Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?
Raspunsuri - Pagina 5
dulcetica spune:
Oameni buni eu nu pricep limba romana?Ea le da o casa si-un teren si nu-i trebuie nimic!Ar ttrebui sa stea sa se ingrijoreze daca aia se descurca sa traiasca?Pai sinuciderile in mediul rural ar trebui sa fie in masa,dupa cum judecati voi.E problema ei daca aia vor minca doar ce produc,se vor incalta cu ce au,etc?
dulcetica spune:
Voi aici dezbateti daca un taran se descurca cu 1 ha si casa gratis sa se intretina.Nu asta e logica subiectului.Se ofera o casa si un teren cuiva care n-are si i se ofera aceasta oportunitate.Eu inca n-am vazut taran mort de foame !mort de beat...asta-i alta discutie.
Denizel ,oferta cu nr. de cont e o ironie.Adica sa trimita fata numerar, sa nu mai trimita romanul la munca sa-si asigure existenta,ca nu e cerere.
denizel spune:
Dulcetica, probabil ca ai inteles gresit!
Bnica nu le daruieste lor casa si pamantul ci, le da casa, in schimbul muncii pamantului (o suprafata destul de mare) si a renovarii acesteia.
Dupa cate mai stiu si eu , munca la camp este o munca foarte grea, se plateste si, nu se plateste cu loc de dormit la schimb .
Habar n-am daca poti hrani o familie strict cu ceea ce scoti din munca de la camp. Fetele care au tangente cu viata la tara, spun ca nu!
Din cate simt eu, tu esti de parere ca daca e taran si fara scoala, nu are alta treaba de facut decat sa trudeasca (aproape gratis) pentru cei mai avuti decat el.
Eu am pus in postarea trecuta 6 puncte la care m-am gandit si de care as tine cont daca as fi in locul bnicai.
Mie, care imi este atat de bine la Bucuresti, nu mi-ar cadea bine sa profit de munca unor oameni, fara sa calculez exact ce imi iese mie din asta si cu ce raman ei (mai ales daca mi-am propus ca, de fapt, sa ii ajut, asa cum si-a propus bnica).
oana_s spune:
quote:
Originally posted by andrath
Casa e la 20 KM de Pitesti, banuiesc ca acesta este cel mai apropiat oras. Cam ce fel de loc de munca crezi ca ar putea sa aiba sau sa pastreze omul ala la 20KM de oras? Presupunind ca studiile superioare pica...
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou
"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."
exista la ploiesti o fabrica de mobila (una din multele), unde 90 % dintre muncitori sunt dintr-o comuna care e la fo 15 km de oras
dar asta nu constituie obiectul preocuparilor lui b.nica (cred).Repet, eu vad cum cineva da cuiva un acoperis gratis desupra capului...restul sunt speculatii.
Oana si Mara 11.08.2004
denizel spune:
quote:
dar asta nu constituie obiectul preocuparilor lui b.nica (cred).Repet, eu vad cum cineva da cuiva un acoperis gratis desupra capului...restul sunt speculatii.
Ei, in cazu asta, eu am inteles gresit!
bnica da o casa unor oameni si nu cere nimic la schimb.
Nu pot sa nu ma intreb atunci: de ce familia care va ocupa casa trebuie neaparat sa fie vrednica? Ca sa nu existe posibilitatea ca presurile sa ramana nescuturate peste saptamana?
oana_s spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Ei, in cazu asta, eu am inteles gresit!
bnica da o casa unor oameni si nu cere nimic la schimb.
Nu pot sa nu ma intreb atunci: de ce familia care va ocupa casa trebuie neaparat sa fie vrednica? Ca sa nu existe posibilitatea ca presurile sa ramana nescuturate peste saptamana?Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
pai, mai, ca sa nu fie casa/gradina/etc. in paragina...ca doar de-aia si vrea sa fie locuita, nu?
b.nica nu cred c-a avut pretentia ca noi sa credem ca vrea sa faca acolo un azil sponsorizat de ea, ci vrea sa ajute niste sarmani sa aiba o casa si eventual ceva de pus pe masa, acu' care e faza ca eu n-o pricep, noi nu muncim pentru masa si casa sau cum?Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Oana si Mara 11.08.2004
dulcetica spune:
quote:
Originally posted by denizel
[quote]
Nu pot sa nu ma intreb atunci: de ce familia care va ocupa casa trebuie neaparat sa fie vrednica? Ca sa nu existe posibilitatea ca presurile sa ramana nescuturate peste saptamana?Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Pentru ca de regula oamenii sint legati afectiv emotional de proprietatile lor si nu le-ar face placere sa vada ca se duce totul pe apa simbetei inutil.Adica ar dori sa regaseasca farmecul acelui loc atunci cind ar trece pe acolo,o floricica,o alee maturata,un catel sa te intimpine,niste oameni cumsecade .
Prestatiile la casa banui ca se refera la un banal zugravit cind s-au cojit peretii,nu sa ridice vreo mansarda.
Denizel eu,cind bat cimpii citeodata din cauze de stres prea mult legat de ce facem noi in mod cotidian,ma gindesc sa ma mut undeva la tara si sa traiesc identic ccc ca taranul de la 1907.Adica maninc ceea ce produc ,fara sa ma streseze ziua de miine.La tara din mai pina in septebrie au de lucru la cimp, in rest au timp de citit,meditat,conversatie,etc.Eu daca m-as muta la tara ,nici nu mi-ar trebui sa muncesc dim mai pina in septembrie, ca mi-as inchiria proprietatile din oras si as putea medita tot anul.Faza e ca eu sint dependenta de pulsul orasului si n-as rezista prea mult pe acolo.
ladyJ spune:
Nu ati inteles bine
Eu,dupa ultimul post al b.nicai am inteles asa:
-familia vrednica va trebui sa munceasca pamantul,iar in schimb primeste acoperis deasupra capului.(nu le va ploua in casa,daca familia vrednica o si renoveaza)Cand li se demonstreaza vrednicia,familia vrednica primeste o parcela din pamant cadou!Gratis adica,trecuta pe numele lor!
In aceasta situatie,B.nica da defapt o bucata de pamant cadou in schimbul ingrijirii casei si in schimbul catorva legume pe care ea le poate lua pe an,din gradina muncita de familia vrednica(gradina EI,a B.nicai,ca nu intra la socoteala gradica cadorisita)
Dar in plus de asta,B.nica va avea si casa de la tara renovata de familia vrednica.
Avantaje familie vrednica:
-are un acoperis deasupra capului,intr-un sat aflat la 20km de oras
-primeste o bucata de gradina cadou
-poate munci in folos propriu o bucata de pamant(renuntand la vreo doo kile de rosii si castraveti)
Avantaje B.nica:
-casa de la tara va fi locuita si renovata
-are unde merge linistita in concedii
-pamantul va fi lucrat si nu va mai fura nimeni nimic de acolo,profitand miseleste
-va primi ceva legume si fructe BIO,toamna.
Dezavantaje familie vrednica:
-munca musai.Ca vrea ca nu vrea,lucrul pamantului este o conditie.
-renovare casa. Cu ce bani...vad ei.
-incertitudinea domiciliului
Dezavantaje B.nica:
-renunta la o parcela de pamant,cea ce nu este considerat un dezavantaj,pentru ca e ideea ei si nu-i pune nimeni sula in coaste.
oana_s spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
Nu ati inteles bine
Eu,dupa ultimul post al b.nicai am inteles asa:
Avantaje familie vrednica:
-are un acoperis deasupra capului,intr-un sat aflat la 20km de oras
-primeste o bucata de gradina cadou
-poate munci in folos propriu o bucata de pamant(renuntand la vreo doo kile de rosii si castraveti)
Avantaje B.nica:
-casa de la tara va fi locuita si renovata
-are unde merge linistita in concedii
-pamantul va fi lucrat si nu va mai fura nimeni nimic de acolo,profitand miseleste
-va primi ceva legume si fructe BIO,toamna.
Dezavantaje familie vrednica:
-munca musai.Ca vrea ca nu vrea,lucrul pamantului este o conditie.
-renovare casa. Cu ce bani...vad ei.
-incertitudinea domiciliului
Dezavantaje B.nica:
-renunta la o parcela de pamant,cea ce nu este considerat un dezavantaj,pentru ca e ideea ei si nu-i pune nimeni sula in coaste.
si ti se par putine avantajele familiei vrednice?
Care e certitudinea domiciliului in principiu (ma refer la cei care stau cu chirie)? ;)
b.nica, ca sa revenim la intrebarea ta, cred ca ar trebui sa cauti pe la vreo fabrica, prin cunoscuti, oameni care muncesc acolo, sunt de la tara si stau eventual cu chirie in oras.
Oana si Mara 11.08.2004
denizel spune:
Dulcetica, eu te inteleg foarte bine pe tine si o inteleg si pe bnica.
Si eu mi-as dori sa stau toata ziua prin Bucuresti (unde imi place la nebunie ), prin vacante exotice si, cand mi se uraste de aglomeratie, serviciu, tampiti, caldura, teatre, expozitii, sa ma retrag putin in linistea de la tara, unde sa ma intampine un catel , vreo 3 pisici , niste oameni draguti si amabili care mi-au lucrat pamantul (multul pamant!!), mi-au maturat curtea, mi-au facut pomii sa rodeasca, mi-au facut o gradinita ca-n povesti si imi gatesc cu rosii si cartofi bio , din recolta proprie.
Iar la desert, as vrea si io sa-mi ridic fundul de pe scaunul din bucataria proaspat varuita si mirosind a placinte calde si sa ma intind sa-mi culeg fro doo pere parfumate.
Si, dupa ce mananc, dau sa strang si io masa gatita de femeia vrednica, iar ea imi spune: "vai, da' fiti doamna serioasa, ca strang io masa. Se poate?? Duceti-va coleasa in dormitor, la racoare, si intindeti-va putin, ca am io grija de ala micu' "
Pai, mersi!
Da, e minunat sa ai conditiile astea.
Dar, astea costa bani, nu se obtin doar fiindca oferi cuiva acoperis deasupra capului si mancare din gradina pe care el o munceste!.
Asa cum am mai zis: fac un bilant (avand in vedere cele 6 puncte , cel putin 6) si decid apoi cum fac pentru a fi echitabil atat pentru mine cat si pentru familia vrednica :-).