Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 22
Raspunsuri - Pagina 18
Ennni spune:
Salutare fetelor
Azi dimineata m-am trezit cu o durere de spate de nu mai stiu ce sa fac. Oare e cazul sa merg la medic sau sa mai stau putin sa vad ce se intampla? Dureri de genul acesta aveam inainte sa fiu dupa o curatenie generala in casa de exemplu. Insa acum va dati seama ca nu e cazul, chiar nu fac absolut nici cel mai mic efort inca de la ET. Deci nu stiu de unde a aparut. Voi ati patit careva asa ceva? Ce ma sfatuiti sa fac?
In rest nimic nou, in continuare gust rau in gura, greata, stari de voma.
Eni 11+
andutza_02 spune:
Buna fetelor!N-am mai scris de vreo cateva zile pentru ca nu m-am simtit f bine adica am picioarele fffffff umflate adica nici nu mai am glezne am picioare drepte fara glezne si pielea intinsa pe ele.Am mancat fara sare, consum lichide multe si pepene, mi-am dat cu varixinal si cand fac dus le stropesc cu apa rece.Parca dimineata se vede o ameliorare dar insesizabila adik sunt tot butuci.Doctoritza mea vine din concediu sapt viitoare si o sa-i fac o vizita sa vdm ce zice.Dar eram curioasa eu am 5 luni si stiam ca mai tarziu se umfla picioarele si nu-mi imaginam ca asa rau.Oricum eu cred ca sunt asa pt ca retin apa multa.Asa ca ma puteti ajuta cu un sfat ca sunt cam speriata....:(((Merci si va pup.
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Alexandra&year=2009&month=1&day=7&babycount=2"
http://bd.lilypie.com/B3VXp3.png
elyanne spune:
Ainia bine ati revenit. Foarte frumoase pozele
Tinem pumnii la examen!
Ennni nu stiu ce sa-ti zic... mai bine vb. cu dr. si vezi ce zice...
Lili_Filip nu mai fi suparata din cauza greutatii picilor... ai mei au fost in ruma cau 3-4 sapt. dupa masuratori... poate a masurat gresit... cine stie cum stateau. Ai mei s-au nascut la aproape 37 de sapt. cu 2150 si 2550.
Despre plimbarea in fiecare seara spital-acasa si iarasi dimineata... eu personal nu's de acord, dar pana la urma tu stii mai bine.
Eu mergeam la spital sau la cabinet, la control odata data 3 sapt. (daca nu erau probleme... si nu au mai fost dupa cerclaj) si era la vreo 7-8 km distanta... ajungeam la spital cu contractii de la orice gropita sau damb... si ajungeam acasa cu contractii... Luma gynipral inainte sa plec si cand ajungeam acasa... De-asta mergeam si la 3-4 sapt. sa ma vada... ca sa nu imi provoc contractii prea des...
Odata chiar m-a oprti acolo sa-mi puna o perfuzie, ca sa m lase sa plec acasa inapoi... pt. ca deobicei ma controla, imi facea eco si ma credea pe cuvant ca trec contractiile (pt. ca obs. ca sunt la control si la eco), dar odata m-a trimis la sala de travaliu sa monitorizeze inimioarele bb-ilor... si pe hartia aia apar si contractiile... cand le-a vazut dr. a zis ca alea sunt bune de nascut... ca ma interneza etc. Degeaba ii explicam ca asa am la fiecare drum si trec acsa, in pat, cu gynipral... daca avea un loc intr-un salon ma interna...
Eu zic ca nu-i de glumit cu drumul... 25 de kg. de 2 ori pe zi... mai ales ca spui ca ain contractii... vezi cum iti e dupa prima deplasare... si daca ai contractii din cauza asta mai bine ramai la spital, ca altfel iti faci mai mult rau decat bine... degeaba te tine cu perfuzii acolo ziua, daca tu seara pe drum ai contractii, si iarasi dimineata...
Hai ca am scris o gramada... sper sa nu te superi ... dar dupa ce treci prin asta si stii cum e... ai spune si de o mie de ori ca sa priceapa si altcineva care e intr-o situatie asemanatoare... sa nu ajunga sa aiba probleme...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
grace30 spune:
of iarasi am diverse intrebari.... alocatia o primeste fiecare copil, nu? deci voi lua 600 ai mei, si cate 200 pt fiecare bb......
sau am sperante prea mari??
http://bd.lilypie.com/Qph4p2.png
mami de Petru Alexandru (16.01.2007)
Laura25 spune:
Buna seara!
Lavinia, super pozele! Au si copii tai niste pozitii de dormit , sunt tare dulci si frumosi toti 3. Sunteti o familie frumoasa si ma bucur ca a fost bine la mare, chiar daca voi ati venit mai obositi. Incep perlutele si filozofarile de acum. Sa te tii! Spor la invatat si bafta multa la examenul auto.
Enni cum te simti? A cedat durerea? Ai alte discomforturi, te doare si burtica?
andutza nu stiu ce sa-ti spun, ce ai putea face. Eu nu am avut probleme de astea. Aveam glezne de gazela pana la 2 zile dupa cezariana cand m-am umflat de nu imi intrau nici shlapii in picioare. Parca aveam 2 butuci. Am luat detralex (parca asa se cheama, nu imi amintesc exact) si m-am dat cu leoton gel. In cateva zile am revenit la normalitate. Dar nu stiu tu, inca insarcinata ce ai puta lua. Sanatate multa!
Lili masuratorile ecografice sunt relative, pot fi cu cateva sute de grame gresite. Dar sa stii ca nu greutatea conteaza cel mai mult. Important e sa stea in burtica suficient de mult incat sa-si dezvolte toate organele. Fata mea a avut 1600g la nastere, dar a stat 36 de saptamani in burtica si a fost sanatoasa tun. Fii cuminte si asculta-ti medicul, chiar daca renunti la confortul tau. Nu e bine sa risti acum, pe ultima suta de metri.
Eliana ma bucur ca sunt bine baietii. Concediu placut! Vezi, usor, usor intrati pe un drum mai lin: tu ai scapat de chist, baietii sunt sanatosi.
grace da, o sa primesti 600 indemnizatia ta si cate 200 pt fiecare copil. Daca te 'tine ficatul' poti incerca sa dai statul in judecata pt 2x600 indemnizatia. Deja sunt cateva precedente unde s-a castigat acest drept. De curand o mamica de triplete a reusit. Am vazut la stiri.
Noi plecam in we ca porumbeii la munte cu cortul N-am mai fost de 4 ani cu cortul. Mai mergem cu niste prieteni, cred ca o sa fie super. Mi-e tare dor de copii . Am vorbit in seara asta cu ei si am tras o tura de boceala, ca mi-a zis Rares "mami, veau sa vin la tine acasa." Apoi i-am spus ca-l iubesc si mi-a raspuns imediat:"Si eu iubesc pe tine, mami!".
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
dalina2x2 spune:
adinaF, cu placere!
luminita, si ala pe care ti l-a aratat Eliana e fain, noi am fi vrut sa luam peg perego, dar se pare ca nu se lasa pe spate decat pana la 35 grade. Iar in ceea ce priveste greutatea, si graco e destul de usor, cat eurau bombonicile mai mici (chiar pana dupa un al) il luam pe sus cu alex si le duceam chiar in casa sa mai doarma, de-afara, daca era musai sa le ducem sus; luam eu din fata si alex de maner si.. hop! pe scari (noroc ca stam la et. 1) pana in casa...
iar pliat, il iau foarte usor sub brat - il poti prinde cu mana, ca are o bara... (ba chiar am uimit si vecinii cu una-n brate pe-o parte si caruciorul sub brat pe cealalta parte! ; cealalta era la vecina care ma mai ajuta cu fetitele, in caz ca va-ntrebati de ce aveam numai una! )
asa ca... tu esti cea care hotaraste, dar e bine sa te documentezi si sa compari mai multe posibilitati, sa stii exact ce vrei si ce nu vrei, doar asa n-o sa-ti para rau de alegerea facuta!
Grace, asa e - cum stii tu, stai linistita: o sa iei 1000 lei, adica 600 pt. tine si cate 200 pentru fiecare bebe, asa ca vor fi 1000. (gandeste-te la cele care au nascut inainte de ianuarie 2007, carora li s-au dat tot opt milioane, indiferent de cati copii aveau la o nastere! Si eu am prins un pic din "enormitatea" aia, noroc ca doar pentru o jumatate de an...)
cam atat..
a!! era sa uit!!!! Am facut pishu la olita!!!!!!!!!
(doar o data pe zi, ca pe urma tot in chilotei facem!!!
tuturor sarbatoriltilor!
Sa fie sanatosi si norocosi piticii, sa aduca numai motive de mandrie si bucurii parintilor!
Laura25 spune:
dalina, eu am prins 1 an jumate de 8 mil ale mele + alocatia copiilor care era maxim 200 000. Adica luam cam 840RON. Am lucrat de acasa cateva luni ca sa reusesc sa ma mai descurc cat de cat. Era greu, singura cu amandoi toata ziua sa apuc sa mai pun mana si pe calculator. Am gasit o vecina sa ma ajute cateva luni (cam de la 4 la 9 luni ale copiilor), dar statea doar cateva ore pe zi si ii dadeam mai mult de jumate din ce reuseam sa scot eu lucrand.
De asta o admir mult pe Eliana ca reuseste sa mai si lucreze, stand acasa cu 3 pitici.
Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
ophadina spune:
Pe 5 august am aparut si noi pe lume: Maria - 2700 g, Apgar 9; Matei - 3200 g, Apgar 9, suntem nascuti prin cezariana , si atat noi cat si mamica nostra ne simtim foarte bine.
Si fiindca suntem la inceput si ne straduim sa facem totul cat bine, apelez la cele care au deja bebei mai marisori si care poate au intampinat unele ''probleme'' ca ale mele.
In ceea ce priveste alimentatia, copii mananca mixt, lapte de san si Milupa, insa din pacate nu pot sa-i alaptez( nu am mameloane formate) si trebuie sa folosesc pompa de muls.Nu ma deranjeaza acest lucru , ba din contra ma simt linistita ca vad cat papa si putem sa respectam programul de alimentatie din trei in trei ore, insa toata lumea din jur ( soacra, matusi, babe, vecine) spune ca voi pierde laptele in curand din cauza ca nu pun copii la san. Eu as vrea sa le dau lapte de san macar 6 luni, si de aceea va intreb daca v-ati confruntat cu o astfel de situatie si cum ati procedat pentru mentinerea indelungata a lactatiei.
Si inca ceva: vreau sa scot bebeii in port-bebe afara, stau mult mai bine in brate la noi decat sa-i zapacesc pe trotuarele stirbe din oras, si vreau sa va intreb de la ce varsta ati folosit port-bebe?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri, va dorim sanatate si promitem sa revenim cu poze si povestioare .
elyanne spune:
ophadina bine ati venit!
1. eu m-am muls pana la 7 luni si le-am dat mixt de pe la 3 luni jumate. Pana atunci am avut suficient eu... Daaaaar, mare grija, nu sari peste nici o masa si nu renunta usor... ca daca faci asta odata deja cantitatea scade, mai o faci o data, iarasi scade... si in maxim o luna nu mai ai deloc. Eu, ca sa nu fac asa (pt. ca am stilul asta) ma mulgeam inainte de masa... si stiam ca picimea se trezeste si urla... sau chiar bazaiua... asa ca eram motivata
2. in marsupiu ... stiu ca sunt unele de la 0 luni, altele de al 1 luna. Cel de la 0 luni se pune cumva la orizontala... eu n-am reusit... Dar intreaba doctorul... Al nostru m-a lasat sa pun mandra de la 1 luna, dar ea s-a nascut la termen si a avut 3 kg. Baietii i-am pus mai incolo pt. ca imi era mai usor sa ies cu carutul... deobicei ieseam singura... deci n use putea cu 2 marsupii...
Laura distractie placuta cu cortul... veeeeezi... avantaje cand nu sunt picii in zona... va faceti de cap.
dalina felicitari E un inceput...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Laura25 spune:
ophadina, felicitari! Sa-ti traisca bebelusii, sa fie sanatosi si sa va bucurati din plin de ei. Eu am alaptat punandu-l pe Rares la san si storcandu-ma cu pompa pt Bianca (ea nu a putut la inceput, apoi nu a mai vrut sa suga). E adevarat ca punand copilul la san stimularea lactatieie este mult mai buna, dar stiu personal o mama care a dat puiului laptele ei scos cu pompa pana pe la 8 luni (si s-a oprit pt ca se saturase de muls, nu ca nu ar mai fi avut lapte). Si Eliana, din cate stiu, a procedat ca tine. Daca are timp sa intre, poate iti povesteste ea experienta ei.
Ar fi bine daca ai reusi sa ii faci sa suga. Dar daca nu iti iese si devine un stress lucrul asta, e bine sa le dai macar atat si asa cum poti, scos cu pompa. Fiecare gram de lapte matern conteaza.
Despre port bebe nu stiu, ca eu i-am scos in carut, fiind de cele mai multe ori singura cu ei peste zi (si port bebe pt gemeni nu cred ca s-a inventat ). Dar am vazut pe strada copilasi care nu cred ca aveau mai mult de o luna tinuti in portbebe.
Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi