Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (106)
Raspunsuri - Pagina 8
Biribu spune:
buna gagici, am si eu pauza de alaptat, anna e cu tati la plimbare deci imi fac de cap.
eu nu reusesc deloc sa evit accidentele pipicioase, ma stropeste bb cu succes de fiecare data, cum deschid scutecul cum urmeaza arteziana, nici nu sunt obisnuita ca la anna nu aveam problema asta
.
turtu cit mai stau musafirii? sa stii ca treaba cu statiile prin casa o sa te ajute, ai sa iti aduci aminte atunci
toni are inca teste de facut, cardiolog de vazut, deocamdata e bine, multumesc de intrebare.
oana si mie mi se par f utile si indispensabile paturicile mai mici sau mai mari, pt pus bb pe pat etc, regurgitat, ii pun sub cap ca el mai da afara laptic si nu schimb cearceaful de 10 ori pe zi etc.
eu il spal pe toni deocamdata la chiuveta
ca imi e mai usor, il tin intr-o mina, cu cealalta il sapunesc rapid si clatit si gata baia. ii place f tare in apa, tace instantaneu si are asa o fatuca multumita, iti vine sa-l maninci. nu va complicati cu apa fiarta si racita ca e chiar o aberatie, desi stiu ca se practica. noi si la anna baie i-am facut mereu zilnic, rar am sarit vreo seara, nu ca ar fi ei prea murdari cind sunt mici, dar pt ca bb trebuie obisnuit cu un program si un ritual de culcare, ei chiar si f mici stiu ca dupa baie urmeaza culcarea.
eu acum incerc sa-l obisnuiesc pe toni sa priceapa diferenta dintre zi si noapte si cam am avut succes, de vreo 4 zile noaptea se scoala doar sa pape si apoi adoarme la loc. ziua il tin in camera bine luminata, sunt si zgomote normal, nu incerc sa-l feresc, de dormit adoarme si asa fara probleme. noaptea e in intuneric, papa tot asa, am o lampita f mica sa-l pot vedea, nu stam la povesti, si dupa papa il pun imediat inapoi la somn si vad ca functioneaza, s-a obisnuit si cu asta.
revin
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
bujo spune:
Bai ce ma oftic e ca avea legea in fata, citea din ea si-mi zicea tot ca ea. Io ziceam ca e minim 42 zile dupa nastere, ea ca intr-adevar, dar nici mai mult de 63 nu-mi poate da. Nush cum naiba s-o conving ca asta ar insemna ca pierd cam o sapt si nu-mi convine. Oricum maine sun si la CAS sa vad ce zic si aia, desi mie mi-e cat se poate de clar.
bujo
38+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo
SunSmile spune:
Despre baita: desi nici eu nu sunt de acord cu apa fiarta si racita, ni s-a recomandat sa facem asa totusi, doar pana la o luna. Si cum mai e putin...:) Punem un scutecel de finet in cadita, apa putina, tati o spala si eu ma bag in seama, ea sta inlemnita de placere. La final avem ceai de musetel pus intr-o "stropitoare" de flori si o shpreiem cu el, o scoatem in prosopel, uscat, scutec nou, papica, nani. Nu folosim nici un fel de sampon & stuff tot asa, pana la o luna. In cazul ei s-a preferat un pic de paranoia din partea tuturor.
Eu v-am zis de "pastratul optiunilor deschise" pt ca si eu eram maniax cu naturala. Dar in saptamana dinaintea nasterii, parca presimteam ceva si am facut nitica psiho-pupu-terapie:) cu mine insami si mi-am reevaluat pozitia. Si am suportat cu brio cezariana, fata de dritza mea care era chiar suparata.
Acum sunt suparata...se pare ca totusi nu produc atata lapte cat are Galu nevoie. Mi-a urlat de foame cu tzatza in gura...
Or trece toate cumva, nuuuu?
Ana mersic. Eu o scot in body cu maneca lunga si crac. Dar sunt subtirele. Caciula nu-i pun si am o paturica pt picioruse, dar zboara de pe ea ca e zvarcolita.
SUN mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
MissJJ spune:
Biri exact asa am facut si noi si la Ari si acuma la fel cu bebitza ziua zgomote lumina baby gym leagan mai la mami in brate bouncer etc si noaptea in pat bezna papat pe intuneric si tot asa si la Ari a functionat bine metoda.
Laura si eu am zis mereu ca e mai bine sa go with the flow decat sa fii f dezamagita ca nu a iesit cum planuisem, important e in final si mama si bebele sa fie ok si sanatosi ca restul e history.
------------------------------------------------
Mada mami de
Arianna Raisa si
Amira Maya
Dianami spune:
Fetelor, eu sunt pe fuga, am stat numai afara azi, cu treburi, am revenit acasa la 3 ore juma sa-i dau lui bb sa pape
. Acum iesim in parc.
Sun, vroiam sa-ti spun ca Thea are un puseu de crestere (cel de la 3 sapt) si dureaza 24-48 de ore pana ti se regleaza productia de laptic, de aceea se poate sa planga.
Puseele astea sunt la 3 zile (cand apare lapticul), 6 zile, 3 si 6 saptamani, 3 luni si 6 luni (cand se incepe diversificarea ca lapticul nu mai e suficient). Puneti bb la san cat de des se poate si se rezolva rapid situatia. ![]()
Va pup, fugim afara desi sunt moarta de oboseala. ![]()
Diana, mami de
Andrei (23.06.2008) si Iulia
(15.07.2005)
Gabriela82 spune:
buna fetelor!
imi este tare dor de voi dar inca nu am reusit sa ne facem un program sa zic si eu ca am mai mult timp liber. merg la baie pe fuga, fac dush pe fuga, manac pe fuga etc.
noi papam cateodata la o ora, cateodata la 2 dar de cele mai multe ori la 15-30 min cerem iar papa. nush cat e de normal dar cand ii dau tzitzi se linisteste, papa putin si doarme.
Sun inca n-am apucat sa citesc povestea voastra dar ma bucur enorm ca sunteti acasa si va doresc multa multa sanatate si sa va bucurati de printesa.
Poeta odiseei multam' ptr poezioara! foarte faina!
am vazut si eu poze cu pepenashii, sunt atat de dragalashi cu totii, sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii.
sper sa reusesc si eu sa pun cat de curand poze cu printesica noastra si la fel sper sa ma dun si sa va povestesc si eu cum a fost nasterea la noi.
pup toate fetele!
Capri la multi ani ptr ieri! scuze ptr intarziere!
GABRIELA
cu 
Mult asteptata
40s2z (biologic)
dia_filipas spune:
Salut fetele!
Azi nu a fost o zi prea usoara pt. coastele si rinichii mei, asa ca am stat mai mult in pat.
Apropo de alaptat, am si eu o nelamurire: cum ii facem la bebe cat de cat un program de masa? Adica zicea cineva ca bebe tre' sa stie ca la tzitzi se mananca nu se doarme sau altceva...ei bine, cum procedam sa-l determinam sa pape cat ii trebuie si apoi gata, sa-l luam de la tzitzi? Sper ca se intelege ce vreau sa spun...adica eu inteleg "alaptat la cerere" dar parca totusi nici cum zicea Gabi din 30 in 30 de minute, sau asa ceva... Nu ma batetzi daca vorbesc prostii!!![]()
Apropo de baitza de ce se pune prosopel sau scutec in caditza? In loc de suport? Ca daca da, eu am un fel de suport de burete, ala ar fi bun? Si cam cat ceai de musetel folositi?
A mai intrebat cineva mai devreme si asta as vrea sa stiu si eu: Este vreo diferenta intre body-uri "de zi" si pijamale? Sau pur si simplu e acelasi lucru si alegem noi care vor fi pt. dormit?
si scuze daca v-am bombardat, dar cand va aud discutand eu, afoana, ma trezesc ca nu stiu o gramada de chestii...
Dia
38+
Miruna
Sper ca barza si-a notat corect adresa si nu intarzie!
AMR 11 zile
strumfuletz
poze
poze burtika
AnnaBaby spune:
Dia Filipas si eu sunt la fel de nestiutoare ca si tine in multe privinte dar nu-mi fac prea multe griji, pe principoiu ca nimeni nu s-a nascut invatat si ca o sa maghidez in mare parte dupa instinct si nu dupa carte. Cel putin asa m-au mai sfatuit alte prietene care au deja copii.
Anna
38+ cu
Ioana Maria
AMR 4 ZILE
vinebarza
bebe
poze
AnnaBaby spune:
Pe mine ma mananca foarte tare pielea in zona de deasupra buricului, unde mi-au aparut vergeturile, si-mi vine sa ma scarpin....dar mi-e teama sa nu le agravez, sunt obsedata de ele de cand le-am descoperit 

Ma dau imediat cu crema, poate imi trece...
Anna
38+ cu
Ioana Maria
AMR 4 ZILE
vinebarza
bebe
poze
AnnaBaby spune:
Nu mai e nimeni pe aici? Se vede ca s-au nascut multi pepenasi, mamicile deja sunt prea ocupate. Alta data se scria cate un capitol pe zi. Oare cand o sa ajungem toate la scutecele o sa mai avem timp si de forum?
Anna
38+ cu
Ioana Maria
AMR 4 ZILE
vinebarza
bebe
poze