*Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie(55)*
Raspunsuri - Pagina 6
andutza_02 spune:
Moamaaaa fetelor cate sunteti nu ma mai satur sa citesc ce scrieti pe aici dar ma bucur ca sunteti toate dragute si cu sfaturi la indemana....asa ca va pup si abia astept sa comunicam in timp real...
14+
Mirtha spune:
Felicitari fetelor care au venit cu rezultate bune de la eco si de la alte investigatii !
Multa , multa bafta celor care urmeaza la eco sau vor face alte investigatii ! Fetelor va doresc sa vi dea vesti din cele mai bune.
Singerarile de care vorbeati sunt explicate prin cartoaiele mele ca fiind rezultatul unei puternice vascularizare a nasului , gingiilor . Nu sunt date remedii care sa elimine aceste neplaceri ci doar care sa le reduca si doar pt. gingii - o periuta mai moale ,o pasta de dinti mai putin abraziva.
Diana am facut deja programare la dr. Steriu pt. eco morfo. de trim. III la 32 de saptamini. A fost saptamina de sarcina indicata de ea si verbal si in scris pe buletinul eco.
Buletinul eco morfo. de la 23 de sapt. are 5 pagini iar ultima are la final comentariile medicului :
1.Fat de sex feminin fara anomalii morfologice vizibile ecografic si fara semne secundare pentru anomalii cromozomiale.
2.Placenta posterior si fundic E I G II , cu grosime la insertie CO 29 mm , lichid amniotic in cantitate normala , cordon ombilical cu 3 vase.
3. Control ecografic la 32 de saptamani pentru reevaluare morfologica fetala si excluderea unor anomalii cu debut tardiv.
Urmeaza parafa si semnatura medicului.
Cu buletinul eco m-am prezentat la receptie si am cerut o programare care sa incadreze in aceasta sapt.32.
M-am programat pe 03.09.2008 la ora 17 , Medlife.
Pup si ne auzim d bine !
Mirtha
24+
Eva
brie spune:
Neata fetelor
otilia, FELICITARI pt fetita. Uffffff ce bine!!! Asa ma bucur cand mai apare cate o fetita 
Nici eu nu stiu cum sa fac sau daca sa mai fac morfofetala de trim III.Nici nu stiu exact intre ce saptamani trebuie facuta.
Fetele care au Rh (-) adica otilia, diana etc voi faceti vaccinul anti D? Eu m-am gandit sa nu il fac acum la 28 sapt atata timp cat toate titrarile de anticorpi mi-au iesit bine. Sa-l fac dupa nastere in situatia in care fetita va avea Rh ca mine.
De azi au inceput arsurile....vad ca ma iau incet incet....

Voi ce luati pt calmarea acestora in afara de lapte dulce??
23+
Androniki
andutza_02 spune:
Offfffff m-am suit pe cantar :((((( ca ma tot batea la cap tanti doctorita, cu toate ca i-am spus ca am fobie de cantar si m-am cam ingrasat si nu pot sa spun ca mananc cine stie ce dar macar sa fie bebeii mei dolofani si sanatosi...
cu 
- pup u
elilov3 spune:
brie eu m-am decis sa fac vaccinul dupa nastere cel putin atat timp cat titrarea imi iese ok...acum fiecare face cum vrea ![]()
Mirtha multumim de info deci cand merg sa fac echo ma programez pentru urmatoarea

22+
Dimitrie
Mirtha spune:
Recomandari ref. la momentul gestational optim pt. efectuarea eco. morfo. :http://74.125.39.104/search?q=cache:GnvnXKVYu2oJ:clubmamici.ro/index2.php%3Foption%3Dcom_content%26do_pdf%3D1%26id%
Articol care reproduce concluziilor mai multor medici - Hergheliu, Cheles etc. ref. la eco. in timpul sarcinii: 3D48+Ecografia+morfologica&hl=ro&ct=clnk&cd=21&gl=ro&lr=lang_ro
http://medic.pulsmedia.ro/article--x-Dosar-Primul_zambet_din_viata_-_evolutia_tehnicii_ecografice--1423.html
Un alt articol ref. la intervalul optim de efectuare al ecografie morfo.http://www.analizemedicale.com/analize/Aplicatia_ecografiei_in_obstetrica_1406.htm
Aici opinia unui medic din Iasi dr. Mircea Onofriescu :
http://www.onofriescu.ro/?opt=expertiza#ecografia_obstetricala
Mirtha
24+
Eva
nebunica-zapacica spune:
Elilov, daa, a fost foarte frumos, din pacate cam scurt, dar cu siguranta ne intoarcem. A fost foarte relaxant, ne-am plimbat cu vaporasul pe Sena, am vazut Parisul noaptea si Turnul Eiffel care acum e luminat in albastru, ne-am plimbat pe stradute cochete..chiar romantic, mai ales ca luna asta se implinesc 2 ani de la cununia religioasa, ca tot am vazut ca a fost o discutie pe tema asta ![]()
In privinta sangerarilor gingiilor, la mine era ceva normal inainte de sarcina, dar din luna a patra au incetat. Cu nasul e alta situatie, in fiecare zi gasesc firisoare de sange cand suflu nasul, sau si mai abundent cand sunt obosita.
Andutza, in privinta maselelor de minte, ele asa cresc, cariate deja, cel putin mie asta mi-au zis 2 doctori pana acum, singura solutie este sa le scoti imediat, degeaba le tratezi. Nu stiu in ce luna esti, dar cel mai bine intreaba medicul ce poti face.
22+
Victor-Nicolas
Bebe in burtica
Bubu drag
oceanborn spune:
Brie citisem in urma cu ceva timp pe net ca rh-ul ,in toate cazurile, se mosteneste de la tata . deci fetita va avea rh-ul pozitiv, banuiesc ca tata il are pozitiv din mom ce tu il ai negativ si ti se fac titrari de anticorpi.
19+
andutza_02 spune:
Fetelor imi ploua in gura deja de la atata mancare dar cel mai pofta imie de pepene rosu ca galben am si sta de 1 saptmana in frigider dar parca nu-mi face cu ochiul...Vinete si ardei mi-a copt sotul week-endul trecut...e o bomboana il iubesc enorm ca ma ajuta...nu v-am zis am un sot model spala, face de mancare, curatenie, nu calca ce-i drept dar nu-i gaura in cer si vine si devreme acasa...oricum el saracutzu inca mai e putin socat ca nu ne asteptam la 2 bb dar acum e fericit...
elilov3 spune:
oceanborn pai eu stiu cum e cu mostenitul rh- ca na la prima sarcina eu rh- sotul rh+, iar Pavel avea rh-....e valabil numai in caz de fetitze sau
?
nebuniza felicitari la mai multi impreuna 
22+
Dimitrie