FIV 185

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amzulica spune:

Ioana - eu cred ca punctia este suportata de spital - iti spun asta pentru ca de ex. eu la primul FIV am avut punctie oarba si nu am platit nimic - 1400 de euro la Giulesti este procedura fara punctie.

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Amzulica multumesc pentru raspuns!
Vrei sa zici ca daca nu aduceai adeverinta de la med de familie plateai punctia oarba? Ti-au zis asa?
In Ungaria la punctie alba nu mai platesti nimic, va zic cazul meu, desi nu a fost punctie alba, am avut un ovocit, pana nu au fost siguri ca au ce sa-mi transfere nu mi-au luat nici un ban, doar pe monitorizarea echografica, abia la ET am platit si punctia, deci daca ET n-ar fi avut loc nu as fi platit.
Mi se pare tare ciudat sa deconteze punctia prin casa de asigurari, parca nu era nici o etapa din procedura fiv pe lista..

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

La medsana cand am facut eu de ex. cereau adev. de la medicul de familie dar nu se uita nimeni in dosarul ala daca e sau nu, eu n-am avut de ex.
Iar la ei nu cred ca se pune problema sa ia vreun ban de la casa de asigurari. Iar punctia oarba sau nu, se plateste oricum. Adica punctia, eco si dozari 2500ron si et-ul daca are loc 4000RON. Cred ca e cel mai mare pret pt. ET de pe piata.

O fi vreun protocol decis de ministerul sanatatii. Sau poate la giulesti se considera zi de internare ziua cu punctia si de-asta trebuie adev. de la medicul de familie. Sau in cazul asta trebuia adeverinta de salariat pentru internare? Mie mi-au cerut adev. aia standard de la serviciu ca am contributia la zi catre casa(cand am fost internata la Pantelimon).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Ioana, eu am uitat sa duc adev de salariat, si m-au sunat sa le-o trimit uregent, madam Geta amenintand ca daca nu, ma pune sa platesc ziua de spitalizare. Deci, asa cred si eu: adeverinta si trimiterea sunt necesare doar pentru foaia aceea de internare de o zi, pe care ne-o fac inainte de punctie.

poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Ioana, este exact cum spune Felicia, trimiterea este pentru spitalizare, nu pentru procedurile care ti se fac si pe care, oricum, le platesti. Practic in orice spital te internezi ti se solicita aceasta trimitere+adeverinta de salariat. Cred ca altfel nu isi pot deconta ei la CASMB zilele de spitalizare.

Punctia oarba intr-adevar nu costa nimic (la Giulesti), dar trimitere tot trebuie sa ai, pentru ca ai fost practic internata.

pozici

"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Kora: hai sa-ti spun cum a fost la mine cu progesteronul.Eu am facut analiza lui, la mine in oras, a 3-a zi dupa ET (adica dupa ce facusem deja 7 injectii de progesteron 100 mg).In prima faza,mi-au dat rezultatul " > 60" (limita maxima era 59).Cand a intrebat sotul valoarea exacta,i-au spus sa revina a doua zi,ca sa poata determina exact(i-au explicat ca analiza se face pe fractii, si pentru prima fractie iesise peste limita, deci trebuiau sa treaca la urmatoarele fractii,ca sa vada in care se incadreaza).A doua zi mi-au dat rezultatul exact: 250. Deci,de 4 ori peste limita superioara.Am sunat-o pe dr.Dracea sa o intreb daca trebuie cumva sa reduc injectabilul si mi-a transmis ca nu e o problema ca e asa mare, sa continui la fel.Asadar,nu a fost afectata prinderea embrionului.
Mai departe,insa,la 6 saptamani, sarcina s-a oprit in evolutie,insa nicidecum din cauza progesteronului (care continua sa fie mare, respectiv 164,9 cand mi se oprise in evolutie) ci din cauza ca embrionul a vrut sa se divida (m-as fi ales cu o mare surpriza...gemeni), insa nu a rezistat divizarii.Pur si simplu ghinion..unii rezista,altii nu.
Asadar,eu nu cred ca asta e cauza pentru care Ana_p nu a reusit.Parerea mea.

Rami: ma bucur ca bebelul e bine, greturile vor trece...Te pupic dulce!

Lorelai: felicitari si sarcina usoara si la termen!

Ioana: ce faci,cum te simti??? Tin pumnii!!!

Felicia: Ceva planuri? Pentru cand si cu cine???( ce doctor)

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

nusy multumesc pentru raspuns.Dr. Dracea nu i-a spus Anei sa faca progesteronul,poate a uitat...( altor fete le-a spus sa il faca),insa eu i-am zis ca dr. Cocei recomanda sa se faca progesteronul cu o zi inainte de ET si in functie de valoare stabileste doza de progesteron suplimentar pentru sustinerea sarcinii.De exemplu eu am avut progesteronul 55 cu o zi inainte de ET si mi-a spus ca nu am nevoie de injectabil,iar daca vreau neaparat sa fac o fiola de 250 mg/saptamana.Ana si-a facut progesteronul la sugestia mea,iar acum vrea sa o intrebe pe dr. Dracea daca la o asa valoare mare de progesteron pe care o avea cu o zi inainte de ET mai era nevoie de utrogestan,ce sa fi influentat oare valoarea analizei din moment ce ea nu luase decat 4 zile cate doua utrogestane la 8 ore?Eu stiu de la Avalon de exemplu ca dozele prea mari de progesteron duc la avort.Din pacate eu la al doilea FIV am luat zilnic cate 250 mg injectabil ( pe langa cele 6 utrogestane),dar l-am intrebat in prealabil pe dr. T daca pot lua asa si si-a dat acordul....nu mai stiu ce sa cred si nici nu ma mai gandesc la fiv-urile trecute....Totusi am mai auzit ca pe vreamea "raposatului" femeile luau doze mari de progesteron injectabil ( pe atunci cica se gasea si la noi) ca sa avorteze.Ceea ce ti s-a intamplat tie a fost altceva....ghinion mare,nu am uitat povestea ta....Totusi daca aveai progesteron asa mare de ce ti-a recomandat dr. Dracea sa continui injectabil cu 100 mg/zi?

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Anto, am fugi un pic in Vama ca in fiecare an. Doar acolo reusesc sa-mi incarc bateriile.
Luca Luca, .Poate DD le-a iubit prea mult si le-a luat la el. Dar iti va da altele. Cu siguranta.
lorelei, sigur e sarcina si iti tin pumnii ca sa creasca hcg-ul mare.
Ana-p, tare mi-ar fi placut sa reusesti. Kora si mie mi se pare suspect de mare valoare progesteronului. MOana zicea mai demult ca progesteronul in surplus strica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Moni ce misto... vreau si eu!
Ana!

Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"

"Toata lumea stie ca adevaratul punct G este in finalul cuvantului shopping!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Am revenit si eu dupa o saptamana.
Luca-luca am ramas fara cuvinte.
Amzulica ma bucur ca te simti bine si sper sa gasesti ceea ce-ti trebuie.Sa stai linistita.Mai ai putin si ai sa vezi punctuletul.
Ioanatugs mai ai putin si vii cu vestea cea mare.Ai grija de tine.
Adenuti
Antosit
Mult noroc fetelor in tratament.

Mergi la inceput