Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (106)
Raspunsuri - Pagina 6
Kimmy spune:
Asa...
Pe cand a ajuns dr,eram deja in sala de travaliu,monitorizata de catre moasa Angela,o draguta,de altfel tot personalul a fost extrem de dragut si de atent...a meritat toti banii(care s-au dovedit a fi 3900 de lei
avand in vedere ca am ajuns la cezariana-dar chiar a meritat).Pe monitor contractii slabe,la 8 minute.Pe masa dilatare ioc...
.Si ma dureau cu draci contractiile alea "micute".M-au pus sa ma plimb vreo ora sus pe terasa...una imensa si plina de flori si era vreme supeeerba,si povesteam cu sotul si a fost chiar frumos.La un moment dat aveam contractii la 4 minute,din care era un "minut bun",de care ma bucuram foarte mult.Sotul se distra ca doar atunci eram practic in stare sa ma tin si sa umblu.
Am coborat si pe masa iar ceva nu era in regula.Parca disparea contractiile,si dilatarea nu mergea deloc,asa ca dr i-a trimis pe sot si pe mami sa mance linistiti,ca in urmatoarea ora sigur nu se intampla nimic.M-am intins in pat foarte obosita,epuizata de contractiile ineficiente,si parca eram deja fosrte trista ca de ce nu nasc odata,si oare care e problema.Dupa vreo 30 minute am auzit un poc,si am simtit ca imi curge ceva siroiaie siroiae.Se rupsese apa.Stiam,si totusi ma intrebam oare sigur nu fac pipi pe mine?
exact asa simteam.Ma tot uitam pe coridor sa vad pe cineva sa vina sa ma vada dar nu era nimeni.Nu vroiam nici sa zbier.Am inceput sa am contractii la 2 minute.Foarte dureroase.A ajuns si sotul meu,si eu cred ca l-am cam speriat,mi-a spus dupa aceea moasa
,si l-am trimis sa aduca pe cineva ca mi s-a rupt apa.A Si venit Angela si m-a pus la monitorizare.Contractiile veneau deja una dupa cealalta,de abia suflam,ma dureau ingrozitor,si eram vlaguita.Pe masa dilatare 3......Nu mai rezistam.Dr mi-a recomandat atunci peridurala vazand ca sunt terminata.Am acceptat pe loc.
Revin ca trebuie sa-i dau sa pape la printesa 
Kimmy mami de Timeea Kristina
Caprioara spune:
Buna fetili,
Io pana acum nu am avut net, de aceea am lipsit.
Si acum s-au intors Matei cu mama de la bazin, asa ca trebe sa papam.
Inca nu am nici un semn de la Ilinca
. L-am sunat pe sot ca nu am net, sa sune la cablu, si el saracu, e deja stresat, credea ca l-am sunat ca nasc
.
Revin mai tarziu.
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si in asteptare de
Ilinca 39+
AMR 2 zile
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
poze burtica si lucrusoare Ilinca
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
dia_filipas spune:
Salutare fetele!!
In sfarsit sunt si eu singura acasa...ma rog, cu motanul. Restul familionului e la strand
...ce-as fi vrut si eu!!
Noi suntem bine, cu exceptia lipsei de aer...nu stiu cum sta Miruna ca imi taie aerul. Daca eu ma sufoc oare pe ea o afecteaza??
Imi pare rau sa aud ca Boti a dat peste asa asistente mitocane!! Bine ca acum are laptic destul!
Am si eu o intrebare: laptele praf care se da in spital la bebe pana ne vine noua laptele cine il da? Ni-l da de la spital, sau il ducem noi?
toate fetele, sa aveti o zi buna! Ma duc sa zac putin...revin!
Dia
38+
Miruna
Sper ca barza si-a notat corect adresa si nu intarzie!
AMR 11 zile
strumfuletz
poze
poze burtika
SunSmile spune:
Dia stai linistita ca nu pateste Miruna nimic! Nu stiu cum e in alte spitale dar in cel in care am stat eu (cel de stat) le dadeau de la ei lapte praf!
Kim ce chestie. Mi-e clar ca depinde de la persoana la persoana. Eu imi doream din suflet sa nasc natural dar nu s-a putut (acum zic multumesc, pt ca ar fi fost fatal). Insa mie mi-au facut jumatate de analgezic in prima zi (mi l-au bagat cu forta pe branula) si jumatate a doua zi, cand a venit dr anestezist sa-mi scoata cateterul. Si am mers dreapta si acum alerg. In fine, probabil ca eu m-am concentrat pe problemele copilei si am uitat de mine. Dar zau daca-mi aduc aminte sa ma fi durut operatia vreodata. Ma mai jena la ridicat de pe pat sau la suit pe masa dar absolut nesemnificativ. Bine, eu in momentul asta am vazut cum e cezariana...e usoara (asa a fost pt mine). Acum vreau o nastere naturala, fara epidurala! Adica...daca trec peste frica si mai am puterea sa-mi doresc al doilea copil, natural as vrea sa fie, daca s-o putea!
Fetelor...un sfat daca vreti, de la mine. Nu va calati pe un fel de nastere, pt ca va va fi greu sa acceptati o alta varianta apoi. Cooperati cu medicul vostru si acceptati varianta care e cea mai buna pt bebe si pt voi! Atata vreme cat priviti totul doar ca pe o etapa prin care trebuie sa treceti ca sa-l vedeti pe bebe, va fi totul bine!
Eu radeam, eram optimista si pozitiva. Emel se oftica mult ca nu puteam sa nasc natural. Dar mi-a facut o super opera de arta acolo si acum stie si ea ca DD a vrut sa fie asa, pt ca natural chiar n-ar fi mers.
Lasati-va optiunile deschise si adoptati calea echilibrata!
SUN mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
SunSmile spune:
Bun venit! Daca ne-ai mai citit cred ca stii cum e cu mesajele. Adica primele iti sunt moderate si apar mai tarziu. Asa ca scrie repede vreo 10 mesaje, ca sa putem vorbi in timp real. Si mai da-ne si data nasterii tale si data ultimei menstruatii, ca sa te trecem in listuta! Ce este bebe, stii? Sarcina usoara in continuare si o nastere de vis!
quote:
Originally posted by laremi
Buna, ma alatur si eu voua .. cam tarziu ce-i drept.
DPN 25 iulie 2008.
SUN mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
AnnaBaby spune:
Am facut si eu un pic de nani, m-am trezit, mmmmmmmmm ce bine fost!!!
Anna
38+ cu
Ioana Maria
AMR 4 ZILE
vinebarza
bebe
poze
AnnaBaby spune:
Azi as fi vrut sa spal rufe, sa ma epilez si sa verific inca o data bagajul de spital, dar bineinteles ca n-am facut nimic din toate astea, n-am nici un chef, sunt o lenesa...Le las pe maine...
Anna
38+ cu
Ioana Maria
AMR 4 ZILE
vinebarza
bebe
poze
Kimmy spune:
Sun si eu mi-am dorit din suflet nastere naturala,nici o clipa nu m-am gandit la cezariana.Ai dreptate,ar fi fost foarte bine daca m-as fi gandit si la varianta asta,mi-ar fi fost mult mai usor.Am facut si putina depresie...
Deci...dupa ce mi-au facut epidurala(foarte greu mi-a fost sa ma gheia o pauzasc!!!)mi s-au rarit grav contractiile.Pe masa dilatarea nu se arata,in plus bebe se cocota in sus,nu mai vroia sa iasa.La monitorizare se vedea deja ca Timea nu se simte prea bine,e agitata,asa ca s-a decis sa-mi faca cezariana de urgenta.Zis si facut.Sonda si directia sala de operatii.Mama a zis ca m-am uitat inapoi de parca as fi avut 10 ani.Eram tare dezamagita si speriata.Operatia a decurs bine,eu povesteam tot timpul cu anestezista.
Cel mai frumos moment a fost cand am simtit ca a iesit din burtica,si a plans instantaneu.A fost cel mai frumos sunet din viata mea.Dupa ce au curatat-o mi-au adus-o s-o vad,s-o pup.Doamne ce piele fina,ce bebe caldut,ce ochi mari si frumosi,ce bine seamana cu tati.Am plans de fericire.A fost cel mai frumos moment,si de atunci traiesc momentul ala incontinuu.
Timea a primit apgar 10 la nastere si 9 la 5 minute,pentru ca a la cezariana nu se comprima bine plamanii,si se mai intampla sa ramana putin lichid.
Despre recuperare nu mai scriu,nici despre faptul ca aproape 2 am vazut-o doar 5 minute,nu mi-au spus nimic despre ea,doar ca e bine...
Acum suntem bine amandoua.Viata in 3 e minunata!
Fug sa pap cat doarme !
Va pup dulce dulce!
Kimmy mami de Timeea Kristina
M&M spune:
Se vede ca azi nu se pregateste niciun pepenas sa se coaca...
Eu am facut ceva treaba pana pe la 12.00 dupa care nu am mai reusit sa fac nimic ....
Am vorbit cu Mihaela(Tecky).Sunt bine si ea si Ralucutza, dar din pacate nu ii merge computerul. Abia asteapta sa intre sa ne povesteasca ce nastere usoara a avut!!! Cu alaptatul merge bine, apiziotomia o jeneaza putin si era tare fericita ca s-a inventat epidurala ...
EDIT: Kimmy, bine ati revenit!!! Acum am vazut ca ai trimis si restul povestii nasterii!!! Da, cred ca Sun are dreptate, niciodata nu stii ce se ppoate intampla si trebuie sa fii pregatita , sa iei in calcul ambele variante de a naste..
Inca o data felicitari pt micuta Timeea Cristina si asteptam pozici...
Sunt in zona...
Cristina
34+ ,cu
Mihai Daniel
AMR 42 ZILE

" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
turturica spune:
Sal'tare fetelor, am ajuns si eu prin zona.
Ma rog, si la mine ca si la oana, parca de cind am redus programul de lucru am mai putin timp de intrat pe net. Insa e si din cauza ca inca mai am musafiri, asa ca timpul meu liber e pe moment tare limitat.
bubu, si eu cam am dureri din astea ca de menstruatia cum ziceai si tu, insa deocamdata incerc sa le ignor. Ca la mine nu-i timpul de nascare. O sa-l intreb pe doctor cind merg data viitoare la el daca e totul in regula cu treaba asta.
oana, si eu mi-s cam in plop cu hainutele astea, nici macar nu stiu cit de groase/subtiri tre' sa fie. Pe-aici vremea e tare schimbatoare, de ex. azi avem doar 20 de grade, cu siguranta mi-ar trebui si ceva haine mai grosute.
Buna ideea lui sun cu paturicile, eu n-am luat de nici un fel asa ceva, am doar saculet de dormit.
vio, relaxare placuta la tara.
kimmy, imi pare rau s-aud ca aveti probleme cu alaptatul. Ai incercat sa te dai cu ceva creme pe sini ca sa mai treaca din rani?
danangie, inteleg ca nasterea ta naturala a fost foarte traumatizanta de te gindesi la cezariana pentru data viitoare. Nu crezi ca epidurala ar fi fost o solutie?
biri, buna ideea ta cu diversificat spatiul lui bebe. Sa inteleg ca bebe toni mai are totusi ceva probleme cu inimioara? Sper sa nu fiu prea indiscreta 
anka, si mie-mi place ca esti asa de tonica si optimista, cred ca asta se reflecta si in faptul ca erika e asa de cumintica ![]()
mada, ma bucur ca incepi sa te simti mai bine si ca lucrurile intra in fagas normal.
sun, ai dreptate cu nasterea, si eu imi doresc mult sa nasc natural (cu epidurala), mi-e teama de mor de cezariana, insa daca o sa fie cazul, o sa accept si alternativa asta. Principalul e sa am incredere in doctor ca face treaba buna si ca ia decizia potrivita.
Gata, inchei mesajul asta, ca merge forumul asta ingrozitor de greu si mi-e teama ca-l pierd.
Ma duc sa trag un pui de somn, ca pe musafiri i-am aranjat cu un dvd singeros ![]()
34+