Piticodromul de Sept - Oct 2005 (208)
Raspunsuri - Pagina 4
norina spune:
Off, imi pare tare rau de copiii bolnaviori .Bianca, sper sa se termine febra si sa se faca Milan bine cat mai repede. Cunosc noptile astea cu febre mari care nu cedeaza la nimic si impachetarile cu cearceaf ud de asemenea Horror!!Jadi,cum ati luat hotararea asta? Ca si noua ne-a fost recomandata operatia de polipi si nu stiu cum sa procedez...Mi-a spus ca are vegetatii si ca vom avea mereu probleme cu infectii respiratorii daca nu-i scoatem. dar stii cum e cu doctorii din Braila, nu prea ma incred in ei. Sunt in dilema, oricum as vrea sa o vada si un orlist din Bucuresti si sa vedem ce facem...Vladut facea infectii des?Kid, din pacate cunosc f bine si acest capitol constipatie. Teodora ajunsese sa faca la 3 zile, tare ca piatra si uneori cu sange Nu am rezolvat-o cu nimic, intr-adevar nici supozitorul nu mai ajuta in ultima vreme , asa ca acum suntem pe tratament homeopat.Multa sanatate tuturor puiutilor
BiuMil spune:
buna buna, sa zicem ca e cat de cat mai bine...suntem la recuperari de somn...cred ca la cate medicamente a luat o sa mai fie somnolent o luna! azi am iesit si din casa putin, pana acum nu se putea ca mergea pe 3 carari!
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
jadi spune:
Norina, culmea culmilor, noi am mers la control la orelist la Braila . O recomand cu mare drag pe Dr.Paula Ivan, e o tipa super si rabdatoare (poate faptul ca este oarecum ruda cu sotul mamei a contribuit un pic). Ea l-a tot vazut pe Vlad, i-a dat si un tratament destul de bun pentru imunitate dar ne-a zis clar de la inceput ca atata timp cat nu scoatem polipii nu vom termina cu amigdalitele. I-a facut si audiograma si deja avea modificari la urechea dreapta si decat sa devina hipoacuzic am luat hotararea sa il operam dar nu stiam incotro sa o luam si intamplarea a facut ca investigatiile pe care i le tot facem lui Tudor cu bronsiolitele recurente timp de 8 luni, doctorul curent sa ne trimita la consult orelist la Ursuleanu si atunci am fortat consultatia si am mers cu ambii copii. Dodo e oarecum OK dar vad ca incepe sa ii miroasa si lui gura iar la Vlad a fost foarte categoric, operat cat mai repede, polipii au dus la marirea amigdalelor si la aparitia otitei seroase (apasa pe timpan sau ceva de genul asta, nu ma pricep prea mult).
Daca mergi la dr.Ivan, te trimite ea la un doctor din Bucuresti si noua ne-a zis ca ne recomanda, eu la budimex am auzit atat de Ursuleanu dar si de Gheorghe (asta cica ar fi mai bun). Daca nu stii unde sa o gasesti pe Dr.Ivan, iti dau numarul mamei si discuti cu ea si te indruma!
Deni & Vlad & Tudor
anya spune:
La dr. Gheorghe a fost operat Matei (tot de polipi). Daca nu zici nimic...aveam numarul lui de mobil.
Bine ca sunteti bine!
jadi spune:
Mersic mult Anya, nu m-a deranjat ca am mers la Ursuleanu, de fapt eu sincer nu vad diferenta intre doctori, pana la urma e o operatie si nu foarte grea si ma gandesc ca treaba asta cu "mai bun" e si in functie de pacienti .
Deni & Vlad & Tudor
anya spune:
Nici eu nu caut somitati. Am nimerit intamplator la el, lucra la Medicover. Oricum, la spital e banda rulanta.
Pe mine m-a impresionat mormanul de papucei din camera de reanimare.
Copiii erau scosi din sala de operatie in brate, si dusi la reanimare. Din cand in cand venea o asistenta si mai aduga papucei in mormanul deja existent si mamicile se duceau sa-i aleaga pe cei din dotare. Parea un film cu lagare...
Acum ati scapat si sunteti bine.
norina spune:
Anya, ne spui si noua cum a fost dupa operatie? Se merita? S-au redus complicatiile racelilor ulterioare?Sa stiu si eu...ca sunt luata in vizor
kid2003 spune:
F bune sfaturile...Anya, dr Gheorghe ne-a fost recomandat si noua de catre dr noastra, Paula Avram. Mi-a zis ca il gasesc la Sanador si ca e f bun pe ORL la copii. Si Alexandra e cam la limita, pediatra vrea sa o vada dr Gheorghe sa isi dea verdictul daca are sau nu nevoie de operatie,
Jadi, zici de mirositul guritei...e un simptom de polipi sau cum? Ca de ex. Alexandrei ii miroase gurita chiar inainte sa raceasca...mai precis stiu cand e pe cale sa faca muci & co. doar mirosindu-i gurita. Cand e bolnava are un miros specific. Oare chiar o fi de polipi?
Nu am sunat inca la Sanador sa o programez la dr Gheorghe...Sa il sun asa pur si simplu pe el, cu mobilul de la Anya parca nu se cade...tb sa ajungem.
Ma sperii cu audiograma modificata la Vlad...bine ca ai luat hotararea asta la timp.
Norina, hai sa lasam lenea la o parte si sa ducem fetele la control!
Bianca, sanatate multa in continuare...
Si acum vestea...Alexandra a plecat ieri la matusi-sa in Anglia, impreuna cu bunica (soacra). Deocamdata toate semnalele sunt bune, doarme, papa, se plimba. Sta 2 saptamani. Pe bune ca stam ca doua cucuvele in casa, eu si ta-su, si ne intrebam "acum ce mai facem". Asta dupa ce ieri ne-am bucurat ca suntem porumbei din nou.
Aseara am fost la film si la bar...pana la 1 noaptea si am dormit pana la 12 la pranz (deh, varsta). Acum stam si ne intrebam ce sa facem...e liniste, e curat, e totul bine in casa...dar lipseste ceva: elementul perturbator. Deja mi-e dor de ea...
bb2
codruta_grg spune:
Si eu ii simt respiratia cu un miros specific cand e pe punctul de a se raci...chiarasa, de la polipi sa fie? Si noi vrem sa mergem la un control (inclusiv eu) ca dupa ultima raceala am ramas cu muci intr-o nara. (eu noaptea, Petra ziua)...Poate eu de la deviatie de sept si rinita, dar la Petra nu stiu de ce, iar noaptea parca respira pe nas cam zgomotos.
La domeniul kk, noi tot la 3 zile facem si cu scandal, doar ca nu e constipata deloc, nu vrea sa faca... asa ca si la noi e o sarbatoare cand face
Sanatate pentru bolnaviori
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
miflore spune:
Buna dimineatza!
Am avut un week-end de groaza...
Ana mea e la Vulcana si ne-am dus joi sa-i montam leaganele. Eu am ramas, ce sens mai avea sa merg la servici o zi, s-a dus doar sotu'. Si bine-am facut. Vineri la pranz temperatura 38 fara nici un alt simptom. Hmm, ii dau panadol. Seara, aproape 39. Bag supozitor si de-aici a-nceput nebunia. Toata noaptea temperatura f. mare, nu ceda la nimic, i-am bagat supozitoare ca pe gura nu vroia si le varsa...nu aveam masina, copilul era f. obosit si marait, temperatura cred ca era 40, i-am facut o impachetare intr-un cearceaf umed, am chemat salvarea, am chemat sotul... a venit saracul in 40min din Bucuresti....am fost la spital la Pucioasa cu salvarea la 1 noaptea, acolo un doctor de 70 de ani, nesimtit si beat. Nu i-a facut nimic, ce mi-a dat, a varsat. Este incredibil cum arata spitalul...nu vedeam pe unde sa calc...
M-am intors cu ea acasa, nici nu ma gandeam s-o internez in hruba aia..., a avut si frisoane... Dimineatza avea 39, am vorbit cu doctorita din Bucuresti...am cedat nervos si la pranz i-am dat antibiotic, ceclor...i-am mai dat si panadol si nurofen, de-acum ma intelegeam cu ea, le lua pe gura, i-a mai scazut temperatura, 38.5 si sambata seara aproape ca nu mai avea. A dormit bine si ieri a fost ok.
E rosie in gat, asta e clar. Acum va intreb pe voi ca e prima data cand patesc asa ceva: cate zile sa-i dau antibiotic daca tot am inceput sa-i dau? 5 zile? Intre timp sa-i mai dau antitermice sau nu? In conditiile in care nu mai are tempe si e vioaie, ca de obicei. Practic nebunia a tinut o zi si cateva ore dar mie mi s-a parut o vesnicie...niciodata n-a facut asa o temperatura...
Ana e la Vulcana impreuna cu o fetita care-a facut acelasi lucru cu cateva zile inainte sa vina. Si cand s-au intalnit, fetita inca lua antibiotic. E posibil sa fi luat de la ea, nu? Asta e.
Sanatate multa tuturor copilasilor bolnaviori!!!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI