Sezatoarea canadiana (95)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Nelia, multumesc de reteta!

Vroiam sa te intreb daca Lisandru a inceput cu anxietatile de despartire, ca Marc ma cam dispera, cum dispar din raza lui vizuala incepe sa planga de zici ca nu stiu ce s-a intamplat! . Din ce imi aduc eu aminte la Matei, el a inceput mai tarziu cu chestiile astea ... momentan nu mai apuc sa fac nimic decat cand doarme piticul, in rest ... agatat de mine.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Carmen, si fetele care calatoresc/au calatorit in Ro, voi v-ati facut asigurare ? (de bagaje, medicala etc).

Eu nu prea as face, dar sotul sustine ca sa nu ne zgarcim acum si sa ne para rau dupa.

Carmen, cum s-au adaptat copii la viata de aici dupa Ro ?

Multumesc si o zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Maru, de la FS l-a luat. De regula nu prea vezi reducere la Dyson tocmai pt ca e un produs f bun, sotul a cautat si n-a gasit nici macar un review negativ despre el. Dar te si goleste de bani comparativ cu ce e pe piata. Reducerea era de 100 si iti luau 50$ pt livrare, deci pana la urma era o reducere de 50$. In mod normal, fiind inchise magazinele pe 1, nu puteai comanda decat pe internet si cu livrare acasa. Dar sotul a facut un artificiu si mi-a zis ca nu-s ce vechi client e el si ca are cont acolo si poate comanda si merge a doua zi sa-l ridice (deci sa elimine shippingul de 50$). M-asteptam sa fie mai mare aspiratorul, e mai mic decat mi-am inchipuit, insa am scos 2 cuve pline de praf si mizerie din mocheta noastra antica si de demult (am aspirat peste tot la parter si sus, mai putin dormitoarele copiilor). Si mi-am dat seama ca a scos din mocheta tot ce vechiul aspirator nu era capabil sa faca. Are 5 ani garantie, macar stiu ca 5 ani tot il am in stare de functionare.
Din pacate oferta a fost valabila doar o singura zi, pe 1. Si sunt sigura ca a fost doar ca sa impulsioneze vanzarile tinand cont ca a fost inchis peste tot. Dar daca nu te grabesti, pandeste ofertele de pe piata si poate prinzi o reducere.

Ptii ce zi mare si-a ales pufosel sa vina pe lume. Il pupam, il zmotocim si-i uram bine-a venit pe lume. Sa fie sanatos si cuminte, sa aiba parte de-o viatza frumoasa si plina. Iar mami sa se recupereze repede si sa fie mereu mandra de el.

Denisam, ce mare s-a facut flacaul tau, iar zgubilina de Ema e cu gura pana la urechi mereu. Buna treaba ati facut voi cu cottage-ul ala, se vede cat de fericiti sunt micutii acolo. Cum mai stai cu cautarile de munca? Bine c-o ai pe mama la tine acum.

Magdone, cred ca te referi la Petticoat. E in Pickering. E un parc imens cu intrare platita (cred ca e 10 $/masina cam pe aici e pretul, nu stiu exact) une spatiul e imens, dar fara amenajari (doar optiune de gratar). Exista parca un colt cu jocuri pt copii (gen ce vezi prin parcurile obisnuite). Poti sa faci hicking pe malul lacului, exista trail-uri de drumetie. Si in interiorul parcului e o piscina mare care are forma de lac (deci se intra incet, nu are pereti abrupti ca o piscina gen community center) – cea mai amre piscina de exterior din Ontario). Si in jurul piscinei este ca un fel de deal cu iarba unde isi pune lumea cersafurile, o gramada de copaci unde sa sta isi la umbra. Intrarea la piscina e separat (anul trecut era ceva de genul 2,5$/pers, nu mai stiu copiii de la ce varsta incolo platesc). Piscina e superba, mie-mi place mereu acolo.
Daca vrei sa ajungi poate ajungem si noi in zona (numai vremea sa fie de plaja si piscina). Noi suntem la 10 minute de Petticoat.
Uite-aici linkul: http://www.trca.on.ca/Website/TRCA/ParksAndCulture/Website.nsf/WebPage/trcaparks_and_culturelocationspetticoat_creekpetticoat_creek?OpenDocument&ppos=1&spos=11&tpos=0&rsn=
M-am delectat cu pozele puradeilor tai. E un scump Razvan.

Miki, stai mai linistita, tu crezi ca eu am ceva habar de Quebec si Montreal? In afara de faptul c-am vizitat de 2 ori montrealul si o data quebec city, nu stiu altceva nimic decat din spusele voastre, din ce povestiti voi aici pe forum, daro oricum mare parte din info imi intra pe-o ureche si-mi ies pe alta ca nu am de le sa le leg si cand n-ai tangenta cu orasul respectiv, nu poti retine nici toate info. E normal ca atunci cand vrei sa te muti in To (sau orice alt oras) sa ai nevoie deja de toate informatiile necesare vietii cotidine si daca nu le stii nu inseamna ca esti idiot. Crezi ca eu stiu cum se ajunge din punctul x in punctul y in Morteal fara masina mica si ce autobuze circula? Tu pune aici intrebarile, indiferent cat de puerile le crezi, noi suntem aici sa raspundem si sa te ajutam sa nu descoperi singura toate amanuntele astea si-n felu lasta salvezi timp si nervi berechet.

Cge, aia mica seamana cu tine. Acu’ nu l-am vazut pe sot, dar seamana clar cu tine.

Rocs, mortala fi-ta cu imnul.

Matgravidut, ce mare s-a facut grasunicul balosel. Pupam printesa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

la Elora se merita sa vii daca iti place sa faci rafting. Altfel, e un parc ca toate parcurile, cu facilitate de gratar cu mii de tantari, ma rog...
Acu sa ma gandesc cu ce ne mai putem lauda noi pe aici, pe la tara ...
Mersy try pentru info, sunt decisa sa iau Dyson, casa viitoare e mochetata toata, in afara de basement si sigur imi va trebui ceva sa scoata tot, da tot din covoare

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

quote:
Originally posted by cge

Carmen, si fetele care calatoresc/au calatorit in Ro, voi v-ati facut asigurare ? (de bagaje, medicala etc).

Eu nu prea as face, dar sotul sustine ca sa nu ne zgarcim acum si sa ne para rau dupa.

Carmen, cum s-au adaptat copii la viata de aici dupa Ro ?

Multumesc si o zi buna,

Cristina,

Cristina, noi nu am facut nici o asigurare extra, adica cea de bagaje era inclusa in Visa, nu stiu cum sa explic, astia de la TD ... daca platesti cu Visa de la ei biletele iti includ asigurarea pentru bagaje. Iar de sanatate nu am vazut sensul, ca si cetateni romani oricum suntem asigurati in Romania pentru urgente, daca Doamne fereste e cazul ...

Despre copii, daca te referi la readaptarea la fusul orar, le-a luat cam 4 zile sa se regleze la cel canadian. In alt fel nu au fost nici un fel de pb, Matei si acu declara solemn ca e mai frumos in Romania ca aici, ca a fost mai rasfatat, dar s-a dus cu placere si la gradinita, deci eu chiar nu am perceput nici un fel de probleme la intoarcere. Iar cu fusul orar romanesc s-au obisnuit din prima zi, spre surprinderea noastra .. placuta, bineinteles, adica am ajuns in Suceava la ora 3 noaptea ora locala a Romaniei, si s-au culcat pana pe la 9 dimineata ora Ro, iar apoi ... au functional normal.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc David

Mergi la inceput

Carmen, merci de raspunsuri.
Bravo, lui Matei ca merge cu drag la gradi.

Eu am emotii cu vacanta in Ro, cand ne intoarcem voi avea o perioada f. aglomerata la serviciu, caci deh, am 3 sapt. concediu.
De fapt, in general, mult mai multe emotii legate de vacanta in Ro, decat de mutarea la casa de exemplu.

Multumesc fetelor, si mie tot asa mi se pare ca amandoi copii seamana cu mine, desi sotul zice ca domnisoara e a lui.
Bine Victor seamana sau il imita pe taica-sau in toate, dar asta e alta poveste.

Rocs, haiaoasa fata ta care canta in Ro "O, Canada" cred ca si Victor o sa le danseze pe "Mon Quebec".

Try, frumos povestesti si de aspiratoare si de parcuri.

Maru, sa stapaniti sanatosi televizorul si casa.

A, si noi tot un Duo din asta cu masina de spalat + uscator de la Whirpool cu incarcare orizontala (e ok) avem.
Fac de toate de la scos pete, spalat bine chiar si rochitele mandrei care nu pot fi spalate decat cu apa rece pana la cantat. Au o melodie cand apesi pe butoane.

Ce mai vroiam sa zic ptr. fata care planuia sa vina in Ca, de preferat veniti astfel incat fetita sa inceapa anul scolar de la inceput.
Am vazut copiii care au venit acum in mai si tare debusolati au fost la scoala.
Fetita ta se va adapta clar, isi va face prieteni noi, daca o tineti ocupata, nu se va mai gandi la prietenii din Ro.

Eu il innebunesc pe Victor acum ca isi revede prietenii din Ro, dar el nu este f. miscat de chestia asta.

Cristina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Cge, si noi ne-am tot invirtit vreo trei zile in jurul asigurarii, am studiat niste oferte, mai putin de 500 de dolari nu a iesit. Ce nu am inteles eu, era pentru familie, deci si daca erau 5 si daca sint doi, tot atita costa, ca nu intreba nicaieri citi si ce virste au... Si am hotarit sa nu facem, ca in Romania doamne fereste de ceva grav, dar cu tot cu spaga se rezolva, nu asteapta ei banii de la asigurare, bagajele, ce aveam in ele, valorau mai putin decit dadea pe asigurare, ca erau numai boarfe... Sanatatea e importanta, foarte importanta si e bine sa nu te zgircesti, cred ca daca am fi plecat toti, am fi facut-o. Dar cei mari sint cei mai sanatosi si rezistenti, nu vor circula aproape deloc cu masina... nu ne ramine decit sa speram ca se intorc sanatosi acasa! In schimb, Octav si-a facut pentru saptamina de Japonia, dar e sport si accidente se intimpla, bagajul lui costa cit toate toalele noastre din casa, plus ceva din mobila... E foarte scump echipamentul de kendo si ce mai are cu el pe linga. Plus ca a fost obligat de Federatia canadiana si de sponsori sa si-o faca. A facut-o la banca si a fost ceva in jur de 38-40 de dolari, pentru o saptamina. Nu aveti ceva negociat la servici in acest sens, ca stiu ca aveti tot felul de reduceri... De la banca de aici, am fost sfatuita de o cunostinta sa o fac aici, nu in tara, asta daca te-ai gindit cumva sa o faci in Romania, ca mie mi-a trecut prin cap...
Try, ma intereseaza sau nu despre ce scrii tu, te citesc neconditionat, mai ca-mi vine sa inventez intrebari, numai ca sa te citesc. Ma uluiesti! Ai un stil de a scrie si a explica fiecare lucru, ca dupa ce citesc, ma intreb unde or incapea toate cele pe care le stii intr-un singur creier! Si ma mai intreb oare ce-o fi fost atit de greu de n-am stiut pina acum, asa de logic si bine le spui. Si tot incerc sa gasesc o meserie in care ai putea profita la maxim de aceasta calitate a ta... chiar daca pe tine nu cred ca te intereseaza. Dar zau ca am senzatia ca se pierde un talent pentru ca nu folosesti in viata profesionala ceea ce stii atit de bine sa faci... sau folosesti!?! Ca nici nu sint sigura, dar parca asa am inteles.

Am inchis gradinita!!! Aoleeeu, bine ca am doar trei si nu-s toti acasa, ca nu stiu zau ce as face cu 5!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Nelia, multumim de raspuns.
O asigurare completa si bagaje si medicala a gasit sotul ptr toti 4 - 3 saptamani la RBC cu 100$ (noi aici suntem clienti).

Buna idee, verific si rabais-urile de la scarbiciu ptr. asigurari.

Cristina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

cge, ar fi bine sa verifici asigurarea pe care o ai tu sau sotul la job inainte de a cumpara alta. Multe companii au inclusa in asigurarea oferita angajatilor si asigurarea de sanatate in caz de urgenta cand calatoresti...iar in cazul asta nu mai ai nevoie de o alta.
Stiu doar ca in cazul asta este un alt card pe care ti-l da compania.

Noi nu am facut asigurare de sanatate copiilor pentru perioada in care stau in Ro...ne bazam ca pentru ceva minor ne ajuta medicul de familie al parintilor care m-a ajutat si data trecuta cand am fost ....iar in caz de ceva mai deosebit oricum e nevoie de spaga...asta nu cred ca mi-ar deconta-o nici o asigurare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Felicitari pentru noul bebelus, Ina!

Dana, da, e cine crezi. Vai, mey, faini sunteti! O sa fie super la Vegas. Cand pleci? In saptamana de tabara a copiilor?

cge, eu am fost de prea multe ori in Ro. N-m cumparat niciodata asigurare pt ro. Si acum, voi cumpara pt Franta doar. Nici pt bagaje.

Povesti de Ro? Eu nu ma bag ca-s legata de glie inca 5 ani, asa ca nici ipotetic nu discut. Dar dup-aia, serios daca nu dispar. Nu neaparat in Ro, poa' sa fie si alte zone ieftine si pe sufletul meu, ceva latin si calduros oricum. Doar sa ma vad un "empty nester". Si sper sa o conving pe fie-mea sa mearga in Europa la facultate. E bine unde te simti parte din mediu, unde ti-e bine si te descurci. N conteaza atat de mult clasamentul de la onu cat pozitia ta personala in mediu. Poate sa-i zica si costa rica si portugalia, romania, whatever. aici e cam frig pt ciolane de mosi si babe, tre' sa le duc mai la soare.

Am ras azi. E aici fata prietenilor din Mtl si le-am dus la Wonderland. De cand a venit ma intreaba ce steag avem noi in On. Banui ca steagul Qc e ceva foarte celebru acolo. Si io tot ca nu stiu, ceva rosu cu albastru. Azi vad steagu' la Wonderland si i'l arat. Ea: pai ce aveti voi aici cu englejii, de ce aveti in steag aia engleza. S-a inrosit cand am intrebat-o daca e cetateana. Da! Cui i-a jurat credinta? Reginei! A cui regina? Oops!!! Haha!

Mergi la inceput