*Gravidute de noiembrie-decembrie (51)*
Raspunsuri - Pagina 15
oceanborn spune:
M-am apucat sa mananc ananas, cu toate ca nu am mai mancat de cativa ani pt ca m-am scarbit o data de la compot(ciudate apucaturi in sarcina ...precum am mai zis)..si am cautat pe net despre el. va pun si voua aici, poate va intere..Ramo in leg cu pb tale cu fierea vad ca are efecte pozitive asupra fierei.
Totul despre ananas
Ananasul, cu toate ca reprezinta un fruct exotic, merita sa-l consumam zilnic. Ananasul este foarte bogat īn diferite vitamine si substante minerale. Are un continut ridicat de vitamina C si B, ajuta la mentinerea functionarii echilibrate a organismului. in ananas gasim valoroasa enzima bromelia care este de mare ajutor īn digerarea rapida a proteinei - bine inteles ca prin usurarea digestiei are influenta asupra functionarii intregului organism, deoarece in parte inlesneste prelucrarea de substante nutritive, astfel printre altele are efect pozitiv asupra functionarii pancreasului, fierei, ficatului si a intestinului gros.
Delicios si bun
Ananasul este foarte bogat īn zinc, magnesiu #351;i mangan, astfel īntareste si sistemul nostru imunologic. 300 grame de ananas deja acopera necesitatea de Vitamina C si mangan zilnica pentru un adult. Ananasul are un efect ideal de scaderea febrei, in cazul unui organism care lupta impotriva infectiilor ajuta la optimizarea utilizarii energiei interne. Se cunoa#351;te #351;i rolul ananasului ca antiinflamator si de curatire a sangelui, se poate aplica cu succes si in cazul durerilor menstruale si alte probleme conexe.
Īn stare cruda este veritabil.
Ananasul sub forma de conserva din pacate isi pierde aproape in totalitate continutul de enzima, dar continutul de vitamine si substante minerale ramine considerabil. Daca scopul nostru este de a ajuta digerarea, de a regenera stomacul cel mai indicat este sucul de ananas proaspat obtinut cu centrifuga de fructe, dar in lipsa acestuia pot fi utilizate si sucurile de ananas 100 % imbuteliate - cu o eficienta scazuta.
18+
Mirtha spune:
Diana ma incumet imediat ce soata va instala programul pt. scaner(am schimbat unitatea centrala a pc-ului si cica asta nu are program pt. scaner , imprimanta etc.). Am promis , am promis chit ca va stric cutia cu poze !
Oceanborn nu stiam ca ananasul are atitea proprietati curative .Am mincat foarte mult la inceputul sarcinii in primele 12 sapt. , as putea spune in exces caci la un moment dat ma plictisisem de el.
L-am folosit asa mult pt. ca stiam efectul lui anticonstipatie datorat continutului bogat in fibre. Pe mine m-a ajutat si intr-adevar pe toata durata celor 12 sapt. nu stiu sa ma fi constipat de 2 ori , asta in conditiile in care sufeream de constipatie cronica. Mi-a fost o frica de eram in stare sa consum si lemne daca mi se spunea ca ajuta.![]()
Mirtha
23+
Eva
Alexa.1983 spune:
ma duc sa-mi cumpar ananas
...Vine un
la mami...
...Primele episoade!!!...
LAURA
20+ Deniel Alexi
bebecris spune:
AM REVENIT SI EU DE LA DR.....bebe este bine...a zis ca avem un baiat gras si sanatos...la mine ar fi o problemuta...dpdv ecografic colul este scurt, dpdv al controlulul facut de ginecolog el este lung si fara probleme...mi-a recomandat sa nu stau mult in picioare si sa merg mult pe jos...in rest a zis ca pot sa plec si in safari...
fetelor...eu sunt chiar asa nesimtita? sa nu-l simt eu pe bebe?sau nu stiu eu?
20+
DAVID ANDREI 
http://bd.lilypie.com/4s2Jp3.png
http://community.webshots.com/user/bebecris78
Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!
oceanborn spune:
Mirtha nici eu n-am stiut, si nici nu m-a interesat, daca imi spunea cineva inainte de sarcina ca ma voi reapuca sa consum ananas i-as fi ras in fata. eu chiar am fost certata cu el serios.., noroc cu o prietena insistenta pe care am vizitat-o si m-a tot servit, na fiind gravi, stiti cum sunt cei din jur insista insista ...(asta e alta poveste..nu-s pofticioasa si ma streseaza insistenta).
Mai ales pe caldurile astea , scos rece din frigi taiat cubulete cu sau fara gheata miam...e f bun!
Bebecris felicitari pt grasun, nu esti nesi stai linistita, in curand vei simti, nu se compara cu nimic altceva, cand va misca vei fi sigura ca aia a fost,asa ca mai ai putina rabdare , merita asteptarea!
18+
bebecris spune:
dar nu este tarziu?...sunt in saptam 20+. m-a intrebat dr cum misc abebe...si eu n-am stiut ce sa-i spun.
20+
DAVID ANDREI 
oceanborn spune:
mie dr mi-a spus ca-l voi simti in jurul saptamanii 20, dar l-am simtit la 17 sapt si 3 zile. Tinand cont de faptul ca esti la prima sarcina nu e nicio pb, am citit pe undeva sincer nu mai tin minte unde ca la prima sarcina miscarile apar prin sapt 19 ,20 sau chiar dupa ..depinde de mai multe chestii . cat de curand va misca..
18+
bebecris spune:
sper sa fie cat de curand...ca deja ma sperie chestia asta
20+
DAVID ANDREI 
Mirtha spune:
Bebecris felicitari pentru grasun!
Cit priveste miscarile bebelului stai linistita , le vei simti curind si vor fi inconfundabile chiar daca esti la prima sarcina. Toata chestia e sa fi pe faza si iti vei da imediat seama ca miscarile acelea , miscarile acelea nu seamana suta la suta cu nimic cunoscut. 
Mirtha
23+
Eva
brie spune:
mirtha, nu mai fac amnio. Multumesc lui DD, rezultatele de la DT, TT cat si morfologie fetala mi-au iesit ok. Ginecul mi-a zis sa nu ma alarmez sa stau linistita ca nu e nevoie de amnio.Am mai spus ca in situatia mea cu Rh-ul negativ, in urma aceastei interventii ar fi putut interveni destule complicatii.
Felicitari pt rezultatele bune de la echo.
olivia, da, am fost la catalina si nu am uitat sa-i transmit si din partea ta ceea ce m-ai rugat.
Eu sunt ok. Am fost in Cta la mama, am facut plaja cu fiica-mea o saptamana, m-am bronzat. Deocamdata sunt in bucucesti cu sotul meu si la sfarsitul lunii plecam. Sotul mi-a spus ca totusi nu s-ar incumeta sa ma ia cu masina si pe mine. Probabil ca va pleca el cu fata si cu mama mea, iar eu sa plec singura cu avionul a doua zi dupa plecarea lor.Ne mai gandim pana atunci.
bebecris, felicitari pt grasun !
22+
Androniki