Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kindaras spune:

Salut !
a iesit foarte frumos desenul tau pe fusta Alina,eu nu cred ca as avea rabdare sa cos atat ... la frunzulite de jur imprejur.. .. toata stima! chiar ca sunteti !
mi-am facut o www.burdafashion.com/en/Magazines/Burda_World_of_Fashion/108_Tunic/1270777-1000019-1636505-1636507-1636552.html" target="_blank">tunica .. mai aveam un rest de material de la rochita .. daca o faceam din in cred ca iesea mai bine, dar nu mai am materiale, trebuie sa mai fac un shopping. si am facut-o altfel.. cum la fermoare inca nu sunt experta am facut-o fara fermoar si fara pensele din spate si fara buzunare .. si anume .. am ocolit ce era mai greu

tunica spate http://s280.photobucket.com/albums/kk198/kindaras/croitorie%20experimentala/?action=view¤t=tunicagrispate.jpg
tunica fata
http://s280.photobucket.com/albums/kk198/kindaras/croitorie%20experimentala/?action=view¤t=tunicagrifata.jpg
si fara curea http://s280.photobucket.com/albums/kk198/kindaras/croitorie%20experimentala/?action=view¤t=tunicagrifaracurea.jpg , asta pentru cand o sa fiu graviduta .
pupici si spor la lucru !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

Avem colege noi!!! Ma bucur mult,va urez bun venit si sa zaboviti cat mai mult printre noi,sa ne incantati cu creatiile voastre!
Buburuza, m-ai dat pe spate!Esti foarte creativa si originala!Imi place la nebunie,rochita cu floarea-soarelui.Si cea pictata cred ca va fi bestiala.Nu credeam ca procedeul e atat de complicat,am crezut ca se picteaza ca un tablou ...si atat.Astept sa o termini si sa ne dezvalui procedeul cap-coada.
Alina,imi place de tine ca ai si experimentat.A iesit foarte bine,nu se vad destramaturile de la in,iar fusta e foarte practica .
Kinda,si tunica ta e frumoasa!Eu as purta-o fara curea,pe caldurile astea nu suport sa mai fiu stransa pe talie.Si rochita ti-a iesit bine.Nu trebuie sa-ti iasa neaparat ca in revista.Eu,din comoditate,la fiecare model,omit cate un detaliu.
Tonia,ti-au iesit pantalonii fetei tale? Sa ni-i arati modificati!
Eu mi-am facut un top cu elastic,e din in creponat,dar foarte transparent:
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/AAAA0010-2.jpg,
si un top din Burda 4/2007:
http://www.burdafashion.com/en/Magazines/Archives/123_Vichy-check_top/1270777-1463237-1484044-1484048-1484267.html
si o fusta din 6/2007:
http://www.burdafashion.com/en/Magazines/Archives/123_Skirt/1270777-1463237-1503695-1503699-1503833.html
sunt din in,si bineinteles,neterminate.Nu prea imi e drag sa fac butoniere si sa cos nasturi.Si ma gandesc daca sa pun la fusta danteluta pe cusaturi:
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/AAAA0007-3.jpg.
Cred ca o perioada nu voi mai putea coase.Mi-am prins degetul la usa foarte rau.Va trebui sa merg la spital sa-mi scoata unghia,asa ca voi intra intr-o perioada de documentare.

va pup pe toate!

Mergi la inceput

Iulia , imi pare rau pentru degetul tau , vindecare grabnica
Linkul la poze nu merge in forma in care e .. eu am sters de la adresa ultima virgula si ultimul punct si le-am vazut
cred ca ar merge danteluta pe cusaturi , e foarte sic combinatia de fusta si top ! si topul cred ca e racoros la cat de subtire e ..
maine la nunta .. va pun duminica poze cu rochita de la nunta in forma finala ( cu cordon si dichisita)

pupici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Buna -telor,

Doamne ce de tinute noi finute si elegante!

Buburuza si mie mi-a placut enorm ideea picturii pe panza si a "broderiei" aplicate care este de efect si practica (utila in mascarea unor defectiuni ale materialului).

Alina ti-a reusit din prima broderia! ai folosit pasul de zigzag marunt?

Kindaras parerea mea e ca topul iti vine mult mai bine fara curea mai ales ca are imprimeu; e un material foarte finut si are cadere buna.

Iulia72 pantalonii au iesit destul de bine atat cat am putut indrepta defectul de croi la un crac; la o privire mai atenta se observa la spate pe un crac ca face o cuta sub fesa. Practic tb sa modific (ridic) o parte cu 1.5 cm fata de cealalta dar nu ma lasa rascroitura.
Ptr ca sunt prea inalti in talie a tb sa dau jos cordonul si sa-i scurtez. Intre timp am mai facut o pereche de pantaloni albi si o fusta alba de in incretit. Revin cu foto cand vine acasa fiicamea.
Din pacate nu se deschide fisierul cu foto la fusta de in pe care ai facut-o (numai la mine?) desi sunt sigura ca e facuta de nota 10 la fel ca celelalte tinute pe care le-ai postat.

Elena deja se pregateste zestrea ptr nora? e bine ca se cunosc de mici! si noi am avut vecini pe palier la care baiatul era mai mare cu 8 luni decat fiicamea (Anin-Alin si Asata-Alexandra). Ieseam cu ei la plimbare cu paturica mica sa nu se aseza direct pe jos; nu se asezau bine dupa care plecau in alta parte iar noi mai mult scuturam paturicile decat stateau ei pe ele. Printre plimbarile noastre am gasit intr-o tufa oua de gaina .

Diana camasa e turnata pe tine!
Sincer le admir pe fetele care lucreaza fara tipar! Atat Melina car si Buburuza au har si creeaza tinute originale.
Vad ca am scris un roman
Tonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

Am sa incerc sa le mai postez o data,poate reusesc.
topul:
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/AAAA0010-2.jpg
topul cu fusta
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/AAAA0007-3.jpg

Multumesc ptr. aprecieri!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Iulia72 e foarte frumos compleul tau; la silueta pe care o ai iti sta bine cu orice. Imi place enorm si materialul si creatia!
Daca nu sunt indiscreta ai gasit in comert asa material? Poti sa ne spui cum ai aplicat elasticul la top? ai vreo talpita ptr asa ceva?
Inca o data te felicit!

Sincer eu nu mi-am lucrat ptr ca m-am ingrasat in ultima vreme destul de mult iar acum incerc sa dau jos kg acumulate.

Un week-end placut tuturor! Tonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Va tot citesc de ceva vreme si va admir creatiile si ma minunez, sunteti super Parc-as vrea si eu sa pot face cate ceva. Nu am cursuri de croitorie, doar ce am mai prins de pe la parintii mei. Si am o masina de cusut de toata jalea (zic asta pt ca nu stiu eu sa lucrez la ea), o "Veronica" mecanica de la socrela.
Am si eu ultimul nr al rev Burda si am facut si eu ceva, o salopeta-gogosar pt puiutul meu:
fata
spate
Acum lucrez la o bluzita din tricot pt mine, tot din nr din iulie, sunt la faza croit.

Am multe de invatat de la voi si abia astept sa va mai intreb cate una-alta. Dar pt moment sunt nerabdatoare sa gasesc o mercerie pe gustul meu, adica dotata cu tot felul de dichisuri.

Un we placut si/sau productiv

Tzontzonica mea Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Bine ai venit Lorina001!
foarte reusita salopeta, daca ai facut-o fara ajutor... te pricepi . si foarte frumoasa fetita ta! sa-ti traiasca !
eu ma duc sa tzopai la nunta , weekend placut tuturor !

p.s , vad ca esti din Iasi , o mercerie cu mai de toate e vis-a-vis de liceul National, daca vrei detalii iti explic pe PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Kinda multumesc de primire. Adevarul e ca m-a ajutat mama cu indicatii prin telefon de la Botosani (tensiunea firului, dubluri la rascroieli etc...) si inainte imi exersasem mana cu niste huse de fotolii, niste pantaloni scurti de purtat in casa, un maiou tot de purtat in casa. Chiar nu stiu unde e merceria de care vb. Imi poti trimite un pm, plz? E pe langa parfumeria de langa cinema?

Si acum vin si eu cu o intrebare: cum coaseti voi rochitele alea stranse cu elastic de ala subtirel? Se poate la masina electrica sau cum?

Tzontzonica mea Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Mama, ce frumuseti. Hai ca ma oftic... nu am mai avut timp de tica-tica dar am un chef...
Kinda, tunica e super. E foarte frumos materialul si cade exact cum trebuie. Asteptam impresii de la nunta si tinuta
Iulia, imi pare rau sa aud ca ai probleme la deget. Insanatosire grabnica Topul incretit ti-a iesit super, neaparat sa ne dai sfaturi cu tehnica asta, si tu si Mellina. Cred ca nu merg decat materialele foarte subtiri ca am incercat ceva gen in si nu a mers. Si deux-piece-ul e fenomenal, ai potrivit dungile exact cum trebuie. Am si eu in plan un maieu ca cel al tau, sa vedem material sacrific.
Tonia, da am folosit cel mai mic zig-zag si m-am mai intors pe alocuri sa intaresc. Asteptam pozici, cand ai timp. Si lasa masura ca poti sa-ti croiesti si lucruri mai mari si dupa aia le stramtezi, vad ca ai rabdare multa la modificari.
Lorina, sa-ti traiasca fetita si bine ai venit. Am si eu mari proiecte cu salopetica aia. Ti-a iesit super, continua, ca esti priceputa.
Week-end placut si distractii maxime. Eu vin cu pozele de la nunta pe marti-miercuri ca deja am vazut dvd-ul.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput