Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 9)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Neata cu spor!
Kinda mersi pt link si pe info

Guguluff, Iulia, MIdasnu multumesc pt aprecieri, adevarul e ca mi-a crescut inima ca v-a placut salopeta si modelul
Buburuza ti-au iesit niste rochii superbe , se vede ca ai talent.
Diana imi place tare mult camasa cusuta de tine, e super
Midasnu mi-a placut tot ce ai lucrat tu si daca te-ai bagat la blugi pt sot ai tot respectul meu , ai avut tipar sau i-ai facut ochiometric? Eu as cauta un tipar de pantaloni barbatesti 3/4 pt sotul meu, poate pun in Burda unul.

Eu cu bluzita aia inaintez f incet, ca deh, strumfita mea imi capteaza mai toata atentia. www.burdafashion.com/en/Magazines/Burda_World_of_Fashion/116_Tunic_blouse/1270777-1000019-1636505-1636507-1636527.html" target="_blank">Asta e modelul, numai ca eu l-am adaptat putin, i-am schimbat tipul de maneca, o fac din tricot (un tricou pe care nu-l purtam, deh, e experiment pt mine) cu ceva albastru, pun si niste paiete si in loc de snur o pun pe elastic ca la rochitele/topurile pe care le-am vazut la voi (kinda ). Oi vedea eu ce-o iesi...

Tzontzonica mea Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Diana, ai devenit experta in camasi. Felicitari! Am un tipar scos de cateva luni si tot nu am apucat sa o croiesc. E un material bi-elastic; tu cred ca ai folosit bbc. Oricum, da-i inainte ca sunt profi.
Buburuza, eu am facut aplicatiile pe fata cu alt material decat cel al fustei ca nu mi-a mai ajuns. Intr-adevar am observat si eu ca se vede mai bine pe dos dar dupa ce am cusut cateva frunze... Asta e, sa vedem daca se mai incumeta cineva la aplicatii.
Lorina, topul e foarte frumos, si mie mi-a atras atentia. Abia astept sa-l termini.
Rossiela, am gasit pelerine mai aproape de mine si ieftine si si-au facut treaba, a plouat tot concertul... La Daiso Japan e o placere sa merg, dar e departe al naibii si ajung mai rar.
Kinda, se ne ti la curent cu pictura pe haine ca sunt curioasa. Ceva abstracte as face si eu ca am un rosu, parca dar... lenea e mare.
Elena, te-am lasat la sfarsit ca ai fost o harnicuta la patrat si am mult de laudat la tine. Deci, tunica ta e foarte frumoasa, sunt curioasa cum iti vine. Pantalonii jeans pt sotul tau sunt profesionali, ai tras niste tigheluri... a intai-a. Si ii vin ca turnati, ce norocos e ca te are alaturi Asternuturile sunt frumoase si buna ideea cu pilota(am material la fel pt Eli dar pe galben, sta la coada ca multe altele). Si carticica, bravo ca te-ai gandit sa o faci tu, in comert sunt 10-20lei...
Eu promit sa croiesc ceva azi, am avut o saptamana nebuna dar va urmaresc din umbra si va admir

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kindaras spune:

Iulia , ce fain de tine ca ai aproape un magazin unde gasesti materiale frumoase si deosebite.. of Iasiul asta !
Lorina ma bucur ca ti-au folosit informatiile, spor cu bluzita , imi place ca improvizezi , eu nu am curaj sa ma abat de la tipar ..
Diana , foarte faina camasa, si materialul ( eu deja am doua luni de cand caut ceva cu dungi si nu gasesc nimic - Lorina, daca ai vazut ceva material cu dungi in Iasi te rog sa imi spui )
Elena , a vazut aseara sotul meu poza cu blugii pt sotul tau si na ca ar vrea si el da' mi-e frica sa nu-i fac niste strambaturi .. frumoase lucrusoare ! si carticica aia din cate am inteles trebuie sa o molfaie Petru ??( scuzati-mi intrebarea dar eu nu am bebe inca da' bine ca stiu ca trebuie sa ii cos o carticica)
Spor la lucru !
- si eu ca si Alina stau la umbra , de cusut mai putin saptamana asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buburuza-shop spune:

Eu n-am timp sa ma ocup de cea de-a doua rochie cu aplicatii (aia cu flori "tropicale")...
Mai am putin si termin parpalacul, mi-am brodat chiar si monograma pe aplac :)).
Si ma apuc de o rochie de mireasa pentru viitoarea mea fina. Modelul este asta - am facut acum vreo luna un mulaj din panza si acum trebuie sa trec la rochia adevarata. De fapt, exact din cauza rochiei am ajuns la concluzia ca trebuie sa scot de la naftalina "talentele" mele croitoricesti si sa-mi cumpar triplock... Am mers amandoua pe la atelierele de rochii de mirese si cand am aflat ce preturi se cer pentru manopera, m-au apucat un milion de nervi... Totul a culminat cu 2500 RON la un atelier cu fitze (muuulte fitze!). Si-am zis ca asa ceva este de neacceptat! Iaca, d'aia m-am reapucat de croitoreala dupa mai bine de 10 ani de pauza.
Eeeei... deci am de facut rochia de mireasa, costumul de cununie civila (4 piese), rochia mea de nanasa, tinuta mea de zi (3 piese)... Pfuuuu! Ce de treaba am! :))

S-aveti spor si tineti-mi pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Bubu, ce proiecte serioase... Deci fina e fan GUNs sau doar ii place rochia? E foarte frumoasa daca vrei caut ceva tipare si ti le imprumut(am inteles bine ca esti din Buc.?) ca am niste reviste Burda de prin anii 90 si cred ca sunt maneci asa bufante. Frumos ca o ajuti asa mult, iti doresc mult spor si indemanare sa termini toate proiectele. Cand e nunta? Daca nu gasesti timpul necesar sa faci rochia de mireasa, pot sa-ti dau nr croitoresei la care si-a facut fina mea(manopera 500lei cu decupat dantela, cusut de mana, multisor). 2500lei... enorm. O iei de la Demetrios din colectia anului trecut...
Pun poza cu salul de nasa ca nu am primit inca pozele oficiale si nu am ce sa postez. E mare, acopera tot spatele si pe laterale are bie, partea de jos e cu franjuri lungi si cea de sus e plina de margele grele ca sa stea pe umeri fara sa fie legat. Sal Negru

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Kinda material in dungi inca nu am vazut, dar daca vad iti spun neaparat. De improvizat trebuie sa improvizez ca nu-mi iesea bluzita din tricoul pe care-l aveam, asa ca am mai adaugat ceva
Guguluff e foarte frumos salul, cred ca ti-a luat muuuult timp sa cosi toate margelele alea
Buburuza mooaaama ce proiecte serioase ai Si mie mi se pare foarte scumpa manopera la fitze.

Mai am doua randuri de paiete de cusut si apoi trec la imbinare...

Tzontzonica mea Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buburuza-shop spune:

:)) Juma' de nunta e fan Gun's, inchusiv subsemnata si fi-miu... Isi doreste rochia asta dintotdeauna si oricum e varianta cea mai buna pentru mers pe motor. (o sa-i fac si un sort pe dedesupt, pentru orice eventualitate) Nunta este pe 6 septembrie... deci timp ar fi si nu prea. Chiar asa: tare mi-ar fi de ajutor un tipar de corsaj si maneca - da-mi, te rog, de stire daca gasesti ceva de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Hahaha....fetelor eu am ramas la a ma luda ca vin sa croitoresc cu voi, am luat materiale, am termocolante, am luat si burda, da nu mai tin minte pe scoteam tiparele....... oare sunt coli de carton asa mari?

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

fetelor, mersi mult de aprecieri,

Lorina, pantalonii sunt lucrati dupa tipar (eu cam asa lucrez, cu tipar) din burda 10/2005, dar sa stii ca eu de cand am descoperit tiparul asta numai dupa el ii fac pantaloni (el isi gasea f greu in magazin, asa ca numai bine asa), i-am mai facut si din stofa dar nu-i plac lui desi ei pica bine. O data pe an in burda au si tipare pentru barbati. 3/4 ii faci usor, tie in sus iti trebuie tiparul ca jos ii lasi cat vrei tu de lungi, chiar 3/4 nu am vazut de 2-3 ani de cand cumpar burda.

Alina, mersi, foarte frumos salul, ai migalit la el si tu zici ca nu ai rabdare. Pe mine nu o sa ma vezi insirand margele. Bravo!

Kinda, prima data ii iei un material ieftin si vezi cum iti ies, cum ii sta, apoi treci la material din raiat/blug. Eu asa am facut prima data. Eu zic sa incerci fara frica, pantalonii sunt cel mai usor de facut. Daca vrei am facut niste poze pe etape, cum ii fac eu, daca crezi ca te ajuta. Si da, copiilor le place sa bage in gura diferite materiale, de fapt tot ce prind baga in gurita. Se gasesc carticele si in comert dar eu am preferat sa-i fac.

Buburuza, abia astept sa vad toate minunatiile pe care vrei sa le faci tu, super ca ti-ai luat si triplok, eu visez demult la el, cred ca mos craciun o sa mi-l aduca.... mult spor

fetelor va pupic, nu stiu daca saptamana asta mai am timp de croitorit, sunt multe, multe in plan.

paaaaa

L.E. marami, eu scot tiparele pe nailon, sac sau folie mare 4/5 de nailon care se foloseste in constructii sa acoperi prin casa una alta. Asa, ai mnailon, iti trebuie si un marker si gata, pui nailonul peste coala cu tipare si treci cu markerul peste conturul lui, asta e tot si usor si simplu. Daca nu ai inteles undeva mai intreba-ma.

Elena fericita mamica de Petru 17.03.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Pfui, da-mi doamne mintea cea de pe urma.... Elena, mersi maica, pai eu ma chinuiam sa scochiuiesc un bloc mare de desen si cu indigo si inca odata ca ma apucai de rochia 119 , pfffui ... ce-o fi in capul meu frate?!

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput