Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (183)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

chinico, cand m-am ciocnit rau de tot cu maica-mea acu' vreo luna, eu eram la bucatarie si ea in sufra cu oana... si pe ceas, in 15 min, i-a spus oanei de 36 ori nuevoie ... asta in conditiile in care nu era ce sa nu fie voie, sufra e un spatiu sigur, in care oana se joaca zilnic ... nu mai zic ca ma enervez iar :))... ma bucur ca e totusi bine ca e mama la voi... o sa fie si mai bine peste cateva zile , pe masura ce va mai obisnuiti unii cu altii... si o sa mai respirati si voi un pic, o sa va faca mancare buna, etcetc ... cand veniti in TM? abia astept s-o vad pe beoaca ... zici ca beoaca are un canin deja?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

N-am apucat sa citesc tot, dar am ajuns la melodia lui Chilian, dedicatie din partea Dandusei, mamaaaaaaaaaa, ce-mi place Chilian!!!! Melodia mea de suflet e "Zece"

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

Acs, condoleante imi pare atat de rau...Dumnezeu s-o odihneasca...sunt sigura ca e linistita acum, dar era atat de bine sa mai ramana macar o vreme alaturi de voi...
Danutz ai un suflet de aur !!atat de dureros e ce povestesti, nu-mi pot imagina...
Dia si tu...of, of, si totusi remarc ca nimic din toate tristetile astea nu v-a incrancenat sufletul, sunteti vesele, pline de voie-buna, parca ati trait in puf toata viata
Yagmur, imi pare rau ca s-a inrautatit situatia la job, bine ca e Luca sanatos, in rest..bucurosi le-om duce toate
Donia,Donia, ce indiscrete fetele astea: "De ce n-ai dormit??De ce n-ai dormit??" , de parca n-ai lasat tu sa se-nteleaga printre randuri motivul...ne-ai explicat ca Cristinel are camarutza lui, Roxana la fel, ai mai pus tu niste poze cu barbatu-tau, ce mai era de spus??Eu una am inteles tooot Acum serios vorbind, sper ca sunteti bine, sanatosi!
Ruxandraaaaaaa, de ce-mi esti trista??Nu s-au rezolvat problemele de sanatate ale tinerilor boieri sau??Hai sa te pup sa treaca
dandusule,cum sa ma supar, mama draga??
Laura, Lavinia, poza aia cu mami n-o am pe calculator, e din aia mititica veche...
Dia, foarte faine pozele de continuare cu Nana si frumoasa ei familie, dar povestea cu perfuziile e din filme de groaza , brrrr, bine ca ati scapat
Aka, pai dupa cum descrii tu acolo Cristina e bine, are o stare generala buna, uite ce povestea Dia ca Oana era ca o leguma, cata vreme alearga, se joaca, totul poate fi rezolvat. Io zic ca nu mai ajungeti la spital, ma bucur ca sunteti mai bine
Kikineata, am uitat sa te felicit pt. kg Gargaritei, Doamne ajuta, la mai multe!

David al meu

Mergi la inceput

Sa va mai povestesc despre noi: cum a plouat ieri si peste noapte ,au ramas prin parc niste baltoace numa' bune de explorat, asa ca i-am luat micutului cizme de guma galbene cu oitze si i-am dat drumul in lume. Mama, cata fericire a putut sa fie pe capul lui, trei randuri de haine a schimbat, a alergat prin toate baltoacele existente, s-a asezat cu fundul in mijlocul lor, s-a spalat cu apa aia pe fatza si pe cap, apoi s-a dat cu deja proverbiala lui motoreta privind cum sare apa in urma lui , nu pot sa va descriu, trebuia sa fiti acolo sa va dati seama ce fericre mare...S-au adunat toti copilasii in jurul lor, ca nu era singur, era cu prietenele noastre, toti cu cizme, si doreau si ceilalti micuti sa intre prin apa, sa se joace, dar nu-i lasau parintii, nici nu erau echipati cu cizme si tot tacamul.
Am constatat ca atat de putin le trebuie sa fie fericiti si atat de usor e sa le indeplinesti micile placeri...la intoarcere acasa alerga dintr-o camera in alta si striga mereu: "mama, apaaa!" adica l-a lasat mama prin apa! Abia a adormit atat era de fericit!
Tot azi am mai fost pana la piata si le-am luat copiilor zmeura, Doamne cat a putut sa manance micutzul meu, chiar m-am ingrijorat, ii dadusem eu inainte cu cateva zile , asa doua trei bobite sa vedem daca nu e alergic, dar acum chiar a intrecut masura, plangea daca nu-i mai dadeam, sper sa n-avem probleme. Am observat ca de cand iesim mereu in grup, cu prietenii nostri, David mananca mult mai bine, incomparabil. Ducem pe rand cate un bol mare de fructe taiate feliutze, cubuletze, dupa caz, si papa copiii cu atata pofta, vin pe rand la bol si se servesc, apoi ...apoi fac caca, tot pe rand

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

ACS-imi pare rau de bunica !

DANDU-eu sunt varsatoare,Sofia e capricoarna. Ai sa te descurci,ai sa vezi,numai sa crezi in asta. eu am crezut si mi-a iesit.in plus,am zis ca oricum nu am ce face,tREBUIE sa ma descurc,pt ca nu are cine sa vina la mine.
azi noapte am fost singura. mi-a fost un pic teama ca nu o sa ma descurc,mai ales ca seara ii apucase plansul pe amandoi,ea vrea bibe si el tzatza in acelasi timp...initial ma cam ia capul ca nu suport sunetele inalte,dar apoi am zis: vreti voi asa amandoi? atunci hai amandoi ! pe ea am pus-o pe perna sii-am dat sa tina bibe(de obicei i-l in eu ca ea apoi se joaca si ii place mult sa il picure prin pat) si pe el l-ampus la san asa in brate(de fel neintindem),el maisugea,mai plangea,il mai ridicam in cur sa scoata aer,iar la san...i-am facut apoi repede un ceai din ala instant pt colici si i-a mai trecut...
cand au adormit am dat cu aspiratorul. el nu s-a sinchisit ,dadeam pe sub cosul lui ..
Nu s-au trezit cu aspiratorul dar s-a trezit Sofia pe la miezul noptii.apoi si el. ea nu a mai adormit pana la 2. ma duceam sa ii iau apa sau cine stie ce la bucatarie,la baie,ea se tinea dupa mine ca boldeiul prin casa.cu parul valvoi .
pana la urma a dormit .azi s-a trezit la 7,i-am facut bibe ,si a adormit la mine in pat(cred ca eu inaintea ei),si am dormit toti pana la 11 si ceva !!! bine,else trezeste cam la 3 ore sa suga.
Pt prima data l-am spalat pe Andres singura,aseara,cu Sofia in curul nostru ca nu se poate altfel. dar nu l-am spalat in cadita lui din dormitor,aia de la masa de infasat ,ca acolo trebuie sa car apa si apoi sa o vars cu furtunul ala...L-am dus la baie ,in cadita Sofiei.
asa ca fost ok si prima noapte singura .

ai sa vezi cum se aranjeaza toate.sunt si momente mai grele,darnu tin toata ziua,pana la urma adorm si ei..
votul e sa nu va enervati voi,ca daca e vensiune in casa,atunciurla sieide nu ii mai opresti.sa nu va reprosati nimic,fiecare face ce poate.
sa nu tineti strict de un program,daca nu se poate si sa va stresati pt asta. si sa nu va stresati ca aoleu nu ii fac aia sau ailalta..se face ce se poate .
de anumite ore pot sa ma tin,dar de altele nu. asa ca fac ce se poate,imporvanta e linistea noastra si sanatatea lor.nu e otragedie daca odata nu i se face ceva unui copil la ora fixa..

eu nu dorm dupa amiaza,chiar daca sunt obosita,desi ei dorm 3 ore la pranz. ieri Andres a dormit 5 ore si ea 3 .
dar acum o sa ma culc,mi se inchid ochii. ei au adormit deja.

DANUtZ-imi vine sa plang cand citesc prin ce ai vrecut si tu ...
asa e,trebuie sa iertam...dar vezi,cand ne amintim anumite secvenve,plangem,plangem pt copilul chinuit de atunci ..chiar daca poate ca am iertat,nu am uitat.si nu cred ca se uita...
eu de cate ori o vad pe Sofia plangand,ma vad pe mine mica...imi e teama sa nu o fac sa sufere ,dar nici sa ma identific cu ea si sa ii fac tote poftele,.uneori nu stiu unde e echilibrul,de teama sa nu fiu ca mama,de teama sa nu o fac sa sufere ..
cand ii dau sa manance..siincepe sa planga ,ar eun plans diferit de atunci acnd se loveste,intinde mainile la mine si face semn sa o iau din scaun, se uita in ochii mei cu ochii in lacrimi si zice "mama mama" ,atunci nu pot nicicum sa maiinsist cu mancarea...miemi-au facut mult raucu mesele,ma forvau si tipau si imi ardeau palme si ma pedepseau si ma obligau sa mananc si mai mult decat initial,si eu plangeam si ei radeau si imi mai dadeau " si pe-asta sa o mananci" si mergeam la baie si plangeam acolo si din toate eu simteam ca ei o fac in bavaie de joc...poate nu era asa,poate imi voiau binele,dar nu stiau cum sa faca asta si imidemonstrau altceva, cand am crescut un pic am avut dezordine mare in alimentatie,plus ca eu nu simteam pofta,foame,ascundeam mancarea,o aruncam,minteam,mancam o zi da si una nu,am fost ,cred,la un pas de anorexie,chiar nu stiu cum amtrecut pelanga ...mi-au creat multa dezordine, si nu doar in alimentatie. la somn...pt ca nopile noastre erau in scandaluri ,in alergat desculti in noapte,intre cioburi si strigate...
apoi cand astea s-au terminat si am ramas cu mama,dormeam cuea,era asa bine,adormeam imediat( de pevremea aianiciodata nu am amai adormit dintr-o lobvitura decat dupa ce am avut copiii) ,dar in somn deranjam cearsaful apretat almameisi imidadea ghionturi si ma trezeamnauca in tipete si aranjat de cearsaf sub noi ca nu sunt in svare sa dorm,ca ce dormit e ala ca de ce dau din picioare,ca am sifonat cearsaful...si usor usor am ajuns sa dorm asa peo dunga cu grija ,asa incat azi nu mi semisca cearsaful de sub mine si e mereu intins si calcat .Dorm iepureste,ca la armata,ma trezesc la orice zgomot,ma trezesc inaintea ceasului cu cateva minute...
si altele pe care nici nu pot sa le scriu aici..

mai bine ma culc langa copii..

sa iau fritura de la cuptor,noroc ca nu am uitat..

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

alte poze.
(de aici incolo.. )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

ktrinel, v-am admirat in poze... tot vroiam sa-ti zic de ceva vreme si am uitat: julia nu mai e deloc tom boy, e fetita in toata regula (si inca una care arata de 3 ani), dulce foc... in poza aia in rochita, cu ochelari de soare pe cap si cu suzeta in gura e dementiala . nici la oana nu se arata caninii inca, adica de cateva ori i s-au umflat aia de ssus de am zis ca-i si pocnesc, dar nimic, acum parac nu s-ar fi umflat nicoadata. nu-ti fa griji din cauza lor, ca ies ei la un mom dat, nu scapati de ei :))

aelito, mai fata frumoasa, mi-ai luat vorba din gura... vroiam sa te rog sa ne povestesti cum decurge o zi la voi ca eram curioasa cum reusesti singurica cu 2... si mi-ai luat-o inainte ... imi pare rau ca nici la tine n-au fost toate roz in copilarie, offf... eu macar asta pot sa zic, ca am avut o copilarie frumoasa si fericita... dar lasa ca o sa aiba copiii tai si asta e cel mai important

danutz, cum e treaba cu jobul nou? nu renunti la concediu, nu?

roxanico, hai sa te pupacesc o tura ca asa tonica si vesela esti, mai fata!

dianarus, cum sunteti? ce fac muschetarii? cum se impaca marc cu bona? cum e la noul job? hai ca te-am bombardat... :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

hei, suntem pe pagina 2!!!

am reusit sa citesc cate ceva zilele astea, nu mai stiu de cand nu am mai scris...
sunt obosita tare de la munca, dar e ok, plec acasa repede-repede la copii
mamica mea si-a lasat serviciul sa ne creasca pe noi; eu nu as fi in stare

va doresc o noapte linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

n-am citit nimic, calc a crapat, tre' neaparat sa recuperez pozele din el, bine ca am facut rost de inlocuitor sa ma s[pal cu el pe cap ca s-a imbolnavit d. a inceput cu febra 38.8-39 azi toata ziua (am reusit intr-un final sa ii iau temp in somn subrat), 2 kk moi la pranz, acum vad ca parca ii si curge nasul si a tusit usor de cateva ori bune. habar n am ce si cum...si mooor cand il vad asa. de 2 zile nu mananca nimic, un fruct si o felie de paine pe zi, eu ziceam ca de la masele (ultimele) dar se pare ca nu... traiasca tzitzi, singurul lucru pe care il accepta, dar nici macar pe aasta cu placere. ma duc sa ma prabusesc :((((

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Ktrinel, la ASTEAPTA/IMEDIAT Denis uneori intelege, alteori ba...deci eu am impresia ca stie foarte bine semnificatia lui IMEDIAT, dar actioneaza in functie de cum are chef muschiul lui...de ex, de fiecare data cand mergem in parc si hinta e ocupata, ii spun "Trebuie sa asteptam putin. De indata ce termina copilasul ne dam si noi pe hinta!". Si niciodata nu mi-a facut scandal ca el vrea ACUM, dimpotriva asteapta cumintel pana ce leaganul e liber. In schimb, daca vrea "faia" (afara) de cele mai multe ori vrea ACUM si nu imediat...si exemplele pot continua. Eu una cred ca stie semnificatia acestor cuvinte....Am vazut pozele de e meleaguri canadeze. Dulcica foc Julia ta, iar pe tine te-am vazut pt. prima data cu fustaaaaa ...iti sta bine!

Aka, ma bucur ca Cristina e mai bine. Sper sa nu fie nevoie sa ajungeti in spital!
Roxanica, musai musai si de urgenta trebuie sa-i iau si eu lui Denis cizme de guma sa-l las sa se balaceasca prin balti, intrucat l-am vazut foooarteee incantat de cate ori calca intr-o balta...frumos mai povestesti despre puiul tau
Danutz, prin multe ai trecut si tu in viata...Uite de la mine pentru o mamica si o femeie minunata!!!!

Multumesc pentru raspunsurile la intrebarile mele!!!

Dianocica, multa, multa sanatate lui David si tie putere!
Aelita,
Acs, imi pare tare rau pentru pierderea pe care ati suferit-o! Sa se odihneasca in pace!
Danita, ce mai stii de Ana si Mihai?

kikineatza, Ruxandra, Donia, Dandusa, Yagmur, bebinuta, Dianarus, Shoshika, Laura, Bambo, mamaana, Lavinia, Chinico, Luciaro, Simo...

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput