Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (105)
Raspunsuri - Pagina 14
flo1980 spune:

Caprioara

Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei dragi! Distractie placuta! Asteptam sa ne povestesti! 
mcoca nici primul meu baietel nu vroia suzeta la inceput, cum i-o dateam o scuipa pur si simplu. Dar nu m-am lasat si pana la urma a acceptat-o. Ne-a fost de mare ajutor, insa noaptea ii mai cadea si trebuia sa ne ridicam din pat sa i-o dam ....Am folosit din acelea ortodontice de la Nuk, si silicon si latex. Bafta!
Colici nu stiu daca al meu are....ii dau o data sau de doua ori pe zi sabsimplex. Are numai o saptamana.
Gabriela bine ai revenit! 
Mada multa sanatate lui Flo si Ari! Si tie putere sa le infrunti pe toate! 
Amira e o scumpa! 
toate fetele!
Flory
de George Alexandru 23.02.2006 si David Gabriel 27.06.2008
dara_d spune:
CAPRIOARA LA MULTI ANI ,MULTA SANATATE SI UN BEBE SANATOS SI NASTERE USOARA.
Sa speram ca pana iti vin musafirii pana sa mori de foame.
Mada refacere rapida si tie si fetitei cu raceala si sotului la fel .
Eu am fost sa imi fac pedichiura si am terminat curatenia ajutata de sot , ca nu mai pot face mare lucru singura.
Acum ma duc sa fac ceva de papa.
Va pup .
39+
AMR 8 ZILE
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png
dara_d spune:
Acum mi-am dat seama ca trebuiesa schimb si AMR-UL , a mai scazut.
39+
AMR 5 ZILE
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png
bujo spune:
Capri

Fetele cand vad ca vorbiti de bebicii vostri cum papa si dorm ma apuca nerabdarea. Da nu mai e mult nici la mine. M-a chinuit o diaree azi noapte... crek de la papanashii pe care i-am mancat aseara in oras. Acu a trecut. Va pupic.
bujo
38+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo
MissJJ spune:
Asa am reusit si eu sa fac un dush sa ii dau si la bebe sa pape vad ca incepe sa pape mai bine putin, incet incet poate ne intram intr-um ritm. Acuma doarme la ea in leagan eu ma bat cu hainele sa le dau de capat ca am cele vomate de Ari ale lui bebe o multimea deja ale lui Flo de munca ca ii trebuie maine si tot asa.
Acuma sa va zic ce si cum cu nasterea lui Amira.
Deci vineri dim am fost la moasa pt separarea membranelor totul bine si frumos stiti raportul care a fost. In drum spre casa deja au inceput contractiile la 7 minute dar nu f dureroase pe urma pe la vreo 1 dupa amiaza erau la 7 minute dar dureroase eu tot faceam transee Flo era in drum spre casa la ora 3 cand a ajuns el acasa deja erau la 3 minute numai ca erau de genul una f dureroasa si lunga una mai medie sun la spital ii intreb ce si cum si le zic ca e ciudat ca la fiecare contractie simt presiunea aia la spate deci cum ar veni sa imping si e cam devreme pt senzatia aia au intrebat daca e primul cand au auzit ca e al doilea gata fugi la noi.
Ok ajungem la spital totul bine si frumos ne cazam in sal ma mai plimb pe acolo imi pune la inceput aparatul sa vada inima lui bebe si contractiile mele ok numai ca daca stateam jos iar deveneau si mai aiurea contractiile si mai rare ok zice hai sa vedem controlul intern cum stam la ora 5 dupa amiaza 4 cm dilatata zice ok venim din nou la ora 9 sa verificam progresul ne zicem sa mergem sa papam ceva la cantina sa ne relaxam.
Ok mergem Flo a papat ceva ca ii era foame mie nu prea pe la 6 fara ceva revenim in camera era si moasa acolo una dintre ele una studenta care o mai verifica alta moasa. Ok zice sorry tre sa te punem iar pe aparat ca moasa care se ocupa de cardiograme si etc nu e multumita de cum iese inimioara lui bebe ca pare ca scade f mult c fiecare contractie ele fiind asa aiurea. Ok ma pune iar la aparat zice da acuma te punem pe minge si sa stai sa te sprijini pe pat ca poate prindem mai bine inimioara lui bebe zis si facut tot aiurea iesea cardiograma aia vine moasa care se ocupa de chestia asta tot nu e bine. Eu ii zic tanti ma dor extrem de tare contractiile alea puternice si simt ca vreau sa imping. Ok zice hai sa vina moasa ailalta sa te verificam sa vedem ce si cum.
Ii zic la moasa aia tnati ceva de durere ca la contractiile alea f puternice ma faceam covrig de durere. Ok zice hai sa vedem si un control intern deja era ora 7, verifica sa vada cat sunt dilatata sa vada ce sa imi dea de durere face control ups 8 cm deja nu mai am nici o sansa de nimic de durere zice ai doua posibilitati ori rupem apa si pt ca ai senzatia de a impinge aducem bebe pe lume cat de rapid ori te mai las sa te mai chinui cu contractiile in speranta ca ti se rupe apa.
Eu i-am zis pai na daca tot nu mai pot primi nimic de durere rupe apa si vedem ce si cum.
Ok rupe apa curge de-a apa de numa schimba vreo trei absorbante din alea sub bine curge si pe pat si tt curgea de ajuns pana la usa.
Astea mama mia cat lichid bun eu pe pat a schimbat iar sub mine absorbantele alea a adus si unul verde special pt cand vine bebe zice ok acuma cand vine contractia aia puternica dai si impingi cat poti mai iei o gura de aer rapid si mai push poate reusim la o contractie ca alea puternice erau lungi tare sa imping de vreo trei ori. Well easier said than done ca aveam o contractie f puternica impingeam dar apoi vreo doua usoare si rapide cand nu apucam mai deloc sa imping si asa ne-am chinuit vreo 40 de minute a inceput sa ma usture cand venea capul lui bebe dar dupa ce impingeam mai trecea putin inapoi deci trebuia sa prins sansa sa imping bine bine sa sef ixe capusorul sa poata iesi ok reusesc si asta zice ok acuma cand zic eu impingi cand nu pufai si te opresti ca sa nu te rupi si sa iasa capusorul cum trebuie ok eu fata cuminte ascult totul merge ok zice frumos nu te-ai rupt iese capusorul Flo deja scotea camera am tipat si eu putin da moderat fatza de cum auzeam alaturi de noi ca era o tanti a tipat vreo jumate de ora incontinuu saraca. Sincer ma asteptam sa doara mai tare nu m-a durut decat putin mai mult simteam asa o senzatie de usturime mai tare ma durea de la contractie decat ca iesea bebe. Ok Flo filma deja zice hai mai impinge o data sau de doua ori sa iasa si corpul ei si imping eu si iese si bebe si ma si rup de toate frumusetea ca o manutza era sus langa cap tati a filmat asta eu eram toata in soc nu imi venea sa cred ca am nascut natural a trecut nu m-a durut asa tare cum ma asteptam mi-a pus pe bebe direct in brate cat a pus si taiat cordonul i-a oferit luio Flo sansa sa il taiue el dar era sange de la cordon si el a zis ca decat sa lesine mai bine il taie ele. Ok au taiat au clampat mai mult sange a fost de la cordon ca cica era gros frumos si juicy. Eu nu am pierdut mult sange sau ceva mai mult a fost data trecuta ca atunci m-au taiat ei. Cat bebe ra la mine pe piept ele s-au ocupat de placenta dupa ce a iesit si aia am rugat-o sa ma lase sa o vad ca data trecuta nu am vazut nimic ca erau prea busy cu Arianna sa ii dea oxigen etc asa ca acuma mi-a tinut moasa o lectie de anatomie f intersanta pe scurt despre placenta Flo filma dar el se uita in alta parte ca era cam sangerie scena pt el. Ok dam placenta la o parte ma ajuta sa imi dau sutienul si tricoul ce mai avem pe mine da era ridicat, sa le dau jos sa il puna pe bebe pe pieptul meu sa ne bond oleaca si zice intre timp incepem sa te curatam si sa te coasem. Ok mai filmeaza Flo un pic apoi incepe cu telefoanele am sunat-o si eu pe Anaxena tanti ma broda bebe era la mine in brate o tinem cu o mana si cu una dadeam vestile lui Anamaria.![]()
Well si dupa ce am terminat si cu telefonele a luat-o moasa aia studenta pe bebitza sa o stearga cantareasca masoare impreuna cu tati si cealalta moasa sa isi puna haina din aia chirurgicala manusi etc sa brodeze cum trebuie. Normal picioarele in suport iar faceam yoga m-a acoperit peste tot cu din alea verzi sa fie totul steril sa ramana numai zona unde broda muream de cald sub alea.
Mi-a facut anestezie locala dar cam simteam ce si cum cu toate ca mi-a bagat doza maxima a usturat si durut mai tare ca nasterea.![]()
Intre timp bebitza a fost masurata cantarita m-am uitat acuma pe fisa si am aflat scorul apgar la 1 minut 9 si la 5 minute tot 9 si circumferinta capului 36,5.
Dupa ce au terminat de masurat bebitza a fost pusa in cosuletzul ala sa o imbrace tati pana sa ia tati haine a facut ditamai balta de pisu pe cearsaful curat.
Vine moasa schimba cearsaful tati se pune pe imbracat printesa. Termina si tanti de brodat. DEja era ora 10 ma lasa ele merg sa faca hartiile moasa care m-a cusut saraca era acolo de dim de la 7 si un sfert ca a trebuit sa stea peste programul ei normal ca a lipsit alta moasa si a ramas ea in loc. moasa studenta s-a dus sa faca hartiile si sa ma predea la alta moasa. Pe urma Flo a trebuit sa plece pe la 10 si un pic ca apoi nu mai avea tren spre casa eu aveam bagajelul pregatit de Flo haine in care sa am schimb bebitza dormea in cosuletzul ei langa mine.
A venit in sf si moasa a luat bebitza si a dus-o la ei in birou sa nu ramana sg in camera si pe mine m-a dus cu scaunul cu rotile sa ma dushez mi-a zis daca am nevoie sa o chem daca nu se duce in birou si sa o strig cand termin dusul.
M-am spalat cat am putut eu de bine la ora aia important era ca eram si eu curata ma simteam mai om. M-am imbracat si am mers la moasa i-am zis ca is gata am mers pe jos pana la camera ca m-a intrebat daca vreau tot scaunul si am zis ca is ok sa merg pana in camera oricum mi-a adus ea si bebitza si scaunul ca sa ma poata duce la salonul in alta zona de la maternitate ca au doua parti labour ward unde am nascut eu si inca doua sectii de maternitate dar acolo deja era plin ca cica a fost un sf de sapt f aglomerat si era full asa ca m-au dus pe unde merg ei staff-ul inspre alta zona de spital the birth unit unde este si zona de nasteri cu piscina si sala de aromaterapie si cateva sali private de nasteri dar si doua saloane de cazat mamicile si eu am stat in the sunflower room o camera de patru paturi dar f mare si intre paturi erau scaune si mese puse pt vizitatori deci nu eram nas in nas cu celelate mamici. Am avut doua colege de camera una la primul bebe cu o fetita si una la al doilea cu un baietel f de treaba fetele, cu toate ca erau si nasteri pe acolo a fost f liniste mai tare a plans fetita tipei la primul copil avea mult mucus din ala care ii venea inapoi si tot vomita si tot plangea Amira si baietelul celeilalte tipe au dormit si au fost super cuminti.
Eu am mai dat mesaje telefoane ca nu am avut somn nici eu nici cealalta mamica la al doileea bebe, mamica la primul bebe a mai atipit noi tot ne plimbam la baie si mai discutam despre nastere mai butonam amandoua telefoanele cu mesaje ne mai uitam la bebei care dormeau dusi, pe la ora 2 am avut toate tura de schimbat bebe hranit ca sa nu mai deranjam mai tarziu.
Apoi pana dim bebeii au dormit dusi eu tot nu am dormit. Dim pe la 6 a inceput miscarea au venit si moasele ne-au adus o cana de ceai si un biscuite asa de buna dim pe la 8 si ceva au venit sa ne intrebe ce vrem la micul dejun toast cu unt si gem si cereale cu lapte si fruct. Le puteai lua pe toate sau numai ce vroiai eu am papat o banana doua felii de paine cu unt si gem si o cana de ceai. Tare bune au fost.
Apoi am avut iar tura de schimbat/hranit bebeii si apoi au venit moasele sa discutam tot ce trebuie discutat inainte de a pleca acasa a venit si pediatra si a verificat pe rand bebeii moasele au facut verificarile noastre sai hartiile la fiecare in parte a venit si tanti cu testul auditiv al bebeilor si fotograful si apoi au inceput si orele de vizita. A venit si Flo si pe la vreo unu dupa ce am terminat cu toate celea au facut si ele hartiile de externare etc noi am putut pleca.
Cam asta am reusit sa scriu printre picaturi ca scriu de vreo doua ore creca asa ca trimit partea asta si mai incerc mai incolo sa mai citesc din urma si sa va mai zic.
------------------------------------------------
Mada mami de
Arianna Raisa si
Amira Maya
ankalaura spune:
DIARUX - lasa mai, depresia! Eu vorbesc... dar baremi mie imi iesise prost bitestul. Desi TT a fost bun, tot am stat cu frica, si dupa nastere, ma tot uitam la fata, am vrut sa intreb dr neonatolog daca SD se vede de la inceput... Mi-a fost teama sa intreb... nu am mai intrebat... Acum au disparut toate temerile, dar tot ramai cu putina paranoia...
Cand am citit de patania Dianei mi-am dat seama ca si pe drum, de la spital spre casa, ma uitam din masina la toate masinile alea din jur, mari, cu viteza, soferi vorbind la telefon (au masini de zeci de mii de euro dar nu au bani de un handsfree???) si imi spuneam.. "ce comoara pretioasa am cu mine" Simteam ca imi e frica de toti nebunii aia din jur...
ANA / SUN - amandoua aveti cate putina dreptate...
Eu stiu de la pediatru ca bebe nu trebuie sa doarma decat maxim 5 ore la rand. Risca sa se deshidrateze. Mai e si vara! Erika mea doarme "coerent", sa spun asa... Nu a fost nevoie sa o trezesc pana acum, dar sunt cu ochii pe ceas.
Ideea cu alaptatul la cerere versus alaptatul cu program e "bebe sa ceara dupa program" ![]()
XENA - daca bebe Maria apuca numai sfarcul, nu trebuie sa o lasi. Trebuie sa deschida gura mare si sa prinda cat mai mult. Si daca tot nu prinde mult, mai indeasa-i tu in gurita, altfel nu mai trec niciodata ranile, iar alaptatul nu e menit sa fie un chin, ci o placere...
La spital am vorbit cu o doctorita, consilier de alaptare, care mi-a dat nr de telefon si a zis sa o sun oricand. Vrei sa ti-l dau si sa vorbesti cu ea? Poate iti da un sfat. Adica... sunt sigura ca ar avea niste pareri mult mai pertinente ca ale noastre...
Eu ma dau rar cu Garmastan, si, sincera sa fiu, parca era mai bine cu Bepanthene. Daca nu vad modificari semnificative, o schimb. Avantajul la Garmastan e ca intra bine in piele si nu mai trebuie sa te speli neaparat (ma rog, eu ma spal, dar mereu ma gandesc ca e posibil sa nu pot sa ma spal, eu stiu?, si dau tot cu Garmastan).
Oricum, mi se pare senzational ca nu am facut furia laptelui si nici ragade... deloc deloc....
Acum am o mica mica urma de rana, dar de la pompita de muls, nu de la copil....
MICKY - pentru colici, neonatolgul ne-a recomandat ESPUMISAN. Nu mai stiu sa spun cat ar trebui sa ii dau ca nu am inceput inca si nu gasesc acum reteta. Elizei i-am dat, fara NICI UN SUCCES, Baby Calm, Sab Simplex, ceai de anason. Cand era deja maricica am trecut-o pe Debridat, care, ori a avut succes, ori nu mai avea fata prea mari probleme, dar asta nu e grozav... Cica dupa ce renunti la el se cam face constipatie.
ATB - ai terminat cu sesiunea si te-ai apucat de demolari
Pai asa mama, sa nu iti iesi din ritm!!! Asa se pregateste o nastere "ca pe tobogan"!!! 
Mergem sa papam ceva. Daca nu se trezeste bebe...
MissJJ spune:
Acuma am vazut cate greseli am facut in mesajul anterior sper sa pricepeti ce am vrut sa scriu da scriu si eu cum pot cu o mana la Ari sau la bebe una pe tastatura si tot asa.
------------------------------------------------
Mada mami de
Arianna Raisa si
Amira Maya
jjovana80 spune:
quote:
Originally posted by ankalaura
Salutare fete!
O sa radeti, dar am fost foarte ocupata cu un milion de chestii, numai cu copila mea nu. Copila mea nu face decat sa doarma si sa pape. Deci, daca nu as mai avea treburi prin casa, m-as plictisi!!!
De fapt, mai mult ma solicita Eliza. Se comporta foarte bine, dar are momente cand ii este greu, mai ales cand se intampla sa aiba nevoie de ajutor fix cand alaptez eu! Maica-mea e cu ochii in 14 si considera ca Eliza nu trebuia sa fie in preajma fetei asa repede (o mai mangaie pe cap si maica-mea se teme ca o apasa...), asa ca nu poate sa faca Eliza o miscare ca maica-mea e cu ochii pe ea si cu teoria pregatita...
Mariana - imi pare rau sa aud ca ai dureri in urma anestezieiDeci se mai intampla si la voi sa dai peste neprofesionisti...
Bine ca a trecut. Sa va traiasca fetita cu nume minunat!
Irinuca - m-a impresionat ciuful Amaliei!!!
Vicky - frumoasa mai e mica Maya!
Siby - ce copane are fata ta!
Mada - am zis eu ca ratez "momentul" si galeria...Ce frumos doarme mandruta ta. Se vede ca a stat la caldurica, lungana! A preluat recordul!
Sun - de a ta ce sa spun... minune mica si luptatoare! Are o mutrita asa serena incat nu ai spune ca a trecut prin ce a trecut. Sa dea Doamne Doamne sa nu mai aiba niciodata nici un fel de cumpana!
Gini - am citit foarte putin si cam in diagonala, dar am vazut ca mititica ta este bine. O sa vezi ca si investigatiile ulterioare o sa spuna la fel si ma bucur ca si tu esti optimista. Asta conteaza enorm pentru copil. Sa fiti sanatoase amandoua si sa va linistiti repede!
BOTI - te-am ratat cu galeriaLasa ca te sun maine, poate te aud "live" Sa fiti sanatoase fete curajoase! Ii doresc micii Nancy sa fie la fel de puternica precum esti tu! Abia asteptam pozici.
Kimmy - vazut si pozicile Timeei! ce grasunica aveti! Sa fie sanatoasa, puiul drag!
Diarux - esti fenomenala!ce tare e si poezia Marianei!!!
Camy - traiasca frigiderul!!!
Bujo - acuma zici reteta de perna mai??? Pai nu puteai sa o zici acu' vreo doua saptamani ca sa o aplic si eu???
Monalacule - mama draga, tot te mai chinui cu necroza??Saraca de tine! Nu stiu daca ai mai povestit despre copii, dar sper ca si-au reglat amandoi programul si emotiile, si ca iti e mai usor ca la inceput
Diana - noua ne-au zis sa ii dam Vigantol din ziua a 14-a. De la Ferrum Hausman nu face kk inchis la culoare? Eliza asa facea.
Eu iau doar Omega3. Sa mai iau si Elevit sau alt complex de vitamine? Analizele nu au fost grozave in sarcina - calciul, de exemplu, putin sub limita normala. Altfe, mananc major si de toate
Voi cand ati scos bebelusii afara pentru prima data si cat timp i-ati tinut?
Mada Nu iei nimic pentru durere? La voi nu se face epiziotomie sau ruptura a fost "bonus"?
Colici - noi nu avem inca, deci nu ii dau nimic fetei. Poate nici nu o sa aiba... Ce visez eu!
JJOVI - cum adica ... asa, ca niste alunite? Unde ti-au aparut? Mie mi-au aparut chiar alunite, putin in relief, mici... pe piept, cam intre sani si pe dedesubt... Daca e acelasi lucru, NU TREC...Primele mi-au aparut la sarcina trecuta si acum mi-au mai aparut cateva...
Turtu - eu sunt foarte prietena cu Chicco. Am avut, la inceput, doar 3 bibe, in ideea ca alaptez (stiam eu ca o sa am o Milka suficienta...) dar la spital mi-au zis sa ii dau si supliment. Asa ca mi-am mai luat biberoane, ca sa nu sterilizez cate unul cate unul... Formula... am pregatit degeaba, ce bebe suge suficient, dar intre timp am luat si bibe mai multe.
Acuma am si recipiente de pastrat lapticul la frigider tot de la Chicco, si pun numai filetul cu tetina. Si pun pompita pe bibe si tot asa...
Acum folosim deci 7 sticlute.
Ce bine e sa mai stai si sa citesti aici
Acum ma duc la dus si la nani. Asta daca nu cumva o sa vrea bebe sa pape inainte de miezul noptii....
Da Anca...din astea am...numai pe piept si pe gat ....iiiiihhhhhhh......ce nasol ca nu mai trec..... ma enerveza... nu mi plac deloc.
Ce bine ca n ai treaba cu Erika.... super gagica.
oana silvia si pruncuta Daria... 39 sapt
jjovana80 spune:
Diana...merci de raspuns ... exact acolo unde ai zis tu le am ... ce porcarie ca nu mai scap de ele ... bine ca nu sunt exagerat de multe... si asa aveam eu prea multe alunite.
Pupici
oana silvia si pruncuta Daria... 39 sapt