Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (183)
Raspunsuri - Pagina 17
asiza spune:
Fetelor, am nevoie de un sfat...in august plecam pe litoral impreuna cu sora mea si copiii ei. Baietelul mai mic, Vlad, are doar 5 luni. Azi a fost cu el la pediatra pentru vaccin...ma rog, nu asta e important, dar dintr-o poveste intr-alta i-a spus pediatrei ca plecam la mare si tipa a reactionat destul de nasol: "Cum vreti sa plecati cu copil asa de mic?!?!"..ca e periculos, ca e clima prea tare (???), ca se poate imbolnavi...acuma a pus-o pe ganduri si pe sora-mea si pe mine...ne tot intrebam daca e bine sa duca copilul asa mic la mare...Voi ce parere aveti???
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
Dia1609 spune:
asiza, nu stiu ce sa zic... acum, in lumina pataniei noastre cu marea, zau ca nu m-as incumeta sa plec cu copil asa mic. de fapt nici anul trecut nu m-am incumetat sa plec la mare cu oana, desi avea 6-7-8 luni, dar ulterior am regretat, m-am auto-boscorodit ca nu m-am dus, ca i-ar fi prins bine oanei. aerosolii, apa marii, etc, toate alea pot sa-i faca fff bine. dar dc face o enteroviroza (si e destul de mare probabilitatea, ca nu aveti cum sa asigurati igiena si mediul de acasa) e destul de nasol. asa ca habar n-am ce sa zic. trebuie puse in balanta bunele cu relele. dar in general, am vazut ca si pe aici pediatrii sunt cam impotriva mersului la mare cu copii sub 1 an (dar asta nu inseamna neaparat ca au dreptate).
te-am lamurit bustean, nu? ![]()
aelita spune:
KtRINEL-ce frumoasa e Ana Julia!foarte bine dezvoltata!!
MAMAANA-mai rar asa ,sa isi lase serviciul,bunica,sa va creasca!
ROXANICA-ce zi super i-ai facuv lui David cu baloacele !! asa e,le trebuie atat de putin sa fie fericiti !
DIANOCICA-cum mai e D ?
ASIZA-copiii se pot duce la mare,doar sa fie feriti de soare,crema la greu si oricum numai sub umbrela. si in ore permise.
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
dianav spune:
asiza Nu stiu in ce parte atarna balanta bune-rele, insa pot sa iti spun ca pe plaja la mare sunt ffff multi copii mici si cred ca doar mica parte din ei se imbolnavesc de diverse.
Dia foarte frumoasa familia voastra. Oana e dulce si va fi o fetita tare delicata. Am vazut ca bascula nisipul in piscina, e tare haioasa.
Ktrinel Eu credeam ca a mea e ultimul copil care trage din suzeta. Julia e o adevarata domnisoara, pare atat de inalta si daca tu esti ce de pe peluza, nu cred ca iti seamana. Am remarcat curatenia impecabila a strazii, peluzei, rondului de flori. Si fff mult imi plac papuceii Juliei, sunt crocsii astia de care tot vorbiti voi pe aici? Ca eu in magazine am vazut niste chestii oribile.
Abia astept sa plec si eu in concediu. La serviciu nu am chef de nimic. Maine imi iau liber si vineri plecam. Azi vine si dr sa imi dea o lista de medicamente.
Diana
ruxandra_sb spune:
Asiza, si pediatra noastra are retineri cu mersul la mare pt copii mai mici de 1 an.. sau un macar un 8-9 luni. Si "clima tare" in sensul ca soarele/plaja il poate agita si obosi si nu-l poti tine pe bb mic pe plaja decat putin. Foarte de dimineata si spre seara. Stiu ca Raluca_u a fost cu Adinuta anul trecut si a fost o.k., dar parca nu stateau dimineata pe plaja dupa ora 9 si ceva. Iar Adinuta avea peste 7 luni si au fost in iunie, care nu se poate compara cu august.. Daca tin mortis si daca bb papa/suge ca acasa si nu-l duci in zapaceala/aglomeratie, este tinut aproape numai la umbra si i se respecta programul.. poate merge.. dar parintii (sau macar, sau mai ales
, mama) pot avea un soi de vacanta si nu prea.. ma gandesc ce fac cu bb cat nu stau la plaja, sa nu stea numa in camera.. au unde sta/se plimba, la umbra.. o curte ceva? Eu una as zice pas la mare cu bb asa mic, mai ales in luna august.
Asta nu poate insemna ca nu poate iesi o vacanta faina.. 
Are mama doi flacai..
Matei (6) si
Grigore (1)
iulia-stefy spune:
roxanica, febra n-a mai facut de doua zile. Am fost ieri la control si e bine. Bubele se trec, dupa ce am "apretat-o" vreo doua zile. Acum trebuie s-o duc la salina 10 zile si la mare. La noi, obligatoriu, ca daca mai face vreo surpriza sa fim aproape de casa.
Ce bine era cand purta Pampers, dar acum, ca nu-l mai vrea, trebuie sa stau toata ziua cu gura pe ea sa-i aduc aminte ca pipi se face la olita, cand o pun trebuie sa merg cu ea si nu mai apuc sa mai fac nimic in casa.
Acum are o boala cu clamele, pe ale ei nu le foloseste, le vrea pe ale mele din par. MI le scoate cu tot cu par si se chinuie sa mi le puna apoi la loc. Aseara a luat litera "I" de pe covorasul cu litere si l-a pus pe tati sa deschida gura si il tinea de cap cum o tine pe d-na dr. si se uita la el in gat. dupa ce a terminat a intrebat-o tati daca e bine si a zis ca da. A intrebat-o si daca ii da medicamente si a zis ca nu. Apoi l-a mangaiat pe cap, cum ii face ei d-na. dr. si apoi s-au pus amandoi pe ras. A fost asa comica.
Azi am fost vreo ora si jumatate afara, fara scutec si nu s-a udat, dar ieri, am schimbat-o de doua ori. Plec cu rucsacul cu haine dupa mine. Speram sa se obisnuiasca.
poze din aprilie-mai
Poze Stefy
Lacramioara mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
ruxandra_sb spune:
Multumesc minunatelor
.. da acu is intr-o faza in care nu mai am chef sa vb despre problemele noastre.
Aka, vezi ca pastele astea nu se gasesc pi peste tot.. la Carrefour nema; pe la anumite supermarketuri.. Angst, Cris-Tim. La Mega inca n-am intrebat.. acolo am gasit lapte de orez, ca si la Metro.
Nu Chinico nu-s taietei din aceia chinezesti, sunt paste pur si simplu, italienesti. Am gasit spaghetti si penne.
Roxanica, Aelita si voi mi-ati inseninat ziua.. cu plici-plici-ul lui David si povestea zilei numai cu Sofia si Andres.. ![]()
He, he .. mamaana.. nici eu nu stiu dac-as fi in stare..
Ce fete frumoase avem mai, mai.. Oana, o adevarata domnisoara cu rochita si palarie si Julia cea plina de viata.
Sanatate bolnaviorilor. 
Teutz??
Are mama doi flacai..
Matei (6) si
Grigore (1)
asiza spune:
Fetelor, multumesc mult pentru raspunsuri! Bb papa doar san momentan, asa ca din punctul asta de vedere e ok si intr-adevar si pediatra i-a spus surorii mele sa-l tina pe plaja doar intre 7 si 9 dimineata...acum vom vedea cum facem ca banii-s dati deja, incercam sa-i respectam cat de cat programul la ala micu'. Sper sa iasa bine! 
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
iulia-stefy spune:
Lavinia, multumim. Multa sanatate lui Mihaita.
Ktrinel, cu "asteapta" si la noi e ca la Crinuta, adica depinde de situatie. Saunt momente cand e calma si intelege si momente cand i-a luat un copil o jucarie, sau ii e foame, sau a vazut un catel si.... "asteapta" mami, ca atunci nu mai are valoare. In timp speram sa le rezolvam.
In ceea ce privesc caninii, la Stefy au iesit, dar nu te impacienta, ca ieri am vazut in parc un baietel care avea un an si avea doar primii doi dinti de jos. Si eu m-am impacientat la inceput, ca primii dinti, adica 6 in doua saptamani, i-au iesit la 8 luni si jumatate. Dar pediatrul mi-a zis sa stau linistita, ca unul la un milion din copii are probleme si ii ies dintii foarte tarziu sau deloc.
Cred ca febra asa mare, a fost totusi, de la ultimul canin. Ei in ultima luna i-au iesit toti patru. Ultimul abia a spart gingia, se vede cat gamalia unui bold, deci mai are de tras, dar ce a fost mai greu sper ca a trecut.
Cu TV-ul, a fost o perioada in care a interesat-o, acum nu o mai intereseaza. Adevarul e ca nici eu nu ma omor sa-l deschid. Eu am ororare de TV. Cand e sotul acasa, e deschis la stiri pe toate programele si am ajuns sa urasc TV-ul. Noi doua ascultam muzica, dansam.... daca ii pun la calculator desene cu Baby Einstein sau altele se mai uita, dar nu in mod deosebit.
aelita, bicarbonatul merge si pe saltea, merge peste tot unde e material textil. Sora mea a testat si acum mi-a vandut si mie pontul, ca eram "turbata" ca face pe covor. Acum sunt asa calmaaaaaaaaa.
ruxandra, multumesc pentru lamuriri. Iar le-am incurcat. Scuze.
danutz, asa am plans, citind povestea ta. Si pe mine m-au crescut bunicii, dar din cauza tatalui, care a plecat si ne-a lasat, s-a mai intors, iar a plecat si mama nu se putea descurca cu doi copii mici dupa ea, avand program 12 cu 24 si ea muncea la Constanta si pe noi ne-au crescut bunicii la Targu Bujor, langa Galati. A fost greu pentru ea. Cand eram copil, am judecat-o, dar acum o inteleg. Tin mult la ea. Cand a murit bunicul meu, a fost jale. Cand o sa se duca cel care imi e tata, cred ca nici nu o sa simt. Dar bunicul a insemnat mult, el m-a crescut si n-am sa-l uit niciodata. Relatia mea cu mama, datorita acestei distante, nu e foarte apropiata, dar o ajut, ma ajuta. Ne intelegem. Cu sora mea e mai apropiata, se vad mai des.... acolo e o alta poveste.
poze din aprilie-mai
Poze Stefy
Lacramioara mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
asiza spune:
Mamici, voi cum administrati Fluimucilul la astia mici? Noi am incheiat tratamentul cu Eurespal si tre' sa-i da Fluimucil in continuare. Mi-a spus pediatra acum 7 zile cum sa i-l administrez, dar zau ca am uitat si tocmai azi nu raspunde la tel s-o intreb. Asa ca ma bazez pe voi! 
Slideshow