Mladite&mugurasi de mai-iunie 2008
Raspunsuri - Pagina 8
MissParker spune:
buburuzii si puputi
Felicitari din suflet, toate cele bune, refacere rapida si laptic pe saturate!!!
Sa va traiasca printesa Petra si printul Shintaro Daniel, sa fie sanatosi, papaciosi si necolicosi!!
Azi a fost moasa la noi, eu ma refac minunat (am acum burta cam ca la 3 luni, ceea ce nu as fi crezut sa se intample dupa doar 8 zile – traiasca alaptatul!), bebe David a luat 100 g de ieri cand l-au cantarit la spital, deci totul merge spre foarte bine. Speram sa nu mai aiba crize ca aseara, sa doarma noaptea tot mai mult, sa ne intram si noi intr-un oarecare ritm… Mi-e mila de Bogdan care saptamana viitoare reia munca si il vor lua aia de odihnit, vai de capul lui…
Ce-i drept, eu functionez acum pe ultimele picaturi de energie din bateriile de rezerva, dar incerc sa dorm mai mult in noaptea asta, sper sa reusesc, fiind in sfarsit patul meu! Daca bebe imi da scularea doar la miezul noptii, la 3 si ceva si apoi la 7, e perfect… Ce va ziceam eu? Cere lapte noaptea exact la orele cand ma sculam eu graviduta sa merg la toaleta…
socrate, daca Edvin al tau a descoperit degetelul, David a descoperit asa: degetelul, pumnul, perna de alaptat si tricoul lui tati; suge tot ce se apropie de gura lui dar din fericire numai cand e disperat de foame…
aelita, pozele le-am pus pe contul comun de pe Picasa…
elenuca, si Lizuca ta e superba!! Am vazut intr-o poza ca sta ca David, cu o mana la cap (bine, presupun ca mai toti copiii dorm asa). Eu repede am zis “Ia uite-l cum doarme, leit ma-sa” fiindca asa dorm si eu de ani de zile, cu o mana sub cap…
Cleo, si eu tot din disperare am inceput cu multe luni in urma sa-mi redactez mesajele/conspectele in Outlook, fac un draft de mail si apoi il copiez pe forum, ca si mie mi-a cazut de multe ori si pierdeam 10 paragrafe… E mai practic asa…
Doloress, ca bine zici, Daviducul are personalitate, mama-mama! Deja de-acum isi ridica fortos capsorul si are uneori, cand il pun pe piept sau pe umar cu capul sus, o miscare din cap de zici ca i-a centrat cineva si el vrea sa dea gol. Presupun ca repeta in nestire aceleasi miscari cu care incerca disperat sa iasa din burtica mea, i-a ramas asa un reflex. Eu si Bogdan murim de ras la fazele astea: “Bey, esti deja afara, nu te mai sforta!”
Nicole1980, saru’mana pt. complimente! Si Daviducul tau e cool, mai ales cu cipilica alb-albastra pe cap Si mie mi-e groaza de ziua cand se va intinde kk lui bebe peste body. Sa stii ca daca cere doar 5 minute s-ar putea sa fie si de sete…
Apropo, si la noi s-a facut un cald ingrozitor, multumesc lui D-zeu ca atat cat am stat in spital au fost mai mult 23-24 de grade si racoare, altfel muream si nu se mai vindeca nici cicatricea asa repede… Nu va mai spun ca aveam santier langa fereastra, spitalul se extinde si erau zilnic muncitorii cu ciocanele in actiune… si totusi am dormit la un moment dat o ora pe scaunul unde il alaptasem pe bebe, in plina lumina si cu zgomotele de santier in cap… de n-am avut treaba… Ce se schimba oamenii, nu?
puputi, saraca de tine, si tu se pare ca te-ai chinuit!! Japonezii asteptau probabil ca tu printre contractii sa le tii si vreo ceremonie a ceaiului cumva? Dar bine ca s-a terminat cu bine Am vazut pozici cu samuraiul mititel, mi-a placut la nebunie dialogul din patut dintre voi doi.
ileanna, saru’mana, m-au uns la inima cuvintele tale. Iti doresc sa traiesti si tu aceeasi fericire, sa fii patrunsa de ea pana in ultima fibra a fiintei tale!! Eu sunt atat de schimbata, incat o colega de servici nu mi-a recunoscut vocea la telefon. Sau poate e din cauza noptilor nedormite, ca Doamne, tare mai sunt stoarsa de vlaga!!! Dar merita… si inca de un milion de ori pe atat!
fecian, ai incercat comprese putin mai recisoare pe gambe si pulpite? Poate-i mai scade asa temperatura... Nu stiu, zic si eu de metode batranesti, alta solutie nu stiu... Of, Doamne, cate probleme mai urmeaza... Va urez din inima multa sanatate la amandoi!!
Ylari, pentru tine azi un special, uite-asa, ca vreau eu!
Mi s-au impaienjenit ochii rau de tot si simt cum ma apuca o oboseala din aia crunta-crunta! Ma duc sa-l mufez pe pufulete si apoi incerc sa dorm o runda...
Noapte buna, mamici de mladite si mugurasi in scutecele
Felicia - cea mai fericita mami a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David
Poze cu noi si vacantele noastre
mihaser spune:
Salut!
Bine v-am gasit scutecistelor!
Nu apuc sa intru deloc...to in plimbari suntem!
Kristinik! Bine ai revenit pe ultima 100 de odisee!
Felicia bebe David arianul e adorabil!
Va pup ca maine tre sa depun dosarul ptr indemnizatie si tre sa asez actele!
Nicole1980 spune:
Cleo - uite aici caruselul si vezi si cum este prins in spate de barile verticale.
Poze
Bebe David Adrian 16.06.2008
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Nicole1980
Cleo - uite aici caruselul si vezi si cum este prins in spate de barile verticale.
Poze
Bebe David Adrian 16.06.2008
niatsa.
sarutmana de poze, acu ma chiolbez si sper sa gasesc o solutie. Improvizez io ceva - doar suntinjinera, nu?
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii
iulia83 spune:
neatza! azi si eu mai devreme. am multa treaba mi-a dormit azi noapte ca un ingeras. de la 10 la 3, apoi de la 4 la 6. am facut kk azi pe body, pe masa de schimbat, am facut varza tot. cu jet asa. am ajutat-o cu termometru ca saracuta era de alalteieri nakkta.acu gangureste vesela. astept sa se faca 8 sa mergem sa depunem actele pt alocatie si noi ca suntem codashi. azi am de facut curatenie ma apuca groaza.
va pup, spor la treburi si o zi frumoasa, fara calduri infernale, plansete, colici si alte chestii nasoale.
Pozici Iulia
Mami de Mufitza Elena Ariana
fecian spune:
Uraaa. Am trecut cu bine de noaptea asta.
Bebe nu mi-a mai facut deloc temperatura, a papat frumos, s-a jucat, s-a alintat(asa cum face de obicei) dar nu a facut deloc temperatura. Acum e doar mucos, mai si tuseste nitzel, colicos(vad ca au luat-o rau in sus colicile de vreo 2 zile) dar asta se rezolva..pfiu, ce bine ma simt sa stiu ca bebe e bine.
Eu in schimb am avut o noapte fierbinte rau. Daca bebe nu a facut deloc temperatura, am facut eu pentru amandoi. La un moment dat ajunsesem la 39 de grade(ultima oara cand o masurasem), dar la un moment dat in noapte am avut si mai mult, pentru ca deja depasisem orice nivel de confort. Bine ca incepusesem sa transpir...asta dupa ce papasem o inghetata(simteam ca o sa ard in interior daca nu iau ceva rece, iar apa nu isi mai facea deloc efectul). Acum sunt muuult mai bine, temperatura a scazut, vajaiturile s-au mai estompat.
Poate azi o sa avem o zi normala..sa dea Domnul.
Se pare ca e mai bine sa ii dau laptic, chiar daca am febra, caci se pare ca el s-a facut mai repede bine decat mine. Pe la vreo 5 dimineata, dupa ce papase avea un chef de joaca si de zambaceala ceva de vis. Ne-am jucat un pic, eu eram cam un lac de acumulare, dar daca bebe cere, ce sa ii faci.
Sa vedem cum va fi azi, dar cred ca perioada critica s-a cam dus, sper eu.
Va pup fetelor si va doresc zile superbe si sanatate maxima voua si la bebei.
Fug sa trag si eu macar o ora de somn langa zapaceala mic.
Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Varsta Ursuletzului-pufarina
Simplicity is the key to excellency
socrate spune:
puputi draga mea, ai uitat de disciplina japoneza? Pai da, ce conteaza ca doare , toata lume frumos regulat zice Fuu.
Saraca de tine, numai de asta iti mai ardea.
Miss stiu despre ce vorbesti: si copilul meu isi tinea capsorul si daca ii puneam mana la ceafa imi impingea in mana.
Taurasul lui mama. Ai grija ca mie mi s-a intamplat ca a dat cu capul in pieptul meu dupa care plangea ca il doare.
Nu prea ai cum sa controlezi dar eu il tineam mai jos sa dea cu capul in airbaguri, mai bine zis milkbaguri.
Fetelor ma termina faza cu sanii, eu oricum eram cu tzatze mari de la mama natura, dar acum am trecut la huge.
Cred ca la final o sa am nevoie de un lifting, desi nu m-as mai baga la o alta anestezie.
Gluma-i gluma, sper sa fie vreo crema sa mai revin.
O sa descarc mai tarziu pozele cu puiutii de ieri, acum a inceput sa urle fi'miu.
Pupici pentru toate.
Sebastian
MissParker spune:
Neata, hai sa dau si eu o azi, ca tare bine ma simt: am dormit de doua ori cate 3 ore aproape legate azi-noapte, luxul luxurilor Oricum, simt ca totul merge minunat, suntem pe cale sa ne adaptam la noul ritm de viata, imi recuperez si eu fortele…
Azi mergem la spital sa-mi scoata clamele (operatia arata ca un dosar cu clame metalice ), cica nu e dureros… Apropo de operatie, dupa vreo 3-4 zile vine una la control si se uita in dosarul nostru, ma intreaba cine m-a operat, ii zic ca un doctor cu un nume polonez, iar ea “Ah, este tipul care nu mai e acum aici”, la care eu “Aha, deci m-a operat pe mine si dupa aceea a fugit” … Se pare ca i se terminase oricum contractul tipului si eu fusesem ultima lui operatie…
Vreau sa ma revansez fata de doctorita romanca, draga de ea, care si-a sacrificat o zi si-o noapte ca sa nasc eu… Jos palaria, e o fata de milioane! M-a ajutat tare mult prezenta si sustinerea ei…
Fetelor, am si eu o micuta problemuta tehnica. Am impresia ca sanul drept se umple mai repede si ca atare bebe (lacom foc) se cam ineaca la el, ii curge pe barbie (eu mor de ras, ca e lacom ca ta-su!). La stangul e totul perfect, nu-i mai vine “zerul” ala lichid, trage bine si constant… Cum naiba sa le reglez? Acum ii dau doar cate un san la fiecare masa (cam la 3 ore), credeti ca se va regla de la sine? Sau sa pun ceva comprese reci peste sanul drept, sa mai stopeze putin productia? Vreau sa va zic ca atat mi-am dorit sa alaptez incat sunt in culmea fericirii ca macar chestia asta a depins de mine si am putut sa livrez… M-am ambitionat din spital, m-am dus noaptea peste moase si am stat acolo pana mi-au aratat ce si cum, mai ales dupa ce bebe in primele 2 zile scuipase doar lichid amniotic, slabise 500g si devenea tot mai galben… Am suportat cu stoicism (ca si scumpa de inais) durerile cumplite cand mi-a venit laptele, dar acum ma simt rasplatita pe deplin. Cu sfarcurile stau binisor, ma dau cu Lansinoh si e ok. Incet-incet devin mai insensibile…
fecian, bravo si pentru noaptea mai buna! Hai ca ati depasit momentul critic, acum totul se va linisti…
socrate, cate asemanari, si faza cu datul cu capul in pieptul lui mami o avem in comun… s-a speriat el putin, dar n-a plans…
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David
Poze cu noi
Adriana_78 spune:
Buna dimineata draga mamici de scutecele! Ma bucur ca v-am regasit. Am citit pe sarite din urma, scrieti asa de mult, imi e tare greu sa va urmaresc.
Am vazut ca cativa puiti sunt bolnaviori. Insanatosire rapida si multa putere mamicilor!
Refacere rapida si mamicilor ce au nascut de curand.
Si in Viena sunt calduri mari, da ne descurcam.
Bebelusa Annika e o cumintica, n-am probleme cu ea, o mai chinuie si pe ea burtica, insa acceptabil, si sta si fara suzeta si rasfatata cum e se potoleste daca e carata in brate.
Ca mamica de bebe 2 imi vine mult mai usor si acum incerc sa nu repet "greselile" facute cu bebe1.
La primul bebe eram mult mai speriata, ingrijorata, "neajutorata". Acum ma descurc tare bine, Annika a supt bine de la inceput -- nu-i dau ceai sau apa sau alt lapte, decat san - si e tare multumita, rade si zambeste mult (mai ales pe comoda la schimbat pampers, sau cand vorbesti cu ea), gangureste mult... ce mai, e o dulceata.
Are insa si ea un "-" doarme cam putintel ziua, se trezeste des (comparativ cu surioara ei, care dormea si 3-4 ore in continuu), iar noapte se trezeste de 2 ori si apoi dim. la 5, de sunt chiauna de somn.
Sper insa sa se schimbe cu timpul si sa doarma mai mult.
multi pupici mamicilor
Adriana, mamica Larei(2005) si a Annikai(10 MAI 2008)
aldaesme spune:
Salutare fetelor,
mai intai am o informatie de natura tehnica pentru fetele care se mulg si au ramas fara recipiente . Ieri vorbind cu moasa a remarcat ca m-am dotat si eu cu pompa. Evident mi-a recomandat cu caldura sa nu mulg dupa fiecare alaptat si in nici un caz pana golesc sanii fiindca asa : "Dupa o vreme o sa ai lapte cat pentru doi copii si o sa-ti fie din ce in ce mai greu sa golesti". Insa fiindca trebuie sa imi fac provizii avand in vedere sa din septembrie mergem la cresa (da, mi se rupe inima, dar asta este, macar e la 5 minute de munca si pot sa trec pe la ea oricand sa o vad sau sa o hranesc) trebuie sa fac niste provizii si este de unde. Acu' eu am inceput de o vreme sa stochez in pungile speciale de la Avent, fara sa stiu fix cum zice moasa mea, o data pe zi dupa masa de seara. Informatia importanta vine acum. Zice moasa ca mai bine pentru buzunarul meu si chiar pentru modul de stocare e sa pun laptele in...pungi de cuburi de gheata stiti cele in care introduci apa si nu mai curge inapoi. Cica pungile cu pricina oricum vin sterile pe interior, un cub de gheata are 10 ml, fiind mici sunt usor de decongelat si poti decongela ctae cuburi vrei intr-o tura nu e musai sa decongelezi o punguta intreaga chiar daca sa zicem nu ai nevoie. Problema mea a fost cum naiba reusesc sa torn din sticla in pungile alea asa ca ieri am incercat intr-o prima faza cu apa si a mers perfect, apoi am muls si am pus lapte intr-o punga din aia. Am umplut 12 cuburi si mai sunt inca 8 pe folia respectiva. Zice moasa ca la urmatoarea alaptare doar scot punga asta din congelator si pun lapte pana o umplu si apoi incep alta punga daca e cazul, fiindca e pe cuburi nici nu pun lapte de la doua alaptari in acelasi loc. Imi place ideea si imi rezolva problema stocatului.
quote:
Originally posted by MissParker
Fetelor, am si eu o micuta problemuta tehnica. Am impresia ca sanul drept se umple mai repede si ca atare bebe (lacom foc) se cam ineaca la el, ii curge pe barbie (eu mor de ras, ca e lacom ca ta-su!). La stangul e totul perfect, nu-i mai vine “zerul” ala lichid, trage bine si constant… Cum naiba sa le reglez? Acum ii dau doar cate un san la fiecare masa (cam la 3 ore), credeti ca se va regla de la sine? Sau sa pun ceva comprese reci peste sanul drept, sa mai stopeze putin productia?
Si eu am avut..si mai am, fix aceeasi problema. Tot de la moasa mea citire, mulge inainte sa dai sanul cu presiune putin cu mana, daca vrei sa pastrezi poti sa mulgi intr-un castron daca nu pe un prosop, pana se mai calmeaza presiunea...daca o faci in castron o sa vezi ca e ceva lapte acolo , lapte oricum ii ramane gramada. Pe Lorelei am inecat-o de cateva ori cu sanul drept, ma rog cu presiunea aia, zici ca ii intra direct in gat...biata de ea, acum deja ne-am imprietenit insa uneori se intampla ca pe la jumatatea alaptatului sa se activeze nu stiu care canale si sa o ia din nou cu presiune ...si atunci o mut la celalalt san pana il calmez pe dreptul.
va pup pe toate si cu voia voastra si pe toti copilutzii vostri,
o zi buna,
Esme