Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (106)
Raspunsuri - Pagina 7
anaxena spune:
nu-mi vine sa cred ca e deja ora 17!!!vai ce trece timpul
Maria inca intra in hainutzele pe care i le-am cumparat,n-am ajuns sa zic :vai!asta a ramas mica!!
azi m-am uitat la caseta pe care mi-am facuto cat am fost insarcinata...amintiri frumoase,dar parca nu-mi mai e dor de burtoi!!
Maria face nani,in sfarshit..eu cu safrcurile varza si picuratoare si in rest suntem o familie fericita!!!
SUN: eu o imbrac pe Maria(cand ieshim afara): body maneca scurta+rochitza+manushi+sosetzele+banderola pe cap(ne sta groaznic cu caciulitza) si avem o paturica pe care o tinem peste piciorushe...si atat!
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
anaxena spune:
oricum pitica mea sufera de cald..la ea in camera orice ash face nu pot sa scad temp sub 29-30grade,e groaznic...aerul conditionat din sufragerie nu face fatza,asha ca eu in general o imbrac cat mai sumar si de aceea ii dau si Baby Drink sa se hidrateze,chiar daca sta la san o ora tot nu se hidrateaza si are buzitzele uscate
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
dana81 spune:
MAMICI cum faceti voi baitza la bebici...ia povestiti!! HAI...ca -s tare curioasa
Cu apa chioara...cu apa fiarta?
35 si
CLARA ANDREEA
MAI SUNT 5 SAPTAMANI
laremi spune:
SunSmile, multumesc mult ... data nasterii 05.07.1978, UM 18.10.2007. Nu stim ce este bebe.
mobriq spune:
Oana, cred ca mai trebuie vre-o doua pijamalute - in principiu bb tre imbracat in body+pijama iar body-ul si pijamaua se schimba zilnic ... sau mai des daca e nevoie. Cand ii f cald, vezi si tu ce fac mamicile pe aici. Daca imi aduc aminte bine, marimea 56 a fost buna pana pe la 6 saptamani (Edi e pe curba medie). Poti sa cumperi si marimea 62 fara ezitare, ca ai mai mult timp liber acum.
Turtu biberoanele si suzetele de la nuk se cheama "BIBI" ... si mai jos nuk scris mititel. Uita-te in farmacii ... si parca sunt made in Swiss, deci tre sa le gasesti ... nici io nu m-am hotarat ce fel de biberoane sa cumpar ... la Edi am avut bibi si au fost f bune dar acum m-ar tenta Avent.
dana81 apa la temperatura corpului
kimmy voi sa fiti sanatoase! bine ca avem acces la cezariana ... mie mi-a luat vre-o doi ani sa trec peste dezamagirea de a nu fi nascut natural, dar mi-am dat seama ca cel mai important e sa fie copilul sanatos.
Ieri am fost la bazin si am vazut ca inca mai stiu sa inot ... in plus mi-am facut si nr normal de ture (40x25m) ... nu s-a ravarsat decat un pic de apa din bazin
Monica
34+ si Eduard (05.04.04)
MissJJ spune:
Uff am mers sa platesc chiria si iar am ramas in urma.
Dana hai ca iti zic cum facem noi deci prima sapt am facut si lui Ari baie in caditza cu putina apa calda amestecata cu ceai de musetel racorit. NU trebuie multa apa ca nu speli efectiv bebele.
Apoi pe fundul caditei punem un prosopel si il tii pe bebe si prospelul ala capetele le pui peste manutzele lui bebe ca sa nu se sperie, ca ei se simt uzi si asa in aer si incep sa planga dar asa apuca si strange in manutza prosopelul sau scutecelul si sunt mai calmi si il speli usor de fatza cu f putin gel de dush pt bebe, da putin tare apoi il intorci si il speli pe spatitz clatesti bine si gata.
Nu am folosit niciodata pa fiarta etc. Apa de la cada cum punem si pt noi. Prima sapt i-am facut zi de zi pana a cazut buricul asa cum am scris mai sus apoi am continuat cu baitza in fiecare seara mai ales ca era vara dar cu apa simpla si gel de dush si sampon sau din ala head to toe pt bebe. Dupa fiecare baitza masat bine bebele cu crema, pampers hainutze curate si papa si nani.
Dupa ce s-a facut mai rece afara am trecut la baitza o zi o zi nu. De la 6 luni am trecut la cada mare si cam asta e experienta noastra cu baitza.
Pt bebe mci baitza o faceam in camera la noi ori pe podea daca te tin genun chii sau mai simplu pe patul nostru puneam un prosop mare pe care puneam caditza pregateam toate dinainte la indemana aliniate ca la expozitie ca nu poti lasa bebele acolo sa cauti crema sau ceva.
Na cam asta e creca nu am omis nimic.
Hope it helps.
------------------------------------------------
Mada mami de
Arianna Raisa si
Amira Maya
oanasm spune:
sunisor
tare si cu mare drag! merci de sfaturile legate de haiute! si legate de nastere...ca si io sunt fixata (sau mai bine zis eram) pe naturala..si ca io ce usor o sa nasc..si fac si gym si plimbare si, si, si..dar degeaba deocamdata ca bb nu e intors..si apoi...of Domane, zau daca mai conteaza in ce fel se naste bb, atata timp cat e sanatos
kimmy aiurea intr-adevar cand mergi sa nasti natural..si se schimba situatia asa..brusc..si hop la operatie! vb lu' Sun..sa ne pregatim psihic si de alta varianta! bine ca sunteti bine si mercic frumos de impartisirea experientei cu noi!
mobriq iooi..lumineaza-ma plizz! care epijamaua si care e body?
ca la mine toate aslea sunt body 

Oana
32+ cu

o noua viata
filmuletz bb
AnnaBaby spune:
Daca tot vorbiti de hainute am si eu o intrebare - la nastere, dupa ce il sterg pe bb, il aspira si nu stiu ce ii mai fac ei acolo, cu ce il imbraca pe bb? Cu hainutele pe care i le dau eu sau il invelesc cu un scutecel ? Mie dr nu mi-a zis sa aduc in bagajul esential hainute de bb ci numai vreo 3 pampersi. (bagajul esential este cel in care pun mai multe lucruri pt mine care imi trebuie in prima zi la reanimare).
Anna
38+ cu
Ioana Maria
AMR 4 ZILE
vinebarza
bebe
poze
bujo spune:
Am sosit si noi de la medic. Am facut iar TNS, bb e bine, colul deschis dar nici o schimbare de sapt trecuta. Adik sa se dilate colu mai tare sau ceva. Deci mai dureaza. Placenta are ceva calcifieri dar nu ingrijorator, lichid destul. Mai vedem joi.
Am fost apoi la medicu de fam sa-mi iau concediu si m-am contrazis cu ea de numa.Ea mi-a spus ca pentru postnatal nu-mi poate da mai mult decat 63 zile. In Ordonanta de Urgenta privind concediile si indemnizatiile spune ca prenatalul si postnatalul se pot compensa intre ele in functie de recomandarea medicului sau optiunea personal astfel incat sa imi ramana MINIM 42 zile pt concediu de lauzie. Din moment ce nu scrie cat e maximul cine ma obliga pe mine sa nu-mi iau toate cele 126 zile dupa nastere? Cum sa fac sa conving medicul de familie ca am dreptul ca zilele ramase din prenatal sa le iau in postnatal? Off ce m-am enervat

bujo
38+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo
diarux spune:
buna fetiliiii!!
m-am intors de la doctor. ma doare manutaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

apoi am fost la mama care a facut de papa si pentru odorul ei (adik eu)ca hazbantu' e la corectat la contestatii. si acum iata=ma=s acasa ma mineeeee. ce bine e!
KIMMY
ma bucur mult si sa dea DD sa fiti sanatoase si sa te descurci pana la urma si cu "tzitzili". si eu m-am "profilat" pe naturala, dar are dreptate SUN, trebuie sa ai in vedere orice posibilitate. iar daca bebe mai creste in ritmul asta...parca vad ca ma taie pana la urma. numai de ar fi sanatos puiul
, chiar ca nu mai conteaza altceva
LAREMI bine ai venit la noi. vad ca te-a pus in tema SUN cu ceea ce trebuie sa faci.
BUJOeu am avut aceeasi problema da cu secretara de la scoala,care zicea ca nu se poate sa imi dea 126 de zile legate. si eu i-am zis ca am citit legea si i-am spus sa o citeasca si ea. chiar acum vin de la medicinista de familie cu care am discutat din nou problama asta. si ea a zis ca stie ca se pot comasa.Deci daca doamna ta nu vrea, du-i legea, fa-i-o taitei si da-i sa pape, ca sa inteleaga. scuze de limbaj, dar asa ma enerveaza astia care dupa ce ca nu stiu mai si insista ca au dreptate. eu daca nu stiu, intreb, caut cercetez..... Minimul, intr-adevar exista, dar maximum nu e precizat. in lege spune ca trebuie sa fii in concediu cand nasti. deci din 126 iti raman 125.
ma doare manutzaaaaaaa!!!!

Ruxandra
32+ si
Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase