lata ca un geam obisnuit si aveam nevoie de sustinere si la mijlocul batului). Bouclaire si Fabricland (sau fabricville cum vad ca se numeste la voi) au oferta destul de bogata. Miki, cand fixezi draperiile pe pereti ai grija ca atunci cand sunt stranse (adica descoperi fereastra) marginea interioara a jumatatii de draperie sa cada pe marginea verticala a ferestrei (s-o acopere doar 2-3 cm), nu stiu cum sa-ti explic bine. Adica draperia cand e stransa nu trebuie sa acopere din geam ca sa nu pierzi lumina. Si plus ca daca acopera tocul geamului iti da senzatia ca geamul e de fapt mai mare – asta e o problema care mie nu-mi place la casele de aici: au ferestre mici. Stiu ca depinde si de constructor, dar in general mi se pare ca astia aici construiesc geamurile prea mici.
Simona, cate sheet-uri folosesti sa te epilezi complet pe picioare (intreg piciorul) in dolari daca se poate. Adica ma interesa daca iesi cu mult mai ieftin ca un epilat la cosmetica. Eu am aparat electric, dar asa mi-e tarsa sa ma mai fac cu el pt ca nu se compara dom’le epilatul cu ceara cu ala cu aparatul nici in ruptul capului.
Da, ica, sunt gata facute si perdelele si draperiile.
Nelia imi place tare mutl perdeaua de la Tudora din camera. Stiu c-am remarcat-o la Ikea, dar e prea… de fetita, n-aveau ncii u ncorespondent similar pt baieti. Eu am perdele din cle din Ro, dar am cam inceput sa ma satur de ele, nu mi se mai par asa inspirate cum mi s-au parut la inceput. As prefera ceva mai de effct cum e cea de la ikea. Simpla, dar foarte frumoasa.
Miki, reciteste te rog mesajul meu de dinainte legat de tubulete/otite, am acolo si alte info.
Adrian al meu n-a facut deloc otite. Tocmai asta a fost oarecum un dezavantaj pt noi. Avea lichid in urechiuse, dar pt ca acest lichid nu a evoluat niciodata in otite, noi nu l-am descoperit decat in feb. 2008 si asta dintr-o coincidenta (am fost sa-i fac un test auditiv pt ca nu facuse de la nastere si fiind premature stiam ca ar fi trebuit sa intre intr-un program de follow up-uri, dar nu ne-a referit nimeni nicaieri asa i-am contactat eu – vroiam doar sa fac testul ca sa fiu cu inima-npacata ca a facut un test specific prematurilor si ca e totul ok, habar n-aveam ca el avea o pierdere de auz datorata lichidului din urechiuse). Cand lichidul din urechiuse persista mai mult de 3-4 luni (indiferent daca evolueaza in otite sau nu) si atrage dupa sine o pierdere de auz cu limita minima de cel putin 30 dB sau in cazurile in care copiii dezvolta mai mult de 3-4 otite/an se recomanda tubuletele.
Deci fi-miu n-a facut nici o otita, dar din feb pana in aprilie a facut 3 teste auditive, toate s-au soldat cu pierdere de auz in ambele urechiuse si prezenta de lichid. In prilie mi-a facut o usoara infectie in urechiuse, dar nu a dat in otita. Eu, dupa toata povestea cu testele auditive si lichidul din urechi tind sac red ca el a avut lichid in urechi inca din toamna anului trecut, dar cien sa stie daca el n-a dezvoltat infectii? Dupa ce-a facut un anisor, Adrian incepuse sa spuna 4-5 cuvinte si m-a uimit perspicacitatea lui verbala pt ca el a fost mai intarziat in multe milestones. Si mai ales ca Alex nu a fost nici el un vorbitor de timpuriu. Insa dupa nici 2 luni am observat un regres, adica na mai continuat sa spuna nici cele 4-5 cuvinte pe care incepuse usor sa le spuna la 1 an. Am crezut ca asa e felul lui si ca o sa-si dea el drumul cu timpul. Acum realizez ca o cauza ar putea fi aparitia lichidului in urechiuse care i-a afectat auzul si automat si evolutia in vorbire. Noi joi am montat tubuletele si ieri copilasul meu scump si drag a zis bobo (ca sa nu mai zic ca frate-su era in extaz, uite mami a zis bobo). Cuvant noi si neincercat pana acum. Sotului i se pare ca are o evolutie definitorie si pozitiva de joi incoace, e parca mai sigur pe ce face, parca s-a facut dintr-o data mai mare si mai intelegator. Nu stiu daca e o pura coincidenta cu momentul tubuletelor sau intr-adevar se datoreaza totul aceste iincapacitati de auz pe care lichidul di-n urechi i-a pricinuit-o. Dar din experienta unui copil mai mare stiu ca exista si momente de evolutie din cele fantastice in care in 3-4 zile vezi schimbari majore de limbaj/comportament la un copil – eu cu amandoi am experimentat astfel de boost-uri, de-aia am inca o usoara reticenta vis-à-vis de cauza schimbarilor la Adrian din ultimele zile. Mi se pare intr-un fel prea repede sa se instaleze niste schimbari in bine atat de repede. O sa ma lamureasca dr. sapt. viitoare cand mergem la follow up pt tubulete.
Deci la noi lichidul din urechiuse clar i-a afectat vorbirea, motiv pt care o sa incepem probabil speech therapy de luna viitoare. Sap.t viitoare merg cu el la un multilevel assessment la Grandview (un program in Durham region) si daca aia ne recomanda speech therapy, incepem astfel incat sa-i prindem din urma pe ceilalti copilasi. La 18 luni ar fi trebuti sa spuna vreo 20 de cuvinte, el nu spunea decat 2-3 si alea cu greu, nu intotdeauna in context.
Cred ca o parte din vina legata de lichid imi cam apartine. Dup ace Adrian a facut un anisor si am reinceput serviciul, i-am introdus laptele praf in paralele care nu l-a acceptat cu usurinta, trebuia sa apelez la tertipuri. In timp am vazut ca be ace bea laptele jos, dupa care urcam sus cu el la baie si ii dadeam restul de lapte din canutza cu cioc dup ace-i faceam baitza si era sus pe countertopul de la baie. In timp, ca sa devin si eu mai eficienta, il lasam sa bea lapticul stand pe spate cat eu in imbracam de culcare, il stergeam prin toate cele etc. Si a devenit obisnuita bautul lapticului culcat pe spate acol osus pe countertop. Stiam ca nu-i recomandat sa dai lapticul culcat pe spate, dar am fost ignoranta, nu stiam prea bine ce efecte nedorite poate alimenta acest laptic baut pe spate. De-abia luna trecuta am facut legatura dintre lichidul lui din urechiuse si bautul laptelui pe spate.
Carmen, ce blondin e Marc. Pupici la grasun. Si Doamne ce ochisori albastri-albastri am vazut. Sunt f. luminosi, parca are un neon in spatele irisului, ai baietilor mei sunt un albastru cu irizatii de gri, adica fara neon…
Hilda, bine-ai venit.
Miki, ai mei vorbesc doar romaneste, pt ca nu au fost la daycare/gradi pana acum. Alex de-abia acum a inceput sa rupa un pci de engleza, dar… inca e departe de un minim necesar unei conversatii de baza. Suportii ii prinzi in perete daor acolo udne exista in spatele drywall-ului lemn. Drywall-ul e fixat cu holsuruburi in niste cadre de lemn (stud sau 2 x 4”-uri se numeste astea). Deci iti trebuie un stud finder (adica un aparat de-ala mic care-l plimbi pe perete sa-ti gaseasca lemnul din spate) si acolo unde e lemn in spatele drywall-ului, acolo ancorezi si suportul pt perdeasi draperie. Tine, n-are de ce sa nu tina. Si eu sunt cu gura mereu pe copii legat de perdea, ca le place sa se tot joace cu ea.
Nelia, am vazut si eu covorasele si sunt tare fumusele, doar ca mi se par mici, mai mult ca niste mici carpete.
Cge, ce frumosi sunteti cu totii in pozele cu panorama Mtl.
Carmen, a propos de biscuiti pt beblusi eu am luat unii marca Mum-Mum ceva de genul asta. Au cutie predominant cu maro-bej sau cu verde. Cand musti din ei sunt ca niste crevet isi se topesc f usor in gurita lui bebe, nu sunt inecaciosi si sunt tare gustori. Sunt facuti din oatmeal sau orez, nu mai stiu sigur…Sunt lunguieti (ovali) si simpli, n-au briz-brizuri pe ei.
Hai ca acuma am vazut mesaju lde la nelia, vorbeste de aceeasi biscuiti,
Magdone, Lorelaim e in Italia la Genova… Nu ai stiut de premergatoare pana acum? Vezi la fetele din state daca iti trimite careva cumva unul. In state nus- ilegale. Dar sa sti ica baietii mei au supravietuit f. bien si fara premergatoare. Nu le vad ca o piesa necesara in arsenalul unui bebelus.
Ooooh, ce dulce vorbeste Tudora.
nelia spune:
Carmen, nu sint ei chiar OK, ca au si sare de mare si un pic de zahar in ei si eu nu le-am dat copiilor nici una, nici alta, pina pe la doi ani. Dar sint cei mai in regula de pe toata piata, eu una nu am gasit altceva. Ii mai faceam Tudorei cind era micuta, cam pe la un an asa, de fapt si acum mai fac din cind in cind, biscuiti din cereale de bebelus, cu piure de fructe, iaurt, un galbenus...
Am vazut siropul si pare in regula, dar acum i-am luat deja, am dat tot 14 dolari, deci nu pot sa-i mai cumpar altceva. Am luat Pediavit ca din asta i-a dat pediatra la un si, e pentru copii sub trei ani, dar la greutatea ei ea acolo se incadreaza. E la fel ca vitamina D pe care o ia bebelusul gratuit, numai ca are si A si C. Incerc, daca nu vad rezultate, ii iau si Vita Bambin.
Try, bine ca ai aparut, ca iti luam ratusca daca nu mai scriai. Perdea cum i-am luat eu Tudorei avea si pe albastru, adica mai mult albastru si rosu jos la animale, nu portocaliu si roz cum e ei. Eu nu am covoare nicaieri in casa, in afara de iarna, cind e rece totusi pe jos, desi e parchet, desi mie imi place fara. Si pun cite un covor pe ici, pe colo, unde stau copiii mai mult pe jos sa se joace. Cel de la Tudora din camera este de 1.95/1.33 si e suficient, mai are si trei pad-uri din cauciuc si practic nu mai ramine parchet gol decit foarte putin. La Agata merge la fel cel alb cu verde, si cu trei pad-uri verzi, ca am masurat. Cred ca pe ala il cumpar, pentru ca cel verde si mai mic si mai de copii mici, iar ea e o domnisoara deja. Si ala i-a placut ei cind am fost ultima oara, dar nu aveam bani, asa ca acum ii voi face o surpriza. Mai e si www.ikea.com/ca/en/catalog/products/50098631" target="_blank">asta, dar e cam inchis si tot mai mic. Cel mai calitativ e www.ikea.com/ca/en/catalog/products/40114170" target="_blank">asta, dar e prea scump pentru noi.
Adevarul este ca le fac destul de mici in Ikea. Mie mi-e ciuda ca nu au din www.ikea.com/ca/en/catalog/products/40100451" target="_blank">asta mai mare, eu am unul pentru salon asa si as fi vrut sa fie mare, nu numai linga canapea, unde stau copiii pe jos. Ar fi mers foarte bine daca ar fi acoperit o parte cit mai mare din salon, dar mi-ar trebui unul macar de 5 pe 3 metri.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
carmençita spune:
Fetelor, eu intru rar, dar am uitat sa spun multumesc, multumesc Simonei pt. numarul de telefon, sunteti niste dragute.
Eu intru rar, dar asa macar nu uit pana data viitoare.
In pivita aspiraoarelor, stiu ca sunt in urma, dar asta e, mie mi-a cazut in mana oferta de la Canadian, nu prea stiu cu ce sa mananca, dar ce ziceti de asta?
http://www.canadiantire.ca/browse/product_detail.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524443300180&FOLDER%3C%3Efolder_id=1408474396672077&bmUID=1216066557704&bmLocale=fr_CA
De multe ori citesc din urma, cand am timp si nu mai apuc sa raspund, ca vad ca a dat altcineva un raspuns mai bun sau subiectul e depasit si se discuta despre cu totul altceva.
Acuma daca sunt expirata, o sa merg si eu sa ma vopsesc, poate mai intineresc un pic, sper nu ma trimiteti la sanatotiu de babe, ca nu-s chiar asa.
Carmencita,
Cristian un an si Alex 11 ani
columbiana spune:
Mamaana, sunt frumoase covoarele, cred ca eu am trecut prea in viteza pe linga ele; e clar ca trebuie sa mai trec odata pe la Ikea, dar singura:))
http://www.floriinro.ro/
khristin spune:
A propos de perle, azi vorbeam cu sotul cum sa reamenajam casa, in special sa-l acomodam pe baby. Iar Yasmine de colo imi spune foarte matur, Mommy, how about if you sleep with your husband and me with my baby brother? Ca sa vedeti ce repede gasesc solutii copii , ne-a lasat paf . Tot de azi am inceput timp de o luna si jumate iar orele de inot cu Yasmine, sa nu ne iesim din forma.
Try, bineinteles ca i-am facut Yasminei masaj cand era bebelus. Dar acum din moment ce am asigurarea de la scoala si nu trebuie sa platesc nimic din buzunar, am fost pe toata perioada sarcinii si m-am simtit super bine si am fost si mai energica . Ideea mi-a venit cand Yasmine m-a intrebat daca poate sa vina si ea cu mine la masaj, si avand toti membrii acoperiti de asigurare, mi-am zis sa-l iau si pe baby dupa, de ce nu? Bineinteles ca nu zilnic, masajul asta pot sa i-l fac si eu....dar lunar pt. toti merge
Donia, sint multe site-uri in franceza...uite unele mai amuzante: http://www.teachertube.com/view_video.php?viewkey=aba86635a7cf8f963089
http://www.pigloo-lesite.com/
http://www.francekeys.com/english/french/
http://fslactivities.sd61.bc.ca/kidsplayground/index.html
Vis-a-vis de premergator, noi am avut unul adus din RO dar n-am avut nici un accident cu el slava domnului.
Cristina
le bébé 28w +
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
Podeanu spune:
La cit s-a scris de cind n-am mai intrat am impresia ca am mai fost intr-o vacanta in sud...
Khristin uite aici aparatul foto http://www.nikon.ca/en/Product.aspx?m=17080
Cge, superhaiosi copilasii tai..dar tare mila mia fost de Anca cit a alergat ea dupa Victor.
carmencita, daca eu sunt Dana de care vorbesti, ma confunzi cu altcineva. Nu ne cunoastem si copiii mei nu au fost deloc in Ro de cind am aterizat aici (10 ani la anul). dar mi-ar place sa ne cunoastem... copii mei insa incep anul asta la secondara la programul de education internationale din cadrul unui liceu regular (Andre Larendeau). In afara de comanda la uniforme (cam 350/amindoi in functie de cite piese comanzi), mi-a venit si lista de rechizite necesare si o scrisoare in care ma informeaza de prima activitate de 300$/copil. De alte costuri nu stiu nimic.(inca)
Roxana eu iubesc visinata, mai ales de cind nu o mai am. In Punta cana am cumparat o bautura pe care o facem noi (toata viata) numita "mamahuana" care ar creste apetitul sexual. Ne-a dat sa gustam si mie mi-a placut imediat , gustul e asemanator cu visinata. Am inceput deja procesul la prima transa , care dureaza 12 zile, timp in care schimbam de 2 ori vin (aruncat la gunoi) si apoi punem miere cu alcool. In sticla cumparata sunt deja niste ierburi/paie de la mama lor din Dominicana.Cica repeti ciclul la nesfirsit si toata viata bei din sticla asta. Sper ca a-ti inteles ceva din toata polologhia mea... dar nu refuz niciodata visinata.
Mamaana si hilde, cam tirziu, bine a-ti venit la sezatoare.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
CriPOD spune:
Sunt cu un picior pe us-afara, bagajele inca nu mi-s facute decat pe jumatate, la 12 la amiaza o tai si eu ghici? muncesc!!!
In ultimii 5 ani de cand am clientii astia, de cate ori am plecat in vacanta mi-am pregatit iesirea si tot de atatea ori am lucrat noaptea inainte de a pleca. De data asta, insa, am terminat de vineri si le-am zis ca inca mai am ceva si pe luni, am zis ca au vreme sa se obisnuiasca cu ideea, s-o take it easy. Ei, as, duminica m-au stresat la telefon, iar azi le-a venit o idee. Da' nu oricum, asa pe la 3:45. Derefor, io lucrez. Apai asa ceva, iooooi... Si sper ca maine intre 9 si 12 am vreme sa-mi fac bagaju', cumpar asigurare, sa ma duc la epilat, sa... Si cica sa-mi si ridic celularul de inchiriat, ala de merge in europa si ma poate suna lumea gratis din canada, hehe.
Suratelor ce se-ntampla cu forumu asta ca mie-mi ingheata mausu? Si mi se face pagina felii orizontale si cu gauri. Ori poate vede mausu ce scriu io si de-aia.
Noh va pupez cu tzoc si ne "vedem" un pic mai incolosha!
Din ce-am scanat rapid, vreau numai sa-i dau un bobarnac Tudorei, e dulce rau, sa o asigur pe Dana ca am adunat visinele si le-am bagat la congelator pana venim cu tzuica, si sa va zic depsre perdelele mele de la bouclair pe care le am cam in jumate din geamuri. Mie tare-mi plac.
Noh ma duc acuma ca mi s-au uscat hainele. (try, lasa scuza ca tu n-ai masina de uscat, pai io nu calc, period. Ce crezi ca eu calcam inainte de dryer, hihi).
Sa vedem maine daca avionul ala de patrujnoo de dolari zboara, poate-i o barca in forma de avion... Ori poate cand ajung la montreal sa schimb avionul aia mi iau pe franceza si ma prostesc ca am ajuns la Nisa.
See ya!!!
carmençita spune:
So, nu e nimeni interesat de frumusete de cabana? Cabana de cabana la malul oceanului, toata viata mi-am dorit asa ceva. E inchiriata pe perioada 28 iulie - 2 august, deci daca aveti idei, le primesc cu placere. Nu a fost nimeni in Gaspesie sa-mi recomande si mie ce este de vazt'?
Scuze, Dana, stiu ca era o mamica de baiat si fata, baiatul cam de varsta cu al meu, fata cred un pic mai mare, dupa ce au plecat copiii in vacanta in Ro, am stat la povesti in parcarea aeroportului, nu ne mai dadeam plecati, dar pana la urma am plecat, noi am trimis baiatul in Ro si apoi ne-am apucat de facut altul :)
mQQm, distractie placuta, sa ne povestesti si noua cum a fost!
Carmencita,
Cristian 1 an si Alex 11 ani, acusi face 12 mamaaaa ce mai trece timpul, am copil la secundara... nu-mi vine sa cred