Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 9)
Raspunsuri - Pagina 9
iulia72 spune:
Buna,fetelor!
,Buburuza,sunt superbe rochiile! Chiar ma intrebam caum ar arata imbracate.Eu te rog,daca vrei sa-mi mai explici inca o data pasii ptr. pictat.Asa ca ptr...Mi-am cumparat si eu panza de lipit,numai ca e un pic elastica,sper sa nu ma chinuie,este si intr-o noanta mov deschis.Acum astept sa mi se vindece degetul.
Lorina001 bine ai venit!Frumoasa salopetica,inceput promitator!"Manechinul" e mai frumos,sa fie sanatoasa!
Tonia si Alina,ptr. topul cu elastic,am cusut normal.La mosor am pus elastic si am mai slabit un pic surubelul de la suveica.De fapt daca vrei elasticul mai strans,il desfaci doar putin(tragi de elastic sa vezi cum trece),daca il vrei mai slab desfaci mai mult.Sus am avut ata normala si am folosit aceeasi talpita.Cosi normal ,la un pas putin mai mare si tii din spate ,mai intins,bucata cusuta.Eu nu prea am reusit sa fac cusaturile drepte,dar incretit nu se prea cunoaste.Si ca sa nu mai innod elasticul eu am facut cusatura de intarire la inceput si sfarsit.Nu este greu ,sigur veti reusi. Tonia,noi avem in oras un "magazin" cu mat. aduse din Italia.Sunt la preturi mici ,ptr. ca unele di ele mai au defecte de tesatura sau de vopsire.Acolo gasesc multe mat. pe care in magazinele noastre nu le gasesc:tricoturi de toate grosimile,in,denim {acum avea si brodat}.Cam de acolo ma aprovizionez eu.Vanzatorul,care este si patron,ma tine de clienta fidela si la fiecate bucata de mat.mai imi pune cate 20-30 cm in plus
Hai ca m-am intins cam mult!
Va pup pe toate!
Buburuza,am uitat sa-ti spun,sa stapanesti Brotherul sanatoasa si sa-l folosesti cu mult spor.Nu stiu daca ai mai avut triploc,dar e o minune la casa croitoresei.
Guguluff spune:
Am gasit pe Burda ceva detalii despre vopsirea partiala a unei fuste: www.burdafashion.com/en/Service/Creative_ideas/Tie-dye_instructions/1000001-1623435-1623337.html" target="_blank">Vopsire si mi se pare foarte interesant. Merge atat de bine pe in, panza topita, poplin, bbc-uri...
Kinda, eu am lucrat o fusta pt mama si am masurat-o cu cm-ruleta si am incercat sa o incadrez la masurile Burda. Esec as putea spune; am ales 38 din tabel ca asa iesea si ii mergea 40-ul. Cred ca in cazul asta, fiind fusta simpla, si putandu-se ingusta usor cel mai bine o calci si sa o netezesti bine peste folie de plastic si sa trasezi partile tiparului. Asa am facut la un tricou pt consortul meu si parca am mai scos asa...
Bubu, merci mult de sfaturi. Stiu ca mergea mai titirita dar ti-am zis nu e punctul meu forte rabdarea... Chestia cu autocolantul e cea mai usoara ca s-ar calca pe portiunea de material si apoi decupate aplicatiile. Si sa-ti traiasca triplock-ul, sa-l stapanesti sanatoasa si sa-l folosesti cu multa indemanare si usurinta; e mare lucru la casa omului...Si ce zici de caftanul asta? www.burdafashion.com/en/Magazines/Burda_World_of_Fashion/122_Caftan/1270777-1000019-1636505-1636514-1636682.html" target="_blank">Caftan
Bine, macar pt inspiratie ca daca nu lucrezi cu tipar nu o sa incepi acum. Si mie imi plac chestiile mai hippie si comode
Eu ar trebui sa-mi incropesc pana maine la marele concert o pelerina de ploaie dar problema e ca nici gealatii cu care merg nu au acoperire in caz de ploaie si nu am destul material... Ati vazut de cumparat pe undeva?
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall
Buburuza-shop spune:
Iulia,
Cu pictura o sa va povestesc dupa ce voi face urmatoarea rochie, ca sa fiu 100% sigura despre ce vorbesc. Eu as fi preferat sa iasa culorile mult mai pale; mai apoase. Poate-mi iese data viitoare.
Alina,
Fain caftanul... poate ca o sa incerc si ceva de genul asta. Mie, ca sa fiu sincera, pentru trenchcoat mi-ar fi placut ceva de genul asta. Doar ca mi-e lene sa fac tipar... asa ca tai la ochiometru o chestie lunga si larga, cu umarul cazut, cu cuta dubla pe spate, cordon si cu rever si guler foarte mari. O sa ma chinui nitel la buzunare; zau ca nu-mi mai aduc aminte cum se face buzunarul cu refileti si clapa. Mai am de croit bizetii si sa-i intaresc si trec la cusut. Sa vad ce-o sa fac cu butonierele, ca masina mea nu cred ca mai stie.
Multumesc pentru urari. Am mai folosit triplock... dar acum muuuulti ani; in jurasic, cred :)).
kindaras spune:
faina chestia cu vopsitul , Alina. azi mi-au ajuns vopselele acasa dar e marti .. si nu m-am apucat de nimic , maine.
Buburuza, trenchcoatul e super fain in desen, succes !
ca sa inteleg si eu , cum ti-ai facut tu Buburuza aplicatiile pe rochita floarea soarelui , e un material normal pe care il decupezi si il cosi , sau e anume pt lipit ??
Buburuza-shop spune:
Kinderas,
Nu ma incumet sa fac trenchcoat-ul din desen... oricat de mult mi-ar placea. Ce lucrez eu acum nici nu se compara - mult mai simplu si mai lalai. Aplicatiile cu floarea soarelui le-am facut direct din termocol pe suport textil (tifon), le-am lipit pe dosul materialului si apoi le-am tighelit.
rossiela spune:
Acum o saptamana se gaseau pelerine in Ausean la magazinul unde vind orice produs la 5ron,ca nu retin cum se cheama.
Buburuza rochiile sunt excelente
kindaras spune:
fetelor pictorite mi-am adus aminte de pagina asta:
http://www.burdastyle.com/howtos/show/658#
cred ca tot voi mi-ati spus de ea , dar daca tot e vorba de pictat materiale .. mie mi-a placut ce am gasit aici
diana_roxana spune:
Servus harnicutelor. Ma tot minunez ce lucruri frumoase ati facut si mi se par atat de complicate chestiile acestea cu pictatul. Dar, intr-adevar, ce iese e unicat.
Le urez bun venit fetelor care ni s-au alaturat. Imi place ca entuziasmul lor se rasfrange si asupra noastra.
Nu am intrat de mult pe site pt. ca sunt in concediu dar sa stiti ca nu v-am uitat. V-am spus ultima data ca surioara mea a dat "comanda" sa-i fac si ei camasa. Va dati seama ca "m-am umflat in pene" cand am vazut ca mi-a iesit si aceasta si chiar nu am avut mult de retusat (mai rar asa ceva). Incep sa prind curaj desi am vazut si eu ca nu prea corespund unele numere din burda. Dupa masuratori am folosit marimea 38 dar am avut destul de mult de stramtat in anumite locuri.
http://i182.photobucket.com/albums/x12/diana_roxana/Imagine025.jpg
http://i182.photobucket.com/albums/x12/diana_roxana/Imagine026.jpg
http://i182.photobucket.com/albums/x12/diana_roxana/Imagine027.jpg
Acestea sunt pozele.
Mai am ceva in lucru dar o sa va pun mai tarziu pozele. Sper sa va placa. Pt ca eu oricum am ramas impresionata de ultimele postari .
V-am pupat.
midasnu spune:
cred ca ma impusc! am scris o ora si mi s-a pierdut mesajul, incerc sa reiau.....
Alina, misto fusta mi ales ca e fara tipar, ai avut si rabdare pentru aplicatie, super!
Buburuza, eu am ramas fara cuvinte, foarte original ce luicrezi tu, eu nu am rabdare la pictat, poate doar la aplicatii (am facut si eu acum catva timp o fata de masa cu aplicatii)
Kinda, foarte reusite si tunica si rochita, sa le porti sanatoasa! asteptam sa ne dai marea veste cand o sa ramai graviduta! atunci o sa-ti mai faci vreo doua tunici!
Iulia, imi pare tare rau de degetul tau, cred ca e foarte dureros...insanatosire grabnica! imi plac toate tinutele, sa le porti sanatoasa
Tonia, ea e mai mare cu 8 zile decat Petru.
Lorina, m-am indragostit (si de fata si de salopeta) continua, nu te lasa de croitorie, ii mai faci fetitei una alta, tu ai mai multe posibilitati (decat mine ca am baiat)
Diana-Roxana, misto camasa, la cat mai multe creatii!
imi pare asa de rau ca am pierdut mesajul, era mult mai mult alocat fiecarei persoane, dar intelegeti voi ce si cum am vrut sa zic.
Sper ca nu am uitat pe nimeni.
midasnu spune:
Si acum sa va arat ce am lucrat eu
blugi fata sot; blugi spate sot
tunica fata; tunica spate
si asta e fata de masa de care va spuneam, au trecut vreo 2 ani de cand am facut-o si nu mai arata asa de bine.
Va pup ca mi s-a trezit manzul, revin
uitasem lenjeria lui Petrut. Materialul trimis de Alina demult (eram gravida atunci), multumim frumos Alina. Si jos de tot se vede si pilotica, i-a facut-o pentru ca a mai ramas material si nici nu aveam pentru el una.
si mai uitasem de carticica din material a lui Petru. Am citit eu ca trebuie sa le dai esantioane de materiale sa se bage in gurita.
pupici