hidrosalpinx 2
Raspunsuri - Pagina 19
piticul spune:
Voiam sa va mai spun ca eu in afara de tratamente naturiste nu am mai facut nimc, chiar am obosit. Dar in noul an (daca imi vine ciclul) vreau sa o iau din nou de la capat.Partea rationala imi spune si mie sa scot trompele. Naiba sa le ia, ca tot nu sunt bune de nimc.
maria08 spune:
Haideti sa va spun povestea mea:
Am la activ o operatie clasica si o laparoscopie 
; la laparo s-au gasit numeroase aderente si sactosalpinx care s-a rezolvat intraoperator. Avem 4 ani de incercari si chin....acum ne-am decis sa facem FIV la Gynera. La echo situatia arata bine, dar dr. mi-a spus ca ar trebui sa refac HSG sa vedem situatia trompelor. ( HSG am mai facut una inainte de operatia clasica si am crezut ca mor de durere!! ).
Noi am luat decizia sa nu mai facem HSG, din discutiile cu alti medici mi s-a spus ca nu e necesara si ca daca hidrosalpinxul nu se vede la echo nu prezinta un pericol in FIV.
Acum incerc sa ajung si la profesorul Ron El sa vad opinia lui; voi face Fiv la Gynera, dar as vrea sa vad cum vad si cei din Israel aceasta problema.
Va tin la curent!!
iana_mari spune:
Piticule ce dor imi era de tine.Pe unde ai disparut?
Este adevarat esti ,foarte tanara,mai ai timp sa perseverezi.
Eu trebuia sa fac fiv cu Dracea,dar tatal meu s-a imbolnavit grav si am amanat pt. la primavara.Eu am insistat cu scoaterea trompelor la d-na dr. si nu vrea nici in ruptul capului/A zis ca daca le-am clipsate sa nu-mi fac griji.La mine se vede la eco. hidrosalpinxul de 4 mm.La fiecare fiv s-a vazut si il punctiona in timpul punctiei.
Eu as vrea sa ajung si la d-na dr Gherasie Ana ce la sp. cfr 2,dar nu stiu cum sa o contactez.
Cristal poate citesti mesajul si-mi dai un nr. de tf.
Pup tote fetele

tamaryllis spune:
Maria, bafta! Si te asteptam cu vesti! Eu inca nu m-am decis daca sa imi scot sau nu trompele! Mai strang ceva pareri! Sunt curioasa ce iti zice dr.
speranta2008 spune:
buna
as dori sa va spun si eu din experinta mea: am facut o laparo in apr 2007, s-a constatat ca trompa stanga este infundata, s-a rezolvat ...anul acesta am facut HSG rezultat :stanga infundata..am fost la Dr Z si mi-a spus ca nu este nevoie sa scoatem trompele deoarece la ecografia care mi-a facut-o nu se vede lichidul si atunci nu este nici un risc...
in schimb, in Romania, dr Niculescu mi-a spus ca nu am nici o sansa, chiar si la FIV, trebui sa imi scot trompele..
m-am dus la dr Z ca am cochetat cu ideea de FIV...
oricum, am fost derutata si mai sunt dar nu am luat nici o decizie, decat aceea ca voi incerca natural..
pup toate fetele
maria08 spune:
Eu nu mai inteleg nimic....dr. din Romania recomanda tot felul de chestii pe care altii, de afara, nu se considera necesare......
Oricum pentru mine e foarte clar: orice interventie pin zona abdomenului poate lasa sechele!! De exemplu HSG nu prea se mai face in lume....e destul de " barbara "!!!
Vin cu vesti dupa ce voi discuta cu profesorul!!
piticul spune:
Buna fetelor,
Multumesc pentru raspunsuri. Mie tot nu imi vine ciclul, am facut un test...negativ, din pacate. Nici eu nu inteleg de ce sunt atatea controverse.Si da, dupa parerea mea, HSG este o analiza absolut barbara. Parca as prefere o laparoscopie in locul ei.
Iana, ma bucur ca ai scris si tu aici. Eu am fost ocupata cu o gramada de treburi legate de serviciu si am lasat-o mai usor cu spitalele si doctorii. Chiar aveam nevoie de o pauza.De acum incolo vom vedea ce o mai fi. Multa bafta iti doresc si tie!
iana_mari spune:
Maria ai dreptate eu am probleme grave de constipatie si tranzit in urma celei de-a doua laparascopii.
Tamaryllis si eu te urmaresc mai de mult la fel pe toate fetele cu acest nenorocit de hidrosalpinx.
Blanche unde esti iubita?
Piticule poate anul viitor rasare soarele si pe strada noastra.
tamaryllis spune:
Iana Mari, macar tu te-ai decis si ti-ai clipsat trompele, deci nu ai de ce sa iti faci probleme.
Nu stiu de ce imi e asa de greu a ma decid. Plus de alta, nimeni nu imi explica si mie, (ma refer la doctori), de ce se clipseaza trompele si nu se scot! Care e rolul lor acolo clipsate fiind? Tie ti-au explicat?
Sanatate tatalui!
iana_mari spune:
Tamaryllis scoaterea trompelor este o interventie putin mai dificila pt. ei ca dr-lor le este mai usor sa le taie si sa le astupe cu clipsuri.Sanse de a se scurge lichid in uter sunt nule,asa mi-a zis Dracea cand am fost la ea.Eu am insistat ca vreau sa le scot sa-mi iasa mie din cap ca nu hidro este cauza esecului,iar ea mi-a zis ca in timpul operatiei de scoatere a trompelor imi pot fi afectate ovarele si atunci va fi si mai greu.
Acum eu ma gandesc sa mai cer o parere.La mine se vede hidro la fiecare eco,iar in timpul stimularilor se mareste si la punctie mi-l punctiona.Cateodata Marinescu imi punctiona si la cateva zile de stimulare,.(E VORBA DE CAPETELE TROMPELOR DE LANGA OVARE)
Cred ca am fost destul de explicita.