Piticodromul de Sept - Oct 2005 (208)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Matei a avut nasul infundat o iarna intreaga si incepuse sa aiba probleme "fonetice". Nu putea pronunta anumite litere si deja ma ingrijorasem. Ne-a recomandat operatia de polipi (l-am intrebat si de amigdale, dar a zis ca sunt ok si nu le scoate). Ne-am dus tot la el, la Budimex. Spitalul era...horor, cum sunt spitalele la noi, dar n-am stat decat pana la pranz, asa ca nu ne-a deranjat prea tare. A doua zi l-am tinut acasa, dar deja sarea pe toate canapelele, asa ca in urmatoarea zi l-am trimis la gradinita. Dupa 10 zile am plecat la mare. Sa nu uit, dupa 1 saptamana de la operatie copilul pronunta corect literele respective.

Kid, vezi ca ai un pm.

Miflore, si baietii mei au facut "chestia asta" si tot la antibiotic am ajuns. Eu le-am dat Sumamed (la sfatul medicului) si asta se da doar 5 zile. Ceclor-ul nu stiu. Intreaba medicul pediatru. Daca nu ai cum sa dai de el, zi-mi si o sun pe-a mea. Si intradevar se transmite ca cel mic, Calin, a facut febra la exact 3 zile de la debutul febrei la Matei.

Sanatate la puiuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Imi merge netul ca ochiul mortului, am scris ditamai mesajul si nu l-a luat, picase tzeava!

Miflore, multa sanatate Anei. Ziceam ca numarul de zile de antibiotic difera de la medic la medic, ultima chestie pe care am auzit-o cand am fost cu Dodo in spital e ca minim e 7 zile si prima zi nu se ia in considerare, deci 8 zile lumesti... acum nu stiu ce sa zic, vezi ce va zice dr voastra.

Anya, Budimexul s-a schimbat in ultima perioada, sa vezi ce saloane renovate, cu dusuri comune la 2 saloane , o curatenie luna inclusiv la grupul sanitar comun la toate saloanele plus AC si LCD in fiecare salon. Pacat ca nu au schimbat si paturile, hai paturile ca paturile dar saltelele erau oribile. Noroc ca nu stai mult pe acolo dar oricum ar fi, in final cred ca va fi un spital ok din punctul de vedere al renovarilor si a amenajarilor, unde mai pui ca sunt si doctori buni. Banuiesc ca la alte etaje sunt si mai multe amenajari, sectia de ORL e una mai putin importanta, zic eu!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Neata!
Miflore, nu stiu cate zile dar ai grija la ceclor ca vlad cand a luat vreo 2-3 zile a avut un efect nasol, cand facea pipi il ustura puta de urla ca din gura de sarpe, am intrerupt ceclorul i-am dat altceva si de a doua zi situatia a revenit la normal, am sapat si am aflat la o mamica ca si fetitza ei patise acelasi lucru de la ceclor, cica le omoara toata flora din zona ca ar fi bun si pt infectii urinare. de la cele 2 zile de ceclor vald nu ne mai lasa sa ii atingem puta sub nici o forma si a trecut ceva timp de atunci.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Multumesc frumos!
Anya, te rog frumos daca poti vorbi cu pediatra ta. Nu reusesc sa vorbesc cu a mea...telefonul inchis...
Alina, multumesc. Ana ia de sambata ceclor deci azi sunt 2 zile. Lui Vladut i-a aparut usturimea din start sau dupa ce-a luat 2-3 zile?
Offffffffff.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Miflore, in general se ia pana se termina sticluta, de obicei intre 5 si 7 zile. La augmentin sticluta se termina in a 6-a zi si nu am continuat. Vezi ce scrie si pe prospect. Si eu stiu ca minimum e 5 zile, unii doctori dau 7. Daca ea e ok si pare ok dupa 5 zile, poti sa o lasi asa...sa nu continui. Important e sa faci 5 zile, sa isi faca efectul, daca intrerupi mai repede, data viitoare nu va avea acelasi efect, asa mi-a explicat dr.

In paralel cu antibioticul, pentru rosu in gat noi am mers mereu pe 7 zile de Nurofen la 8 ore (5.5 ml) In cazul in care face febra (putin probabil sub antibiotic), dupa 38 de grade temperatura dam alternativ 5.5 mlo Nurofen si 5.5 ml Panadol (sau Calpol sau alt Paracetamol sirop) la fiecare 4 ore. Peste 38.5 temperatura bagam un supozitor cu Novocalmin. Peste 39 impachetari cu un cearsaf ud sau baita la temperatura de 37 de grade nu mai mult.

Deci da, Nurofen a mers cu antibioticul mereu, asa cum a mers si spray-ul cu Tantum Verde in gatut pentru calmarea iritatiei si dezinfectare(un puf- doua in gat de 3 ori pe zi). Daca are si nasul infundat si nu poate respira Olynth sau Vibrocil sau Pivalone picaturi, cate 2 picaturi sau un puf in fiecare nara.

Seara la culcare, am luat mereu in raceala grava 2.5 ml de Ketof in cazul in care ea se ineaca cu muci si secretii si nu poate dormi (ii usuca secretiile si e antialergic, ii face bine Alexandrei la raceala). Dar doar daca are multe secretii si nu poti sa o convingi sa i le scoto eficient (trebuie aspirata bine la nasuc, altfel poate face otita).

Sper sa rezolvi repede, repejor!! Se prea poate sa fi luat de la fetita aceea, dar asta e, se mai intampla. Si la rosu cu puroi si cu febra asa mare, stiu ca de obicei se da antibiotic pentru a nu risca sa coboare la plamani...asa ca nu ai facut nimic rau.

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Agri spune:

Buna fetele,
Midoflore sanatate multa la pui, sa va faceti bine repede.

Eva a mers iar la gradinita o saptamana si iar are mucalai,febra a facut doar sambata un 37.7, ieri urcat la pranz la 37.4 ii dau antitermic la 12h.Am recoltat azi exudate faringian si nazal la ambele si veau sa-i fac Evei si o urocultura, dar azi nu am reusit sa ii recoltez...m-am si amuzat ca eu ii tot spuneam"hai ma Eva mami fa si tu un pisu aici in borcanel, hai te roaga mama hai... " la care ea dupa ce ma rog de ea vreo 5 min. imi zice " Nu iese mami ca a iesit in pepas".Poate maine nu il mai ratez. In alta ordine de idei imi vine sa demlez gradinita, am devenit paranoiea…parca sunt eu sigura ca acolo a racit sau ceva....
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Salutare

Mihaela, sanatate multa Anei! Bine ca ai ramas acolo cu ea. Offf.
Kid, haha, vroiam eu sa-ti zic vineri sa o sa va lipseasca galagia in casa, dar am zis sa nu fiu nesimtita

Bai, eu am avut vineri noapte niste contractii de toata frumusetea, mai aveam un pic si o luam spre spital. Azi am fost la control, colul moale dar inca inchis. Dar faza care m-a pus pe ganduri cica sa vin peste 2 saptamani fix si eventual si cu bagajul dupa mine. Brrr, parca e cam aproape. Si noi avem inca muncitori in casa. Alta chestie naspa e ca are esarfa de cordon. Sper sa fie ok, dar depresia e in continuare calare pe mine.

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

OF,ce groaznic e sa treci prin clipe din astea in care nu ai unde sa mergi cu copilul,Miflore, sanatate multa va dorim, ca si noi trecem de multe ori prin nopti din astea cu febra care nu cedeaza, si care ne inspaimanta.Si noi suntem cu febra de sambata, si il doare o urechiusa.Stiam ca mutarea la noua gradinita ne va aduce virusi noi, infectii si alte alea, dar nu am cum sa le previn pe toate.Asa ca azi incercam sa prindem o pragramare la dr si sper sa si reusesc.Aici antibioticul se da 10 zile, de doua ori /zi.Iaris tuseste de mai bine de 6 luni, i-am facut toate testele posibile si nu ma lamureste nimeni cu nimik.Antibiotic pt o tuse nu se da, deci rmane varianta alergiilor.Sunt putin speriata, stresata si enervata de sistemul medical de aici, unde se lasa totul sa treaca de la sine.Nici in Romania nu era bine cu antibiotic la fiecare episod de febra,dar parca nici chiar asa, sa lasi o tuse de atata vreme fara sa gasesti cauza.Eu nu sunt medic, eu pot sa emit ipoteze , dar astia se scrpina in chelie si eu disper

Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Kid, Ruxandra, Mary, Agri, ! Sanatate multa copilasilor bolnaviori!
Kid, multumesc frumos c-ai scris din fir a par. Ana mea n-are nici un alt simptom in afara rosului in gat. Nu tuse, nas infundat, stranut, muci sau altceva. Si nu mai are nici temperatura. Sper sa mearga tot asa.
Ruxi, wow, ce putin mai ai, tinem pumnii!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Miflore lui Vlad cam dupa 2 zile i-a aparut usturimea, poate Ana nu are reactia asta la el , eu am mai scris de ceclorul asta si pt alte mame care au patit la fel si nu stiau de la ce e.

Ruxandra deci se cam apropie am si uitat cum e cu bb mic, astept si eu dintr-o clipa in alta sa se nasca prima verisoara a lui Vlad, astept sa imi aduc aminte cum sunt bebelusii mici mici.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput