Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 22
Raspunsuri - Pagina 13
luminita2008 spune:
Buna, fetelor!
Grace30, daca sunt doi saci, ai gemeni fraternali/bivitelini adica nu-s identici, fiecare are placenta lui si locsorul lui bine definit. Nu inseamna neaparat ca nu vor semana f mult. La mine s-a vazut inca de la 7 saptamani un singur saculet, adica sunt identici/univitelini.
Andutza_02, e bine ca ii simti ca misca si e normal sa ii simti cand esti mai linistita, adica seara. Sunt inca destul de mici ca sa ii simti lovind cu putere (asa incat sa te trezeasca noaptea din somn). Si te rog, nu mai apleca urechea la toate babele, nu chiar tot ce zboara se mananca!! Asa mi-au facut si mie (nu doar babele blocului, ci si rudele) dar le ignor cu desavarsire! Fiecare graviduta e diferita, la fel fiecare sarcina sau dezvoltarea fiecarui bebeu. Incearca sa filtrezi informatia, o sa vezi ca n-ai de ce sa-ti faci griji.
Despre noi, suntem bine, tare nazdravani, toata ziulica miscam, miscam si iar miscam . Mai avem putin si schimbam prefixul (si semnatura), ajungem la 29 de saptamani. Stam mai tot timpul in pat, dar avem incredere ca o sa fie totul bine!
Va pup pe toate!
Luminita
cu si 28+
http://tusibebe.wordpress.com
http://luminitamalanca.wordpress.com
luminita2008 spune:
Inca ceva, andutza_02. Se cunosc (mai ales in strainatate) cazuri de nastere pe cale normala in sarcinile gemelare. Nu am auzit insa de asta pe la noi, de regula se recomanda cezariana. Totul depinde insa de cum vor fi bebeii asezati in burtica la momentul respectiv, de cum e cu cordonul ombilical, de cum esti tu etc etc Sunt destui factori de luat in seama, mai ales ca sarcina gemelara nu e chiar una normala Mie mi s-a recomandat cezariana si, din ce am si citit, cred ca asa e mai bine.
Luminita
cu si 28+
aurastanciu spune:
buna ziua.
vreau sa ii spun lui grace30 ca eu am aflat la opt saptamani ca sunt doi. erau ca doua boabe de fasole (ca forma) si la fiecare se vedea cate un punct mai stralucitor care reprezenta inimioara. la mine a fost sarcina biamniotica (adica doi saci). abia cand am nascut am aflat ca a fost aceeasi placenta, pana atunci nu mi s-a spus la nicio echo.
eu am fata si baiat si nu seamana deloc, nici fizic si nici la caractere.
pentru andutza_02: eu ii simteam cel mai bine la baie. cand stateam cu burta in apa era o joaca pe ei. in rest se miscau putin (acum compenseaza).
eu cand ma intalneam cu cineva care nu stia ca vor fi doi, imi spuneau ca o sa fie fata sau baiat (dupa forma burtii, dupa pete eu mai stiu dupa ce se luau). si cand le spuneam ca sunt doi ramaneau fara replica. ai timp sa faci si burta mare (eu de la 49 kg am ajuns la 84 kg la nastere)
apropo de nastere, eu am incercat sa nasc normal dar amandoi erau pozitionati cu capul in jos si se "bateau" care sa iasa primul. trebuia sa iasa prima fata (nu stiu de ce, dar asa ziceau medicii) dar s-a "intepenit" intr-un os al bazinului si nu putea sa mai inainteze. nu am avut contractii nici cu perfuziile alea ale lor asa ca am facut cezariana.
eu am avut mare incredere in medic, chiar daca la inceput m-a sfatuit la fac intrerupere de sarcina.
eu am fost optimista, am respectat tratamentul, am venit la servici pana pe la opt luni( deja nu mai incapeam la birou)si copii au avut 2600gr (Medeea) si 2200gr (Matei).
elyanne spune:
Eu am nascut normal si gemenii... Si mai sunt mamici aici (din Romania) care au nascut tot normal... Important e sa fie asezati in pozitia care trebuie... ca sa poa sa iasa manadoi, pe rand... ca daca unul e in prezentatie craniana si celalalt transversal... sau cu fundul in jos... si unul trebuie scos tot cu cezariana... faci cezariana...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Laura25 spune:
Buna seara!
Sunt restanta la scris, dar sa stiti ca citesc cuminte tot ce scrieti si ma bucur de vestile bune, tin pumnii gravidutzelor sa fie sanatoase si sa ajunga la termen cu sarcinile.
In primul rand urez bun venit gravidutzelor noi, sanatate multa si copilasi sanatosi tun! Trebuie sa o felicit in mod special pe surioara Laviniei
Noi suntem bine. Am dus in we asta copii la mama mea in vacantza si mi-e tare dor de ei. O sa stea acolo pana la mijlocul lui septembrie cand incep gradinita. Ce sa va spun de ei? Ma uit la ei si nu stiu cand au crescut asa. Vorbesc mult si foarte bine. Inca pocesc cuvinte, dar scot niste fraze uneori sau fac niste acorduri gramaticale corescte de ma lasa muta. Rares a inceput sa-l 'nimereasca' uneori pe 'r' corect in mijlocul cuvintelor. Accidente de pipi/caca nu prea mai sunt. F. f. rar, daca se iau cu altceva si uita sa spuna mai scapa un pic in chilotei. Rares a inceput sa se duca singur sa faca din picioare la wc, iar Bianca e nervoasa ca nu poate si ea . Dar de multe ori i-am gasit cu olitele aliniate si ei in picioare, cracanati deasupra lor, facand pipi 'sincron'.
Sunt foarte atasati unul de celalalt, se apara si se ajuta cand e nevoie. Eram intr-o seara la niste prieteni cu copii apropiati ca varsta si baietelul lor se certa cu Rares de la o jucarie si l-a lovit. Cat ii tinea mama lui teorie ca nu e frumos a venit Bianca pe langa ei si i-a prins cativa pumnisori marunti si indesati in spate intrebandu-l "de ce ai lovit pe Lalesh?". Ca sa va faceti idee de scena, baietelul acela are aproape 4 ani si dimensiunile unui copil de 5 ani . De altfel Bianca face 'ordine' si prin parc cu mult tupeu. Am vazut-o impingand si certand copii de 6-7 ani.
Lui Rares ii plac copii mai mici decat el. Are un talent deosebit de a intra pe sub piele fetitelor 1-1.5 ani si a mamicilor lor. Taica'su deja il lauda ca e un Don Juan in devenire. Eram intr-o duminica la padure cand au venit in apropiere o familie cu o fetita cam de 10-11 luni. S-a mutat Rares al meu la patura lor, a cules flori si pietricele fetitei, i-a dus din jucariile lui. Cu greu l-am convins sa vina la masina sa plecam. A pupat si fata si mama si-a luat ramas bun cateva minute bune.
Fac echipa buna impreuna. Biancai ii plac animalele si e foarte curajoasa, se duce sa puna mana si pe catei, pisici, pasari. Pe de alta parte, lui Rares ii plac, dar ii e frica. Asa ca asistam la scene cand Rares vine viteaz si ne cheama sa ne jucam cu un catel. Apoi cand animalul se apropie, da cu fundul inapoi si striga la sora'sa: "Hai Bianca, du-te si te joaca cu catelul! E mic, nu are dinti! Hai, ia-l in brate, ca e cuminte!".
Inca sunt nedespartiti de biberoane. A avut soacra mea o tentativa intr-o zi sa le ascunda si sa le impuna sa bea din canitze, dar nu a tinut. Nu-mi fac griji deocamdata. Vorba aia, pana la scoala mai e
Am pus poze mai noi, daca aveti timp si chef de vizionat
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Laura25 spune:
Eliana ma bucur ca ai scapat de chist. Sper sa fie inceputul unei perioade frumoase, cu familia toata sanatoasa si cu spor la tot ce aveti de facut. Felicitari pt masina! Sper sa aveti un concediu super, cu vreme buna, copii sanatosi si cuminti.
Lavinia voi ati gasit cazare la mare? Cand plecati?
Oana ma bucur ca ai scris un pic. Sper sa reusesti si tu sa gasesti o metoda si sa "fugi" de la servici pt cateva zile la mare. Pupam cu drag tripletii
Adina bine ai revenit!
lili mai ai un pic. Stai linistita, ca o sa fie bine. Eu am nascut la 36 saptamani, fata 1600g, baiatul 2900g. Am stat cam 18-20 de zile in spital, pana a facut Bianca 2000g. Nu au avut probleme de sanatate.
andutza esti o dulce cu toate bunatatile pe care ni le oferi dimineata. E normal sa nu ii simti inca foarte tare pe bebelusi. Sunt inca mici. Nu apleca urechea la ce spun 'duamnele', vezi-ti de burtica ta si lasa-le sa vorbeasca. Eu am scapat de comentarii ca eram mutata de putin timp in bloc, relatiile cu vecinii se rezumau la un simplu salut. Si am si stat in casa, in pat cam 5 luni. Cand ieseam la magazinul de peste drum mi se parea ca fac plimbarea vietii mele [:))]. In schimb mama mea s-a minunat de cat mi-a crescut burta de la 7 la 8 luni si dupa ce am nascut mi-a marturisit ca ea nu a crezut 100% ca sunt 2 pana nu i-a vazut. Ea nu a facut nici un ecograf cat a fost insarcinata si nu prea credea ca se vede chiar asa... tot
Eu am nascut prin cezariana de urgentza pt ca intra Bianca in suferinta fetala. Dar stiu mamici care au nascut gemeni natural, fara probleme. Cred ca medicul e cel mai in masura, dupa ce urmareste sarcina, sa dea cel mai bun sfat legat de modul in care sa vina bebelusii pe lume.
luminita stai cuminte in pat si hai sa numaram impreuna fiecare saptamana pana nasti. Ce zici? E bine asa? Faci asta pt noi? Ii tii in burtica pana ajungem la 37-38 cu numaratoarea. Ok?
dalina ma bucur ca scrii des si tii subiectul asta "cald".
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene,Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
3in1 spune:
Buna ziua la toata lumea,
Va citesc in fiecare zi, dar de scris gasesc timp mai rar.
Va urez "bun venit" gravidutelor noi.
Referitor la intrebarile fetelor:
- la noi s-a vazut sarcina gemelara la cinci saptamani si cateva zile cu doi saci
- medicul era 100% convins ca pot sa l-e nasc natural, dar s-a rupt apa si nu eram dilatata, deci s-a decis cezariana de urgenta
- am stat 3 saptamani in spital pana cand fetita mea a ajuns la 2kg (de la 1,6kg)
Noi suntem bine, crestem pe zi ce trece.
Fetita mea are 2 dintisori, baiatul 1.
De cand l-e ies dintii mananca mai greu. Febra nu au facut, dar cateodata plang saracutii de durere si nu stiu ce sa l-e fac. Dar trecem si peste asta.
Voi cand ati inceput cu diversificarea? Noi mancam mixt si lapte matern si formula. Din cand in cand mai bem si ceiut, dar nu zilnic deoarece nu ne place. Apa plata cand ati introdus?
Multumesc pentru raspunsuri. Fug, ca ma striga piticii.
Pupici la toata lumea!
andutza_02 spune:
Laura25 merci pt vorbele frumoase cred si eu ca m-am indulcit de la atata miere si m-am si dolofanit, cand ma sui pe cantar simt cum imi creste tensiunea dar fac orice pt bebeii lu' mama.Am si eu picioarele butuci, incerc sa mananc fara sare dar tot degeaba butuci raman.Vorbesc de mancare dimineata pt ca inainte sa raman insarcinata micul dejun se compunea di 2-3 tigari si o ceasca de ness, si acum sunt asa happy ca am lasat tigarile si ca pap sanatos.Astazi papam laptic cu budinca, e taree bun mie imi place...Va pupa Andutza si acelora care merg la job o zi cat mai racoroasa si usoara...
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Alexandra&year=2009&month=1&day=7&babycount=2"
luminita2008 spune:
Salutare!!
Vad ca a devenit o obisnuinta ptr mine sa scriu zilnic, macar cateva randuri... asa de bine ma simt... e singura pauza pe care o iau de la... statul in pat! Va mutumesc tuturor pentru vorbele bune si pentru ca-mi faceti ziua mai usoara!
Lili_Filip, mie mi-a spus doctorul sa incerc sa ii tin pana la 35 de saptamani, cel putin. Cica atunci plamanii lor sunt dezvoltati, au ajuns la maturitate si riscul complicatiilor e mai mic. Eu mi-am propus cel putin 37 de saptamani si desi nervii mei sunt f sensibili, trebuie sa reusesc...
Laura, multumesc mult de incurajari!! Sigur ca numaram, uite maine vom fi la 29 (mai punem o caramida) si sper sa ajungem cel putin pana la 37!!
Va pupacesc si va doresc o zi racoroasa!!
Luminita
cu si 28+
AdinaF spune:
Buna fetelor!
andutza, si eu i-am spus mamei mele la 8 saptamani ca sunt insarcinata cu gemeni, si exclamatzia ei a fost ceva de genul "nu te atasa prea tare de ideea asta, cu sigurantza va ramane doar unul, ca si verisoarei tale i s-a spus aceslasi lucru si n-a fost decat unul"!. Iar dupa cateva saptamani am aflat cu stupoare ca nici macar fratelui meu nu-i spusese ca-s gemeni , atat de optimista a fost. Si acum o cert, si nu i-o iert .
A, si o "buna prietena", a dat o replica de genul: "sper sa nu mi se intample si mie asa ceva, fiindca din 2 unul intotdeauna are probleme . Si ca o paranteza, eu cunosc cel putzin 5 perechi de gemeni si nici unul nu are vreo problema.
Deunazi m-am intalnit pe strada cu o tipa de la primaria oraselului nostru, si mi-a spus un lucru ciudat, ca aici unde locuiesc eu e o rata extrem de ridicata de nasteri gemelare, si vreo 70% sunt baietzi - interesant.
Laura imi place cum relatezi povestioarele gemenasilor tai, f. simpatici.
Ai mei, cand suntem in masina, si tb sa ne oprim in spatele altei masini, striga "Du-te baba!", cred ca m-au auzit pe mine, spre rusinea mea, ca am un stil de condus tare nervos. tb sa fiu mai atenta de-acum - bine macar ca aici nu-i intzelege nimeni. Ma bucur deja de "dialogurile adevarate" dintre ei.
O zi superba va doresc, revin diseara cu poze, sa (re)facem cunostintza.