Mamici norocoase de sept-oct 2008(90)
Raspunsuri - Pagina 12

ratonelu spune:
neata burticoase,
ne-am intors si noi din co....o sapt de co.....cea mai scurta saptamanaaaaava pup.
raportez bebe vazut la eco sambata .....de 988 grame....si sanatos,dupa cum zice dom doftor.
in alta ordine de idei.....mi-au revenit greuturile.....si ma sufocccc.....si nu de caldura.....pur si simplu asa din corp...simt ca ma sufoc....mai ales cand vien seara sa stau in pat....pic de oboseala si de picioare....si totusi e un chin sa ma asez in pat...in orice pozitie ma sufoc....voi avei senzatiile astea?
si samb la eco ...dupa 5min de eco...de stat pe spate.....aproape sa lesin/....a trebuit sa ma intoarca pe-o parte....sa stau un sfert de ora....apa....era dom doftor....cam ud...il vazui io....apoi a dat ecografia "pe repede'....ca nu pot sta pe spate.in rest,bebelu meu e un mic terorist...mai ales noaptea.....are antrenamente.
carla,28+ putoiu sasha
cirese si pepene...pepene si cirese....

monica_dicut spune:
NEatza si de la mine. In primul rand vreau sa stiu ce au facut Ancuta si Iepurila
In al doilea rand astazi fac cinste cu pentru ca sarbatorim
2 ani de casnicie
POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/?saved=1" target="_blank">POZE CU BURTOIU SI BUBU
30+ Cuculetz
Andrei
AM SCHIMBAT PREFIXUL AMR 10 SAPTAMANI
AMR 68 DE ZILE PANA LA BEBE ANDREI

ratonelu spune:
monica,felicitari...si la mulltttiiiii aniii!!!!
carla,28+ putoiu sasha

andy.p spune:
Felicic
ratonelu bine ai revenit,las' nu fi suparici ca te-ai intors.Legat de sufocare eu cred ca te apasa bb si de aceea nu poti respira.Incearca sa nu stai pe spate
Moni Happy Aniversary29+
bbelina
laura si andy (07.04.2002)

ratonelu spune:
andysi dom doftor spuse asta...ca io-s micuta si nu stiu cum apasa sarcina etc...dar si in fund ma sufoc.....ma rog...trece ....si vine bebelu si gataaa!!!
fetelor....mai e careva la serviciu?
io da vad ca voi v-ati cam orientat spre medicale si prenatale...
carla,28+ putoiu sasha

anca81 spune:
Buna dimineata!
Nu am vesti bune, din pacate. Sunt la pamant, nu am dormit toata noaptea si imi trec prin cap cele mai negre ganduri. Imagistul a confirmat ce mi-a spus ginecologul meu din Baia Mare, exista un retard de crestere de 2 saptamani dupa diametrele craniene, singura masuratoare in limite e lungimea femurului. Greutatea e de aprox. 1541 g. Per total retard de 1 saptamana (-12%). Lichidul amniotic din putin diminuat s-a transformat in dramatic diminuat. Concluzia: grad moderat de disproportie a datelor de morfologie fetala, cu precadere la nivelul diametrelor craniene. Stomac usor dilatat, cu un continut ceva mai turbid si un peretre gastric ceva mai ecogen, peristaltism enteral prezent. Rinichii si cordul au un aspect normal.
Capsorul nu are o forma normala, e oval, alungit ... nici intr-un caz rotund. Exclamatii de genul "mi se pare ce cerebelul e putin mai sus" si "mi se pare ca peretii stomacului sunt putin ingrosati" si raspunsuri de genul "nu pot sa ma pronunt" m-au infricosat si m-au facut sa ma gandesc la ce e mai rau. Totusi, nu par a fi malformatii congenitale sau constitutionale dar nici nu se stie exact cauza. Cert e ca nu e ceva in regula. Carla e extrem de inghesuita, capsorul e blocat undeva deasupra buricului cu manutele deasupra capului. E tare tare chinuita. A fost extrem de agitata si de speriata ieri, a inceput sa si sughita, mi-a fost atat de mila de ea cand am vazut-o acolo stransa toata ghem.
Acum trebuie sa mai astept o saptamana si sa merg la ginecolul din Cluj pentru a decide ce facem mai departe - adica daca o va scoate afara sau ma asteptam sa vedem daca mai creste.
Nu inteleg cum s-a putut transforma totul asa, era totul in regula cu ea, intr-adevar capsorul era mai mic dar restul masaratorilor erau mai mari decat varsta normala. Mi se pare ca trec printr-un cosmar si ma gandesc la ce e mai rau - mi-e teama sa nu fie bolnava sau sa aiba probleme mari. De la ce are forma asta a capului, de ce e asa alungit????
Imi cer scuze pentru incoerenta. Va multumesc pentru sustinere si va pe toate.
Doamne ajuta ca micuta mea sa fie sanatoasa
O burtica mititica
31+
Carla Alexandra
AMR 9 saptamani

monica_dicut spune:
Ancuta, cuvintele stiu ca sunt de prisos dar sti ca suntem aici langa tine si ne rugam pentru voi. Nu are rost sa-ti spun ca am ramas muta, m-au trecut fiorii si mi-au dat lacrimile. Ma rog din suflet ca impreuna cu doctorul sa luati cea mai buna decizie si sa fie totul bine pentru tine si micuta Carla. Sti ca noi suntem aici, suntem alaturi de voi si sa nu eziti sa ne ceri ajutorul.
POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/?saved=1" target="_blank">POZE CU BURTOIU SI BUBU
30+ Cuculetz
Andrei
AM SCHIMBAT PREFIXUL AMR 10 SAPTAMANI
AMR 67 DE ZILE PANA LA BEBE ANDREI

sanziana27 spune:
Anca iubita de cum am deschis ochii dimineata la tine m-am gandit.
Daca nu s-a vazut o malformatie majora la organe, ci doar forma capului (care e din cauza pozitiei) hai sa fim optimisti. Cand mi-a facut Dopplerul la Dragos tot asa mi-a zis:fat hipotrof, organe imatur dezvoltate, lichid putin, suferinta fetala de o luna si jumatate nu garantez nimic (la Dragos s-a pus problema daca vor rezista rinichii, ca de respirat il puneau la oxigen)
Dupa ce l-am nascut Dragos a fost diagnosticat cu hipotonie musculara (datorita pozitiei pelviene si pozitiei inghesuite in care a stat)A mers la 1 an, 3 luni si 3 sapt si am facut de la 9 luni un tratament pt tonusul muscular (vreo 6 luni)
Sa stii ca are o greutate buna Carla si o va recupera!
Daca vrei sa vorbim mai multe: raluhurezan (id de mess) 26+ cu
David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
Burtica bebe 2
Poze concediu 2008

clau_geo spune:
Neata burticute,
In primul rand vreau sa urez "LA MULTI ANI" sarbatoritei de astazi Rcristina si totodata " Multi ani fericiti!" si tot binele din lume, Monicai si sotului.
Anca vreau sa te incurajez deoarece am asistat la o discutie in cabinetul dr. mele despre un bebe care la fel avea un retard de crestere de 2-3 saptamani, iar atunci cand se hotararsera sa faca cezariana (adica la vreo 2 saptamani dupa concluzia de retard), bebelul deja crescuse cu cateva sute de grame bune. La fel mi-a zis si mie dupa ce m-a uimit ca la 27 s si 5 z avea 1400 gr. bebelina mea, ca cica crescte acum iar apoi poate sa stagneze vreo 2-3 saptamani si sa ia iar in greutate la final.
Eu zic sa stai linistita si sa nu te sperii prea tare, ca micuta Carla sigur este bine, mai ales ca tu o simti miscandu-se destul de constant si puternic.
Iti tin pumnii sa fie totul bine iar daca dr. concluzioneaza ca trebuie facuta cezariana, asta este, o sa fie bine sigur (eu sunt nascuta la 7 luni cu 1800 gr si nota 3 la nastere, si uite cat de mare m-am facut ).
Pup dulce si fii fara grija 29+ Mami fericita de
Irina
Doamne ajuta-ne sa ajungem la 40 saptamani cu bine si sanatoase!
www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
Atat a mai ramas pana vine minunea
AMR 71 ZILE

tzitziri spune:
Anca, nu stiu cat din ce iti spunem noi te poate linisti, dar sa stii ca suntem alaturi de tine si chiar daca eu inainte de bebe nu credeam in minuni de sus, acum cred ca cineva acolo sus are grija de noi si de bebei, asa ca nu iti pierde speranta ca va fi totul bine si incearca sa astepti cat poti de calm saptamana viitoare cand poate vei primi vesti mai bune 27+
bebe David