Mamici norocoase de sept-oct 2008(89)
Raspunsuri - Pagina 18
andy.p spune:
300 groaznic
,bine ca sunteti bine 
clau asa patesc si eu,adorm si apoi incep sa ma trezesc si du-te vino la baie.Mi-e dor sa dorm bine.
29+
bbelina
laura si andy (07.04.2002)
monica_dicut spune:
Vaaaaaaaaaaaaaaaiiii, Cuscraaaaa, iarta-ma!!!! 

LA MULTI ANI!!!!!!!

Cu sanatate si fericire si noroc. O nastere usoara si o bebelina frumoasa ca mama ei si sanatoasa si desteapta 

POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/?saved=1" target="_blank">POZE CU BURTOIU SI BUBU
30+ Cuculetz
Andrei

AM SCHIMBAT PREFIXUL AMR 10 SAPTAMANI 

AMR 68 DE ZILE PANA LA BEBE ANDREI 
anca81 spune:
LA MULTI ANI PIOLICA 

Iti doresc o zi minunata si tot binele din lume. O sarcina usoara in continuare si o bebelina frumoasa si zambitoare ca si mamica ei.
Doamne ajuta ca micuta mea sa fie sanatoasa 
O burtica mititica
31+
Carla Alexandra
AMR 9 saptamani 
clau_geo spune:
quote:
Originally posted by monica_dicut
tzitziri, pe mine ma apuca groaza tot timpul, nu numai dupa cursuridar cred ca e normal. Am tot visat si eu, ma trezesc dimineata stresata etc. Dar eu zic ca vom trece toate cu brio peste acel moment.
clau, mie modulul 2 cu nasterea si lauzia imediata nu mi-a placut deloc. Doctorul care-l tine e cam plictisitor, repeta de multe ori acelasi lucru. La pauza chiar am plecat pt ca ma dureau si oasele si nu mai puteam sta pe scaun dar ma luase si somnulVorbeste omul foarte linear asa, de parca ar spune o poveste, da nici macar, parca repeta o lectie. brrr. Sa-mi spui parerea ta.
POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/?saved=1" target="_blank">POZE CU BURTOIU SI BUBU
30+ Cuculetz
Andrei
Off Moni, m-ai debusolat, speram sa fie mai interesant decat primul si sa nu tina la fel de mult. La primul a durat cam 3 ore jum. si eram termninata de spate si de durere de cocis.
Apropo voi aveti dureri de cocis care se transmit in picior pana la genunchi sau in calcai? Eu nu stiu ce sa ma mai fac ca de cateva zile am niste dureri cumplite care ma tin imobilizata pt vreo 10 min.
29+ Mami fericita de
Irina
Doamne ajuta-ne sa ajungem la 40 saptamani cu bine si sanatoase!www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
Atat a mai ramas pana vine minunea
AMR 71 ZILE
anca81 spune:
Clau, eu am dureri de coccis cand stau mult in ... fundic. Am rezolvat cu o perna moale. E drept ca asta pot face doar acasa
Durerea de coccis, ca si multe altele, e una dintre "frumusetile" sarcinii. Pune-ti sotul sa-ti faca un masaj usor in "zona" afectata ![]()
O burtica mititica
31+
Carla Alexandra
AMR 9 saptamani 
monica_dicut spune:
Fetelor, am gasit ceva foarte interesant postat la odiseea de iulie-august. Sper sa fie ok daca o copiez si la noi.
Este vorba despre plansul bebelusilor.
Diferenta dintre a linisti si a consola
Bebeii percep lumea mult mai intens decat adultii. Bebeii plang si oracaie. Este modul lor de a comunica, de a exprima ce-i apasa, plansul lor are mult mai multe motive decat crampele, colicile, foamea, un pampers plin sau dorinta de apropiere. Un bebe poate experimenta sentimente de durere sufleteasca, de singuratate, de tristete, de dezamagire, de aparare sau de suprasolicitare, el e capabil sa-si imparta senzatiile in “placute” si “neplacute” si sa le retina in memorie. Bebeii pot suferi intens dupa despartirea de mama lor la nastere si nu-i consoleaza nici o suzeta din lume. Bebeii pot simti intreaga durere a lumii si nu-i poate consola faptul ca tati ii poarta in brate leganandu-i. Bebeii nu se pot linisti cu picaturi impotriva colicilor cand ei trebuie in acelasi timp sa inghita toata tristetea dupa paradisul pierdut din burtica mamei si nu sunt lasati sa se elibereze prin lacrimi. Foehnul nu-i poate linisti cand simt golul imens si rece din jurul lor in comparatie cu senzatiile minunate din burtica…
Este gresit sa credem ca plansul bebeilor ar fi ceva rau si ca trebuie sa intervenim imediat pentru a-i calma. Plansul, pe langa limbaj si mimica, este o modalitate elementara de exprimare a sentimentelor si starilor sufletesti. Plansul este un limbaj. Bebeii trebuie lasati sa se exprime.
De asemenea, este gresit sa credem ca bebeii plang pt. ca parintii au gresit cu ceva. Toate activitatile parintilor pentru a-si calma bebeii pot fi exagerate si in nici un caz nu le pot lua bebeilor temerile sau lipsa de orientare. Parintii trebuie sa invete sa suporte plansul bebeilor atunci cand sunt siguri ca bebeilor nu le lipseste nimic (lapte, pampersi curati etc.).
Bebeii incearca prin plans sa ne atraga atentia asupra a ceea ce simt ei, deci au nevoie de cineva care sa-i asculte. Sa-i asculte cu adevarat. Parintii se reped imediat sa vada ce are bebele, dar ei vor de cele mai multe ori ca bebele sa taca. Acest lucru il poate irita pe bebe, care simte nevoia sa-si exprime senzatiile cumva. Masurile de calmare se pot transforma pentru bebe intr-o iritare si mai mare, deoarece ele se adreseaza doar simptomelor si nu cauzelor. Se incearca linistirea copilului, dar fara a cauta sau a lua in serios cauza mai profunda a durerii lui. Asta poate accentua durerea, care va fi exprimata prin si mai mult plans, si astfel se intra intr-un cerc vicios din care e greu de iesit.
Diferenta dintre a linisti si a consola este ca a linisti are ca scop linistea (de multe ori linistea adultilor!), in timp ce a consola inseamna a-i fi alaturi cuiva in momente grele, cu participare empatica si suport sufletesc. Nu ii putem elibera pe bebei de toate durerile, dar le putem fi alaturi, oferindu-le empatie si caldura corpului nostru, pentru ca ei sa se simta mai putin singuri in lupta pentru supravietuire in noul mediu. Consolarea este balsam pentru suflet. Fiecare bebe are soarta lui, pe care nu i-o putem schimba, insa ii putem fi alaturi cu empatie pentru a-l ajuta s-o suporte mai usor.
Consolarea inseamna a-l insoti pe bebe in trairea sentimentelor lui dureroase, fara a incerca sa-i distragem atentia de la suferinta lui. In loc sa-I transmitem “N-ai de ce sa plangi, comoara mamei”, trebuie sa-i transmitem “Da, stiu ca simti nevoia sa plangi, totul e acum prea mult pentru tine si nu mai faci fata”. Suferinta bebeului trebuie confirmata, nu e bine sa incercam sa i-o inabusim in fasa. Pentru bebe e o mare diferenta daca – atunci cand plange din cauza ca se simte pierdut in lumea asta mare si rece – mamica lui ii baga o suzeta in gura sau ii confirma sentimentele: “Da, mami, e tare greu la inceput, trebuie sa plangi daca te apasa ceva, trebuie sa te eliberezi, mama e aici langa tine si te ajuta”…
Nu e neaparata nevoie sa stiti motivul pentru care plange bebele. Trebuie doar sa acceptati ca exista un motiv bine intemeiat pentru care el plange si trebuie sa-i fiti alaturi. Lasati activitatile de tot felul in incercarea de a-l linisti si incercati sa-i fiti aproape mentinand contactul emotional.
Cand reactionam negativ fata de lacrimile bebeului, fugim instinctiv de conflicte. Tipetele unui bebelus trezesc temeri din cele mai profunde si nelinistesc pe orice adult. Insa trebuie sa ne confruntam deschis cu situatia. Crizele tin de viata, iar daca vom cauta permanent mijloace de calmare artificiale, nu ne putem dezvolta capacitatea de a gestiona crizele. Prezenta iubitoare si calma a parintilor este tot ce-i trebuie unui bebe pentru a trece singur mai usor prin clipele dificile ale inceputului de viata.
POZNICI CU NOI
30+ Cuculetz
Andrei

anca81 spune:
Interesant articolul, multumim Moni 
O burtica mititica
31+
Carla Alexandra
AMR 9 saptamani 
aly_c20 spune:
buna dimineata si de la noi! 
Anca, tinem pumnii pentru eco! Abia astept sa vii cu vesti super bune despre domnisorica Carla!
Iepurila, si tie multa bafta la eco!
Pioloca, la multi ani! Sa fii fericita!
Gargaritza, un
special pentru tine si bbica ta! Nu esti singura! Ai minunea din burtica...si ne mai ai si pe noi
.
Monica, si Sebastian al nostru face la fel
...abia asteptam sa l tinem in brate!
wow, Eva, ce de-a cumparaturi!Bravo voua!
off...vineri am avut o zi asa naspa...dr meu ginec m a anuntat ca peste o luna, va pleca in Franta pentru cateva luni, la niste cursuri...asa ca tre sa mi caut dr cu care sa nasc:(( Si eram asa incantata de dr meu, dar na', amul nu poate sa si faca program in functie de cum nasc eu:((
si ca si cum nu era de-ajuns, cei de la care trebuia sa cumparam apart, s-au razgandit, dar nici macar nu au avut bunul simt sa ne anunte, pur si simplu nu s-au prezentat la notar,si nu au mai raspuns la tel!Asa ca ne-am hotarat sa mai asteptam , asta e! Vom avea si noi casuta noastra mai incolo, deocamdata il vom astepta pe Sebi intr-un apart inchiriat:(.
toate burticile!
O saptamana plina de vesti bune:)
29+
Sebi
http://md.lilypie.com/O77np3.png
gargaritza85 spune:
neatza burtici,
va multumesc din suflet pentru fiecare vorba de incurajare,chiar daca nu am mai fost in stare sa va raspund aseara...v-am citit si m-ati facut sa ma simt mai bine cu vorbele voastre calde si prin sprijinul vostru...multumesc mult tuturor
pe toate
Eva
nu-l pot despietri pt ca nu e impietrit...stiu ca ma iubeste, pe mine si pe bebitza...doar ca e foarte incapatanat si nu lasa deloc de la el...orgoliul lui e mai mare decat orice,si nu accepta nici o replica din partea nimanui...si da, ai dreptate....mai e o speranta la vindecarea acestui orgoliu imens....mutritza copilasului nostru...doar ca imi mai trebuie multa rabdare pana atunci...si incerc pe cat de mult sa o am, dar ca orice om, am momente cand clachez...oricum, sunt de fel optimista si...sper sa se rezolve totul cu bine intr-un final...mi-ar fi prea greu sa renuntz la el...
Sunt curioasa daca isi aminteste ca azi aniversam inca un an impreuna...
Piolica 

La multi ani! multa sanatate tie si copilasului, sa ai parte de tot ce-i mai bun in viata.
23+
Ariana
bebe si pe tati lu' bebe
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Simo&year=2008&month=10&day=27&babycount=1
gargaritza85 spune:
apropo...am schimbat si noi semnatura...intram in saptamana 25...ce repede zboara timpul...
24+
Ariana
bebe si pe tati lu' bebe
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Simo&year=2008&month=10&day=27&babycount=1

Vorbeste omul foarte linear asa, de parca ar spune o poveste, da nici macar, parca repeta o lectie. brrr. Sa-mi spui parerea ta.