***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (71)***
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
mica0307 spune:
long time....
Maya a fost 1 saptamana singurica la bunici la Pitesti si apoi am mai fost si eu aproape 1 saptamana cu ea. Mi-a fost dor de ea ingrozitor...ea in schimb nu a avut nici o treaba....chiar nu m-a bagat in seama cand am ajuns la ea.....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Madi spune:
Mami de Ana multumesc pentru raspunsul venit prompt
Am ajuns cu Ana la doc de dimineata. Eu m-am dus pentru o "verificare" generala si sa o intreb daca nu cumva e cam grasuta. Am intrebat-o de asemenea si de ROR (Priorix).
Mi-a spus ca Ana e f bine dezvoltata, deocamdata e bine proportionata, nu grasa (stresul meu), dar sa nu depasesc 200-250 de g de mancare/ masa. Ana poate sa manance si 300 la o masa, daca ii place ce mananca.
In legatura cu vaccinul, mi-a raspuns ca orice vaccin are efecte adverse dar trebuie puse in balanta cu efectele pe care le-ar avea bolile respective asupra copilului. Ca urmare, ea imi recomanda sa fac si Priorixul. Mamicile care stiu, la ce distanta de Infanrix se face Priorixul?
Recoamdarile au fost similare cu cele ale Rodicai Nanu: trecerea treptata la alimentatia corecta a adultului (adica fara carne de porc, grasimi, prajeli, excesiv de sarat). 5 mese pe zi care - cum spuneam - sa nu depaseasca 250 g /masa, sa o las sa manance singura, si obligatoriu toate grupele alimentare intr-o zi (de la cereale, pana la carne, legume si fructe la discretie). Legume si fructe cat mai variat colorate. Mi-a spus sa evit nucile, migdalele, alunele, fragi, capsune, mure, zmeura. Apa plata cat doreste.
Am mai intrebat-o eu cum e cu olita, si mi-a spus ca sa o pun pe olita doar cand doreste si sa ma folosesc de puterea exemplului (adica sa o iau cu mine la baie si sa ii explic ce fac eu si sa o intreb daca vrea si ea sa faca la olita. A zis ca in momentul in care ea va lua olita si mi-o va arata, atunci e pregatita).
Alt stres al meu era ca avem doar 6 dinti, dar mi-a spus ca asta nu indica nici un deficit, ci doar o mostenire genetica.
Si mi-a mai recomandat sa ii dau cu apa termala de 2 ori pe zi, si sa o spal si cu apa in care a fost dizolvat amidon, pentru ca Ana are pielea cam uscata. Ce apa termala ati cumparat voi?
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Graviduta spune:
quote:
citat din mesajul lui Madi
In legatura cu vaccinul, mi-a raspuns ca orice vaccin are efecte adverse dar trebuie puse in balanta cu efectele pe care le-ar avea bolile respective asupra copilului. Ca urmare, ea imi recomanda sa fac si Priorixul. Mamicile care stiu, la ce distanta de Infanrix se face Priorixul?
Mara a facut Infarixul la 1 an si Priorixul o sa-l faca la 1 an si 3 luni, deci 3 luni sitanta.
Ella, nu m-am hotarat, ca au venit si propuneri pt Bulgaria cu niste prieteni. Poate prind un last minute ieftin
![](icon_smile_big.gif)
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
tudorcatalin spune:
buna fetele!
mie asistenta mi-a spus ca vaccinul care se face la 1 an este cel de la 6 luni,care se repeta,injectie si picaturi roz(antipoliu)
Mihamora, merci esti o draguta, nu mai are rosu in gat,si mananca mai bine
Madi, am vazut pozele din Grecia, frumoase, dar nu prea v-am vazut pe voi(vreo 3-4), in rest peisaje.Merci pt informatie,
nu se stie cand ai nevoie de ea, si pentru reteta
Vazut si poze de Motannel,frumusica de tot si Monitza "Casa de piatra!"
Alina25, sa fiti sanatosi si fericiti, sa-ti traiasca baiatul, sa te bucuri de el, si nopti cat mai linistite, fara colici
Magda,mama lui Tudor Catalin
pozeTudor
mihamora spune:
AN@ - multumesc mult de raspuns.
Tincutza - nu stiu ce sfat sa iti dau , al meu nu este dependent de tzitzi.
DidiAlex - multumesc frumos pentru raspuns. Nu imi fac griji, doar vroiam sa vad daca e singurul.
Madi - eu folosesc apa termala de la vichy sau avene. Multumim de informatii, 5 mese pe zi cu tot cu lapte?
Michelle mamica lui Mario Dominic 15.05.2007
POZE poze din vacanta
tudorcatalin spune:
Madi,la care fel de zahar te refereai, cand ai spus ca tb mai putin?
La cel obisnuit sau la cel vanilat?Iar in leg cu cel vanilat sunt doua cantitati:2 linguri si 1 plic?Care se pune? Sau tu ce ai pus?
pozeTudor
DidiAlex spune:
Madi, noi am facut prima transa de Priorix tetra in 18.04 deci pan in 11 luni, dar era riscul mare pt ca il duc zilnik in gradinitza, cand il iau pe Robert.
a doua transa nu am facut-o inca, din diverse motive.
in carnetelul meu scrie asa: vaccinurile, ROR-ul in cazul de fatza, se pot face astfel:
* prima doza intre 11-14 luni
* a doua doza intre 15-23 luni.
dar daca ai afcut vaccinul de 1 an, urmatorul, adika cel contra ROR, nu se face mai devreme de 1 luna.
Io am 4 vaccinuri infarix si 4 prevenar-uri. Nu stiu daca-s diferite.
trimit ca il scriu de la ora 14 prezentu mesaj.
Edit:
An, la mine in oras cam bata vantu pe la reduceri si anul trecut au durat pan' la sf lu august.
Ella, ce ai facut in LO cu vaccinul? (ma refer daca l-ai luat, cum l-ai transportat?)
Tincutza, nu cred ca e o solutzie universala. Pepsica ti-ar scrie sigur: intarcarea se face cu dragoste, care exclude intreruperea brusca a alaptarii, care nu-i benefica nici pt bb, dar nici pt mama, atat fizic, cat si psihic.
trebuie sa iti scrii cateva repere pe care apoi sa le urmezi sa fii/ ramai consecventa.
io as putea doar sa iti povestesc experienta mea, care oricum nu se compara cu a ta, pt ca puiul tau e constient de tzitzi, pe cand la mine nu erau la 9, resp 11 luni.
La nr 1 tzitzi a fost o mare dragoste, in schimb nr 2 doar pt as potoli foame, ca imediat a scuipat-o, precum David de Ella :)
io i-am introdus biberon, nu stiu daca tu il mai vrei, pt bb evident :D, treptat, nr 1 de la mine nu il vroia deloc,
apoi ii elimini treptat mesele de alaptat (?!). Scria undeva sa ii elimini alaptatul de la pranzul, apoi cel de dimineatza si, ultima masa, dar cea mai grea dupa parerea mea, cea de seara.
Accepta suzi?
ei inca sunt la varsta in care nu adorm singur, bineinteles ca mai sunt exceptii
dupa ce iti faci un plan, il urmezi.
sau intrebi alte mamici, pe la Parintzi era un subiect.
multa bafta si nervi de otzel iti urez.
Trimit ca imi moare bateria
lbelciug spune:
Fetele,
imi spune si mie cineva repejor daca pt copii sub 4 ani se plateste bilet de tren? Merci mult.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
DidiAlex spune:
Liviana, in UE pan la 6 ani nu se plateste, poate s-a aliniat si ro. Doar daca vrei loc, precum in avion.
unde il trimiti pe M?
Gravidutza, sa inteleg ca nu mai excluzi vaccinul contra ROR? daca da, ce/cum/cine te-a determinat sa il accepti?
Madi spune:
quote:
citat din mesajul lui tudorcatalin
Madi, am vazut pozele din Grecia, frumoase, dar nu prea v-am vazut pe voi(vreo 3-4), in rest peisaje.Merci pt informatie,
nu se stie cand ai nevoie de ea, si pentru reteta
pozeTudor
Pai n-am pus special mai multe poze cu noi, ca nu prea ma dau in vant dupa cum arat in costum de baie
![](alcool.gif)
![](icon_smile_wink.gif)
Madi si
![](copilas.gif)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”