Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

quote:
Originally posted by andrath
Da, la sate se moare de foame. Agricultura nu aduce nici un ban daca nu ai bani sa investesti in ea.Bani pe care nea Gheorghita cu 1,5 ha, nu-i are. Sustinerea guvernului este apa de ploaie, implicarea primarilor pentru accesarea fondurilor SAPARD aproape nula.
Deocamdata mai exista parinti sustinuti de copii de la oras. Dar la fel de bine exista batrani care sustin copii din sat cu pensiile lor.
Cand toate astea vor disparea, la sate va fi jale.

A, si ca o completare, judetul Prahova este cel mai industrializat judet din Romania, deci oportunitatile de lucru sunt clar mai mari decat in judetul Arges. Intamplator is de origine ploiesteanca, deci nu vorbesc pe de rost.

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou

"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."

Eu n-am spus ca la tara o fi belsug ,prosperitate si curg riuri de miere, insa cred ca e la fel ca la oras ,care munceste are si care arde gazul nu.
Poate nu-si permit mare lucru suplimentar,dar nu trebuie sa cumpere nimic de mincare.Pot minca ecologic!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Dulcetica, eu te inteleg foarte bine pe tine si o inteleg si pe bnica.
Si eu mi-as dori sa stau toata ziua prin Bucuresti (unde imi place la nebunie ), prin vacante exotice si, cand mi se uraste de aglomeratie, serviciu, tampiti, caldura, teatre, expozitii, sa ma retrag putin in linistea de la tara, unde sa ma intampine un catel , vreo 3 pisici , niste oameni draguti si amabili care mi-au lucrat pamantul (multul pamant!!), mi-au maturat curtea, mi-au facut pomii sa rodeasca, mi-au facut o gradinita ca-n povesti si imi gatesc cu rosii si cartofi bio , din recolta proprie.
Iar la desert, as vrea si io sa-mi ridic fundul de pe scaunul din bucataria proaspat varuita si mirosind a placinte calde si sa ma intind sa-mi culeg fro doo pere parfumate.

Si, dupa ce mananc, dau sa strang si io masa gatita de femeia vrednica, iar ea imi spune: "vai, da' fiti doamna serioasa, ca strang io masa. Se poate?? Duceti-va coleasa in dormitor, la racoare, si intindeti-va putin, ca am io grija de ala micu' "
Pai, mersi!

Da, e minunat sa ai conditiile astea.
Dar, astea costa bani, nu se obtin doar fiindca oferi cuiva acoperis deasupra capului si mancare din gradina pe care el o munceste!.

Asa cum am mai zis: fac un bilant (avand in vedere cele 6 puncte , cel putin 6) si decid apoi cum fac pentru a fi echitabil atat pentru mine cat si pentru familia vrednica :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel ma doare burta de ris!B.nica tu deja ai un avertisment, exploataoare mica ce esti!L-ai primit c-ai vrut sa dai o casa si-un pamint?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Dulcetel, ma bucur daca intr-adevar te-am facut sa razi :-)) (sper ca nu m-ai minciunit :-)))

Pai, ma, ziceti si voi! Cica vrem sa ajutam o familie, da' sa munceasca pt. noi de sa-i sara ochii din cap si sa mai si plateasca impozitul pe pamantul nostru. Cum vine asta?
Noi stam pe-acilea pe la oras si nu ma stim pe la care restaurant sa ne ducem (ca nu ne mai convine nik) si amaratii aia sa se multumeasca ca au un acoperis desaupra capului si septe hectare de pamant de-al meu pe care sa-l trudeasca . Asa le trebe daca n-au stiut la timp teorema Fermat .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

quote:

Eu n-am spus ca la tara o fi belsug ,prosperitate si curg riuri de miere, insa cred ca e la fel ca la oras ,care munceste are si care arde gazul nu.
Poate nu-si permit mare lucru suplimentar,dar nu trebuie sa cumpere nimic de mincare.Pot minca ecologic!
dulcetica

Acu' imi pare rau ca mi-am sters mesaju' ca mi se parea ca e cam agresiv.
Tu realizezi ca orice cultiva ei acolo in gradina nu e disponibil decat prin mai? Ca ei trebuie sa manince si in restul timpului nu numai vara? Ca numai cu gunoiu' de la un porc si-o vaca cat are lumea prin curte, nu e suficient sa-ti asigure dezvoltarea legumelor astfel incat sa ai tot anul ba sa mai si vinzi si sa dai si proprietarilor? Ca uneori cade grindina si nu ramai cu nimic? Sau nu ploua cu lunile si apa din fantana nu e suficienta ca sa uzi toata gradina?

Btw, in 1907 a fost rascoala fiindca taranii mureau de foame, nu cred ca vrei sa traiesti ca ei.

In fine, mi se pare ca vorbesc degeaba, si imi dau seama cat de mare e prapastia intre sat si oras, daca oameni obisnuiti isi inchipuie ca e bine la sat, ca maninca bio!

Edit: Cred ca painea si hainele nu sunt chestii care ar trebui sa fie suplimentare mancarii!

Ledit: In plus articole de prima necesitate ca uleiul, zaharul orezul, cafeaua (da, si taranii beau cafea) nu cresc in gradina indiferent de circumstante!

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou

"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by oana_s

quote:
Originally posted by ladyJ

Nu ati inteles bine
Eu,dupa ultimul post al b.nicai am inteles asa:

Avantaje familie vrednica:
-are un acoperis deasupra capului,intr-un sat aflat la 20km de oras
-primeste o bucata de gradina cadou
-poate munci in folos propriu o bucata de pamant(renuntand la vreo doo kile de rosii si castraveti)

Avantaje B.nica:
-casa de la tara va fi locuita si renovata
-are unde merge linistita in concedii
-pamantul va fi lucrat si nu va mai fura nimeni nimic de acolo,profitand miseleste
-va primi ceva legume si fructe BIO,toamna.

Dezavantaje familie vrednica:
-munca musai.Ca vrea ca nu vrea,lucrul pamantului este o conditie.
-renovare casa. Cu ce bani...vad ei.
-incertitudinea domiciliului

Dezavantaje B.nica:
-renunta la o parcela de pamant,cea ce nu este considerat un dezavantaj,pentru ca e ideea ei si nu-i pune nimeni sula in coaste.

si ti se par putine avantajele familiei vrednice?
Care e certitudinea domiciliului in principiu (ma refer la cei care stau cu chirie)? ;)

b.nica, ca sa revenim la intrebarea ta, cred ca ar trebui sa cauti pe la vreo fabrica, prin cunoscuti, oameni care muncesc acolo, sunt de la tara si stau eventual cu chirie in oras.

Oana si Mara 11.08.2004

Ca mi se par mie putine sau multe avantejele familiei vrednice,nu are nicio importanta.Ca nu sunt interesata de oferta

Sunt avantaje care se pot castiga prin munca,nu asa,pleasca.Asa ca,depinde mult de felul in care considera fiecare raportul munca-avantaje.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

quote:
Originally posted by dulcetica

[quote]Originally posted by denizel

[quote]

La tara din mai pina in septebrie au de lucru la cimp, in rest au timp de citit,meditat,conversatie,etc.Eu daca m-as muta la tara ,nici nu mi-ar trebui sa muncesc dim mai pina in septembrie, ca mi-as inchiria proprietatile din oras si as putea medita tot anul.Faza e ca eu sint dependenta de pulsul orasului si n-as rezista prea mult pe acolo.

dulcetica

De unde ai scos ca la tara e de lucru din mai pana in septembrie?
Bunicii mei stau la tara si merg des acolo si iti spun ca la tara e mereu de lucru, nu au timp pt meditat si ce mai spui tu...
In cazul descris de b.nica ar avea de curatat pomii incepand cu lunile febr-martie, dupa aia stropit pomi de 5-6 ori pana la recolta, solutii care costa destul de mult dar sunt necesare pt ca altfel s-ar strica fructele si nu ai productie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by MihaelaV
In cazul descris de b.nica ar avea de curatat pomii incepand cu lunile febr-martie, dupa aia stropit pomi de 5-6 ori pana la recolta, solutii care costa destul de mult dar sunt necesare pt ca altfel s-ar strica fructele si nu ai productie.
Mihaela

pai daca sunt stropiti mai sunt bio? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

B.nica intra te rog din suflet si le linisteste pe fete,ca tu nu vrei rosii,care sint 2 lei kg.Pai voi ce-ati vrea sa ii sponsorizeze ea sa traiasca bine?
Solutia de pomi o cumpara din ce vind fructe sau palinca.Primul an produc bio.Din ce produc pina in septembrie le ajunge pina anul urmator.Voi de malai ati auzit?Daca n-ai piine maninci cozonac?
Pai asa ar trebui sa-si gaseasca fiecare cite un sponsor, ca eu vreau numai sampanie si caviar.Daca nu resusesc sa se intretina sa emigreze in Spania,ca acolo cu un ha se poate,numai in Romania nu.
Inca o data, subiectul este despre o oferta de casa si teren fara arenda si nu daca e trai pe vatrai la tara.In rest, fiecare cum isi asterne asa doarme!

Mergi la inceput

Va rog ,daca poate cineva sa le faca potentialilor amatori un plan de afaceri,ca treaba se complica!
Doamne, mie imi place subiectul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Incercam sa-mi imaginez cum ar arata scrisa intr-un contract o asemenea idee( cu toate clauzele, cu termen si celelalte). Te ia durerea de cap...E ca si cum te-ai scarpina cu mana altuia.... nimeni n-ar fi multumit! Nici rude sa fie, n-ar merge!

Mergi la inceput