hidrosalpinx 2
Raspunsuri - Pagina 18
tamaryllis spune:
fetelor, nu mai stiu pe unde sa postez intrebarea mea! Dar cred ca aici e cel mai nimerit....
Pana acum cateva zile eram convinsa ca scoaterea trompelor e cea mai buna solutie! Acum mi-a raspuns dr cu care voi face fiv in Ungaria si mi-a spus ca din punctul lui de vedere, daca hidro nu se vede la ecografie transvaginala, atunci nu e musai de operat. Nu stiu ce sa fac!
Hera, siu ca tie ti-a reusit fara sa scoti trompele. La tine se vedea la ecografie?
Va rog, un sfat...
multumesc!
mara72 spune:
tamaryllis, eu am optat pentru scoaterea trompelor pentru ca aveam hidro bilateral si aratau foarte rau. Asta dupa o laparoscopie cind au fost curatate si apoi o HSG unde se vedea ca erau intr-o stare nasoala. Am consultat atunci mai multi medici, e adevarat toti de aici din tara si toti mi-au spus scoaterea trompelor si apoi fiv.la mine era vizibil la eco endovaginala, cel putin asa mi-a zis unul din medicii care m-au consultat.E greu sa iei o decizie atit de radicala desi eu eram constienta ca natural nu voi ramine niciodata, dar stii tu cum e speranta moare ultima. Eu am facut 2 fiv-uri pina acum, unul cu trompele afectate de hidrosalpinx si cel de-al doilea dupa ce mi le-am scos insa din pacate ambele au fost nereusite. Dar perseverez
Doctorul cu care am facut cele 2 fiv-uri mi-a spus ca hidro diminueaza mult sansele de reusita dar ca alegerea imi apartine. Dupa un fiv nereusit am preferat insa sa imi scot trompele ca sa imi sporesc sansele. Eu o stiu doar pe hera care a reusit si la fiv ungaria mai era o fata care a reusit insa nu stiu multe amanunte, am citit mai demult pe forum, la vremea cind eram in mare dubiu daca sa imi scot trompele sau nu.Eu zic sa te duci la consultatie si vezi ce iti spune doctorul si iei dupa aia o decizie. 
mes spune:
buna seara,
am citit cam tot ce am gasit pe subiectul acesta fiindca recent dr ma suspecteaza de hidrosalpinx sau chist paratubar(OS). ASta in situatia in care la nici o eco transvag de pana acum o saptamana ( si au fost destule si in toate fazele CM) nu a aparut niciodata nimic care sa duca cu gandul. in acelasi timp imi spune si de un popip uterin - niciodata vazut pana acum.
cu o luna in urma a m facut o inseminare ( fara tratament de stimulare) . va intreb pe voi daca este posibil ca acestea sa apara "din senin".
multumesc pt ajutor,
mes
tamaryllis spune:
Mara, multumesc! Chiar sunt in dubii si nu stiu cum sa rezolv situatia asta! Nu banuiam ca e asa de greu, mai ales ca stiu ca trompele sunt doar ornamentale!
Cred ca o sa imi urmez partea rationala si o sa imi scot trompele.
Mes, nu stiu ce sa spun legat de ce ti-a descoperit dr! Eu personal cred ca cea mai buna metoda de diagnostic este laparoscopia!
Eu am facut 2 in 1, adica laparoscopie si histeroscopie in aceeasi zi. Oricum, nu cred ca pot sa apara din senin! DR. ce a zis? Nu l-ai intrebat cum de au aparut intr-o luna?
mara72 spune:
tamaryllis, stiu ca e tare greu sa iei o decizie, pentru ca atita vreme cit ai trompe, indiferent de starea lor mai crezi in minuni. Eu am crezut dar pe de alta parte am fost realista si dupa primul fiv nereusit mi-am zis ca nu are rost sa perseverez cind toti medicii imi spuneau sa scot trompele. Acum pot sa spun ca nu regret decizia luata, doar ca nu mai cred in minuni... Eu iti doresc sa iei decizia cea mai buna pentru tine. Si iti mai doresc sa reusesti la fiv din prima 
andrutzac spune:
Buna fetelor! Si eu am probleme cu trompele.... Am fost diagnosticata in urma unei HSG cu hectosalpinx pe o trompa si cealalta este opturata.
In urma cu 1 an am facut laparo cu dr Tutunaru si trompele erau ok, doar cateva puncte de endometrioza, iar dupa aceasta interventie, la 4 luni am ramas gravida. La 8 saptamani s-a oprit in evolutie.Ei, si dupa inca 6 luni am facut acest HSG care m-a traznit ca un fulger , cum am scris si mai sus, hectosalpinx.
Acum sunt hotarata, sa repet laparo la dr. Tutunaru as ca sunt programata pe 12 ianuarie la spital.
Problema este ca intentionez, sa fac FIV in luna mai in Ungaria.
Nu stiu ce sa fac, oare o laparo ar putea rezolva problema mea ?
mara72 spune:
andrutzac nu stiu ce inseamna hectosalpinx insa stiu ca o laparoscopie ti-ar putea indica exact care e problema si ar putea si sa o rezolve. Diagnosticul pus in urma HSG poate fi gresit insa o laparoscopie iti va spune cu certitudine care sunt problemele. Mult succes !! Si in plus daca faci laparo in ianuarie nu exista nici un impediment sa faci fiv in mai, si eu am facu laparo in iunie si fiv in septembrie 
mes spune:
| Citat: |
Mes, nu stiu ce sa spun legat de ce ti-a descoperit dr! Eu personal cred ca cea mai buna metoda de diagnostic este laparoscopia! Eu am facut 2 in 1, adica laparoscopie si histeroscopie in aceeasi zi. Oricum, nu cred ca pot sa apara din senin! DR. ce a zis? Nu l-ai intrebat cum de au aparut intr-o luna? |
Multumesc mult pentru raspuns. dr. nu e prea comunicativa. i-am zis ca nu au aparut pana acum niciodata si a dat un raspuns evaziv. ideea e ca la eco se vede ceva. mi-a zis de HSG si dupa aia laparo, insa am inteles ca HSG poate sa inrautateasca situatia, daca e hidrosalpinx.
si nici laparo nu as face asa... fara sa fiu sigura ca e cazul.
o sa mai fac eco la alt dr si apoi vad cum ma decid.
voi stiti, in afara de eco, ce alte analize/investigatii mai sunt relevante pt hidrosalpinx? sau pt chist paratubar?
scuzati-ma ca insist asa si par cam prostuta, dar am citit atatea incat vreau sa stiu cat mai multe inainte de a face ceva in sensul asta. in ultimii 2 ani am tot facut investigatii si mi s-a spus ca totul e ok. si acum... asta :(
numai bine tuturor,
mes
tamaryllis spune:
Mes, eu nu stiu alte investigatii.
Stiu ca e greu a te decizi sa faci laparo. Eu m-am lamentat pe forum pana m-am plictisit de mine si a trebuit sa imi iau inima in dinti pt ca minunea nu se intampla si gata! Si acum consider ca e o operatie ff simpla care m-a ajutat f mult, in sensul ca am descoperit care e problema; mai ales ca la mine nu se vedea nimic la eografii. Daca o faceam mai repede nu pierdeam atata timp degeaba.
Dar oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata! Acum trebuie sa ma pregatesc de a doua laparo!
Succes! Sa iei cea mai buna decizie si sa ne "auzim" cu II
Bafta Mara, sa iti reuseasca urmatorul FIV!
piticul spune:
Buna, fetelor,
Ufff, ce v-am mai cautat!!!Sunt eu Piticul, cu sactosalpinx bilateral.Stiu...long time, no see....Tot in mare nehotarare sunt. Mai stiti ceva de Hera? Ea e singura victorioasa dintre noi.Tot nu inteleg mai fetelor de ce unii medici sunt atat de radicali cu scoaterea tropelor, iar altii nu. Nu pot sa inteleg si pace. De ce dr. Zadori nu scoate trompele?Poate poate cineva sa imi spuna...Blanche, am vazut acum ca nu ai reusit, tare imi pare rau.Of, Doamne.
Apropo, mie nu imi vine ciclul de cateva zile. Mi-e si teama si sa fac un test si sa merg la doctor. Banuiesc ca in vreo doua zile trebuie sa ma hotarasc si eu ce fac.Doamne, ingrozitor cu trompele astea..
Mai dati si voi un semn de viata, ca chiar am obosit cu atatea diagnosticuri sumbre, inca o data imi vine sa adopt si sa ma dau batuta. Dar parca e totusi devreme. Inca mai am 35 de ani...