***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (71)***
Raspunsuri - Pagina 13
Madi spune:
Cautand harti online pentru Bucuresti, am dat peste harta de pe site-ul Primariei Bucuresti. Exista acolo o optiune prin care iti poate genera drumul optim intre doua adrese din Bucuresti. M-am gandit ca poate mai intereseaza pe cineva.
Site-ul este www.pmb.ro, si intrati la sectiunea Harti, de pe meniul galben de sus, la "harta interactiva - cu drum optim".
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
An@ spune:
quote:
citat din mesajul lui lbelciug
Motannel, la Efosan asiguratii de sanatate beneficiaza de gratuitate (4 proceduri pe zi, timp de 10 zile) daca vin cu recomandarea medicului de familie si ordinul de plata, la salariati, sau cuponul de pensie, la pensionari. Daca nu, pot plati 100.000 lei pe zi, pentru tratament, sau 45.000 lei o procedura la alegere. Pt durerile mele de spate, eu am avut ca proceduri: masaj uscat, aplicatii cu parafina, gimnastica si magneto-terapie. La mare ai ceva rezervat? E vorba de litoralul nostru sau altul? Eu si An@ am stat la vila Angley in Ef Nord.
An@, ce tratament ia fata? Sanatate multa!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
In primul rand am fost pe antitermice, dar de aseara nu a mai facut febra si apoi: Zinnat la 12 h si glicerina boraxata (badijonari de 3 ori pe zi). Imi mai daduse un spray Hexoral dar am citit pe prospect ca nu se da la copiii sub 3 ani si nu i-am dat. Acum incerc sa o sun pe Palicari sa ii cer parerea.
I-am trimis pm lui Motannel cu vila Angely, ca imi ceruse intr-un mesaj...
Aaaaa, sunt suparata pe tine ca nu mi-ai zis si mie de Efosan. Te-ai rasfatat singura . Stiam de baza Efosan, dar uite ca nu m-am gandit sa ma interesez. Imi prindea bine si mie ceva masaj...
mami de Ana (22 mai 2007)
tudorcatalin spune:
am fost astazi la dsoctor pentru vaccinul de 1 an.nu i l-a facur pt ca este rosu in gat si mi-a dat antibiotic.
nu mai stiu, pt rosu in gat se da antibiotic?
mi-a dat Zinnat, care este cam puternic....
Magda,mama lui Tudor Catalin
pozeTudor
chiquitita spune:
Madi, nu am luat-o pe Livia cu noi. La anul. Am fost in Eforie Nord. Frumoase pozele cu Grecia iar tu esti atat de slaba, eu care ma bucuram ca slabisem 4 am pus aproape 1,5 kg inapoi la mare...
Ana, imi pare rau pt bolnavioara, sper sa va treaca repede.
Motannel, Teodora e o frumoasa!
Chiquitita, mami de Livia (08.06.2007)
lbelciug spune:
An@, pt mine Efosanul a fost o premiera. Nu stiam initial ca trebuie si OP-ul asa ca am pierdut ceva zile pana l-am obtinut de la firma, iar la mom cand m-am vazut cu tine inca nu il incepusem si nu eram sigura ca voi fi reusi sa fiu primita acolo.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
Madi spune:
quote:
citat din mesajul lui chiquitita
Madi, nu am luat-o pe Livia cu noi. La anul. Am fost in Eforie Nord. Frumoase pozele cu Grecia iar tu esti atat de slaba, eu care ma bucuram ca slabisem 4 am pus aproape 1,5 kg inapoi la mare...
Ana, imi pare rau pt bolnavioara, sper sa va treaca repede.
Motannel, Teodora e o frumoasa!
Chiqui sa stii ca si eu m-am ingrasat in Grecia. Eram mandra inainte sa plec ca ajunsesem in sfarsit pe la 47 de kg..si m-am intors cu 48 si ceva. Am reintrat la "regim".
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
kay spune:
asta am primit eu azi... e tradus cu google, asa ca scuzati nemteasca strecurata.
we report to you about our common patient Conovaru Sonia Maria, born on 06.06.2007, from RO-Bucharest, Sos. Alexandria No.1 bl.1 sc4 et1 ap41, which differs from 09.05.2008 to 30.05.2008 in our inpatient treatment was.
Diagnoses:
Hypotrophes newborn of the 37 + 1 SSW GG 2270 g
Dextrocardia
Kongenital corrected transposition of the great arteries
Pulmonalatresie with ventricular nichtrestriktiven
Persisting Ductus Arteriosus
03.08.07: disconnect the persistent ductus arteriosus, annex a 3.5-mm GORE-AP
Truncus shunt from the left pulmonary artery
14.02.08 HK: balanced ventricle, pulmonary Shuntstenose at the end
06.03.08 HK: no safe stenosis of the left BTA
20.05.08 OP: replacement of the AP-shunts against 4 mm GORE shunt
Medical history:
The resumption of the operation was planned for the 19.05.08. Mrs Geambasu had already stationary with her daughter presented since last increased saturation fluctuations (to below 70%) occurred and are at home no longer felt safe. Recently, the eating habits also slightly worse. The strength was normal. Medication: warfarin for INR. No known allergies to drugs.
Recording investigation:
Extraordinary general condition, very lively, peripheral and central cyanosis, pulse status and downright seitengleich. Pulmo: tachypnea, something long Experium with experiatorischem stridor, no Rasselgeräusche. Abdomen: liver about 1 cm below ribbed sheets, soft, lively bowel sounds. Mouth: no redness. Periorales eczema. No swelling lymph nodes. Herztöne in pulmo-national auskultierbar not obstruction. Saturation from 75 to 80%. Blood pressure right arm 112/46 (70) mmHg, left arm 113/74 (89) mmHg, right leg 122/30 (69) mmHg, left leg 123/46 (78) mmHg. 7770 g weight, size 71 cm.
Operation of 20.05.08:
Investment modified Blalock-Taussig shunt left, a central plant aorto-pulmonary Shuntes, 4 mm. Very short shunt of about 1 cm in length.
Echocardiogram, 13.05.08:
Dextrocardia, congential corrected transposition, balanced ventricle, left ventricle top right, right ventricle rather left lying below, both with good function, normal influx of the AV-valves, and minimal Mitralinsuffizienz Tricuspidal regurgitation, large ventricular, about 10-11 mm, unrestriktiver Left-right shunt, Pulmonalatresie, Aortenklappe of right ventricle, no aortic stenosis, minimal Aorteninsuffizienz, right aortic arch with unauffälligem river, Blalok-Taussig-anastomosis at departure and in the course represented, fine, not quantifizier river-bar, narrow Pulmonalgefäß right left pulmonary artery can not do that. Upper Hohlvene in right atrium, no outpourings.
Echocardiogram, 29.05.08:
Dextrocardia, congential corrected transposition, balanced ventricle, left ventricle top right, right ventricle rather left lying below, both with good function, normal influx of the AV-valves, and minimal Mitralinsuffizienz Tricuspidal regurgitation, large ventricular, about 10-11 mm, unrestriktiver Left-right shunt, Pulmonalatresie, Aortenklappe of right ventricle, no aortic stenosis, minimal Aorteninsuffizienz, right aortic arch with unauffälligem river, Blalok-Taussig-anastomosis difficult represented only appropriate Einstromsignal in bifurcation / pulmonary artery to recognize. Upper Hohlvene in right atrium, no outpourings in pericardium or Pleuren both sides, normal Zwerchfellbewegungen.
PA chest, 15.05.08:
In comparison to Voraufnahme, 13.02.08 mediastinal extension of the left. Heart size unchanged at Dextrocardia known. Pulmo seitengleich extended and ventilated. No indication for fresh or infiltrate Ergussverschattung. No pneumothorax.
PA chest, 29.05.08:
Diaphragm on both sides smooth limited with free PC angles. Known Dextrocardia, the heart shadow in the course of being rather slim. Clip in projection on the upper mediastinum re .. The action Enge fäße centrally something emphasized. No pneumothorax, no pleural effusion, no infiltrate not Mind lüftungen heritage. Even more central, mainly interstitial perihiläre store.
Labor, 15.05.08:
Haemoglobin 18.4 g / dl, red blood cells 6.21 10 ^ 12 / l, Normoblasten 0%, Haematokrit 0,510 l / l, MCV 82.0 fl, MCH 29.6 pg / ERY, MCHC 36.1 g / dl, Ery-Verteil.br. 41.0 fl, platelets 332 G / l, leukocytes 11.1 G / l, neutrophils (auto 23%, lymphocytes (68% auto, monocytes (auto) 6%, eosinophils (auto 2%, basophils (auto) 1%, graduates. Eosinophil 0.25 10 ^ 9 / L, TPZ 46%, TPZ (INR) 1.5 INR, PTT 36.2 s, potassium 3.86 mmol / l, sodium 135 mmol / l, calcium 2.48 mmol / L, creatinine 0,998 mg / dL, urea 46.6 mg / dl, GOT / AST (37 °) 40.2 U / l, LDH (37 °) 309 U / l, GPT / ALT (37 °) 20.9 U / l, y-GT (37 °) 11.7 U / l, Ges Protein 6.95 g / dl, C-reakt. Protein 0,712 mg / l
Labor, 28.05.08:
Haemoglobin 16.1 g / dl, red blood cells 5.58 10 ^ 12 / l, Normoblasten 0%, Haematokrit 0,460 l / l, MCV 83.3 fl, MCH 28.9 pg / ERY, MCHC 34.6 g / dl, Ery-Verteil.br. 42.8 fl, platelets 461 10 ^ 9 / l, leukocytes 16.7 10 ^ 9 / l, Segmentkernige 24%, eosinophils 2% to 66% lymphocytes, monocytes 8%, potassium 4.89 mmol / l, sodium 132 mmol / l, calcium 2.37 mmol / l, creatinine 0,323 mg / dl, GOT / AST (37 °) 28.9 U / l, GPT / ALT (37 °) 16.7 U / l, y-GT (37 °) 28.6 U / l, 7 g protein Ges / dl, C-reakt. Protein 17.1 mg / l.
Labor, 30.05.08:
Haemoglobin 15.7 g / dl, red blood cells 5.39 10 ^ 12 / l, Normoblasten 0%, Haematokrit 0,450 l / l, MCV 83.1 fl, MCH 29.1 pg / ERY, MCHC 35.0 g / dl, Ery-Verteil.br. 42.1 fl, platelets 637 10 ^ 9 / l, leukocytes 13.4 10 ^ 9 / l, potassium 4.28 mmol / l, sodium 135 mmol / l, calcium 2.56 mmol / l, C-reakt. Protein 13 mg / l.
ECG, 28.05.2008
Rechtstyp, heart rate 150/Min., Sinus rhythm, pointed P-wave in the II, III, AVF. Deep S in V1-V3.
Summary and the way forward:
We took Sonia in a stable condition and a transcutaneous saturation of 71%. During the transcutaneous saturation was 70 to 80%, serious waste saturation are not occurred.
On 20.05. was complications of the 3.5 mm aortopulmonale shunt and exchanged with a 4 mm shunt. Straightforward OP, no rhythm disturbances, no major bleeding. Post-operative kreislaufstabil #956; with 3 g / kg / min dopamine and little volume. In the course always kreislaufstabil. tcSO2 80 - 85%. Easy extubation 17 h after surgery. In addition inconspicuous breathing. Fast food building. On the right ventricle, on 23.05.08 a large pericardial 8mm, so that we Prednisolontherapie carried out for 4 days. In the echokar-diographischen control on 27.05.08 was no outpouring more dar.
On 26.05.08 Sonia was to a normal station relocated. The controls on 8.postoperativen days were normal. Echokardiographisch both have a good ventricle function. The Ventricle is large, there is a unrestriktiver left-right shunt. The aortopulmonale anastomosis echocardiography is difficult to visualize.
A correction on the left ventricle as morphologically Auswurfventrikel in the arterial system with VSD-lock, switch to the large vessels (Konnektion the aorta to the morphological left ventricle, pulmonary artery is atretisch) and atrial reversal (Konnektion of rights to the fore right ventricle morphology) is due Dextrocardia of the difficult and complex anatomy of the heart failure particularly risky.
Another possibility would be a correction on the right ventricle as morphologically Auswurfventrikel in the arterial system with VSD-closing and investment conduits of a morphologically left ventricle to the pulmonary artery.
Another possibility would be to transform into a Einkammerherz with partial cavopulmonaler anastomosis and later cavopulmonaler total anastomosis.
All three, at least theoretically possible correction procedures are complex because of the risky situation. Sonia is currently with the 4mm aortopulmonalen shunt good. We recommend first to be seen and the development of Sonia to monitor the situation and to re-evaluate if the Sättigungen worse.
The saturation limit should be between 75% and 85%. A anticoagulation with warfarin, in our view is currently not indexed.
We ask for a re-presentation in August this year, or earlier if the saturation values permanently worse than 75%.
We were able to Sonia in a good condition after discharged home.
Medication:
Fluorette D-500 IU
Furosemide 3 x 2 mg (Lasix liquidum = 3 x 0.2 ml)
Spironolakton 1 x 6.25 mg
Recommendations:
-- Regular checks, electrolyte diuretischer therapy.
-- Regular kinderkardiologische control.
-- Re-presentation with us in 3 to 4 months (27.08., 11 clock in the private ambulance with Professor Hess)
We recall the implementation of Endokarditisprophylaxe with appropriate indications, as in the heart passport is recommended. It should also be in a full vaccination recalls.
Yours sincerely, collegial
Univ. Dr. J. M. Hess, MD Schöber
Assistant Director of the Clinic doctor
i. V. PD Dr. A. Eicken
Assistant doctor
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
chiquitita spune:
Fetele, am o super urgenta please help!
Intr-o clipa de neatentie, Livia a spart un termometru clasic si a curs mercurul dn el. Cand am iesit din baie ea era departe de bilutele de mercur dar molfaia un ciob. Sa mor nu altceva...I-am dat lapte si am sunat la 112 pt sfat medical. Au zis ac sa nu o aduc la spital decat daca are simptome, cica daca inghitea ciob ar fi tusit si auzeam iar cu mercurul poate nu a inghitit si mi-au zis sa ii dau lapte. Cine se pricepe ce ma sfatutiti sa fac?
Ioana13 spune:
Am revenit de la munte, dupa 2 saptamini de alergat dupa pisici, catei, pui de gaina, fugit si plins cind vazut vaca... luat in brate de toata lumeaa, intrat pe porti, ceea ce vrem si in Cluj, numai ca aici... nu e la tara.
Chiquita cica daca inghiti sticla trebe sa maninci vata, sa se prinda intre ea sticla in stomacel si sa iasa mai usor. Nu ti-a zis dr? Poate a considerat ca nu a inghitit.
Kay copilasii astia ai nostri inteleg si aud f bine ce spunem, dar nu aplica, doar daca vor ei. P cind ii spunem ca nu e voie, se opreste din actiune, citeodata, dar cind vede ca nu mai sintem atenti... face ce nu e voie. Si ride satisfacut.
Graviduta din ce film e melodia postata de tine, ca imi bat capu de 2 zile si nu imi amintesc
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
Madi spune:
Chiqui cum e Livia? E bine? Sper sa te fi alarmat fara motiv.
Asa creste Ana