Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 9)
Raspunsuri - Pagina 6
kindaras spune:
Salut !
foarte faina rochita cu floarea soarelui , Buburuza, ai avut de cusut o gramada , bine ca ai rabdare ... si trandafirii cred ca o sa iasa super dupa cum se vede !
Marami , sa nu uiti de fermoare si nasturi .. si spor la lucru !
Buburuza-shop spune:
Kindaras,
Sa stii ca nu mi-a luat chiar atat de mult cusutul - in doua zile rochia a fost gata.
Ramasesem datoare cu informatia despre vopselele pe care le folosesc; uite www.picturaonline.ro/shop/culori/08-culori-textile/culori-pt-tesaturi-idea-stoffa-60-ml-/prod_38.html" target="_blank">astea. Exista mai multe tipuri dar eu pe astea am apucat sa le cumpar dintr-un magazin cu materiale pentru pictura si sunt multumita de ele. In afara de culori, mi-am cumparat si un tub de lipici tip aracet (pentru copii) pentru contururi - la sfarsit, cand voi spala "capodopera" aracetul se dizolva. Important e ca tubul sa aiba un fel de tumburus, ca sa pot "desena" cu el. Maine o sa fac mai multe poze, pe masura ce lucrez. Tehnica pe care o experimentez acum e simpla: trasez desenul cu creion, apoi cu aracet, las sa se usuce si dupa aceea umezesc zona pe care urmeaza sa o lucrez; dupa aceea, cu culoare destul de diluata, pictez. Astept sa se usuce, calc uscat si apoi aplic urmatorul strat de culoare... si tot asa... Sincer, habar n-am ce-o sa iasa la sfarsit; este pentru prima oara cand fac trebusoara asta
kindaras spune:
Hello !
Buburuza.. tocmai eram pe net ma uitam dupa vopseluri .. am facut cautari pe google sa inebunesc dar numai de site-ul ala n-am dat ! multumesc
abia astept sa ma apuc si eu de pictat ( nu prea am talent la desen , da de plictiseala ... o iesi ceva )
aracetul il pui ca sa nu se intinda culoarea, nu ?
spor in continuare !
rossiela spune:
Pe flick cauti flor si sunt destule sau ce doresti,salvezi, scoti la imprimanta si desenezi.spor la desenat!
Buburuza-shop spune:
Da, aracetul il folosesc pentru contururi "curate" pentru ca lucrand pe materialul umed si cu culoarea foarte "uda" si diluata, aceasta difuzeaza in material - poate ca o sa incerc si varianta asta, sa vad cum arata; s-ar putea sa aiba niste efecte interesante. Cat despre desene, te poti inspira de pe net sau poti incerca ceva mai... abstract :)) sau geometric; sau gen mozaic. Fiind o chestie atat de noua si pentru mine, nu stiu ce sa zic mai mult.
Guguluff spune:
Hai ca m-ai lasat masca. Buburuza pai tu ai talente si la pictura si la croitorie? Nu ma mai joc... Cred ca am sa incerc aplicatiile de flori din material, nu cred ca as gasi atata rabdare sa le pictez. Am si eu ceva vopsea textila si carioci tot asa se fizeaza cu fierul. Cariocile sunt Stefanel si vopseaua am cumparat-o din Bricostore, mai demult. Foarte interesanta tehnica cu aracet pe contururi, cred ca o sa iasa o rochie superba, unicat.
Am facut o fota, o fusta petrecuta simpla si cred ca o sa ii aplic ceva pe ea, a la Buburuza ca sa o scot din anonimat. Scuzati budigaii de dedesubt, cred ca-i aplic o floare pe dorsal ca sa nu mai fie transparent.
Fatza
Spate
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall
kindaras spune:
pai vezi Alina te gandeai ca nu o sa iti iasa fusta fara tipar dar vad ca a iesit si iti sta bine.. abia astept sa vad ce pictezi pe ea!
Buburuza-shop spune:
La pictura nu ma prea pricep. Am vazut mai demult o pictorita lucrand pe textil... si-am "furat" cate ceva - dar nu mare lucru. Pe masura ce lucrez, imi dau seama ca m-am complicat aplicand fiecare culoare intr-un strat; se poate si mult mai simplu. Si mai rapid. Si-am mai descoperit cateva erori de tehnica - va povestesc dupa ce termin.
A! sa nu uit: am descoperit cu mare bucurie ca vopseaua alba pe care am cumparat-o este sidefata. E perfecta pentru trandafiri!
Cat despre croitorie... hm! Candva ma pricepeam destul de binisor, dar n-am mai lucrat de cativa ani (muuulti) si credeam ca mi-am iesit din mana. Nici eu nu lucrez cu tipar - adica nu pentru orice. Chestiile simple, ca rochiile de panza, le lucrez mai intai pe corp cu ace, imi dau cateva semne si pe urma le tai din ochi. Sigur, pentru un pantalon, un tailleur sau un mantou e nevoie de tipar. Dar mai e timp pana la toamna :)).
Frumusica foc "fota"
Guguluff spune:
Buburuza, am atentat si eu la niste aplicatii. Nu au iesit cine stie ce; nu e punctul meu forte, rabdarea. Oricum, daca incercati metoda asta, folositi materiale care nu se prea desira ca eu cam am avut de furca cu inul, se desira.
Detaliu
Umbra
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall